Skocz do zawartości

Zdjęcie

Telewizja polska i zagraniczna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
242 odpowiedzi w tym temacie

#1 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.09.2003 - |15:24|

Sprawę taką że nasze polskie stacje nie są najlepsze pod względem scf-fi były juz omawiane w archiwum w tematach:
- Scf-Fi Channel od 1 września w Niemczech (zamknięty)
- HBO i szacunek do widzów
- Scffi

Tymczasem temat wznawiam z powodu dyskusji w temacie Stargate SG1: Sezon siódmy było tam takie oto zapytanie

Witam, zadam pytanie pewnie powtarzane 1000 razy : Na jakim satalicie poszukać SCIFI Chanell ?
Pozdrawiam
Maciek

Pytanie nie było zadawane z tego co pamiętam :>
Otóż jak podaje strona Scf-Fi Channel ( http://www.scifi.com...html#getchannel )

International viewers may be able to pick up SCI FI by satellite. SCI FI UK /SCI FI Europe is available to those across the big pond, but although they used to be part of this company, we have no affiliation with them now. Furthermore, SCI FI Europe has its own programming schedule and always has.

Ujmując to w skrócie po polsku można w Europie złapać Scf-Fi brytyjski lub Scf-Fi europejski jednak ten Scf-Fi amerykański na którym leci Stargate nie utrzymuje z nimi kontaktu więc mają odmienny program. W starych wątkach na forum można znaleźć też wzmiankę że powstanie także Scf-Fi niemiecki!

Drugą możliwością też zawsze jest Sky One która drugą połowę sezonu emituje jako pierwszy na świecie. Nie wiem dokładnie jak to jest z tą stacją... jednak powina być dostępna na satelitach europejskich, ale jest ona płatna tak samo jak np. HBO czy Canal+. W każdym bądź razie może jakieś info można tutaj znaleźć: http://www.sky.com/ oraz jakiś przewodnik po tym jak zakupić tutaj: http://www.sky.com/s...uidetobuyingsky

Jednak skombinowanie sobie takiego kanału byłoby zapewne o wiele bardziej kosztowne niz zakup SG na DVD :>
Log65: Happy camper

#2 Raael

Raael

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 01.09.2003 - |15:38|

Ostatnio na Cyfrze - pokazuje sie zapowiedz otwarcia Wloskiego SKY - w komplecie chyba ze 6 programow, jezeli to ruszy to znajac polakow bedzie mozna kupic dekoderek na jakims Wolumenie lub stadionie
  • 0

#3 XKris

XKris

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoWarszawa/Siemiatycze

Napisano 01.09.2003 - |17:44|

Raczej nie uda ci sie kupic juz nawet cyferki sie nie da rozkodowac :( a bylo tak dobrze
  • 0

#4 Raael

Raael

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 01.09.2003 - |17:51|

Co do rozkodowania to nie byl bym taki pewny. o ile mnie pamiec nie myli to wlasnie dlatego zmienili kodowanie od sierpnia ze za duzy byl naplyw kart z Hiszpani , gdzie Cyfra jest nagminie atakowana i rozwalana. Wiec to kwestja czasu

Sorrki ale musialem odpisac - moze ten temat powinien sie przeniesc do pogaduszek ?
  • 0

#5 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 01.09.2003 - |17:53|

Ja nie mam nawet kabelka. Siedzę na dwudziestu kanałach. :(
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#6 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.09.2003 - |18:12|

W zamierzeniu temat ma dotyczyć Stargate i telewizji... dlatego dalej taki a nie inny podpis:
"Sprawy związane z TV i SG!"
a więc... daty emisji nowych odcinków na Scf-Fi Channel będa umieszczane tutaj, powody dlaczego są przerwy, na jakich kanałach będa emitowane lub są, rewelacje dotyczące polskiej telewizji, i różne marudzenie czemu to nie puszczają SG w Polsce... kampanie z e-maila do stacji TV w Polsce (a mówią o tym, już od miesiąca chyba nie dręczyłem skrzynki pocztowej TVN mojim mailem, hmm... .trzeba kolejnego napisać) i wszelkiego tego typu rodzaju postą została stworzona możliwość wysłania właśnie do takiego tematu, oraz możliwe sposoby zdobycia stacji telewizyjnej gdzie nadają Stargate...
Osobny temat o kodowaniu, programach TV, dekodowaniu canalu+ i HBO (co poczęsci w sumie też tu byłoby na temat, bo HBO nadawało stargate i ma taki zamiar dalej:>) i budowie telewizora można stworzyć w pogaduszkach. Motywy moich zamiarów stworzenia tego tematu w tym dziale jasne? :)

#7 Proximus

Proximus

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 01.09.2003 - |20:15|

Dzisiaj wystartował w niemieckim pakiecie kanał S-F (kiedyś już był, ale po reorganizacji znikł).
Kanał rozpoczął nadawanie o 19:15 i jako pierwszy weymitowano film "Stargate" :)

Strona programu:
www.scifi.de

Możliwe, że do niemieckiej dołączy VO (orginalna) ścieżka dźwiękowa.
Miłego oglądania.

Regards.
  • 0

Th truth is out there...

#8 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 01.09.2003 - |20:20|

No proszę ! StarGate jako pierwsze uderzenie :). To wspaniała wiadomość, która musi ucieszyć wszystkich stargate'owych fanów. W każdym razie ja się bardzo cieszę :). StarGate rządzi !!!!! :lol:
  • 0
"...something takes a part of me..."

#9 Proximus

Proximus

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 01.09.2003 - |20:39|

Jutro startuje serial :) Ale po niemiecku :(
---------------------------------------------------

Stargate Kommando SG 1
Originaltitel: Stargate - The Series
Das Tor zum Universum

Science-Fiction-Serie, USA 1997, 93 min., ab 12
Von: Mario Azzopardi. Darsteller: Richard Dean Anderson (Colonel Jonathan 'Jack' O'Neill), Don S. Davis (General George S. Hammond), Christopher Judge (Teal'c), Michael Shanks (Daniel Jackson), Amanda Tapping (Captain/Major Samantha 'Sam' Carter).

Ton- und Bildformate: 4:3.
------------------
Więcej info na www.premiere.de
lub bezposrednio do serialu:
http://www.premiere..../1000671387.jsp

Regards

Użytkownik Proximus edytował ten post 01.09.2003 - |20:42|

• 0

Th truth is out there...

#10 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.09.2003 - |20:44|

Temat został połączony z tym ponieważ tematyka była niemal idealnie taka sama jak o tym co tu mówiłem i zaweira ten temat bardzo ważne informacje o Stargate w telewizjach niemieckich.
Aczkolwiek chyba dalej prym w Gwiezdnych Wrotach w Niemczech będzie miało RTL 2 :>

#11 mojer

mojer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 01.09.2003 - |21:40|

JAck szprechający po szwabskiemu. To ponad moje siły....
  • 0
- Panowie czas rozwalać rzeczy i ranić ludzi..
Operator systemów ofensywnych B1 sięgnął do przycisku odpalenia i zrzucił na ziemie kawałek piekła...

#12 anubis

anubis

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 01.09.2003 - |22:51|

niemcy to przynajmiej szanują swoich telewidzów bo nie dość że im nadają wszystkie sezony pokolei to jeszcze im dubbingują
  • 0

#13 Walekmst

Walekmst

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 84 postów
  • MiastoTauri

Napisano 01.09.2003 - |23:03|

a chciałbyś nigdy nie usłyszeć głosy Tealc'a , biedni niemcy nie znają głosu Vadera bo u nich wszystko dubbingują od A do Z
  • 0
Dołączona grafika

#14 aton

aton

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 02.09.2003 - |05:00|

Po Niemiecku Stargate, juz mnie dopada obrzydzenie
Dub tam dominuje jak wiem, tak jak w Polskich kanalach, to tez okropnie nie lubie, film z dub jest dla mnie bardzo trudny do ogladania.
  • 0

#15 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 02.09.2003 - |09:04|

Ja osobiscie wole filmy - Sg-1 tez :D - ogladac w oryginale z napisami lub bez :D.
Plynie z tego kilka korzysci - dodatkowy trening w angielskim m. in. :D
Jesli zas chodzi o niemieckie stacje - to nigdy nie bede ogladal na nich Stargate z powodu bardzo prostego - nic a nic nie rozumiem :) poza tym nie moge zdzierzyc dubbingu :D
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#16 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 02.09.2003 - |09:51|

niemcy to przynajmiej szanują swoich telewidzów bo nie dość że im nadają wszystkie sezony pokolei to jeszcze im dubbingują

Odkad w zamierzchlych czasach obejrzalem Siedmiu Wspanialych po niemiecku, mam alergie. Jezeli chodzi o dubbing to polski wypada calkiem niezle, duzo lepiej od niemieckiego. Nawet mielismy szereg wyroznien za dubbingi filmow Disneya. Obejrzyj sobie Kaczora Donalda po niemiecku i zobaczysz roznice.
  • 0
There is always a bigger fish.

#17 Sinel

Sinel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 02.09.2003 - |14:30|

W tej chwili na słowackiej TV JOJ rozpoczęli emisję Stargate. Leci pierwszy odcinek pierwszego sezonu.
  • 0

#18 slawo59

slawo59

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 02.09.2003 - |14:34|

No top słowacy maja dobrze, no nie.
Ale my je mamy na CD
  • 0
Było ale się zmyło. Tak też bywa. Zwykły człek nie ma na to wpływu :(

#19 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 02.09.2003 - |15:35|

Ponownie nowy temat Sinela zostaje połączony z miejscem odpowiedzialnym za takie info.
Kto ma ten TV JOJ i chce podświczyć swój słowacki, czeski czy jakikolwiek (lub też trochę się pośmiać :D) tutaj ma linka do emisji seriali scf-fi w Slowacji (pewnie słowacji sadzac po koncowce SK) http://www.scifi.sk/tv/
Trzeba też przyznać, niemiecki dubing jest tragiczny i najlepiej się ogląda po angielsku jednak pojawia się tu alternatywa dla ludzi z modemami któzy mogą oglądać te seriale jeśli mają dane kanały (RTL2 lub to TV JOY)

PS: Szczegół jest taki że gdy Anubis wyskoczył ze swoim głosem pod koniec 601 w wersji niemieckiej to aż ze śmiechu na podłoge padłem. Oprócz tego dubing psuje typowe odczucie gry aktorskiej. Np. te słynne ship sceny. Okazuje sie że zupełnie inaczej one brzmią (rozmowa Jacka z Sam w laboratorium)... po prostu jest to niemal zmienianie gry aktorskiej przez niemców.

#20 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 02.09.2003 - |16:56|

He, he.
- Musimy zabić vredny Goa'uld pułkowniczku.
- Nie gadaj Carterko, tylko ukończaj swojego raktora.
- W samej rzeczce.
- Zastanówmy się aby lepiej czy to na pewno nie jest niegrzeczne.
(Zagadka: Kto co mówi?) :D

Co do TVN, to są jakieś postępy? Może by tak im wysłać kilka maili, żeby wiedzieli, że cały czas istniejemy?
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych