Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 08 - S01E08 - Underground

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
77 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (113 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (11 głosów [10.58%])

Procent z głosów: 10.58%

2. 9.5 (3 głosów [2.88%])

Procent z głosów: 2.88%

3. 9 (36 głosów [34.62%])

Procent z głosów: 34.62%

4. 8.5 (16 głosów [15.38%])

Procent z głosów: 15.38%

5. 8 (16 głosów [15.38%])

Procent z głosów: 15.38%

6. 7.5 (4 głosów [3.85%])

Procent z głosów: 3.85%

7. 7 (9 głosów [8.65%])

Procent z głosów: 8.65%

8. 6.5 (1 głosów [0.96%])

Procent z głosów: 0.96%

9. 6 (3 głosów [2.88%])

10. 5.5 (3 głosów [2.88%])

11. 5 (2 głosów [1.92%])

Procent z głosów: 1.92%

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 Dag

Dag

Plutonowy

• VIP
  • 485 postów

Napisano 02.09.2004 - |09:37|

Dag ile ty masz lat????????
Wizja z Małpami michal_zxc jest z tych małoletnio-naiwnych, więc kontynuowanie jego pomysłu z małpią inwazją Warszawy jest...
Zresztą sam pomysł z małpami-Upiorami też nie jest zbyt szczęśliwy i nie uzasadnia zwycięstwa Upiorów w wojnie z Pradawnymi. w tej wojnie ilość to za mało, zwłaszcza patrząc na poziom zaawansowania technologicznego Pradawnych...

jakbys przeczytal watek od poczatku to bys zauwazyl, ze dokladnie to samo probowalem przekazac :P

kwiatek: ok, mozna zniszczyc ludzkosc, ja tylko zwrocilem uwage na to, ze ludzkosc znajduje jakies srodki obrony. jasne, ze jak na razie mozna by zgladzic nasza cywilizacje, ale to tylko jedna planeta, a wraith ich posiada... niewiadomo ile (teoretycznie 60, a praktycznie?). zreszta z tego co widze to sie ze mna zgadzasz - atak atomowy na wraith nie jest rozwiazaniem...
  • 0
My jsme Borgove. Budete asimilovani. Odpor je marny.

#42 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.09.2004 - |12:05|

jakbys przeczytal watek od poczatku to bys zauwazyl, ze dokladnie to samo probowalem przekazac :P

kwiatek: ok, mozna zniszczyc ludzkosc, ja tylko zwrocilem uwage na to, ze ludzkosc znajduje jakies srodki obrony. jasne, ze jak na razie mozna by zgladzic nasza cywilizacje, ale to tylko jedna planeta, a wraith ich posiada... niewiadomo ile (teoretycznie 60, a praktycznie?). zreszta z tego co widze to sie ze mna zgadzasz - atak atomowy na wraith nie jest rozwiazaniem...

to było pytanie czysto retoryczne.

co do ilości planet, t5o tego nie wiem. w serialu jest wyraźnie mowa o statkach-rojach i ich jest prawdopodobnie ponad 60, a planet? któż to wie??????? czy kiedy upiory hibernują to statek-rój musi przebywac na planecie? czy może lata po zadanej orbicie gdzieś w przestrzeni kosmicznej? Takich pytań mozna postawić znacznie więcej... Zobaczymy czy dostaniemy na nie odpowiedź w serialu...
  • 0
"Uwielbiam zapach napalmu
o poranku..."

Cytat z filmu "Apocalypse Now"

#43 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 02.09.2004 - |12:49|

Może warto pomyśleć o jakiejś broni biologiczne, jakiś wirusik albo coś zabójczy na Wraith a nieszkodliwy dla ludzi... w końcu to dalej organiczna forma życia, tak jak z pewnością zabija ich promieniowanie tak i jakieś inne organizmy żywe...

W sumie to już o tym w SGA pomyślano (Poisoning The Well). Jeśli dalej prowadzić badania nad tą szczepionką to kto wie, może udałoby sie stworzyć taką jej wersją która byłaby nieszkodliwa dla ludzi, a zabijałaby Wraith. Oczywiście trzebaby było pomyśleć też nad mniej bezpośrednim jej dostarczaniu do organizmów Upiorów (na obecny nie zgodziłaby się Weir, konwencja i te sprawy ;) ) Na razie nie mam jakiegoś dobrego rozwiązania tago problemu, moze wy coś wymyślicie :) Jedyne co mi przychodzi do głowy to albo jakieś owady (ale tu chyab byłoby za dużo badań, których Atlantis nie mozę przeprowadzć) albo zastosowanie jakiejś wersji kropelkowej szczepionki i podrzucenie takiej paczki do statku Wraith (to znowu jest też bardzo niebezpieczne i po pierwszych powodzeniach dalsze próbu mogłyby sieskończyć tragicznie dla próbujących)
  • 0

->1019<-

#44 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 02.09.2004 - |15:23|

Ja po obejrzeniu daję ocenę 7,5. Plusy to ciekawy pomysł na rasę o podówjnym obliczu (ta przemiana spokojnych farmerów w zdeterminowanych żołnierzy była świetna), wizyta na statku wraith i zachowanie Shepparda pod koniec misji. Minusy - głupota i zupełny brak rozeznania podczas negocjacji z nowowpoznaną rasą zaprezentowane przez drużynę zwiadowczą. Podobnie wizyta Shepparda z McKay'em w odnalezionym bunkrze - jak się takie coś znajduje to najpierw wzywa się wsparcie, albo przynajmniej informuje resztę drużyny o odkryciu, a dopiero później wchodzi do środka. To mają być zawodowi wojskowi czy zupełni amatorzy?
PS. Jako miłośniczkę star trek ucieszyło mnie pojawienie się w tym odcinku Colma Meaney'a - odtwórcy roli Milesa O'Brena w ST.
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl

#45 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 02.09.2004 - |19:42|

Odcinek dostał ode mnie tylko 6. Zaczyna mnie już męczyć taka poetyka jak z książek Verne'a.
Tutaj chociaż do bomby atomowej doszli , ale mam nieodparte wrażenie , że bunkier to cały czas ten sam gra a mundury żołnierzom szyją drugorzędni krawcy (jak z kabaretu normalnie) dlatego tylko tyle.
Pozdrawiam
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#46 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów
  • MiastoWszechświat - Nasza galaktyka - Układ słoneczny - Ziemia - Europa - Polska - Śląsk - Gliwice - mój fotel

Napisano 03.09.2004 - |20:08|

Z lekkim opóźnieniem, ale w końcu oblookałem najnowszego atlantisa. I bardzo mnie ten fakt cieszy, bo odcinek jak dla mnie 1 klasa. Faktycznie mozna się przyczepić do kilku motywów, tylko po co? No może poza Weir, która dalej jest sztywna... Liczę jednak, że w końcu się rozkręci. Daję 8.5
  • 0
Tom

T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing

Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...

#47 Obsydian

Obsydian

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 06.09.2004 - |09:16|

konkludując nikt by się nie oparł tresowanym małpą z atomówkami na plecach :D :P

a odcinek był nawet zjadliwy i daję 6,5
+ dialogi
- Weir i jej bluzka ;]
  • 0

#48 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 06.09.2004 - |22:06|

Tomciak ma racje - Weir jest za sztywna na to wszystko. ona by sie do nas do rzadu nadawala :P
co innego Sheppard - ten gosc jest super. czy walka, czy pulapka czy ma robala na szyi to zawsze powie cos co czlowieka rozwali na miejscu. z niewielka doza ironii :)
oceniam odcinek na 9,0 bo mi sie podobal zwlaszcza koncowka - dwa ukryte skoczki i wiesniaki wymiekaja. to sie nazywa taktyka :)
  • 0

#49 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 09.09.2004 - |12:20|

Nie wiem czy ktoś z was zauważył bardzo ważną rzecz, a mianowicie, że [SPOILER]córka przywódcy/komendanta (taki nowy Ozyrys) jest tą samą osobą, która walczy z Teylą w odcinkach 1x10/1x11. Wniosek: Genii będą nowym wrogiem, który przejmie kontrolę nad Atlantis w 1x10[KONIEC SPOILERA]
  • 0

#50 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 09.09.2004 - |20:09|

Nie wiem czy ktoś z was zauważył bardzo ważną rzecz,

Zauważył, zauważył B)
A ten co nie zauważył mógł sobie o tym poczytac u kwiatka TUTAJ :rolleyes:

::. GRUPA TARDIS .::

#51 Merlin

Merlin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów

Napisano 12.09.2004 - |10:57|

po tym odcinku odzyskalem wiare w sg-a - oby takie odcinki byly dalej. :clap: :clap: :clap:
juz poprzedni odcinek byl niezly, a ten jest naprawde bardzo dobry.
Przede wszsytkim wartka i spójna akcja. przejscia miedzy kolejnymi scenami sa logiczne i dobrze przedstawione. napiecie utzymuje sie przez caly odcinek. dialogi na dobrym poziomie oraz szczypta dobrze wpasowanego humoru tworza dobre wrazenie - oglada sie ten odcinek bardzo przyjemnie. koncowka naprwade wymiata. a ogolnie zakonczenie takze nie jest oczywiste i moim zdaniem ciekawe. znalazlo by sie pare mankamentow, ale juz kiedys pisalem, gdy odcinek jest bardzo dobry widz jest bardziej wyrozmialy i nie zwraca sie na to uwagi :)
odcinek jest na 8-8,5/10, ale dalem az 9 bo w porownaniu z 1x03-1x06 to jak miodzik do pomyjów.
  • 0

#52 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 01.10.2004 - |18:48|

Ósemeczka. To już druga planeta, o której dowiadujemy się że są prowadzone prace nad bronią przeciwko Wraith. Nie zdziwił bym się, gdyby się okazało że jest ich więcej. Szkoda, że współpraca się nie ułożyła.
Mogę zrozumieć, że w SG-1 są ziemskie kultury, ale w galaktyce Pegaza?
  • 0

#53 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 21.02.2005 - |11:48|

Taki sobie średniawy :] No powiedzmy średniawy z plusem :P Powoli zastanawiam się nad Ford & Teyla Shippers :D Tak do siebie pasują i tak na siebie patrzą :) Poza tym trochę akcji było,ale szybko się skończyła :) Ci Wraith wyglądają na mega sumy :) Hahaha :D Jeszcze jedno.Skoro SGA kończy się żarło,to ciekaw jestem kiedy skończy im się amunicja,nie mówiąc o tym,że jeszcze ją rozdawać chcą :/

Ocena:7
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#54 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 21.02.2005 - |14:54|

nie wiesz ze oni maja niewyczerpujaca sie amunicje? :P
gdzies w polowie sezonu powinno im jej juz zabraknac :P
oczywiscie wiadomo ze tak byc nie moze bo skonczylby sie serial :)
Ford & Teyla Shippers ? nie sadze - Teyla bardziej pasuje do Johna a ze ona nie jest w wojsku wiec jakis romansik moze im kiedys wyjdzie :>
  • 0

#55 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 22.02.2005 - |11:32|

Ford & Teyla Shippers ? nie sadze - Teyla bardziej pasuje do Johna a ze ona nie jest w wojsku wiec jakis romansik moze im kiedys wyjdzie :>

Wyświetl post

Dlaczego pasują?

1.Kolorystycznie są dobrani :)
2.Są w tym samym wieku :P
3.To widać :D

Dlaczego John nie pasuje do Teyli?

1.Duża różnica wieku :]
2.Ona go nie chce :D

Proste :)
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#56 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 12.09.2005 - |19:26|

No i okazało się, jacy są to sojusznicy :censored: JEstem jednak zaskoczony końcówką - SGa spisało się na medal. Jednak sąlepsi, niż by się wydawało.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#57 I. Thorne

I. Thorne

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 22.01.2006 - |20:36|

Całkiem fajny odcinek. Wreszcie ludzie nie z SGA wymyślili pomysł na Wraith. Tylko nie można im zaufać (ja w każdym razie od razu im nie wierzyłem). Dobrze, że Shephard też nie taki głupi.

Coś mi się zdaje, że Genii jeszcze powrócą...

PS. Kolejna fajna laska: Sora. Ciekawe kto będzie ozdobą kolejnego odcinka?
  • 0

#58 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 20.05.2006 - |10:12|

Świetny odcinek, trzyma w napięciu od początku do końca. Widać co ludzie potrafią zrobić, żeby przetrwać i jeszcze obmyślać sposób jak pokonać wroga. Szkoda tylko, że Genii zrobili sobie wrogów z Ziemian.
  • 0

#59 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 08.06.2006 - |09:24|

odcinek dobry fabuła nie pozwala na przewidzenie koncówki, pozatym nasza drużyna wkońcu przeprowadza bardziej ofensywną akcję od pilota, przy okazji zdobywamy sobie nowych wrogów :) i dowadujemy się że jednak ktoś w tej galaktyce próbuje podjąć jakąś walkę przeciwko Wraith poza nami, aha i jeszcze dowiadujemy się ile jest mniej więcej statków ulów naszego wroga w galaktyce :D
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#60 Tishi

Tishi

Starszy szeregowy

• Email
  • 120 postów
  • MiastoWanaty k. Cz-wy

Napisano 30.06.2006 - |18:46|

W odcinku zamiast spokojnych fermerów amiszów okazuje się, że mamy do czynienia z ludem Geni, będącym rozwiniętym technologiczne, lecz nie na tyle aby byli wstanie sami wyprodukować broń atomową

Odcinek oceniam na 9
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych