Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Politician's Husband (2013)

Tennant Watson Politicians Husband

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 SirGalahad

SirGalahad

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów

Napisano 09.07.2013 - |23:54|

Miniserial od BBC. Opowiada losy „złotej” pary brytyjskiej polityki. W rolach głównych David Tennant i Emily Watson. Aiden Hoynes przeprowadza nieudane wotum nieufności wobec premiera i rezygnuje ze swojego stanowiska. Przeciwnicy polityczni kuszą jego żonę, aby zajęła jego miejsce...

Świetny miniserial. To już trzecia świetna produkcja w ostatnim czasie zajmująca się światem polityki (obok Bossa i House of Cards). W żadnej mierze nie wypada gorzej od wspomnianych przed chwilą seriali. Świetna fabuła, dobrze przemyślane gierki polityczne i kapitalne aktorstwo! Szkoda tylko, że to zaledwie 3 odcinki...

Tym serialem (i Broarchurch'em) Tennant ostatecznie udowodnił mi (nie widziałem ról Tennanta przed Doctorem, dlatego możliwe, że dla wielu nie jest to zaskoczeniem), że nie wypada świetnie tylko jako głupkowato-świrowaty Doctor, ale potrafi też kapitalnie zagrać postacie dramatyczne.

Pozycja obowiązkowa dla każdego, komu podobał się Brotherhood, Boss czy House of Cards!

Użytkownik SirGalahad edytował ten post 09.07.2013 - |23:56|

• 0

#2 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 19.07.2013 - |00:53|

Niezwykły, trzymający w napięciu dramat polityczny ukazujący widzom świat wielkiej polityki od kuchni; intrygi polityczne oraz drogę do władzy. Doskonale wykreowane i zagrane postaci, świetna i emocjonująca historia złotej pary. I do tego genialne zakończenie, nie spodziewałem się takiego obrotu spraw. Niezłe zaskoczenie w samej końcówce. Pozycja obowiązkowa dla wielbicieli gatunku, szczególnie że serial liczy sobie zaledwie 3 epizody. 

• 0

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Tennant, Watson, Politicians Husband

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych