Chyba nie ma takiego tematu, a Broadchurch zdecydowanie zasługuje na niego. Serial opowiada historię zabójstwa małego chłopca i tego jak wpływa to na ludzi w małym angielskim miasteczku Broadchurch. W rolach detektywów poszukujących mordercy David Tennant i Olivia Colman.
Co mogę powiedzieć o serialu? Wg mnie jest świetny! Brytyjczycy po prostu potrafią kręcić takie seriale. Dobra fabuła, historia wciąga, wszystko jest takie jak w podobnych brytyjskich produkcjach – życiowe, prawdziwe, normalne i logiczne. A jednak na tle innych dobrych brytyjskich seriali Broadchurch wg mnie się wyróżnia. Nie do końca potrafię powiedzieć czemu... Może po prostu wszystko jest dopracowane jeszcze lepiej niż zwykle, może to zasługa aktorów, może to moja sympatia do Tennanta (po Doktorze) a może po prostu klimat tego małego miasteczka. Właściwie, co za różnica. Serial jest po prostu świetny! Kto jeszcze nie widział – obowiązkowo musi zobaczyć
Aaa i aktorstwo na najwyższym poziomie! Tennant, Colman i większość aktorów drugo- i trzecio-planowych – klasa światowa.
Użytkownik SirGalahad edytował ten post 23.06.2013 - |01:58|