Sezon 2 - dyskusja
Napisano 02.11.2004 - |23:11|
No to może na początek kilka słów...
Joe Flanigan (major John Sheppard) powiedział ostatnio w jednym z wywiadów, że jeszcze bardzo wiele przed nami, samo miasto Atlantis, jest tak ogromne, iż poznawanie jego tajemnic potrwa naprawdę długo, aż w końcu przyjdzie czas, iż dowiemy się jaki jest rzeczywisty cel, rzeczywisty powód istnienia miasta... Będzie to coś wielkiego, niesamowitego o wręcz kosmicznym znaczeniu, jednak na takie informacje przyjdzie nam poczekać kilka sezonów.
Dodał również, że w lutym 2005 wraca do Vancouver, gdyż rozpocznie się tam wtedy produkcja drugiego sezonu serialu.
Napisano 02.11.2004 - |23:19|
Napisano 02.11.2004 - |23:40|
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 03.11.2004 - |07:31|
Z drugiej jednak stronywątpie,ale każda opcja jest dobra??Załóżmy miasto chroni stateczek,stateczek chroni kryształek,kryształek chroni ludzkość,a ludzkość chroni miasto i tak w koło macieju :]Wiadomo, po co miasto - pewnie aby chronić jakiś super-mega-przedmiot, może tak jakiś stateczek?
Napisano 03.11.2004 - |09:25|
W końcu wątki temporalne nie były zbytnio eksploatowane
Pozdrowienia
Napisano 03.11.2004 - |11:28|
Zobaczymo Jak mawiał Vuko W końcu w 2 sezonie w "1969" niechcący SG-1 przeniosło się w przyszłość Wiem,że tego problemu nie rozwiążał w SG-1,ale w Atlantis powinni.Zobaczymy wtedy jak to zadziała,jeśli będzie tak jak mówiszA ja sądzę , że to może być jakiś wehikuł czasu.
W końcu wątki temporalne nie były zbytnio eksploatowane
Pozdrowienia
Użytkownik MacGyver edytował ten post 03.11.2004 - |11:29|
Napisano 03.11.2004 - |15:10|
Napisano 03.11.2004 - |16:00|
22 odcinki http://members.fortu...antistable.html
20 odcinków http://www.tvtome.co...rgate_Atlantis/
http://library.digig...episodes/232530
http://www.sgcdataba...es/atlantis.php
Poszukaj, może znajdziesz więcej informacji
“ Remember, the Force will be with you. Always."
Napisano 03.11.2004 - |17:36|
Napisano 03.11.2004 - |21:14|
Napisano 03.11.2004 - |22:47|
Przecież to nie jest spoiler, raczej ogólna uwagaA kwiatek w swojej calej wspanialosci musial mi podstepem pokazac ten topic mimo, ze wie jak strasznie nie lubie spoilerow :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored:
To coś w stylu Wraith zaatakują Atlantis, to wydaje się oczywiste, ale nikt nie mówi gdzie i kiedy...
A w sumie przecież to bardzo miła informacja, dopiero widzieliśmy 10 odcinków, a już mówi się o kilku sezonach
Napisano 03.11.2004 - |23:28|
Nie gorączkuj sie takA kwiatek w swojej calej wspanialosci musial mi podstepem pokazac ten topic mimo, ze wie jak strasznie nie lubie spoilerow :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored:
Przecież nikt tu nie napisał, że np.: w tym odc się stanie to i to, a w innym to i to
Szkoda że Weir nie została... ekhm.... zlikwidowana :]
Napisano 06.11.2004 - |13:08|
Czyżbyś nie lubił tej babki?Szkoda że Weir nie została... ekhm.... zlikwidowana :]
Mnie osobiście podoba się ta postać. Energiczna, zdecydowana, konkretna, a mimo to nie pozbawiona cech typowo kobiecych, które w połączeniu z pozostałymi przymiotami tworzą niezłą kombinację. Uważam, że serial wiele dzięki temu zyskuje i nie chciałbym aby Weir zabrakło.
Napisano 06.11.2004 - |16:32|
Hmm.... Jak większość fanów Stargate'a, z którymi miałem okazję na ten temat porozmawiać, nie przepadam za dr Weir... Jest w niej coś takiego.... co mnie odrzuca... Moim zdaniem postać jest drętwa - 0 emocji, 0 zaangażowania, częste zmiany decyzji - niczym chorągiewka na wietrze, za pardzo patetyczna.... Poza tym nie podoba mi się mimika twarzy - zupełnie do poszczególnych sytuacji nie pasująca....Czyżbyś nie lubił tej babki?Szkoda że Weir nie została... ekhm.... zlikwidowana
Swoją drogą - może to i dobrze, że nie było Cię na zlociku w Częstochowie.... hmmm.....
Napisano 06.11.2004 - |16:44|
“ Remember, the Force will be with you. Always."
Napisano 10.11.2004 - |20:59|
Napisano 13.11.2004 - |12:01|
To samo mogłoby grozić kapitan Janeway z Voyagera ale tam dowódca okretu jest jednym z głównych członków większości misji i wypraw podejmowanych przez załogę, więc taka postać musi być grana z większą werwą i talentem. No, Janeway idealna nie jest ale to niebo a ziemia w porównaniu z dr Weir.
W Atlantis gorzej z osobowościami takimi jak w SG1. Tan "rządzi" pułkownik/generał ONeill (wspaniała rola Richarda Dean Andersona), doskonały Tealc (nieco za mało wykorzystany), świetne postacie Samanthy Carter i Daniela Jacksona. No i od czasu do czasu, fajnie grane postacie Goauld. W Atlantis na razie Shepperd jest OK, pozostali gorzej, ta ruda pani nie jest w stanie zastąpić Tealca (Teyla).
Rayden
He is my Shield and my Force. "
Napisano 16.11.2004 - |00:18|
Ciekawe jak by to wyszło. I parę odcninków fajnie by poszło...
Do tego jakby ludzkim replikatorom wszczepić Goulda i nasłać na śpiochów tzn. Wraiths?
IMO lecę toi opatentować chyba.
Napisano 16.11.2004 - |14:05|
Takie moje odczucie ze ona nie pasuje do calosci.
Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych