Premiera: 9 lipca 2004 rok
Mniej świadomość że temat ten traktuje o ósmym sezonie, więc jest tu mowa o ÓSMYM sezonie, co oznacza ze są tu informacje z ÓSMEGO sezonu :> Jaki wniosek? SPOILERY DO ÓSMEGO SEZONU!
Post ten zawiera informacje podawane przez użytkowników później w tym temacie.
Odcinki:
1. New Order 1
Odcinek będzie opierał się głównie na procesie przywrócenia Jacka do normy po wydarzeniach z Lost City. To znaczy odmorżenia go i pozbycie się z jego umysłu wiedzy Pradawnych z pomocą Asgardu
2. New Order 2
Kontynuacja historii z poprzedniego odcinka. W tym odcinku Jack zapewnie zostanie awansowany na generała i dowódcę SGC, a Sam na podpułkownika. Zapanuje "nowy porządek".
3. Lockdown
SGC przechodzi w stan kwarantany gdy rosyjskiego żołnierza opanowuje nieznana choroba, ale czy aby na pewno jest to choroba?
4. Zero Hour
Jack ma trudności z bycia generałem i dowódcą SGC, SG1 zostaje uwięzione przez Baala
5. Icon
Daniel utknął na innej planecie
6. Avatar
Teal'c utknął w wirtualnej rzeczywistości i tylko Daniel może go uratować
7. Covenant
Biznesmen grozi wyjawieniem sekretu o życiu obcych na ziemi zmuszają SGC do wtajemniczenia go.
8. Affinity
Teal'c próbuje być normalnym ziemianinem, Carter rozmyśla nad "Pitem"
?9. Sacrifices
Teal'c musi uratować swoją ukochaną Ishte z rąk Moloc'a
?10. Endgame
Ponownie do gry wchodzą byli agenci odłamu NID, którzy wsparci przez kasę międzynarodowego biznesu zdobywają nowe technologie pod sztandarem organizacji "Zaufanie".
?11. Prometheus Unbound
Prometeusz zostaje opanowany przez jedną kobietę i Daniel musi ją przekonać że ich rasy mają wspólne cele.
?12. It's Good To Be King
Harry powraca jako król jednej z planet z nowymi kłopotami
Znak zapytania oznacza że nieznamy dokładnego numeru odcinka.
Fakty:
- Sezon będzie miał wyjątkowo 20 odcinków
- Będzie emitowany równocześnie z sezonem pierwszym Atlantis.
- SG1 będzie drużyną trzyoosobową z Carter jako dowódca
- Jack będzie generałem i dowódcą SGC
---------
UWAGA: Poniżej znajdują się stare informacje rozpoczynające temat, których usunięcie mogłoby spowodować brak zrozumienia dalszych wypowiedzi, a więc:
---------
W 722 nastąpi wiele rewelacyjnych wydarzeń które najwyraźniej wyrzucą Goauldów z głównej rozgrywki i dla SGC pojawi się nowy gorszy wróg. Zapewne ponownie Richard Dean Anderson będzie w serialu w takiej samej ilości jak w sezonie siódmym, więc krąża przeróżne plotki że Jack może zostać generałem.
A teraz info:
Dla ludzi z dobrym angielskim niech czytają artykuł tutaj:
http://www.filmjerk....article653.html
Ja postaram się przetłumaczyć na polski co nieco
"...serial... będzie miał dwóch nowych regularnych bohaterów."
"Według naszego źródła... pierwszą osobą będzie Dr. Maggie Greer - genialny młody archelog opisana jako pięknam uparta i kapryśna pomiędzy 25, a 35 rokiem życia, niegdyś była mocno przeciwna pracą Daniela Jacksona, która osłupiała gdy dowiedziała się że jego szalone teorie o wpływie obcych na Ziemską historię są prawdą kiedy dołączyła do SGC..."
"Pułkownik Kyle Hooper ... żołnierz specjalnych Sił Powietrznych. Opisany jako urodzony dowódca i żołnierz żołnierzy, jest opanowany, powaznym człowiekiem z inteligentym dowcpem który zaskakuje innych. Pewny jest sswoich zdolności i kwalfikacji i próbuje udowodnić że jego przydział do głównej jednostki jest słuszny."
No i cóż... druga postać jako dziwnie kojarzy mi się z Jackiem O'Neillem, z założeniem że ta postać wydaje się trochę taka sztywna i rexus chyba będzie z niej zadowolony. :> Ciekawą postacią niewątpliwie jest ta Dr. Greer.
Nie powiem że jestem całkowicie zmieszany. Postacie wydają się mi bardziej przeznaczone na serial Atlantis niż na SG1. Otóż co się stało z Sam? Przecież to ona powinna mieć dowództwo. Spoilery te też oznaczają że Jack nie jest dowódcą czołowej jednostki (jak ktoś nie wie jest to SG1). Czyli co? Poszedł na emeryture, jest generałem? Na szczęście to na razie nic pewego...
----
Info zaczerpnięte z listy samandjack