Skocz do zawartości

Zdjęcie

Flash Gordon

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 ArTi

ArTi

Kapral

• VIP
  • 187 postów
  • MiastoMielec

Napisano 19.04.2004 - |13:23|

Stephen Sommers w jednym z wywiadów zdradził, że zaproponowano mu realizację wielkobudżetowego filmu, którego bohaterem będzie Flash Gordon. Może to oznaczać, ze jeden z najstarszych bohaterów sci-fi wreszcie, po wielu zapowiedziach, powróci na duży ekran. Sommers zastrzegł jednak, że jeszcze nie podjął ostatecznej decyzji odnośnie realizacji projektu. Ma zamiar to zrobić dopiero po wejściu na ekrany jego najnowszego filmu "Van Helsing".

Po raz ostatni "Flash Gordon" pojawił się w kinach w roku 1980. Mimo zaangażowania pokaźnych środków projekt nie odniósł spodziewanego sukcesu i choć nadal jest oglądany przez fanów to większość widzów lepiej zna doskonałą muzykę zespołu Queen ilustrującą obraz niż sam film.

Muzyka była fajna, a film taki sobie. Może teraz z nowymi możliwościami technicznymi będzie lepiej.
  • 0
Być człowiekiem to znaczy zmieniać się by stać się lepszym
J.L. Picard

Teoria jest wtedy gdy nic nie działa choć wszystko jest wiadome.
Praktyka jest wtedy gdy wszystko działa choć nikt nie wie dlaczego.
Łącze teorie z praktyką, nic nie działa i nikt nie wie dlaczego

#2 mmaarroo

mmaarroo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów
  • MiastoGalaktyka

Napisano 19.04.2004 - |16:12|

Mi film bardzo sie podobał i w porównaniu z Gwiezdnymi Wojnami naprawdę nie wypada źle!Sama fabuła filmu jest ciekawa a już chyba nie muszę wspominać o muzyce a szczególnie o świetnych popisach gitarowych Briana May'a!
W przeciwieństwie do Gwiezdnych wojen na pewno można go nakręcić jeszcze raz i jestem pewien że zdobędzie on rzesze widzów! Mam też nadzieje że podkład muzyczny zostanie taki sam lub będzie z deka poprawiony...oczywiście przez poprzednich wykonawców! AAA...jeszcze nowinki techniczne dochodzą :rolleyes: ...tak tak panowie i panie to będzie hit!

Użytkownik mmaarroo edytował ten post 19.04.2004 - |16:15|

• 0

#3 Mad M.A.X

Mad M.A.X

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 19.04.2004 - |16:48|

Całkiem zapomniałem o tym filmie oj musze troche poszperać bo pamiętam, że mi sie podobał. Kiedy ja to oglądałem qrcze już nawet niepamiętam. Przypominam sobie scenke z batonikami - kiedyś też chciałem tak wsuwać ale skończyło sie czkawką ... Niech lepiej zrobią kontynuacje i niech niebędzie w stylu spidermana wolałbym raczej klimat spawna, Kruka, Darkman? - było coś takiego czy pomyliłem tytuł bo te ostatnie produkcje nakierowane na przedszkolaków ... to może niech już lepiej nierobią.
  • 0

#4 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 19.04.2004 - |18:31|

Mam też nadzieje że podkład muzyczny zostanie taki sam lub będzie z deka poprawiony...oczywiście przez poprzednich wykonawców!

Szczeże mówiąc wątpie w to .
Ale reszta się zgadza , niesamowita muzyka do filmu który był całkiem niezły , ale z jakiegoś powodu przeszedł bez echa . A szkoda.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#5 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 12.05.2004 - |21:43|

Chwileczkę :) Gordon Flash :) Był kiedyś taki serial na podstawie komiksu o jakimś super szybkim gościu :) Miał czerwony albo niebieski kombinezon z błyskawicą :) Leciał na TVP3-Regionalnej :) To było lata temu,ale chyba to nie ten sam film??????
Vhyba,że się mylę???
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#6 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 12.05.2004 - |22:11|

Chwileczkę  Gordon Flash  Był kiedyś taki serial na podstawie komiksu o jakimś super szybkim gościu  Miał czerwony albo niebieski kombinezon z błyskawicą

To po prostu Flash - jeden z amerykańskich superbohaterów - niema nic wspólnego z Gordonem poza imieniem .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#7 121277

121277

Wielki Organizator

• VIP
  • 561 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 13.05.2004 - |08:49|

1. Post pierwszy: "odnośnie czegoś" to błąd językowy, poprawnie: "odnośnie do czegoś":)
2. Film oglądałam jako 12-latka i byłam nim zachwycona. Po dziesięciu latach miałam okazje obejrzeć powtórkę - żałuję, że to zrobiłam, bo film okazał się beznadziejny.
3. Jeśli rezyser zrobi Falsha Gordona tak jak Van Helsinga to na pewno obejrzę.:)
4. Muzyka Queenu jest najlepsza z całości filmu.
  • 0
Daleka droga
do serca człowieka
zimnego jak głaz

Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Dołączona grafika

Mój świat

#8 hvolt

hvolt

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPruszków

Napisano 13.05.2004 - |12:03|

Rzeczywiście Flash Gordon podobał mi się jak go oglądałem pierwszy raz dawno temu, po latach to już nie było to samo i też twierdzę, że jedyne co się nie zmieniło to niesamowita muzyka zespołu Queen. :D

Pzdr :P
---------
  • 0

#9 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 13.05.2004 - |16:22|

O yeah film był spoko jak na owe czasy - teraz śmiesza te efekty ale ..... muzyka Queen zostaje na stałe w pamieci ...... Jako zapalony fan zespołu Queen (tak, tak wasz nielubiany moderator nie tylko lubi hip&hop ale jest wielkim zapalonym fanem Queena) musiałem cos napisac w tym temacie :).

Pytanie konkursowe do jakich filmów Queen tworzył muzyke ??
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#10 hvolt

hvolt

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPruszków

Napisano 13.05.2004 - |16:46|

O yeah film był spoko jak na owe czasy - teraz śmiesza te efekty ale ..... muzyka Queen zostaje na stałe w pamieci ...... Jako zapalony fan zespołu Queen (tak, tak wasz nielubiany moderator nie tylko lubi hip&hop ale jest wielkim zapalonym fanem Queena) musiałem cos napisac w tym temacie :).

Pytanie konkursowe do jakich filmów Queen tworzył muzyke ??

Na pewno napisali muzykę do filmu "Highlander", więcej nie kojarzę, ale pamięć jest zawodna. :D :lol: :rolleyes:

Pzdr :P
----------
  • 0

#11 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 14.05.2004 - |09:31|

(tak, tak wasz nielubiany moderator

Mmisiek, nie przesadzasz troszeczkę?

gulus
  • 0

#12 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 16.05.2004 - |08:07|

napisali jeszcze muzyke do filmu : Scandal, brytyjska produkcja o ile pamiętam zreszta tytułowa piosenka tak samo sie nazywa, zreszta jedna z lepszych piosenek Queen'a
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#13 mmaarroo

mmaarroo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów
  • MiastoGalaktyka

Napisano 24.08.2004 - |08:16|

Film przeszedł troche niezauważony bo tak naprawde był "rywalem" dla Gwiezdnych Wojen!!! To własnie George Lucas miał reżyserować flasha ale w koncu odmówił! Produkcja Flasha przeciągnęła się kilka lat a w tym czasie Lucas stworzył StarWars! I ten film właśnie przyćmił "dokonania" Flasha który uratował w końcu naszą planetę!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych