Odcinek 037 - S02E15 - The Fifth Race
Napisano 17.07.2004 - |14:38|
Napisano 31.07.2004 - |02:27|
Z góy dzięki.
Napisano 05.08.2004 - |06:38|
Siedem zamkniętych znaków pozwala podróżować w obrębie 42!/7! planet (trochę sporo). Natomiast osiem znaków - do innej galaktyki (patrz SGA). Co z dziewiątym szewronem ma wyjaśnić gra StarGate: The Ninth Chevron (no, takie są plany). Z tym wybieraniem adresów, to sprawa jest o tyle bardziej skomplikowana, że teoria podana przez Daniela raczej nie pasuje (wg. niektórych). Chociaż teoretycznie można na to spojrzeć tak - pierwsze sześć symboli definiuje położenie obiektu docelowego w przestrzeni (jeden symbol - jeden punkt). Przez każdą parę symboli przeprowadzona jest prosta. Na punkcie przecięcia trzech prostych, mamy punkt docelowy.
Ósmy szewron definiuje galaktykę z której wychodzimy.
Siódmy miejsce z którego w owej galaktyce wychodzimy.
Ale ta teoria mi nie odpowiada. Do mnie bardziej przemawia teoria 'telefonu' - no bo jak, do jasnej ch*lery, można by było łączyć się z wrotami na Ha'Takach? Ha'Tak jest ciągle w ruchu, a przecież wrota w tej teori mają własne adresy. A może adresy były po prostu na początku przypisywane wg. miejsca, a potem juz bylo obojetne gdzie sa? To byloby cos
Temat adresow wrot to temat rzeka. Zapraszam do topicu "Wybieranie adresow" w dziale Stargate: SG-1 (powinienn byc na liscie pytan do ktorych powinno sie zajrzec) i zadania pytania.
Napisano 22.07.2005 - |20:44|
Napisano 22.09.2005 - |12:56|
Ocena 9
Napisano 22.09.2005 - |19:33|
Co do wrót to proponuję zajrzeć to topiku o wrotach i ich działaniu - jest tam więcej informacji i wiadomości - czyli tutaj: http://forum.gwrota....?showtopic=1227
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 23.09.2005 - |10:59|
PS. Ile było padów tego forum?
Napisano 23.09.2005 - |11:25|
Ogrodnik zauważ, że nie wszyscy znają całe SG1/..../
/.../ PS. Ile było padów tego forum?
Nie kwestionuje tego, tylko ile razy widze ze ktos glosuje na wczesne sezony krew mnie zalewa, bo swego czasu zadalem sobie sporu trudu, a moze raczej poswiecilem sporo czasu aby po zobaczeniu odcinka glosowac i pisac swoje opinie na temat danego odcinka danej serii. I znowu widze proznie, pustke to sie zastanawiam po co ja to u licha robilem? Moglem sobie napisac to w Notatniku zalaczonym do Windowsa a potem po prostu zamiast zapisac, zamknac aplikacje :>
Co do padow - wiem o 2. Ale poteznych. Za pierwszym razem szlag trafil cale wielgachne archiwum gdzie bylo swietnie opracowane kompendium wiedzy o sezonach od 1 do 5 albo od 1 do 6 SG1.
Drugi raz zima 2005 cos sie wysypalo i wlasnie zniknely wtedy moim zdaniem wyniki sond odcinkow.
Napisano 23.09.2005 - |15:38|
Szkoda że nie było backupów :/ Na innym forum niedawno też był pad, ale wtedy przeprowadzano atak na serwer na którym znajduje się ta strona. Na szczęście udało się odzyskać 99% danych. Chwała za to adminowi
Napisano 19.12.2005 - |23:17|
Kontakt z Asgard-em - po prostu REWELACJA - właśnie przez takie rzeczy nie mogę się oderwać od tego serialu. Motyw pradawnych też świetnie przedstawiony. No i doskonała gra RDA.
SUPER !!! :clap:
"Jedi"
Napisano 27.01.2006 - |20:05|
Jedna sprawa mnie zdziwiła po obejreniu tego odcinka, gdyż do tej pory myślałem że jak tunel jest otwarty to można przez niego przechodzić w obywie strony. Do tej pory nie było w serialu zbytnio sygnalizowane ze otwiera się tunel w jednym kierunku.
Co czyni zagadkowym kontaktowanie się z sondą, bo jak w takim razie sygnał radiowy z sondy dociera na Ziemie, jeśli tunel jest jednokierunkowy.
Napisano 27.01.2006 - |21:14|
Co czyni zagadkowym kontaktowanie się z sondą, bo jak w takim razie sygnał radiowy z sondy dociera na Ziemie, jeśli tunel jest jednokierunkowy.
Otwarty tunel pozwala na przesyłanie materii w jedną stronę, a sygnał radiowy jak wiadomo jest falą.
A fala może iść w obie strony przez otwarty tunel.
Napisano 21.03.2006 - |14:03|
Dla mnie jeden z najlepszych odcinków jak dotąd !!!
Jedna sprawa mnie zdziwiła po obejreniu tego odcinka, gdyż do tej pory myślałem że jak tunel jest otwarty to można przez niego przechodzić w obywie strony. Do tej pory nie było w serialu zbytnio sygnalizowane ze otwiera się tunel w jednym kierunku.
materia nie mo|e przejsc w dwie strony , fala elektromagnetyczna to co innego
Napisano 06.05.2006 - |11:58|
Napisano 06.05.2006 - |15:29|
ale dalem 10, bo odcinek jest niesamowity i jeden z lepszych
ciekaw jestem jak nazywali sie Asgardczycy, z ktorymi rozmawial Jack
Użytkownik szymcio edytował ten post 06.05.2006 - |15:30|
Napisano 20.05.2006 - |12:10|
- świetna gra Andersona
- wątek Pradawnych- budowniczych wrót(mam nadzieję,że w kolejnych odcinkach i sezonach pojawią się oni osobiście)
- Asgardczycy - uznali ludzi za 5 rasę, więc mam nadzieję,że częściej będą gościć w serialu
- Furlingowie- hmmm ciekawe kim oni są
- 8 symbol - otwiera jeszcze większe możliwości podrózowania do miejsc gdzie nie stanęła noga Goa'uldów(wnioskuje,że na którejś z tych planet przebywają Furlingowie choć pewnie tak szybko to nie nastąpi bo urządzonko MacGyvera się zepsuło czyli podróze poza nasza galaktykę tak szybko w serialu pewnie nie nastąpią)
- urządzonko zmajstrowane przez ,,MacGyvera'' heh
Ocena tego odcinka nie może być inna niż 10/10 :]
Użytkownik Skaara edytował ten post 20.05.2006 - |12:39|
Napisano 24.05.2006 - |00:46|
na kartce namalowal DHD, z "baterii" staffa zrobil urzadzenie ktore wysyla ludzi do innej galaktyki, zhackowal kompa w SGC mowiac "U know me, sir. Me and computers" :>
PS wlasnie mi stuknal tysiac
Użytkownik szymcio edytował ten post 24.05.2006 - |00:48|
Napisano 27.05.2006 - |17:07|
Co do odcinka zasłużona 10.
Użytkownik Dooku edytował ten post 27.05.2006 - |17:10|
Napisano 12.08.2006 - |00:15|
Jeden z lepszych odcinków, jakie nakręcono.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych