Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 073 - S04E17 - Someone to Watch Over Me

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
96 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (126 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (20 głosów [18.35%])

Procent z głosów: 18.35%

2. 9,5 (16 głosów [14.68%])

Procent z głosów: 14.68%

3. 9 (23 głosów [21.10%])

Procent z głosów: 21.10%

4. 8,5 (7 głosów [6.42%])

Procent z głosów: 6.42%

5. 8 (16 głosów [14.68%])

Procent z głosów: 14.68%

6. 7,5 (2 głosów [1.83%])

Procent z głosów: 1.83%

7. 7 (5 głosów [4.59%])

Procent z głosów: 4.59%

8. 6,5 (2 głosów [1.83%])

9. 6 (5 głosów [4.59%])

10. 5,5 (2 głosów [1.83%])

11. 5 (5 głosów [4.59%])

12. 4,5 (1 głosów [0.92%])

Procent z głosów: 0.92%

13. 4 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (1 głosów [0.92%])

16. 2,5 (1 głosów [0.92%])

17. 2 (2 głosów [1.83%])

18. 1,5 (1 głosów [0.92%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 28.02.2009 - |22:42|

Kto by pomyślał że działanie Boomer nie było spontaniczne.

Trochę mnie zastanawia czemu zakładacie, że od początku Boomer planowała taką akcję?
Raczej mało prawdopodobne jest by była pewna ucieczki z wrogiego okrętu wojennego pełnego wrogich żołnierzy.
Bardziej sensowne wydaje mi się, że planowała po prostu przybyć na miejsce i tam w zależności od okoliczności odpowiednio szkodzić flocie kolonistów.
Nie mogła być pewna, że uda się jej tak łatwo omotać Tyrola który zrobi dla niej prawie wszystko.
Bardziej to wyglądało na akcję pod wpływem chwili i wykorzystanie okazji niż przeprowadzony skrupulatnie wymyślony wcześniej plan.
Szczególnie po tym jak zaproponowała Galenowi by z nią leciał.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#42 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 28.02.2009 - |22:49|

A jednak myślę że miała plan porwania Hery. Z tym że to nie była planowana ze szegółami misja. Raczej zabrała Ellen na Galacticę i czekała na okazję. Że akurat zjawił się Tyrol spragniony miłości omotała go wizją wspólnego życia i skorzystała z nadażającej się okazji. Ale raczej nie wiedziała że tak łatwo jej pójdzie.

Teraz tylko pytanie co do szczerości jej uczucia do Tyrola. Może zaproponowała mu żeby poleciał bo wiedziała że tego nie zrobi. Boomer jest bardzo nierówną postacią od samego początku i wszystkiego można się po niej spodziewać.
  • 0
don't try

#43 sibum

sibum

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów

Napisano 28.02.2009 - |23:02|

Właśnie skończyłem oglądać, BSG to jednak BSG i trzyma poziom.
Super że wrócił motyw Kara + fortepian, z wielką przyjemnością oglądałem te sceny, niby nic, tylko spokojna rozmowa i muzyka, a jak wiele może się dziać na ekranie.

A Boomer - ciekawe czy to miała zaplanowane wcześniej, chciała się może "nawrócić" tylko wizja skazania i śmierci wywrociła wszystko do góry. A Galenowi się nie dziwię, że dał się tak omotać, jakbym miał taką wspólną perspektywę przed oczami to oprócz pomocy to pewnie wyleciałbym razem z nią w kosmos.

No i cały tydzień oczekiwania na nowy odcinek, już się nie mogę doczekać
  • 0

#44 LooZ^

LooZ^

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 28.02.2009 - |23:04|

Bardzo mi sie podobal, ostatni byl nudny i smetny, ale ten bardzo fajny - spokojny, ale z emocjami! 9/10 :)
  • 0

#45 Amarok

Amarok

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 01.03.2009 - |00:26|

WHAT THE FRAK?!

Dałem 10. Najważniejsze dla mnie w takich serialach jest pierwsze wrażenie pod koniec odcinka - no tu byłem sponiewierany.

Podczas wszystkich scen z Karą i melodią tak sobie myślałem: nie, nie dadzą tu all along... - byłoby to zbyt banalne. A rysunek Hery przywiódł mi na myśl znów jakąś drogę, szlak, ścieżkę ku domowi - nawet doszedłem, że kolory kropek to widma gwiazd (w dużym skrócie). :D Ale jak tylko zobaczyłem jak piano player zaczął pisać nuty to już wiedziałem - jednak ciągle nie sądziłem, że to bedzie all along... Soundtrack szykuje się wypaśnie - chociaż pewnie będzie za dużo takiego smęcenia na fortepianie. Ja domagam się powera!

W scenie seksu widać jak zła jest boomer. Z poczatku myślałem, że potem będzie mieć wyrzuty i bedzie płacz przy Chiefie ale jak zaczęła się bawić to już wiedziałem... A Helo też się nie spisał, że własnej kobiety nie poznał (wiem wiem, takie same... ale zawsze :D)

Fajne komentarze Tigh'a, pasta do zębów też spoko.

Piszecie, że wątki tutaj da się zmieścić w 20minut. Za chwilę czytam, że nie zdążą powyjaśniać wszystkiego. Myślę, że 4 odcinki to kupa czasu. Ciągle mam nadzieję, że wszystko skończy się jakoś sensownie.

Ah no i mam nadzieję również, że to koniec marudzenia Roslin!

pozdrawiam
  • 0

#46 k666

k666

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów
  • MiastoSkądinąd

Napisano 01.03.2009 - |01:26|

Daje 9/10, glownie za artyzm i klimat odcinka oraz niespodzianke z Boomer. Choc szczerze mowiac 4ty sezon oglada mi sie srednio. Jest strasznie nierowny. Licze na godziwa rekompensate w koncowce.. Mam nadzieje, ze sie nie przelicze :P

Doskonaly watek z Boomer - juz mi mdlo bylo od tych wszystkich nawroconych na milosc i pokoj cylonow. Nie wiem czy porwanie Hery bylo z gory zaplanowane (zlecone przez Cavila), czy Boomer wpadla na to myslac o ucieczce. To sie niedlugo rozstrzygnie. Natomiast gdyby faktycznie zywila do Tyrola szczere uczucie - nie wykorzystalaby okazji zeby bzyknac sie z Helo i to jeszcze na oczach Ateny. To bylo na prawde wredne z jej strony i mysle, ze dosc jednoznacznie pokazuje jej prawdziwa nature.

Ciekawy motyw z Kara.. tez przez chwile myslalam ze Hera rysuje "mape" jak dotrzec do nowej Ziemi, hehe. A tu prosze, znow Hendrix. Cos tu cylonem pachnie.. Mam tylko nadzieje, ze nie wcisna nam Dana jako jej ojca, jak ktos tu sugerowal. Bylabym powaznie rozczarowana.

Prawdopodobnie kluczem do rozwiazania calej imprezy beda slowa Elen.. I kurcze wcale nie jestem przekonana czy mi sie to podoba. Mam jakies zle przeczucia. A nuz wszystkie drogi prowadza do... Gaiusa Baltara...? o.O
Lol, zartowalam tylko ;D
  • 0

#47 sibum

sibum

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów

Napisano 01.03.2009 - |09:10|

I tak jeszcze coś, co mi do głowy wpadło odnośnie ostatniego odcinka i tekstu "dying leader" - bo równie dobrze można to zinterpretować tak, że tym liderem może być sam battlestar. W końcu prowadził ich przez ponad 3 lata w kosmosie, był trzonem konwoju ku ziemi i wszystko od niego zależało i bez tego statku koloniści nie mieli by szans dotrzeć do ziemi. No i w końcu, na skutek tej chyba 30 letniej słuzby, bitew, teraz 3 letniego skakanie i wojowania z cylonami statek "umiera".
  • 0

#48 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.03.2009 - |09:31|

I tak jeszcze coś, co mi do głowy wpadło odnośnie ostatniego odcinka i tekstu "dying leader" - bo równie dobrze można to zinterpretować tak, że tym liderem może być sam battlestar.

A to ja czasem nie pisałem o tym przy poprzednim odcinku. B)

Na te wszystkie Wasze hipotetyczne dywagacje o FTL tak na prawdę ;) jedyne właściwe odpowiedzi "są" w tej książce.
Macie szanse wyjaśnić swoje wątpliwości i wszystkich w odpowiednim temacie o technice w BSG zagiąć za jedyne 102,50$ --> FTL Binder

Dołączona grafika

A rysunek Hery przywiódł mi na myśl znów jakąś drogę, szlak, ścieżkę ku domowi - nawet doszedłem, że kolory kropek to widma gwiazd (w dużym skrócie).

Bo w sumie się tak kojarzy tylko ,że gwiazdy to zbyt blisko siebie by były choć zależy do mapy w jakiej skali się go przyłoży.

Dołączona grafika

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#49 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 01.03.2009 - |10:49|

Odcinek ekstra, ale ja nie o tym. Otóż na necie pełno informacji, że mimo tytułu muzyka Gershwina nie została w odcinku wykorzystana. Moze i nie wprost, ale odpalcie sobie "rhapsody in blue" i porównajcie z tym co komponował muzyk. Nie jest to Gershwin, ale bardzo dobrze słychać w tym jego rękę. W końcówce też bardzo dobrze słychać pojedyncze takty z rapsodii. Oczywiście nie są one kontynuowane, ale kto ją słyszał to wie, że to one :). Zatem odnosząc się do wypowiedzi Kary o nieśmiertelnym muzyku. Czy Gershwin jest cylonem? :D

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 01.03.2009 - |10:51|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#50 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 01.03.2009 - |10:55|

Czy Gershwin jest cylonem? :D

Bo on tak naprawdę jest Danielem.:)

A tak na serio to twór pianisty wydawał się dziwnie znajomy, tylko nie mogłem skojarzyć skąd.
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#51 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 01.03.2009 - |12:03|

Jak dla mnie odcinek przeciętny. Przez ponad pół godziny myślałem że zasnę. Przynudzał mnie Szef i Kara z tymi swoimi romantycznymi rozterkami...

+ Akcja zaczęła się w momencie gdy Starbuck przypomniała sobie o rysunku Hery. Choć wtedy do przewidzenia było, że piosenką którą zagra to będzie "cylońska melodia".
+ Ucieczka Boomer z Herą także bardzo ciekawa. Szef naważył bigosu...
+ Szóstka Sonja jako reprezentant Cylonów.
+ Roslin kona...
+ Battlestar jeszcze bardziej rozwalony.

- Muzyka. Nie jestem fanem fortepianu...
- Projekcja Boomer.
- Ogólnie całe 30 minut nudne.
  • 0

#52 MuRdOc

MuRdOc

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 01.03.2009 - |13:21|

witam, odcinek jak dla mnie miodzio;) aż się zarejestrowałem.

Przeważnie od razu wyczuwam zapychacze, ten odcinek zdecydowanie nie jest w moim odczuciu zapychaczem. Część pewnie była zawiedziona bo spodziewała się co 10 minut rozwiązania jakiegoś wątku, a tu klops!

Genialny montaż (pierwsze sceny z Karą), świetna muzyka, bardzo dobra gra aktorska, dobrze budowane napięcie i to wszystko zbudowało niesamowity klimat który pochłonął mnie do reszty;)

Przyznam też że odcinek mimo wszystko był troszkę przewidywalny, (dość szybko przewidziałem koniec wątku z pianistą, czy też zachowanie Boomer które nie pasowało mi już od pierwszej projekcji mieszkanka które zaserwowała Szefowi w więzieniu)

pomimo tego odcinek oglądało mi się wybornie, i takie właśnie odcinki przypominają mi czemu BSG mnie wciągnął i uzmysławiają, ze cholernie będzie mi tego serialu brakowało. Widać ze to ostatnie odcinki i widać ze chcą się z nami ładnie pożegnać, serwujac nam to co najlepsze w BSG.

Aha co do wątku z FTL to szczerze mówiąc, ostatnią myślą jaką miałem było zastanawianie się czy skok mógł faktycznie uszkodzić Battlestara :lol: :lol: :lol: Raczej przyjąłem fakt, czyli: Galactica się rozwala i każde najmniejsze pierdnięcie może jej zaszkodzić i myślę ze oto im chodziło, no i chcieli zwiększyć napięcie ucieczką boomer, no i przy okazji jeszcze bardziej pogrążyć szefa;)

a tu od 2 stron niektórzy dyskutują o 10 sekundach całego odcinka ;D

Użytkownik MuRdOc edytował ten post 01.03.2009 - |13:24|

• 0

#53 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.03.2009 - |15:13|

Dalszą dyskusję o warunkach używania napędu FTL itp proszę kontynuować w tym temacie ---> http://forum.gwrota....showtopic=15900

EDIT: a, sorki Biku wink.gif pisaliśmy w tym samym momencie wink.gif Już nie będę :x

Wcześniej było już jedno ostrzeżenie i teraz się zastanawiamy co zrobić z tym offopem. Dołączona grafika

A temat zostanie wyczyszczony z czysto technicznych dywagacji o FTL.
Problem jest taki, że część postów jest na temat czyli o odcinku ale część ma nie o tym co trzeba lub cała jest poświęcona "technice" FTL.

Użytkownik biku1 edytował ten post 01.03.2009 - |15:38|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#54 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 01.03.2009 - |15:40|

Dałem 8.5 bo brakuje mi rozmachu i klimatu poczucia zbliżającego się końca serialu.
Nie umiem tego dobrze opisać, ale coś jest nie tak. W moim odczuciu Moore i spółka jakby za bardzo lokalnie się skupił na problemach bohaterów zamiast tę historią pokazywać także globalnie. Brakuje jakby szerszej perspektywy wydarzeń. Dalej zero o ziemi i tym co tam znaleźli, no wreszcie są informacje, że szukają kolejnych planet (odprawa pilotów), ale wszystko to jakoś tak podane niemrawo i nie przekonująco dla widza.

Brakuje rozmów, niczym w LOST, między bohaterami co tu się dzieje i o co w ogóle chodzi. Nie omawiają żadnej strategii. Nikt nie rozmawia z Boomer czemu przywiozłą Ellen... Jak ktoś wcześniej napisał brakuje tu rozwiązywania zagadek w stylu Sherlocka Holmesa, naprawdę brakuje, bo wiele kwestii, aż wyje o to żeby bohaterowie się pozastanawiali nad nimi. Zamiast tego czasem się komuś coś przypomni, eh. Powinni czytać zwoje od nowa i szukać w nich wskazówek czy na nowo odkrytych, na nowo odczytanych treści. A tu zero. Boomer nie jest przesłuchana od strony taktyczno - wosjkowej i nie wiemy przez to nic o położeniu i lokalizacji oraz siły floty Cavila !?

Cały wątek zgaszenia światła i porwania/zamiany 8-emek przez Tyrola jest zwyczaknie całkiem nieprawdopodobny. To jest po prostu śmieszne. Taka akcja wymaga sporo czasu, siły i hałasu )ciągnięcia uderzonej 8ki, przebieranie się obu 8ek, otwieranie i zamykanie celi etc...). A tu nam pokazano jakiś szybki temat awarii i mamy Great Escape - lol :) .

Niuanse odnośnie problemów Kary i jej pochodzenia czy wątku 7 cylona jako jej ojca sa może i ciekawe, ale podane niezbyt wg mnie atrakyjnie i znów bez szerszego kontekstu zdarzeń. Przecież mowa była, że to jest zapewne brakujący 7 model - artysta z wrażliwą duszą, zniszczony przez Johna, a tu wchodza nam jakieś powiązania z Final Five podczas, gdy nr 7 powinien należeć do modeli współczesnych - stworzonych równolegle z numerami od 1 do 8, przez Final Five. To niby jak i czemu ma mieć dodatkowo powiązania z Final Five ?!

Widać generalnie, że BSG się rozpada w sensie fizycznym. Flocie brakuje zapasów - wszystko się kończy, a w tym pasta do zębów :) . Można rzec najwyższy czas - kiedyś wsio się musiało skończyć :) . Wiele razy zastanawiałem się tylko skąd oni mają, aż tak wielkie zapasy alkoholi - skoro połowa bohaterów regulanie codziennie wypija normą na poziomie przeciętnego rosjanina :) . Czas na koniec zapasów i tu punkty in plus dla scenarzystów za spóźniony, ale jednak realizm w tej kwestii.

Dałem 8,5 ponieważ mimo omówionych braków odcinek ma swoisty kameralny klimat, jest sprawnie wykonany i jest to przecież :) mój ukochany serial. Niemniej kiepsko sezon 4.5 wygląda, a w tym 4.16 czy 4.17, w szczególności wobec ogromnych oczekiwań i fascynacji fanów... Czekamy na 4.18 :) .

Użytkownik Gaj edytował ten post 01.03.2009 - |15:45|

• 0

#55 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 01.03.2009 - |15:51|

Wiele razy zastanawiałem się tylko skąd oni mają, aż tak wielkie zapasy alkoholi - skoro połowa bohaterów regulanie codziennie wypija normą na poziomie przeciętnego rosjanina :)

Też nad tym myślałem, ale przecież chyba w 1 czy 2 sezonie pokazali, jak robią bimber, więc zakładam że teraz tylko to produkują.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#56 Mag_OZ

Mag_OZ

Szeregowy

• Użytkownik
  • 60 postów

Napisano 01.03.2009 - |18:47|

Nie wiem czego się czepiacie :P

Dla mnie poprzedni odcinek (4x16) był okrutnie nudny, przypominał mi wszystko to co było złe w 3 sezonie, tez zaś jest rewelacyjny :D

+++ wstęp. Rewelacyjnie zmontowany, niby powolny ale czuć ciężar jaki dźwiga Starback.
+ motyw z pianinem. Szczerze czegoś takiego się nie spodziewałem. Myślałem, że to będzie jakiś skrypt w głowach FF który się uruchomił na koniec 3 sezonu. Widać jednak że była to Starbuck która wtedy przyleciała. W sumie Kara jest główną postacią tego serialu. Ma wiele wspólnego z FF, 2 razy zginęła - i chyba faktycznie razem z Baltarem jest tą trzecią stroną w tym serialu (w sumie 4 jak dodać gay party Cavila :P )
+ Motyw z Boomer był rewelacyjny. Damn myślałem, że gra taką biedną a tutaj taki coś odwaliła :P Jeszcze Szef pomagał jej zapakować Herę <lol>. Ciekawie zapowiada się rozmowa Starego z Szefem jak się o wszystkim dowie - ten mu zaufał, a Tyrol prawie nie rozwalił statku na strzępy.

W sumie odcinek dla mnie był bezbłędny, aż przykro mi się robiło jak na zegarku widziałem 40 minutę. Nie powiedziałbym, że mało się działo - nawet więcej działo się chyba najwięcej w tym jednym odcinku niż we wszystkich z tego sezonu.
1) Wcześniej było powiedziane tylko tyle że Kara będzie jakimś "aniołem zniszczenia". Teraz wychodzi na to, że zarówno Ona, jej ojciec jak i matka byli w mocny sposób powiązani z FF i całą historię. Dalej wychodzi na to, że jest to jedna z najważniejszych postaci serialu.
2) Jakby się na siłę spojrzeć, to zaczyna się zarysowywać odpowiedź o co chodzi z Operą - tam przecież Roslin szuka Hery. Do teraz nie miało to sensu, bo Hera była na BSG, ale skoro jest porwana.

Dla mnie jeden z najlepszych odcinków w całym serialu i mocne 10/10 :D
  • 0

#57 sneak127

sneak127

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoSzprotawa

Napisano 01.03.2009 - |23:04|

Odcinek klimatyczny w którym napięcie stopniowo narastało bardzo fajnie się oglądało. Mógł bym wymieniać ciekawe motywy ale koledzy już wyżej je podawali a nie chcę się powtarzać .
Jedno co naszło mnie podczas oglądania Kary to to że "może być ona PIERWSZĄ HYBRYDĄ Człowieka z Cylonem może jeden Egzemplarz Daniela przetrwał i Cavil zrobił mu to samo co FF wysłał na kolonie, jej ojciec był Artystą :P .No Nie wiem zobaczymy, ale tak jakoś sobie pomyślałem że może być Hybrydą i tyle :P:P.

Użytkownik sneak127 edytował ten post 01.03.2009 - |23:24|

• 0

#58 ()))FPPfan))>

()))FPPfan))>

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoJastrzębie Zdrój

Napisano 02.03.2009 - |01:54|

Jak dla mnie odcinek super (zresztą jak wszystkie). 40 minut strzeliło nie wiadomo kiedy :) Fajny motyw z pianinem i tą melodyjką FF - nie wiem czemu zawsze jak ją słysze to mnie ciary przechodzą :) Jedyny moment który mnie nie zaskoczył to jak Kara podeszła do tej dziewczynki (młodej siebie samej ?) grającej na pianinie w długim korytarzu i ją odwróciła - wiedziałem że się ukarze ta wypalona czacha :) Zbyt często wałkowany "chwyt" wprost z horrorów różnej maści :) Wspomnę jeszcze że fajnie było zobaczyć szóstkę w sali odpraw pilotów - mały szczegół a cieszy ^^ Jak szkoda że już się ten serial kończy :( Takiej perełki będzie bardzo brakować :( Przed tym odcinkiem oglądałem najnowszy odcinek Sary Connor i widać jaka przepaść jest między tymi serialami (offtop: W tym serialu terminator pojawia sie ostatnio tylko w tytułowym napisie i jak pokazują na chwile Summer Glau heh...)

Ocena: 10

Użytkownik ()))FPPfan))> edytował ten post 02.03.2009 - |01:56|

• 0
|C2Q Q6600@3.76GHz|Asus Rampage Formula|Scythe Mugen|4x1GB Kingston HyperX @1130MHz|Asus GeForce 8800GTS 512MB TOP G92|4xSeagate 500GB 7200.12 (RAID 0)|Realtek RTL8169/8110 Gigabit|LG GH20NS10|Chieftec Turbo 750W CFT-750-14C|ASUS Ageia Physx P1|SB X-Fi Elite Pro + DTS-610|Logitech Z-5500|Logitech G19+G13+G5|Logitech QuickCam Pro5000|Samsung LCD FullHD 32"|Belkin N1 Vision|

#59 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 02.03.2009 - |03:00|

DREILIDE THRACE
nazwisko ojca wydaje mnie sie podejrzane
wyglada mi to na anagram
ale nie moge tego rozkminić
mozna z tego ulozyc np : DEATH RACE ,ale wtedy zostje jescze C,E,I,L
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#60 valis

valis

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów
  • MiastoIwanowice

Napisano 02.03.2009 - |12:49|

osobiście daje bewzględne 10/10 ... klimat tego odcinka jest po prostu niepowtarzalny , a scena w której Tight słucha muzyki i stwierdza "co do k..." bezcenna ! :)
na 100% to jest headfuther Kary , który jest Danielem ... będę rozczarowany jeśli się mylę ...
  • 0
BSG, BLADE RUNNER, TAJEMNICA SYRIUSZA
TERMINATOR 1 I 2, DUNE i długo, długo ... nic

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych