Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 069/070 - S03E22/23 - Through The Looking Glass (1 & 2)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
815 odpowiedzi w tym temacie

#1 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 13.04.2007 - |18:12|

3x22/23: Through The Looking Glass (1 & 2) (Jack)

Scenariusz: Carlton Cuse, Damon Lindelof
Reżyseria: Jack Bender

Dołączona grafika

Emisja ABC: 23.05.2007

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 21.05.2007 - |19:55|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#2 ZdL

ZdL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów
  • MiastoOpole

Napisano 24.05.2007 - |04:21|

no cóż... po obejrzeniu pierwszej części, mogę powiedzieć tylko jedno - OMFG :D na pewno po 2 będzie jeszcze lepiej i wtedy napiszę pełniejszą wypowiedź :D

P.S.

Opłacało się nie czytać spoilerów przed finałem :D

Użytkownik ZdL edytował ten post 24.05.2007 - |04:21|

• 0
LOST
Prison Break
24
Jericho
CSI: Miami
House
Knight Rider

#3 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 24.05.2007 - |04:22|

Jeszcze mi z głowy dymi. Chyba dzisiaj nie usnę. To był chyba najdziwniejszy odcinek Lost. Retrospekcja. Początkowo wydawało się, ze to kolejna nijaka historia Jacka. Ostatnia scena odwróciła wszystko do góry nogami. To nie było żadna retrospekcja, lecz wycieczka w przyszłość.

Kto zginoł? Duzo wicej niż zapowiadano. Pewniak Charli, Naomi, Bakunin (prawdopodobnie), Tom i około dziesiątki innych Innych.

Ben pierwszy raz nie kłamał. Wrócił Locke. Hurley pokazał się jako Rambo. Danielle odnalazła córkę, a Alex matkę.

9 miesięcy czekania by zobaczyć co dalej.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 24.05.2007 - |04:25|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#4 NIKON

NIKON

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów
  • Miastoz daleka...

Napisano 24.05.2007 - |06:04|

Jack we flashach wygląda jak Leonidas w "300" :D :D
  • 0

#5 ir0n

ir0n

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 24.05.2007 - |07:37|

Niezły odcinek ;) motyw muzyczny strasznie mi się podobał i tak odnośnie filmu ten Bakunin jest chyba nieśmiertelny 2 razy oberwał i dalej żył zobaczymy może do 3 razy sztuka i go wybuch zabił... fajny motyw z wpisaniem kodu w sumie odegranie fragmentu muzyki ;) Szkoda ze trzeba czekać 9 miesięcy :/
  • 0

#6 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 24.05.2007 - |07:56|

Miało się sporo wyjaśnić, a jak na razie kolejna porcja pytań [na razie po wstępnym przeglądnięciu] :
Jednego na razie nie rozumiem - pojawia się "Transmisja wchodząca", czyli wygląda tak, jakby Pen chciała zadzwonić do kogoś na wyspie!!! I siedziała i czekała, by się dodzwonić????
Kto jest na statku Naomi [z kim gadał Jack?] - osobiście czuję, że może być duuuża niespodzianka na początek 4 serii, gdy statek przypłynie na wyspę...
Czy Michaił jest nieśmiertelny do jasnej ciężkiej??? Bo znowu nie możemy być pewni, że zginął. Btw - bez tego kretyńskiego kombinezonu Dharmy wreszcie wygląda jak należy :afro:
Czy te flashbacki Jacka to na pewno flashforward? Czy może wizja alternatywnej rzeczywistości, gdzie Oceanic Airlines dalej lata [nie było katastrofy] a jego ojciec żyje? A Jack pije, więc ma dziwne wizje?

@ir0n ---> down
Właśnie do tej pory było potwierdzane, że Oceanic Airlines zawiesiło loty po katastrofie [zresztą to było na stronie oceanic-air].
Właśnie ten flash jest mocno dwuznaczny - na pewno nie jest to przeszłość: jeśli to przyszłość - Jack poznał życie poza wyspą, więc chce wrócić? [ta koncepcja mi się podoba - Jack dostał swoiste "ostrzeżenie", więc może dlatego nie posłuchał Bena i zadzwonił?] Tylko po co? Jest możliwość cofnięcia czasu???
Moim całkiem prywatnym zdaniem - jeśli ma to być cliffhanger - ten flash powinien się łączyć z tym, kto przypłynie na wyspę :afro:

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 24.05.2007 - |08:21|

• 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#7 ir0n

ir0n

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 24.05.2007 - |08:05|

Czy te flashbacki Jacka to na pewno flashforward? Czy może wizja alternatywnej rzeczywistości, gdzie Oceanic Airlines dalej lata [nie było katastrofy] a jego ojciec żyje? A Jack pije, więc ma dziwne wizje?

A dlaczego oceanic ma nie latać nawet po katastrofie nie rozumiem, a słowa Jacka które powiedział temu doktorkowi odebrałem bardziej jako ironia, a że nie zaprzeczył ze jego ojciec nie żyje być może nie chciał pogarszać jego stanu,. wiedział co przeszedł, i jak to przeżywa... Ja to tak odebrałem nie wiem jak inni
  • 0

#8 voult

voult

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 24.05.2007 - |08:34|

Czy te flashbacki Jacka to na pewno flashforward? a jego ojciec żyje?

Stawiam na to, że ma taką depreche + alko, że momentami nie ogarnia i wydaje mu się, że ojciec żyje... albo to była przenośnia, że jako lekarz wcale nie mniej pije niż jego ojciec gdy żył.
  • 0

#9 DragGrom

DragGrom

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 24.05.2007 - |08:35|

Właśnie ten flash jest mocno dwuznaczny - na pewno nie jest to przeszłość: jeśli to przyszłość - Jack poznał życie poza wyspą, więc chce wrócić? [ta koncepcja mi się podoba - Jack dostał swoiste "ostrzeżenie", więc może dlatego nie posłuchał Bena i zadzwonił?] Tylko po co? Jest możliwość cofnięcia czasu???
Moim całkiem prywatnym zdaniem - jeśli ma to być cliffhanger - ten flash powinien się łączyć z tym, kto przypłynie na wyspę :afro:

no flash jest na 100% w przyszlosci,
a jack po prostu nie moze sie pozbierac w realnym swiecie, z pewnoscia przez to co sie wydarzylo w sezonie 4,5,6
a szkoda, bo wolalbym to ogladac nie znajac zakonczenia
  • 0

#10 Gaw

Gaw

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 24.05.2007 - |08:39|

Masakryczny odcinek. Najlepszy w 3 sezonie, nawet lepszy od finału 2 sezonu. Aż ciężko ogarnąć tych wszystkich trupów. Szkoda Mikhaila i Toma.
  • 0

#11 elektrownik

elektrownik

Kapral

• Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 24.05.2007 - |08:50|

Mi tam coś nie gra, też mi się wydaje że to jakaś alternatywna rzeczywistość te flashforwardy
  • 0
Yes!!! Go Jack!! Blow them all to hell hahahaha!!

Wow....Hurley pregnant. Explains why there has been no weight loss.

Z pcworld.pl
DVD zabezpieczone chipem
komentarze:
Polak kupi papier scierny i zetrze powłokę
Rusek poleje płytę denaturatem i powłoka sie rozpuści
Amerykanin kupi płytę lub sciagnie ją z łączą 10Mb/s

#12 Bundy

Bundy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 24.05.2007 - |09:00|

Podobalo mi sie jak Rose kazala Bernardowi jego kwestie powiedziec. Normalnie parskanlem smiechem :) Odcinek oglada sie praktycznie z rozdziawiona geba :) Sayid zna sie na swojej robocie. Hugo-Hero. Serio nastepna seria dopiero za 9 miechow? oO
  • 0

#13 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 24.05.2007 - |09:00|

Mi tam coś nie gra, też mi się wydaje że to jakaś alternatywna rzeczywistość te flashforwardy

Mi się raczej wydaje, że widzimy to co się stanie jak odlecą z wyspy.

ps. w tym odcinku pada ciekawe zdanie "we were not supposed to leave"

Jak dojdę do siebie to napiszę coś więcej :lol:

Użytkownik Teoria spiskowa edytował ten post 24.05.2007 - |10:08|

• 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#14 Palato

Palato

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 24.05.2007 - |09:48|

Niektórzy są niesamowicie ciemni :/ Albo po prostu fatalnie znają j.ang ;)

Kto jest na statku Naomi [z kim gadał Jack?] - osobiście czuję, że może być duuuża niespodzianka na początek 4 serii, gdy statek przypłynie na wyspę...

She is representative of some people who have been trying to find this island. She's one of the bad guys.

A więc "inni" czyli tubylcy oraz pozostałości po Dharmie uznają się za obrońców wyspy. Co do tych na frachtowcu to użyj wyobraźni przy okazji wyciągając wnioski.

Czy może wizja alternatywnej rzeczywistości, gdzie Oceanic Airlines dalej lata

Znowu kłania się znajomość angielskiego.

- I actualy close my eyes, and I pray that i can get BACK
- We have to get back, Kate!

Szkoda Mikhaila i Toma.

Chyba żartujesz. Myślisz że naszego Mikiego zatrzyma byle granat odłamkowy w twarz?

ps. w tym odcinku pada ciekawe zdanie "we were not suppose to live"

Ugh, i następny lingwista się znalazł :/

We were not supposed to LEAVE, nie live, a chyba nie muszę Ci tłumaczyć róznicy pomiędzy tymi dwoma :)

Użytkownik Palato edytował ten post 24.05.2007 - |09:49|

• 0

#15 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 24.05.2007 - |10:04|

palato , jakbyś zgadł :P

Błąd już zauważyłam i poprawiłam :rolleyes:

ps. mówi ci coś takiego jak dysleksja i dysgrafia :P

Użytkownik Teoria spiskowa edytował ten post 24.05.2007 - |10:05|

• 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#16 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 24.05.2007 - |10:10|

She is representative of some people who have been trying to find this island. She's one of the bad guys.

Panie Palato, pan jeszcze wierzysz w to, co mówi Ben & Othersi [i Locke w przypływie "nawiedzenia"]????
Że statek wysłała Dharma [Hanso], dowodzona przez pewnego pana z nazwiskiem na literę M. [szerzej znanego tym, co zapoznali się z TLE]???
Mój wniosek jest taki: po tym odcinku tak myślimy, po 04x01 nadepniemy sobie szczękę... Będzie tak samo jak przy 03x01...

- I actualy close my eyes, and I pray that i can get BACK

Tylko wtedy musisz przyjąć założenie, że z Jackiem już jest tak źle [wóda i prochy], że ma niezłe "jazdy" [np. jest przekonany, że jego ojciec żyje], skutkiem czego nikt go nie traktuje poważnie...
Ponadto - flashforward nie musi się spełnić, jest WIZJĄ, a nie realem..., jest ostrzeżeniem...

Granat ma zabić Michaiła? Który - o ile mnie wzrok nie myli, wypłynął na zewnątrz po tym, jak dostał od Desa strzałę w serce...

Po tym odcinku mam wrażenie, że 4 sezon będzie o Dharmie :afro: I ostatecznie się okaże, kto jest "good", a kto "bad" :afro:
Bo skoro "dobrzy" urządzają czystkę, zagazowując sporą grupę, porywają kobiety w ciąży, werbują w chamski sposób, kłamią, manipulują, to jacy są ci "źli"???
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#17 Quentin

Quentin

Starszy plutonowy

• Email
  • 581 postów
  • MiastoKrzesło przed kompem

Napisano 24.05.2007 - |10:17|

Czy te flashbacki Jacka to na pewno flashforward?

Na moje oko (raczej ;) ) na pewno. Jack mówi, że sobie fruwa tu i tam korzystając z darmowych przelotów, które im fundnęli ergo uratowano ich a Oceanic zafundował tym, którzy przeżyli darmowe podróże gdzie i kiedy mają ochotę.
  • 0
Bezpłciowa sygnatura zgodna z regulaminem.

#18 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 24.05.2007 - |10:21|

jesli ten flash przedstawial po wydostaniu z wyspy to po co on tam chce wracac? (pewnie to ma sens z wydarzeniami ktore sie dopiero odbeda)
  • 0

#19 Quentin

Quentin

Starszy plutonowy

• Email
  • 581 postów
  • MiastoKrzesło przed kompem

Napisano 24.05.2007 - |10:26|

jesli ten flash przedstawial po wydostaniu z wyspy to po co on tam chce wracac?

Powodów może być przysłowiowe "milion pińcet". Moim zdaniem bardzo ładnie rozegrali finał s3 i mają teraz tyle różnych możliwości, że sami nie będą wiedzieć, którą wybrać. Scenarzyści znaczy się. I to wcale nie takich głupich możliwości. Z grubsza i tak było wiadomo, że kiedyś uratują Lostowiczów to zrobili z tego atut a nie słabość.
  • 0
Bezpłciowa sygnatura zgodna z regulaminem.

#20 Hubi

Hubi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 24.05.2007 - |10:33|

odcinek doskonały aż do samej koncówki... końcówka zbyt mało dynamiczna jak na zakonczenie sezonu...

pokazane to zostało tak, że oni juz czekaja na statek, który za chwile bedzie, a te flashe po wydostaniu, wiec moze byc tak (choć nie byłoby to za dobre rozwiazanie), ze twórcy załozyli, że skoro statek ma przypłynąć to juz wiadomo ze sa uratowani i każdy ruszył w swoją strone tak jak m.in pokazali Jacka (praca, wóda itp.) no i własnie wrócili do domów, ale... czy mieli do czego i do kogo wracać? jack nie miał juz do kogo, kate podobnie.. i stwierdzili że ich egzystencja w normalnym swiecie nie ma sensu i dlatego jack zadecydował zeby wrócić i poświecić się dla ludzkości nad kolejnymi badaniami?
może i to bez sensu, ale czy 3x01 zaczął się od prowadzenia porwanych z pomostu?
Tez było nagle wielkie WOW, osada itp. Wiec dlaczego 4x01 nie ma nas równiez zaskoczyć takim ruchem...

Chociaż szczerze wolałbym gdyby na wyspie pojawiła sie ekipa widmore'a a zaraz za nia na pomoc przyleciała Penny i wtedy zacznie sie dopiero odkrywanie kart całej prawdy o Dharmie;)
  • 0
www.mytorrent.pl - zapraszam ;)

Nie regulaminowa grafika.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych