Skocz do zawartości

Zdjęcie

NIE BÓJ SIĘ ZAPYTAĆ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
764 odpowiedzi w tym temacie

#1 Unkessan

Unkessan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 11.11.2003 - |16:53|

|||SGTokar infromuje|||

Masz jakieś pytanie dotyczące serialu Stargate? Nie bój się zapytać. Naciśnij przycisk "ODPOWIEDZ" i zadaj swoje pytanie w zrozumiały sposób, a któryś z użytkowników forum spróbuje na nie odpowiedzieć.

Zasady:
1. Wszystkie posty nie bedące pytaniem, lub odpowiedzią na pytanie będą kasowane. Tyczy się to:
a. Podziękowań - jest to miły gest ze strony pytającego jednak jak już to należy to zrobić prywatnie przez PM, email lub gg.
b. Niejasne pytania - Osoby nierozumiejące pytania, mogą poprosić o prawidłowe jego sformułowanie jego autora prywatnie przez PM, email lub gg.
2. Pamiętajamy jaki to jest dział - (SG1, Atlantis, 3 serial) - ogólnie Stargate Universe
a. Ściąganie, skąd, gdzie, jak, wymiana ma swój dział tutaj
b. Napisy, kiedy, jak zmienić, synchronizacja tutaj

||| ------ |||

Witam. :D Chciałbym prosić kogoś o wytłumaczenie mi jaki odcinek oglądałem kiedyś na HBO. Prawdopodobnie jest to 3 sezon. Mówię prawdopodobnie dlatego, że HBO miesza odcinki. :angry: Miał być to ostatni odcinek danej serii. Nie mam pamieci do nazw (dlatego nie pamiętam tytułu), ale pamięć wzrokowa mam niezłą. Opowiadam końcówkę "Drużyna SG1 wychodzi z wrót na jakiejś planecie, a tam czeka na nich Hathor ze swoja świtą... To be continued... ". Tak się kończy i następna seria zaczyna się od odcinka nie związanego z poprzednim, no że są oni więźniami Hathor. Nie! Są wolni i maja inną misję do wykonania. :unsure:

Jeszcze o jedno chcialbym spytac. Zauważyłem trzy odcinki czy jakieś dodatki z nazwą: Timeline to the Future Part. I. II. III. Czy mógłby ktos w skrócie powiedzieć coś o tym, albo pokierowac mnie gdzie mógłbym przeczytać coś na ten temat. Z góry dziękuję i pozdrawiam. :P

Użytkownik SGTokar edytował ten post 19.01.2007 - |15:06|

• 0
"Wszystko jest trudne, nim stanie sie proste."

#2 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 11.11.2003 - |16:58|

Odpowiedz na pierwsze pytanie:
To odcinek 2x22 Out of Mind a ten kolejny to Into the Fire 3x01

Na drugie pytanie nie znam odpowiedzi.

Na drugi raz nie rozpoczynaj nowego tematu, ale wyślij do kogokolwiek PM'a a napewo Ci odpowie ;)
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#3 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 11.11.2003 - |17:06|

HBO puszcza odcinki po kolei, ale robi też powtórki odcinków, między którymi jest „trochę” różnicy. Komuś kto się w tym nie połapał może się w tedy zrobić młyn. A kontynuacja tego odcinka na HBO była puszcona. Ja ją widziałem.
  • 0

#4 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 11.11.2003 - |17:31|

Timelane .... to cykl trzech częsci dodatku ukazującego serial "od kulis" - jak tworzy sie światy, jak tworzone są animacje, makiety, efekty, trochę o aktorach - bardzo fajny dodatek i co najważniejsze jest w wersji polskiej dostępny ......
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#5 Amon_Ra

Amon_Ra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoRadom

Napisano 03.12.2003 - |07:26|

Witam chcialem sie zapytac czy wiadomo wam cos na temat ósmej serii SG1 i dalej o StarGate Atlantis???.Wyczytalem to gdzies na anglojezycznych stronach o serialu.
  • 0

#6 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.12.2003 - |07:31|

Witam chcialem sie zapytac czy wiadomo wam cos na temat ósmej serii SG1 i dalej o StarGate Atlantis???.Wyczytalem to gdzies na anglojezycznych stronach o serialu.

Wiadomo. Seria ósma jak i Atlantis mają pojawić się na 100%. Więcej informacji i newsów w tematach na forum:
- Stargate: Atlantis
- Sezon ósmy
Log65: Happy camper

#7 Tel'mac Zeb

Tel'mac Zeb

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • Miastoóć ;)

Napisano 11.12.2003 - |15:55|

Tec'ma'te !
Jestem "początkującym" Tau'ri, dlatego mój "problem" może być śmieszny, ale nie mogę zajarzyć, co się stało z drugimi GW na Ziemi, które odkryli w 17 odc.?? Być może pojawiają się w kolejnych odcinkach (jestem dopiero na 22 odc.), ale w takim razie dlaczego nic nie mówą o nich w odc. 21 (Politics), kiedy chcą zamknąć program?
  • 0

#8 Trevor

Trevor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 11.12.2003 - |16:14|

Z tego co pamiętam wrota przez pewien czas leżały sobie w magazynie niewykorzystywane. Potem... Ale czy na pewno chcesz stracić przyjemność z oglądania następnych odcinków zwiazanych z drugimi wrotatmi ?
  • 0

#9 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 11.12.2003 - |16:44|

MegaSpoiler :po tym jak pierwsze wrota zostały przetrasportowane na statek Thora , który podem został spalony w atmosfeże by się pozbyć replikantów. Wzięto drugie z magazynu. Kilka mieśiecy pużniej okazało się iż wrota znależli rosjanie , tak samo jak DHD i zaczeli wysyłąć właśne drużyny . Koniec i
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#10 Gość_diabelek_*

Gość_diabelek_*
  • Gość

Napisano 13.12.2003 - |23:39|

ja mam głupie pytanie co tak naprawde jest miedzy o'neillem a carter??
bo czegos nie rozumiem ogladajac serial niby cos do siebie czuja a odnosza sie do siebie po nazwisku lub tytułami (wojskowymi) wiec co jest miedzy nimi ????? :D
  • 0

#11 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 13.12.2003 - |23:42|

Polecam topick o shipperstwie. A bardziej serio, to po jego przejrzeniu, jak Ci starczy cierpliwości, to dojdziesz do jednego wniosku: cholera wie. Wszystko zależy jak sam na to spojrzysz. Według mnie pachnie to Platonem.

gulus raczej mało pomocny
  • 0

#12 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.12.2003 - |11:32|

ja mam głupie pytanie co tak naprawde jest miedzy o'neillem a carter??

Linkt do dyskusji na temat Sam&Jack ship
Link do dyskusji na temat Sam&Jack ship w archiwum
SG1 jest jednostką wojskową w której zabronione są jakiekolwiek głębsze więzi pomiędzy członkami zespołu. Jack i Sam jako jedyni którzy służą w wojsku z SG1 zwracają się do siebie tak jak być powinno w wojsku. Czyli formalnie przez "sir" i po nazwisku.
Co jest między nimi? Poczytaj tematy które ci podałem wyżej i zobaczysz co ja sądzę. :>

#13 SauVoX

SauVoX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 14.12.2003 - |14:00|

Na początek siema wszystkim. czytałem trochę juz tematów na tym forum i widze że wszyscy jesteście zaawansowani w wiedzy o SG1.
No więc po pierwsze, Star Gate to mój ulubiony serial !!! ale w połowie b. r. przestali go puszczać na HBO i teraz znowu zaczęli, od powtórki, ale co będzie dalej ?? znowu dojdzie do tego odcinka gdzie Carter jej ojciec i reszta się przenieśli za galaktyke i powrót zajmnie im sto dwadzieścia pare lat ?? po za tym, chciałbym poznać całą historie tego serialu, gdzie mógłbym ją znaleźć ?? a gdzie mógłbym pościągać odcinki star gate, lub kupić je ??? prosze was wszystkich abyście mi powiedzieli :)
  • 0

#14 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.12.2003 - |14:18|

Witam
HBO jak mówisz skończyło nadawanie na ostatnim odcinku czwartego sezonu. Nowe odcinki przypuszczalnie zostaną tam wyemitowane jak HBO zapewniało na początku 2004 roku. (styczeń lub luty).
Tematy o emisji odcinków i TV związane z SG tutaj:
Telewizja, a SG1
Powtórka na HBO

Natomiast skąd odcinki zdobyć? Istnieje na forum specjalny dział skąd możesz znaleźć odpowiedź, a w tym dziale się o tym nie mówi.

#15 gwol

gwol

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.12.2003 - |17:57|

mam pytanie w którym odcinku była scena z naszym statkim kosmicznym i jak sie nazywał :ph34r:
  • 0

#16 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.12.2003 - |18:20|

mam pytanie w którym odcinku była scena z naszym statkim kosmicznym i jak sie nazywał

Oczywiście zakładam że "my" to Tauri... jednak dalej też pytanie niezbyt jasne, oto możliwe odpowiedzi (zawierają informacje aż do odcinka 709):
- X-301 (pierwszys statek kosmiczny naszej produkcji, eksperymentalny bazujący na połączonej technologi Goauldów i Tauri) - odcinek 412
- X-302 (F-302) (odrzutowiec kosmiczny całkowicie zbudowany przez ziemian zdolny do przechodzenia w hiperprzestrzeń). Odcinki: 601, 602, 701.
- X-303 (BC-303) (swego rodzaju kosmiczny lotniskowiec dla F-302. Jeden utknął na jednej z planet, i chyba budują drugi jak to powiedziano w 602 i 707. Odcinki: 612, 620
- Ha'tak - statek matka - Tauri uzyskało w posiadanie statek matkę na parę dni. Odcinki: 421,422
- Teltac- statek transportowy zdobyty. Odcinki: 517, 522.
- Niszczyciele Goauldów Apofisa - jeden przerobiony na X-301, z drugim nie wiadomo co się stało.
- Niszczyciele Goauldów Anubisa - 603, 612
- Statek budowany przez obcych w konstrukcji - 605.
- Alkesh - Jack takiego z Tealciem zdobył w 709

#17 Luc_

Luc_

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoJarosław

Napisano 15.12.2003 - |07:34|

- Niszczyciele Goauldów Apofisa - jeden przerobiony na X-301, z drugim nie wiadomo co się stało

Mi się wydaje że w serialu było powiedziane że oba Death Glidery zostały wykozystane do budowy X-301.

Pozdrooffka

Użytkownik Luc_ edytował ten post 15.12.2003 - |07:35|

• 0

#18 Amon_Ra

Amon_Ra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoRadom

Napisano 16.12.2003 - |11:43|

A tak na marginesie X-303 nazywa sie Prometeusz.
  • 0

#19 Piotr Millennium

Piotr Millennium

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 20.12.2003 - |18:51|

Witam,

Jestem "nowy" na Forum i przyznam, że po " intensywnym przekopywaniu się" przez zasoby, nadal nie moę sie połapać co i gdzie jest :(
  • 0

#20 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 20.12.2003 - |19:00|

Polecam wejść tuitaj
Tam już sie nie zgubisz :D
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show