Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Abyss (1989)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 mmaarroo

mmaarroo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów
  • MiastoGalaktyka

Napisano 18.04.2004 - |14:55|

Mi bardzo sie podobał ten film i naprawde ma on swoja niepowtarzalna atmosfere!!! Efekty specjalne niczego sobie! Nawet nie powinienem wspominac o fabule bo jest naprawde przemyślana!!! A wy co sądzicie? Mam nadzieje że ten film nie był dla was gniotem!
  • 0

#2 Mad M.A.X

Mad M.A.X

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 19.04.2004 - |16:59|

Niezapomne tego płynu do oddychania osobiście bym sie chyba nieskusił. Oglądałem to ładnych pare lat temu i szczeże mówiąc to go dokładnie niepamiętam. Oj trza se znowu obejżeć. Miło dla odmiany pooglądać coś co sie dzieje na ziemi znaczy sory na dnie oceanu. A własnie pamiętam, że jakiś czas temu zrobili podobny film ale mi jakoś nieprzypadł do gustu Kula czy jakos tak. Abbys tia przypomniałem sobie właśnie plakat taki mroczny błękitny przechodzący w granat i ten napis po środku ... ciekawe czy znajde to na osiołku.
  • 0

#3 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 19.04.2004 - |17:48|

Mój kumpel zassał gdzieś z torrenta 3 płytową wersję reżyserską. Nie wiem czym się różni od zwykłej, bo tą ostatnią ogladałem dość dawno temu. Reżyserską zaś obejrzałem sobie kilka dni temu i muszę stwierdzić, że filmek jest nienajgorszy. I co najważniejsze daje troszkę do myslenia.
  • 0
"...something takes a part of me..."

#4 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 19.04.2004 - |18:36|

Mój kumpel zassał gdzieś z torrenta 3 płytową wersję reżyserską.

Uśmiechnij się do kumpla ładnie . A potem wiesz gdzie :D .

Niezapomne tego płynu do oddychania osobiście bym sie chyba nieskusił.

To zalezy :). Jakbyś nie miał niewielki wybór , to zapewnie byś się skusił. A tak prawde mówiąc najgorszy jest tylko kilka pierwszych sekund jak płyn wypełnia płuca.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#5 Harriet Canberra

Harriet Canberra

Kapral

• Użytkownik
  • 182 postów
  • MiastoUkład czarnego słońca

Napisano 20.04.2004 - |20:47|

Głębia nigdy w życiu nie była dla mnie gniotem! To wspaniała historia, przewaga i zwycięstwo człowieczeństwa nad zachłannością, polityką i bojaźnią. Efekt uplastycznienia wody był super jak na tamte czasy. Pomysł płynu w płucach też był niebanalny. W sumie wspaniała opowieść o tym, [kolejny zresztą raz] że nie jesteśmy sami a głębia oceanów kryje dla nas wciąż nieodgadnioną zagadkę. Niech się schowają inne, jakieś 'Kule' z S.Stone . Głębię oglądam wciąż i mi się nie nudzi, od dawna ....
  • 0
Marines nie umierają nigdy, jedynie idą do piekła się przegrupować!

#6 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 21.04.2004 - |14:29|

Też oglądałem głębię kilka lat temu i dokładnie jej nie pamiętam. Film miał klimat i nie źle trzymał w napięciu.
Ten płyn do oddychania to chyba nie była fikcja. I też bym się nie skusił. Właśnie ze względu na te kolka pierwszych sekund. :D
  • 0

#7 Pidor

Pidor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 21.04.2004 - |17:38|

Bardzo dobry film, leży w tej chwili na binarkach wersja secjalna na trzy CD z AC3, a dokładniej leży pierwszy cd drugi wpada a trzeci będzie chyba jutro wpadał.
  • 0

#8 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 12.09.2004 - |19:47|

Film po prostu rewelacyjny. Zresztą jak każdy film Camerona, który jest moim ulubionym reżyserem. Efekty nawet na dzisiejsze czsy bardzo dobre. A treść to wszystko to co najbardziej lubie w s-f.
Jedyny drobny minus to podobieństwo do paru innych filmów zwłaszcza "Bliskich spotkań trzeciego stopnia". Ale nie przeszkadza to mi za bardzo ze względu na oryginalność przedstawienia tego tematu.
Ze spokojem więc mogę ocenić film na 10/10.
  • 0

#9 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 07.10.2004 - |14:49|

Głębia to niebanalne Sci-Fi mające swój własny klimat.Podwodny rzecz jasna :D Film,który TVN często nadawał może się podobać za wyjefajne efekty specjalne.Za klimat oraz za to wszystko co trzyma nas w napięciu do końca.Osobiście podobała mi się rola Ed'a Harris'a i Michael'a Biehn'a.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#10 Indoctrine

Indoctrine

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 08.10.2004 - |14:55|

Bardzo klimatyczny film :)
Sympatycznie się go oglądało...

I ten płyn do oddychania to rzeczywiście prawda. Widziałem w telewizji jak w ten sposób ratowali zbyt wcześnie urodzone niemowlę, którego płuca nie były jeszcze przystosowane do wdychania suchego powietrza :)
  • 0

#11 QQQ

QQQ

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 135 postów
  • MiastoKraków

Napisano 08.10.2004 - |18:45|

To chyba najlepszy film SF jaki kiedykolwiek widziałem - pomysł efekty wykonanie , atmosfera - WSZYSTKO w nim jest takie jak powinno - wszyscy chwala płyn do oddychanie ofszem coool ale niezła tez była scena "utonąc aby zyc" - az ciarki przechodziły i tez zgodne z rzeczywistoscia .
  • 0

#12 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 09.10.2004 - |21:43|

To chyba najlepszy film SF jaki kiedykolwiek widziałem - pomysł efekty wykonanie , atmosfera - WSZYSTKO w nim jest takie jak powinno - wszyscy chwala płyn do oddychanie ofszem coool ale niezła tez była scena "utonąc aby zyc" - az ciarki przechodziły i tez zgodne z rzeczywistoscia .

Nie no nie aż tak :) Przecież są jeszcze nasze Gwiezdne Wrota :) To jest najlepszy serial :P Głębia może tylko konkurować z filmami/serialami kręconymi w plenerach wody jak SeaQuest :D
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#13 pastor

pastor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 21.03.2005 - |12:57|

Dbry film jak się człowiek wczuje to można poczuć tą atmosfere która panuje pod woda ,scena która zapadła mi do głowy to nurkowanie żeby rozbroić bombę przerażający klimat jak dla nie ta pustka tylko ty i tytułowa głebia.
  • 0

#14 Remigiusz23

Remigiusz23

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 23.03.2005 - |18:17|

Mistrzowska obsada (Ed Harris, Mary Elizabeth Mastrantonio, Michael Biehn) zapewnia niesamowite emocje. Polecam zwłaszcza wersję reżyserską, dłuższą o kilkanaście minut, w której przybysze z kosmosu pokazują ludzkości czym może się dla nich skończyć ciągły wyścig zbrojeń :P
  • 0

#15 Penegal

Penegal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 31.03.2005 - |09:39|

Film genialny.
To jest film zrobionyz pomysłem i pasją, a nie tylko i wyłącznie dla kasy :] .
Poza tym, nie wiem czy zauważyliście, ale jest to chyba jedyny film w historii kina sci-fi odwołujący się to USO (Unitentified Swimming Object - Niezidentyfikowane Obiekty Pływające). W realiach kosmosu i UFO filmy powstają jak gżyby po deszczu, a tu coś zupełnie świerzego. Z czystym sumieniem moge polecić ten film każdemu.
Plusy:
Orginalność,
Efekty specjalne,
Przesłanie,
Gra aktorska,
Niezbyt przewidywalna fabuła, do końca trzyma w napięciu.

Minusy:
albo nie ma, albo jestem zbyt zauroczony tym filmem, żeby je zauważyć :D .
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych