Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 62 – S04E02 – Lifeline

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
83 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Odcinek 62 – S04E02 – Lifeline (139 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (19 głosów [15.83%])

Procent z głosów: 15.83%

2. 9.5 (30 głosów [25.00%])

Procent z głosów: 25.00%

3. 9 (31 głosów [25.83%])

Procent z głosów: 25.83%

4. 8.5 (12 głosów [10.00%])

Procent z głosów: 10.00%

5. 8 (12 głosów [10.00%])

Procent z głosów: 10.00%

6. 7.5 (6 głosów [5.00%])

Procent z głosów: 5.00%

7. 7 (4 głosów [3.33%])

Procent z głosów: 3.33%

8. 6.5 (1 głosów [0.83%])

Procent z głosów: 0.83%

9. 6 (2 głosów [1.67%])

Procent z głosów: 1.67%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (1 głosów [0.83%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (1 głosów [0.83%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (1 głosów [0.83%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 02.02.2007 - |14:49|

SPOILERY

Odcinek jest połączony z poprzednim („Adrift”) w podobny sposób jak połączone były odcinki „Progrny” i „The Real World” z trzeciego sezonu. Joe Mallozzi jednym słowem określa odcinek jako – „hazard”. Zarówno 4x01 jak i ten odcinek są wielkimi epizodami pełnymi efektów, ważnych odkryć i momentów dla bohaterów.

Użytkownik SGTokar edytował ten post 04.06.2007 - |19:09|

Log65: Happy camper

#2 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 12.09.2007 - |15:25|

Najpierw cytat z mojego postu o S04E01:

Myślałem, że wytrzymam, ale ponad 9 miesięcy czekanie spowodowało, że tylko kilkunastu dni już nie dało rady...
Najpierw kilka słów o wersji obecnej w Internecie:
- odcinek jest kompletny, chociż niekture przejścia między scenami na pewno będą doprawcowane
- efekty specialne są praktycznie gotowe, chciaż mam nadzieję, że to i owo jeszcze będzie poprawione
- całkowity brak muzyki
- całkowity brak efektów dźwiękowych, w audio obecne jest tylko to co było nagrane na planie, czyli poza głosami aktorów, niektóre dzwięki jak tupanie (na pewno będzie podmienione, bo to jest to z planu), do tego świetne teksty w monentach kiedy coś powinni usłyszeć albo zrobić, często słychać na przykład ktoś krzyczy "BOOM" i zaraz reakcja ekipy, albo niektóre głosy nie pasują do postaci, po prostu w danym momencie nie były na planie, głos był kogoś z ekipy, potem się podmieni na odpowiedniego aktora
Przypominają mi się czasy SG-1 w odcinkach w asf po 20MB, niby nic nie widać, ale audio było ok i to się chyba lepiej oglądało niż to z czym tutaj mamy doczynienia...
Co do oceny odcinka, to wstrzymam się do wersji kompletnej, bo jednak brak pewnych rzeczy obniża wartość produktu...

A teraz coś o samym odcinku, ale krótko, żeby nie zepsuć za bardzo:
- RepliWeir leci z ekipą na planetę Repliakatorów, żeby ukraść ZPM
- dużo zamieszania
a ) zabawy z polem przeciwko Replikatorom
b ) zabawa Weir z Oberonem
c ) zabawy kodem źródłowym Replikatorów
- w międzyczasie Sam szuka Atlantis
- wszystko się dobrze kończy :)
  • 0
Master of possimpible ;)

#3 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 13.09.2007 - |12:38|

no cóż nie da się tyle czekać :P ; odcinek dobry, ale jak przedmówca wstrzymam się na razie z oceną;

parę bugów:
plan z przeprogramowanie Replikatorów debilny; przecież mogą się same reprogramować, więc nie rozumiem czemu tego nie zrobiły tym samym udaremniając plan Mckay'a;
następna rzecz, czemu statek wojenny R. nie miał dron na pokładzie?; podobno naśladują technologię Pradawnych;
poza tym scena lądowania Atlantis kiedy wszystkie konsole się trzęsą i wydają naprawdę zabawne dźwięki; ROTFL; ta scena powinna się znaleźć w wersji końcowej ;) ;

fantastyczna scena wciskania klawiszy na interfejsie Pradawnych i wyraźnie słychać "klap,klap,klap";

EDIT:
po oglądnięciu wersji finalnej 8,5/10;

Użytkownik inwe edytował ten post 06.10.2007 - |17:34|

• 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#4 mIlOsZEk

mIlOsZEk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 13.09.2007 - |16:15|

Bardzo fajny odcinek. Wszystko wiadomo dobrze sie konczy. Mamy nowa planete z 5 ksiezycami dookola wiec ladne widoki, bedzie mial Sheppard zabierac gdzie kolejne laski:P

Co do odcinka to kwiatek napisal duzo. Najlepsze scenki jednak bezposrednia juz walka z replikatorami i Weir z Oberothem.
Spoiler

PS2. Co do wersji bez efektow dzwiekowych to wlasnie fajnie sie oglada i slyszy te BOOM BOOM. Na koncu krecenie adresu takze daje fajne oglosy ak to napisal inwe. Dla fana serialu to ciekawostka i cos dzieku czemu mozna sie dowiedziec blizej jak taki serial powstaje itd:) Najgorsze jest jednak to, ze na nastepny odcinek,
Spoiler
trzeba czekac az do 12 pazdziernika, kiedy to wlasnie bedzie emitowany 3 odcinek na SCI-FI. W sumie ogladajac te wersje nie bede chyba czekac na wersje SCI-FI pierwszych 2 odcinkow tylko poczekam ten 1-2 dni na wersje HDTV lub HR HDTV z Kanady.

Użytkownik mIlOsZEk edytował ten post 13.09.2007 - |16:20|

• 0

#5 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 13.09.2007 - |16:41|

dhd mistrzem odcinka ;D dr lee z aparatem też był super, ehehe
no i widać, że
Spoiler
będzie jeszcze mocno dopracowywane, toż tam prawie nic nie widać przez te chmury :P
co do planety -- już nie mogę się doczekać tych widoczków, uuch, chociaż fajniej by było, gdyby nie uparli się tak na ocean. przejadł mi się.

edit: ach, i zapomniałam o najpiękniejszym:
Spoiler

edit: po oglądnięciu pełnej wersji daję 9 -- muzyka dała radę, chociaż te werble czy nie werble momentami stawały się wkurzające

Użytkownik katja edytował ten post 07.10.2007 - |09:02|

• 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#6 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 13.09.2007 - |17:26|

Skończyłem i ja nie tylko oglądać :)
Jeden znaczący błąd odcinka to to pole do włączania Replikatorów.
Skoro się deaktywowały i pole to działał także w skoczku to dlaczego nie zabiło Wierd, he?
Mam nadzieje, że Weird nie wróci i tyle.
Wszystko o odcnku było napisane, ciekawsze info można mówić o jakości :)
To jest jak oglądanie dodatków, widać te wszystkie prowizorki i te crash boom bang.
Mimo wszytko nie żałuję, że obejrzałem.

PEACE :P
  • 0

#7 mIlOsZEk

mIlOsZEk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 13.09.2007 - |17:52|

Jeden znaczący błąd odcinka to to pole do włączania Replikatorów.
Skoro się deaktywowały i pole to działał także w skoczku to dlaczego nie zabiło Wierd, he?
Mam nadzieje, że Weird nie wróci i tyle.

Na początku też zwrocilem na to uwage, jednak po chwili zrozumialem, ze pole bylo dookoła skoczka i pozniej zostalo powiekszone. Weir nie moglo zabic bo ona przez nie nie przechodzila, dopiero jakby chciala pojsc dalej poza pole to by ja zabilo.
  • 0

#8 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 13.09.2007 - |18:30|

Dla mnie [*****] odcinek trzeba się było pozbyć pani doktor i się udało żaden dowódca nie podjął by ryzyka kontynuowania misji w takich warunkach nie mając danych opierając się tylko na wielkim może
Ciekawe ile zapłacili aktorce za zerwanie kontraktu który był podpisany na 6 sez pewnie mniej niż tapping bo ona jednak jest ciekawe jakie sumy wchodzą w grę

ps. bardzo proszę o darowanie sobie wulgaryzmów

Użytkownik Sokar edytował ten post 14.09.2007 - |16:15|

• 0

#9 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 14.09.2007 - |01:51|

9/10

Bardzo dobry film. Z checia zobacze juz cala reszte sezonu "bez dzwieku". To nawet zabawne ;)
Carter wpasowala sie w Atlantis. Brakuje mi jednak konfliktow z Rodneyem - nie moge sie ich doczekac.
Oby tak dalej! Jak dla mnie, na tym poziomie to z radoscia zobacze nastepne 100 odcinkow.
  • 0
Dołączona grafika

#10 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.09.2007 - |16:53|

Bardzo dobry odcinek, oglądanie bez efektow dźwiękowych ma swoje zalety :D Ja tam wole dużo bardziej Cater od Weir. Nie mogę się doczekać kolejnego odcinka :)
  • 0

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

#11 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 14.09.2007 - |22:12|

Dobra kontynuacja . chociaż momentami brak niektórych efektów dźwiękowych drażni , a w innych przypadkach - ktoś już napisał o puk puk - w klawiaturze .
Ale z drugiej strony , jakby było więcej odcinków w tym tempie , to z miła chęcią bym sobie je obejrzał .
A teraz do konkretów .
Trochę debilne było liczyć na farta , że nie zauważa brak jednego ZPM. Komplet jak komplet , ale brak jednego zawsze da sie wykryć , tym bardziej ze są wpięci w siec z całym miastem .
No i RepliWeir - dobry sposób na pozbycie sie jej na jakiś czas .

A i jednego nie rozumiem - czemu wszyscy piszący , używają opcji spoiler - bo w zasadzie wchodzą tu ludzie którzy obejrzeli odcinek i wiedza co się działo .

Kolejna 8 .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#12 bazyl71

bazyl71

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 15.09.2007 - |18:55|

No już na początku widac ze w jedynce bez dźwięków brakowło walki z asteroidami :D hehe ale ok ok , odcinek całkiem sympatyczny musze przyznac :) ładnie zrobiony, tylko coś mi z tym polem na replikatory nie grało w pewnym momencie , ale na szczeście doszedłem do wniosku ze będąc wewnatrz pola ono nie działa , działa tylko kurtynka (jak bym to nazwał) czyli to miejsce gdzie się replikatorki rozsypywały :) Tak sobie to wytłumaczyłem, :) hehe , Ale i tak nie mogę się doczekać wersji już oficjalnej :) choć nie powiem następne bez dźwięku tez bym sobie poogladał :)
  • 0

#13 Gordon

Gordon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 16.09.2007 - |11:17|

Wlasnie skonczylem przedpremiierowy ;) pokaz drugiego odcinka 4 serii SGA i tak nasuwa mi sie jedno pytanie. Skoro ten fragment kodu w replikatorach byl zablokowany, przez samych Pradawnych to czego oni sie az tak obawiali ? W koncu przegrywali wojne z writh na calej linni i ograniczali sie glownie do defensywy. Gdyby nie ucieczka do naszej galaktyki to jedyne co zostalo by po pradawnych to system wrot. No wiec skoro i tak byli przyparci do muru to dlaczego nie aktywowali tego kodu ? Albo stawiajac to samo pytanie inaczej: Jakie negatywne konsekwencje ( dla Pradawnych i ogolnie galaktyki Pegaza ) mogly miec replikatory ktore walcza z wraith ? Przeciez sytuacja w ktorej dwoch naszych wrogow zaczyna ze soba walczyc wydaje sie idealna ! Nic tylko poczekac na to kto wygra i dobic wyczerpanego walka zwyciezce.
Sadze ze w ten sposob scenarzysci zostawili sobie niezla furtke na przyszlosc do zrobienia paru odcinkow ( albo i paru sezonow jak by wraith za szybko padli :P ) na zasadzie: ekipa z atlandydy odkrywa nowe zagrozenie powstale przez aktywacje kodu, a poten juz klasycznie - wymyslaja codowny sposob i ratuja siebie ( a przy okazji i galaktyke ) w ostatniej chwili ;)
  • 0

#14 cyzyk

cyzyk

Destiny Crew Member

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.09.2007 - |19:29|

Odcinek świetny, chyba już wszystko było powiedziane ;)
Gordon,
mi się wydaje, że Pradawni stworzyli replikatory na początku wojny, zanim okazało się, że przez swoje podejście do niej nie mogą wygrać. Co oznacza, że Pradawni (w swoim przekonaniu) unicestwili replikatory, więc nie mogli ich już wykorzystać do celów militarnych.
Wygląda to tak:
Wiemy, że wojna trwała 100 lat. Załóżmy, że Pradawni stworzyli replikatory w 70 roku wojny, a unicestwili 5 pięć lat później. Czyli gdy pierwsze oblężenie Atlantydy miało miejsce (ok. 95 roku wojny) Pradawni byli przekonani, że ich "broń" już nie istnieje...
Oczywiście to tylko załozenie
  • 0

#15 toratow

toratow

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów
  • MiastoKraków

Napisano 16.09.2007 - |20:42|

Dla mnie Atlantis doskonale wplata się w świat obu opowieści (SG1 + Atlantis), co prawda jak na chwilę obecną brakuje nawiązaniado wydarzeń na ziemi - w naszej galaktyce z walczącymi "kaznodziejami", ale sądzę iż to w najbliższym czasie ulegnie zmianie. Co do replikatorów i świata Atlantis to po pierwszym odcinku bardzo technicznym był dla mnie niedosyt wydarzeń, trochę zwolnione tempo, kontynuacja w 4-02 uratowała sytuację i daje już znaczą nadzieję na to że producenci nie zrezygnują z tego projektu. Czekam niecierpliwie na wpełni ukończone wersje tych dwóch odcinków. Pozowienia dla wszystkich fanów
  • 0

#16 michal_zxc

michal_zxc

Plutonowy

• Użytkownik
  • 382 postów

Napisano 17.09.2007 - |10:50|

No wiec skoro i tak byli przyparci do muru to dlaczego nie aktywowali tego kodu ? Albo stawiajac to samo pytanie inaczej: Jakie negatywne konsekwencje ( dla Pradawnych i ogolnie galaktyki Pegaza ) mogly miec replikatory ktore walcza z wraith ?

Pewnie się mylę, ale moim pierwszym skojarzeniem była taka sytuacja: Asuranie wykrywają statek Wraith nad jakąś planetą - podlatują zrzucają jakąś bombę i rozwalają planetę/układ słoneczny i lecą dalej. Szybko i wydajnie:P

Użytkownik michal_zxc edytował ten post 17.09.2007 - |10:50|

• 0

"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam

#17 Muoteck

Muoteck

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 17.09.2007 - |20:00|

Efekty dźwiękowe klawiatury powinny zostać w wersji finalnej, świetne to było :D

No i Elwynn Forest, ciekawe czy im Blizzard za te wstawki kasę daje :lol:
  • 0
Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.

#18 daHaka

daHaka

Szeregowy

• Email
  • 19 postów
  • MiastoKutno

Napisano 18.09.2007 - |20:46|

Niestety a może i stety także i ja obejrzałem obydwa odcinki. zgadzam się z waszymi opiniami. Mogę dodać od siebie, że liczę w przyszłości na Daniela, poza tym dr Lee w tym odcinku mi się też podobał (może nie przez przypadek go tu dali). Ciekawi mnie kiedy obejrzymy następny odcinek SGA, bo jeśli nie liczyć na podobną sytuację co nastąpiła to trochę sobie poczekamy. A i zwróćcie uwagę jak WoW stała się integralną częścią w mediach USA. pozdro ALL
  • 0

#19 Gregis

Gregis

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 21.09.2007 - |11:10|

Swietny odcinek - dający duzo do myslenia (...) , swietne zakonczenie ... i to cos .... co powoduje ze oczekiwanie na nastepny staje sie "katorgą" ;)
  • 0

#20 Casper

Casper

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoWrocek

Napisano 27.09.2007 - |10:08|

Bardzo ciekawy odcinek. Akcja "pożyczmy sobie ZPM'a od replikatorów" pięknie przeprowadzona, pokazali man prawdziwą siłę umysłu przywódcy (Dr. Weir), założę się, że powróci w następnych odcinkach jako lider replikatorów, trochę zmieniona ale wciąż waleczna :P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych