Skocz do zawartości

Zdjęcie

Autorun - Heroes

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 pablocoo

pablocoo

Kapral

• Grupa Hatak
  • 249 postów

Napisano 07.03.2007 - |20:01|

HEROES

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Autorun ma kilka fajnych elementów, których nie da się pokazać na screenach.
Wymiary 900x680 pikseli (wiec wskazana rozdz. min. 1024x768)

Wersja finalna:

HDTV (odcinki 350 MB)

HR (odcinki 700MB)

Odcinki wraz z napisami umieszczać w katalogu avi i nazywać wg wzoru:
Heroes 1x--.avi
Heroes 1x--.txt

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 12.12.2007 - |15:57|

• 0

#2 UfograF

UfograF

Szeregowy

• Email
  • 46 postów
  • MiastoZielona Góra/Wrocław

Napisano 08.03.2007 - |21:29|

Moze mógłbyś wrzucić jakies screeny, bo jakos nie bardzo mi sie chce sciagac tyle tego.
Z góry dzieki.
  • 0
"To resist the influence of others... Knowledge of Oneself is most important" [Teal'c]

http://emka.no-ip.org/bart/

#3 UfograF

UfograF

Szeregowy

• Email
  • 46 postów
  • MiastoZielona Góra/Wrocław

Napisano 09.03.2007 - |08:08|

No milutki milutki musze przyznać :)

Ja ostatnio zabrałem się za ten serial i miałem zamiar zrobić runa do wersji HD. Myślałem jeszcze o możliwości wrzucenia komiksów dodatkowo na płytki. (tych ze strony NBC)

Mam pytanko, bo ostatecznie ściągnąłem jeden dysk. w jakim programie opracowałeś tego autoruna? Ja korzystam z Autoplaya, ale widzę, że Ty użyłeś innego narzędzia, które ma chyba duży potencjał, jaki wynika z Twojej pracy.
  • 0
"To resist the influence of others... Knowledge of Oneself is most important" [Teal'c]

http://emka.no-ip.org/bart/

#4 pablocoo

pablocoo

Kapral

• Grupa Hatak
  • 249 postów

Napisano 09.03.2007 - |10:39|

AutoRun Pro Enterprise (konkretnie wersja 11).

Myślałem o wstawieniu trailerów dla każdego odcinka zamiast slajdów, ale chyba nie znalazłbym w dobrej jakości. Poza tym zwiększyłoby to znacznie, i tak już spory, rozmiar autoruna.

Użytkownik pablocoo edytował ten post 10.03.2007 - |20:54|

• 0

#5 MArcin_88

MArcin_88

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 27.05.2007 - |22:07|

Jest moze szansa na wersje 2-plytowa ?? :P Design mi sie podoba zarabiscie ale pociete na zbyt duza ilosc plytek :/ Ale ogolnie spoks :P
  • 0

#6 pablocoo

pablocoo

Kapral

• Grupa Hatak
  • 249 postów

Napisano 31.07.2007 - |17:37|

Wersja finalna.
Linki w pierwszym poście.
  • 0

#7 horoszka

horoszka

Szeregowy

• Email
  • 6 postów

Napisano 10.10.2007 - |08:35|

Heja
Swietny ten Twoj autorun:)
Mam takie pytanko czy przy zwyklej edycji pliku tgt moge zmienic sposob nazwania plikow??
Czy musialnym edytowac programem
Interesuja mnie po prostu takie nazwy Heroes [1x01] cos tam - bo juz tak mam zrobione i nie chce mi sie zmieniac;
pozdrawiam
  • 0

#8 confidence man

confidence man

Kapral

• Email
  • 236 postów

Napisano 19.12.2007 - |20:21|

no no zapowiada się świetny autorun. już po screenach widać, że to kawał dobrej roboty. fajny efekt z ujęciami z każdego odcinka. zastanawiam się tylko czy są to własnoręcznie zrobione :P fotki z wersji HD, czy może z jakiejś stronki NBC?
  • 0

#9 M.K.

M.K.

Kapral

• Grupa Hatak
  • 192 postów

Napisano 19.12.2007 - |21:18|

Bardzo ładny autorun. ;) Sam chciałem sobie napisać program o podobnej funkcji, ale już nie muszę :) Przydałaby się tylko możliwość samodzielnego wskazywania programowi plików avi a nie jak jest teraz konieczność nadawania z góry narzuconych nazw. Można by to zrobić w pliku autorun.ini, powiedzmy: episode1=ścieżka_do_pliku itd. Pewnie program, w którym zrobiłeś autoruna nie ma takiej opcji, a szkoda.

P.S. Spróbuj zmniejszyć rozmiar programu UPX'em, chociaż pewnie niewiele to da ze względu na obszerną rozmiarowo grafikę.
  • 0

#10 Narfi

Narfi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 24.12.2007 - |14:09|

Autorun świetny, a może by tak zrobić jeszcze do Prison Break?
  • 0

#11 M.K.

M.K.

Kapral

• Grupa Hatak
  • 192 postów

Napisano 24.12.2007 - |18:59|

Autorun świetny, a może by tak zrobić jeszcze do Prison Break?

Popieram pomysł. ;)
  • 0

#12 confidence man

confidence man

Kapral

• Email
  • 236 postów

Napisano 25.12.2007 - |21:35|

Popieram pomysł. ;)

wam pewnie chodzi o 3 sezon PB, ja natomiast mam problem ze znalezieniem autorunu do 1 i 2 sezonu. co prawda Picket (dzięki wielkie :P ) wysłał mi autorun do 1, ale jest z nim coś nie tak (dokładnie z drugą płytą). był bym bardzo wdzięczny jeżeli ktoś by wstawił link do owych autorunów :P sory, wiem, że to nie ten temat, ale pomyślałem, że warto zapytać, zwłaszcza, że poruszałem już ten wątek w innym temacie. niestety nie wzbudził większego zainteresowania.
  • 0

#13 pablocoo

pablocoo

Kapral

• Grupa Hatak
  • 249 postów

Napisano 20.02.2008 - |14:41|

HEROES
Volume Two: Generations

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

POBIERZ

Odcinki umieszczać w folderze 'Episodes'
i nazywać wg. formatu:
Heroes 2x--.avi
Heroes 2x--.txt

Użyłem jednam AutoPlay Media Studio 7, co pozwoliło na zmniejszenie rozmiaru całości i ZNACZNE zwiększenie wydajności.
Nie mogłem się zdecydować co do muzyki, jakiej użyć. Jeśli ktoś chciałby inną, może podmienić plik music.ogg (niestety program ze względu na problemy z licencjonowanie nie obsługuje mp3, niech ktoś sprawdzi, czy ogg odtwarzają się bez problemów) w folderze AutoPlay\Audio
Na życzenie mogę zmienić formatu używanych nazw plków na jakieś popularne. Jeśli ktoś używa programu, może sam edytować: STĄD może pobrać autorun wraz ze źródłem.
Miłego używania :)

@Michał nie mam nic przeciwko, żebyś zrobił program idealny :P , bo jak na razie nie znalazłem takiego, który by mnie w pełni usatysfakcjonował.

PS. Prison Break? Zobaczymy ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych