Skocz do zawartości

Zdjęcie

Napisy - Charmed

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 26.03.2007 - |21:40|

No jak może niektórzy zauważyli na Hataku pojawiły się napisy do Charmed 5x01-02 :) Autor siarenka, na razie bez korekty, ale ta będzie. W planach są dalsze napisy w mniej lub bardziej równym tempie. Jak zwykle uwagi/pomoc są mile widziane, ale jest też jedno pytanie. Dopasowanie jest zrobione do DVDRipów grupy Redmist... Na necie znalazłem informację, że inne grupy też je robiły (np. SAiNTS czy c0nFuSed). Ma ktoś te wersje i czy ewentualnie mógłby sprawdzić czy synchronizacja pasuje? Bo już o ewentualnym dopasowaniu to chyba nie mam co marzyć? ;)

Co do wcześniejszych odcinków... będą się pojawiały jak tylko uzyskam zgodę tłumaczy... kilka już jest, teraz tylko kwestia umieszczenia ich na Hataku. Jakoś się tym niedługo zajmę :)

Pozdrawiam

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 26.03.2007 - |21:42|

• 0

->1019<-

#2 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 27.03.2007 - |19:51|

No na razie powrzucam te napisy które mogę (autorstwa siatkarki, Spirozea, Grzegorz181), co do reszty to się zobaczy :) Ogólnie jakby co to będę wiedział gdzie uderzać ;]

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 27.03.2007 - |19:52|

• 0

->1019<-

#3 siarenka

siarenka

Starszy kapral

• VIP
  • 308 postów
  • MiastoKatowice/Chorzów

Napisano 30.03.2007 - |12:53|

Jeśli kogoś to interesuje, angielskie napisy do 5 sezonu grupy SAiNTS pasują do wydania Redmist. Jaki stąd wniosek? Polskie napisy robione do wydania Redmist będą pasowaly do wydania SAiNTS.

No z tego co zauwazylam to nie do konca, sa troche przesuniete.. ja tlumacze i mam zsynchronizowane do redmist, natomiast Spiroeza ma SAiNTS i musial przesunac troszke...
  • 0

#4 unnamed

unnamed

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 293 postów

Napisano 01.04.2007 - |20:25|

napisy z dvd linki ed2k do emule http://www.emule-pol...t...&hl=charmed

moze byc tak ze bedzie mało zródeł na plik
albo niektóre paczki napisów nie beda miały w ogóle źródeł...
sam nie sprawdzałem
ale linki pewne...
i moze przydadza sie do tłumaczenia...

Użytkownik unnamed edytował ten post 01.04.2007 - |20:33|

• 0

#5 Guzek9

Guzek9

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 10.04.2007 - |11:41|

Grupa Hatak zamierza wrzucic i zrobić napisy do pięciu sezonów czy do wszystkich ośmiu zrobi?????
Gdybym wiedział,że będą napisy do wszystkich sezonów to można by się o nie postarać.
  • 0

#6 siarenka

siarenka

Starszy kapral

• VIP
  • 308 postów
  • MiastoKatowice/Chorzów

Napisano 10.04.2007 - |12:16|

Grupa Hatak zamierza wrzucic i zrobić napisy do pięciu sezonów czy do wszystkich ośmiu zrobi?????
Gdybym wiedział,że będą napisy do wszystkich sezonów to można by się o nie postarać.

pewnie w koncu do wszystkich... ale powoli, powoli :)

a napisy angielskie sa do wszystkich sezonow - jakby kogos jeszcze interesowaly http://charmed-bt.net/subs.html
  • 0

#7 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 12.04.2007 - |16:50|

Zrobimy do wszystkich, tylko nie łudźcie się, że zrobimy je szybko... Każdy ma swoje zajęcia, oprócz tego jakiś inny serial do tłumaczenia... A 8 sezonów (176 odcinków!) to dosyć sporo, a przetłumaczone jest może ze 40...
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#8 Narfi

Narfi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 17.06.2007 - |22:10|

Nie no oczywiście nikt nie wymaga od Was pośpiechu bo robicie kawał dobrej roboty, ale jeśli mogę coś zasugerować to może tłumaczcie Charmed od początku sezonu 1 po kolei bo na przykład 1x01 jest przetłumaczone a potem długo długo nic i dopiero 1x08... chyba nic nie stoi na przeszkodzie żeby taką "taktykę" obrać? :) :) Pozdrawiam cały hatak
  • 0

#9 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 17.06.2007 - |22:24|

Te napisy są... tylko na razie nie zostały wrzucone :)

Trzeba je przejrzeć, poprawić ewentualne błedy i wtedy na stronkę wpadną :)
  • 0

->1019<-

#10 nAzGuL22

nAzGuL22

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 115 postów
  • MiastoBytom

Napisano 18.06.2007 - |05:06|

Szczerze to planowałem jeden serial wziąść na talerz do tłumaczenia. Ale z racji wakacji (ukochane rymy bytomskie :afro: ) Mogę dołąćzyć się do tłumaczenia charmed, zwłaszcza że sam jestem na etapie obejrzyj i zniszcz :]
  • 0

#11 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 26.06.2007 - |13:08|

Z racji tego, że wyjeżdżam na wakacje chciałem zarezerwować sobie następujące odcinki do tłumaczenia:
- brakujące odcinki 2 sezonu, czyli: 2x14, 2x20, 2x22 i zrobić korektę do pozostałych których nie ma na hataku
- 3x06, 3x09
- 4x01-02
- korekta reszty odcinków pierwszego sezonu

Napisy postaram się wrzucać w trakcie wakacji, ale nie wiem jak będzie tam z dostępem do neta, także w najgorszym przypadku będą we wrześniu.

Pozdro
SSJ

PS. Siarenka, robisz dalej ten piąty sezon czy nie?
  • 0
Dołączona grafika

#12 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 26.06.2007 - |15:04|

Tylko teraz przepuść to przez Worda, bo ostatnio to była masakra :P

I ten słowniczek sobie przypomnij, żeby nie było rozbieżności :)

PS. (siarenka z małej ;) ) siarenka na razie zastopowała prace nad 5 sezonem i nie wiem jak to będzie w przyszłości... na razie proponowałbym 5 sezon zostawić w spokoju... i tak jest sporo roboty przy wcześniejszych :)
  • 0

->1019<-

#13 Kruszynka85

Kruszynka85

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 09.07.2007 - |21:55|

hejka. mam napisy do niektorych brakujących odcinków, przesłałam już osobie która się tym zajmuje, tylko nie wiem dlaczego ich nie umieszczono
  • 0

#14 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 09.07.2007 - |22:08|

hejka. mam napisy do niektorych brakujących odcinków, przesłałam już osobie która się tym zajmuje, tylko nie wiem dlaczego ich nie umieszczono

Napisy zapewne zostaną umieszczone jak przejdą odpowiednią korektę.
  • 0
Dołączona grafika

#15 hawana40

hawana40

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 12.09.2007 - |08:25|

A mam pytanko: kiedy można się spodziewać w takim razie napisów do Charmed 3, 4 i 5?
Pozdrawiam
  • 0

#16 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 14.09.2007 - |16:59|

Byłby ktośchętny na korektę kilku odcinków Charmed? :) Końcówka 3 sezonu :)
  • 0

->1019<-

#17 hawana40

hawana40

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 18.09.2007 - |13:50|

Ja mam pare odcinków, które tu nie są zamieszczone (np. cały sezon 1 i 2, a do 3 sezonu brakuje mi 3x20 i 3x21 więc jakby ktoś chcial moge udostępnić by pomóc ....
  • 0

#18 Godzia

Godzia

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 25.10.2007 - |22:01|

Byłby ktośchętny na korektę kilku odcinków Charmed? :) Końcówka 3 sezonu :)

Ja i byłabym chętna na tłumaczenie tego ponieważ mam wszystkie odcinki 8 sezonów jedno tłumaczenie już przesłałam do hatak a odpowiedz na twoje pytanie w pierwszym poście jest tak pasują do tych wersji tych grup ponieważ ja mam Charmed 5 różnych grup :) Jeśli jesteście zainteresowani moją pomocą to piszcie chętnie pomogę :)No i mam oczywiście napisy angielskie do wszystkich odcinków i akurat w nich synchro świetnie pasuje do wersji które posiadam więc ten problem mam z głowy :D

Użytkownik Godzia edytował ten post 25.10.2007 - |22:11|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych