Battlestar Galactica - sezon 4
Napisano 13.02.2007 - |14:15|
Z jednej strony - więcej BSG - SUPER!
Z drugiej - czy wysoka jakość serialu nie przejdzie w ilość i czy BSG na tym nie straci? W sumie... mimo wszystko troszkę się cieszę, że będzie to tylko kilkanaście odcinków, może nie będą tego wypełniać "zapychaczami" jak 3x14...
Napisano 13.02.2007 - |21:37|
Napisano 14.02.2007 - |23:13|
Napisano 14.02.2007 - |23:18|
A mnie to właśnie cieszy.Mnie martwi tylko jedno, a mianowicie to że BS ma coraz mniej wspólnego z SF (zwłaszcza 3 sezon)
Genesis
Napisano 15.02.2007 - |01:25|
House, Criminal Minds, Greys Anatomy, Shark, CSI.Popieram Jonasza - ma rację, dzięki temu serial jednak ma w sobie coś ludzkiego i naturalnego, a nie czysty fantastyczny bełkot
Genesis
Napisano 15.02.2007 - |03:10|
A mnie to właśnie cieszy.
To zmień serial i forum.
BS to esencja dobrego SciFi, a nie esencja naszej teraźniejszości niczym MagdaM.
Może nadszeł już czas, żeby poważnie się zastanowić czym być to forum, Hatak etc...
Dla mnie to wyłącznie miejsce dla fanów seriali SciFi.
CSi, Supernatiral etc... to dla mnie nie fantastyczny bełkot.
Jedyny powód dla którego kocham, piszę i propaguję te nportal, a w tym to forum to to, że jest to kącik miośnikó SciFi. Sg-1, SGA, BSG, Borg i ST, Farscape, B5 i inne seriale to jest to co kochamy i dlaczego cały ten świat wyprodukował tak wielki fenomen jak Hatak i cały portal, a w tym forum.
Może czas się zastanowić czy nie tracimy bracia ducha. Czy jeśli ma tu być miejsce na House, Criminal Minds, Greys Anatomy, Shark, CSI i inne MagdyK czyli produkcje bazujące na teraźniejszej rzeczywistości czy straszeniu ludzi aka Supernatural etc... to jest ciągle to dlaczego Hatak powstał? I dlaczego ma nadal istnieć? Wg mnie to ma być portal i forum ludzi psajonujący h się SciFi i niech tak zostanie.
Użytkownik Gaj edytował ten post 15.02.2007 - |03:18|
Napisano 15.02.2007 - |03:38|
Użytkownik matlas edytował ten post 15.02.2007 - |16:39|
Napisano 15.02.2007 - |14:28|
Trzymajmy kciuki by historia BS dotarla do konca. D
Zgadzam się z przedmówcą
Ale i tak trochę się obawiam tego zakończenia - przypomnijcie sobie stare BSG... no cóż, dla mnie to był kolejny gwóźdź do trumny tego poniekąd kultowego dzieła;)
Jak by nie było i jak bardzo niektórzy chcieliby temu zaprzeczać - BSG to SF. Bez elementu SF stanie się kolejnym serialem, jakich pełno w tv. Co będzie, gdy (jeśli?) Galactica dotrze na Ziemię, gdy fantastyka zderzy się poniekąd z naszą rzeczywistością i być może teraźniejszością? (tak na marginesie - byłby to ciekawy numer, gdyby BSG dotarła na Ziemię np. w czasach antycznych tak, wiem, niektórzy mówią, że to było właśnie trzynaste plemię...)
Czy po przylocie na Ziemię BSG będzie nas nadal tak samo fascynować (pomijając fakt ewentualnego wyjałowienia scenarzystów w kwestii nowych ciekawych pomysłów)? Cóż... poczekamy conajmniej rok, żeby się przekonać
Napisano 15.02.2007 - |14:40|
mały offtopic, bo to się ludziom ciągle myli:BS
BS jest skrótem od BaseStar
a
BSG BattleStar Galactica
Nie pytajcie się mnie czemu tak jest, bo tak po prostu jest odkąd pamiętam... zawsze tak pisali w materiałach związanych z serialem, i może też nie będziemy tego zmieniać...
Napisano 15.02.2007 - |16:18|
mały offtopic, bo to się ludziom ciągle myli:
A może po prostu matlasowi zjadło jedną literkę?
Napisano 15.02.2007 - |16:38|
A może po prostu matlasowi zjadło jedną literkę?
tak zjadlo.sory za zamieszanie literowka
ja mysle ze serial sie skonczy w momencie jak BSG na ziemi wylaguje i to bedzie ostatnia scena
co do dziejow na ziemi przeciez nowy serial CAPRICA kreca i tam bedzie duzo scena na planetach :>
Napisano 16.02.2007 - |05:00|
Napisano 16.02.2007 - |17:27|
Informacje o Caprica nie są chyba pewne, czy w ogóle powstanie - to tylko pewien pomysł w trakcie rozważań, a na pewno nie wiadomo nic o tym, że już trwają jakieś konkretne prace w sensie kręcenia scen i odcinków.
z tego co wyczytalem w marcu ma byc info czy bedzie czy nie
Napisano 17.02.2007 - |15:29|
Napisano 17.02.2007 - |15:59|
P.S. Mam nadzieję, że data styczeń 2008 oznacza początek stycznia, bo jak widać koniec nie jest najlepszym momentem na rozpoczęcie sezonu (wszystkie te footballe, Oscary, Grammy, dzięki którym nieoficjalnie mówi się, że odcinek 3x14 miał ogladalność na poziomie 1.2 ).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych