Najpierw cytat z mojego postu o S04E01:
Myślałem, że wytrzymam, ale ponad 9 miesięcy czekanie spowodowało, że tylko kilkunastu dni już nie dało rady...
Najpierw kilka słów o wersji obecnej w Internecie:
- odcinek jest kompletny, chociż niekture przejścia między scenami na pewno będą doprawcowane
- efekty specialne są praktycznie gotowe, chciaż mam nadzieję, że to i owo jeszcze będzie poprawione
- całkowity brak muzyki
- całkowity brak efektów dźwiękowych, w audio obecne jest tylko to co było nagrane na planie, czyli poza głosami aktorów, niektóre dzwięki jak tupanie (na pewno będzie podmienione, bo to jest to z planu), do tego świetne teksty w monentach kiedy coś powinni usłyszeć albo zrobić, często słychać na przykład ktoś krzyczy "BOOM" i zaraz reakcja ekipy, albo niektóre głosy nie pasują do postaci, po prostu w danym momencie nie były na planie, głos był kogoś z ekipy, potem się podmieni na odpowiedniego aktora
Przypominają mi się czasy SG-1 w odcinkach w asf po 20MB, niby nic nie widać, ale audio było ok i to się chyba lepiej oglądało niż to z czym tutaj mamy doczynienia...
Co do oceny odcinka, to wstrzymam się do wersji kompletnej, bo jednak brak pewnych rzeczy obniża wartość produktu...
A teraz coś o samym odcinku, ale krótko, żeby nie zepsuć za bardzo:
- RepliWeir leci z ekipą na planetę Repliakatorów, żeby ukraść ZPM
- dużo zamieszania
a ) zabawy z polem przeciwko Replikatorom
b ) zabawa Weir z Oberonem
c ) zabawy kodem źródłowym Replikatorów
- w międzyczasie Sam szuka Atlantis
- wszystko się dobrze kończy