Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 61 – S04E01 – Adrift

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
100 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Odcinek 61 – S04E01 – Adrift (167 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (23 głosów [17.04%])

Procent z głosów: 17.04%

2. 9.5 (12 głosów [8.89%])

Procent z głosów: 8.89%

3. 9 (35 głosów [25.93%])

Procent z głosów: 25.93%

4. 8.5 (16 głosów [11.85%])

Procent z głosów: 11.85%

5. 8 (24 głosów [17.78%])

Procent z głosów: 17.78%

6. 7.5 (8 głosów [5.93%])

Procent z głosów: 5.93%

7. 7 (1 głosów [0.74%])

Procent z głosów: 0.74%

8. 6.5 (2 głosów [1.48%])

Procent z głosów: 1.48%

9. 6 (5 głosów [3.70%])

Procent z głosów: 3.70%

10. 5.5 (1 głosów [0.74%])

11. 5 (2 głosów [1.48%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

13. 4 (2 głosów [1.48%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (2 głosów [1.48%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (1 głosów [0.74%])

21. 0 (1 głosów [0.74%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 02.02.2007 - |14:49|

SPOILERy

Kontynuacja wydarzeń z ostatniego odcinka trzeciego sezonu, gdzie Atlantis po ataku Replikatorów odlatuje i wchodzi w nadprzestrzeń. Zanim jednak tak się stało główna wieża miasta ucierpiała przez co po chwilowym locie Atlantis pojawia się w nieokreślonym miejscu w kosmosie.
Joseph Mallozzi używa słowa „desperacja” jako jednosłownego określenia dla tego odcinka. Kolejnym odcinekiem jest „Lifeline” i jest on połączony z tym na podobnej zasadzie jak w trzecim sezonie odcinki „Progeny” i „The Real World”, gdzie po raz pierwszy mieliśmy do czynienia z replikatorami. Oba odcinki są bardzo dobre, pełne efektów specjalnych, ważnych odkryć i kluczowych momentów dla postaci (szczególnie dla Dr. Zelenki, który ma w tym odcinku zabłysnąć). Możemy się też spodziewać po raz pierwszy pojawienia Carter.

Użytkownik SGTokar edytował ten post 04.06.2007 - |19:02|

Log65: Happy camper

#2 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 11.09.2007 - |11:44|

Do premiery jeszcze dwa tygodnie, ale już można zabaczyć pierwszy odcinek. Dla tych którzy nie mogli się doczekać oficjalnej premiery, otwieram ten topic i zapraszam do postowania.

Mała uwaga: Nie pytamy skąd zdobyć odcinek/napisy.

#3 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 11.09.2007 - |12:06|

Obejrzałem.
Czekałem na to długo.
Cieżko coś powiedzieć o całym odcinku, wersja bez muzyki i efektów specjalnych powoduje troche inny odbiór odcinka.
Wyjaśniło się przynajmniej dlaczego wyszli znad przestrzeni gdzy uciekali z planety.
Odcinek nie trzymał w napięciu, ale to pewnie przez muzykę.
Spoiler

Trochę przegieli z mikroasteroidami które przestrzeliwując skafander prawie nic nie robią poza fajnie wyciekającą krwią. To wyszło.
No i tyle jeśli chodzi o odczucia ide kończyć tłumaczenie i czekam na wersje z muzyką :P

PEACE :P
  • 0

#4 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 11.09.2007 - |12:26|

Koniec jest boski :)
Mogą skoczyć maksymalnie 2 tys lat od Miasta :) a co jest w tej odległości?
Spoiler

No cóż geniusz scenarzystów mnie przerósł, uciekając przed wrogiem, znaleźć się niemal że u niego w domu....

PS, brak efektów jest zarówno dziwny jak i ciekawy. Ogląda się miło, ale wymaga użycia wyobraźni... jak za starych dobrych czasów.

#5 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 12.09.2007 - |09:24|

ja też czekam na wersję z muzyką, wtedy mogę cokolwiek oceniać i zedytować tego posta. anyway, nie żałuję zaspokojenia ciekawości. na razie nie mogłam się powstrzymać -- nie wiem, kiedy w październiku będę miała dostęp do sieci, więc :P..

tymczasem wersja ze spoilerami, bo jednak nie każdy był na tyle zdesperowany:
* dramatyczne próby ratowania dr weir bez efektów dźwiękowych przyprawiły mnie o co najmniej rechot ;>.
Spoiler

* asteroidy.. co za porażka.
Spoiler
, o rany.
* co do herosów mniejszych i większych,
Spoiler
.
*
Spoiler
.
* nowa fryzura carter zdecydowanie postarza.
* scenarzyści pierwszy raz od irresponsible sprawdzili, co było w poprzednich odcinkach, to plus.

panowie, to nie koniec wycieków, jakiś baran napisał to mallozziemu na blogu. chyba szykuje się krwawa rzeźnia ;D
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#6 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 12.09.2007 - |11:35|

muszę powiedzieć, że to pierwszy odcinek SGA, w którym właściwie przedstawiono propagację dźwięku w próżni ;) ; faktycznie ciekawe doświadczenie, a defibrylacja bez dźwięku cudo :P ;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#7 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 12.09.2007 - |11:41|

Ja też się nie mogłem powstrzymać ale od ocen i spoilerów się powstrzymam
Nie wierzcie też ,że wycieki nie są w pewnym stopniu celowe jakoś wcześniej tego nie było a teraz jest sg1 wypadło został sam atlantis wiec chcą zbadać jak wygląda grupa ludzi zainteresowanych przecież serial to nie tylko kablówka itd ale i płyty dvd.
Sez 5 jest już planowany ale muszą się rozeznać w terenie najprawdopodobniej w sez 4 nie będzie przerwy a decyzja o sezonie 5 ma być podjęta na podstawie oglądalności 3 i chyba jakiejś części 4 sezonu.
Wycieki to też marketing pewien :)
  • 0

#8 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 12.09.2007 - |13:16|

Tak sie tylko zastanawiam, po co ogladac odcinek bez dzwieku. Przeciez to lipszton. Toz to za 2,5 tygodnia orzymamy gotowy produkt. Po co sie spieszyc i psuc sobie przyjemnosc? Czekaliscie te kilka miesiecy, poczekacie dwa tygodnie.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#9 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 12.09.2007 - |13:22|

Czekaliscie te kilka miesiecy, poczekacie dwa tygodnie.

słowo nałóg mam nadzieję słyszałeś? :P;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#10 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 12.09.2007 - |15:11|

słowo nałóg mam nadzieję słyszałeś? :P;

Pewnie ze slyszalem, ale ja sie szanuje i syfu nie wale sobie w pamiec :P Zostaly dokladnie 24 dni do premiery, a wiec 3 tygodnie! 3 tygodnie! ludzie, opamietajcie sie. Bo jak nie, to ja tez nie wytrzymam i polece obejrzec, a tego wam juz nie wybacze!
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#11 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 12.09.2007 - |15:19|

Myślałem, że wytrzymam, ale ponad 9 miesięcy czekanie spowodowało, że tylko kilkunastu dni już nie dało rady...
Najpierw kilka słów o wersji obecnej w Internecie:
- odcinek jest kompletny, chociż niekture przejścia między scenami na pewno będą doprawcowane
- efekty specialne są praktycznie gotowe, chciaż mam nadzieję, że to i owo jeszcze będzie poprawione
- całkowity brak muzyki
- całkowity brak efektów dźwiękowych, w audio obecne jest tylko to co było nagrane na planie, czyli poza głosami aktorów, niektóre dzwięki jak tupanie (na pewno będzie podmienione, bo to jest to z planu), do tego świetne teksty w monentach kiedy coś powinni usłyszeć albo zrobić, często słychać na przykład ktoś krzyczy "BOOM" i zaraz reakcja ekipy, albo niektóre głosy nie pasują do postaci, po prostu w danym momencie nie były na planie, głos był kogoś z ekipy, potem się podmieni na odpowiedniego aktora
Przypominają mi się czasy SG-1 w odcinkach w asf po 20MB, niby nic nie widać, ale audio było ok i to się chyba lepiej oglądało niż to z czym tutaj mamy doczynienia...
Co do oceny odcinka, to wstrzymam się do wersji kompletnej, bo jednak brak pewnych rzeczy obniża wartość produktu...

Podobało mi się jak przechodzili przez pole asteroidów, doba akcja Jumper'ami :)
A co do reszty, to już sporo tu zostało powiedziane, więc nie będę dalej opisywał dokładnie odcinka, który i tak kończy się cliffhanger'em, dobrze, że S04E02 też już można odrazu obejrzeć, to się człowiek dalej nie denerwuje...

PS
Są przynajmniej 2 wersje tego odcinka:
- w jednej brakuje 6 minut od 20m42s - znana jako DVDSCR-iND
- druga jest kompletna, to ten sam plik, ale z poprawnymi scenami przez te 6 minut, release P2P
- dobre linki do ed2k znajdziecie na przykład na www.sg1.pl/kwiatek/stargate.html ;)
  • 0
Master of possimpible ;)

#12 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 12.09.2007 - |15:37|

Sakramentos nie wiem kto cię matematyki uczył (i wole nie wiedzieć) ale do premiery zostało 16 dni... a nie 24

w ogóle 24 dni to 3 tygodnie i 3 dni... czyli 3,5 tygodnia
a 16 dni to 2 tygodnie i 2 dni...

a po co ogladać? dla przyjemności.. Wiele scen wyglądało lepiej niż z dźwiękiem, o wiele lepiej działała tu moja wyobraźnia :)

choć jak tu wspomnieli, scena ratowania Weir bez dźwięku była zadziwiająca.. brak "pik, pik" był aż nadto dziwny :)

Podobało mi się jak przechodzili przez pole asteroidów, doba akcja Jumper'ami

A moja wersja miała to akurat uszkodzone, no nic zobaczę to w dniu premiery...

#13 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 12.09.2007 - |22:22|

Nie no , odcinek Bomba - pomimo tego ze ten co obejrzałem był bez efektów.
Trzeba mieć tylko nadzieje , ze kolejne są tez utrzymane na podobnym poziomie .
Jak na razie to mocne 8 . ( to chyba przez ta przerwę :D )

muszę powiedzieć, że to pierwszy odcinek SGA, w którym właściwie przedstawiono propagację dźwięku w próżni

Też na początku myślałem , ze to było specjalnie zrobione . I było by dosyć ciekawie jakby zastosowali taki efekt w którymś odcinku , gdzie będzie sporo się działo w kosmosie .

Nie wierzcie też ,że wycieki nie są w pewnym stopniu celowe jakoś wcześniej tego nie było a teraz jest sg1 wypadło został sam atlantis wiec chcą zbadać jak wygląda grupa ludzi zainteresowanych przecież serial to nie tylko kablówka itd ale i płyty dvd.

#-3-4 lata temu to mógłby być przypadek . Ale teraz , jak jest tak dużo wycieków , że to na bank są akcje promocyjne . Przecież wszyscy co widzieli odcinek bez właściwego podkładu , oberża go raz jeszcze .
Zresztą jest wiadome , ze jakby , nikt nie wycinał reklam , to niektóre stacje by wrzucały same odcinki na torrenty czy edk .

Zostaly dokladnie 24 dni do premiery, a wiec 3 tygodnie! 3 tygodnie! ludzie, opamietajcie sie. Bo jak nie, to ja tez nie wytrzymam i polece obejrzec, a tego wam juz nie wybacze!

A to jest tylko i wyłącznie twój wybór - czy poczekasz jeszcze te 3 tygodnie , czy nie . I nie możesz nikogo obwiniać za to że cześć z nas obejrzała go jak tylko się trafiła okazja .

Na takiej samej zasadzie ludzi ogladaja "kinówy", a potem jęki "ale kiepski ten film, dno!".

Jakby nikt nie oglądał kinówek, to by ich po prostu nie było .

Użytkownik Obi edytował ten post 12.09.2007 - |22:25|

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#14 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.09.2007 - |14:46|

Wczoraj obejrzałem ten odcinek, muszę przyznać, że ciekawie sie ogląda to w takiej formie, choć trochę przeszkadza... poza tym mam ucięty ten fragment ze skoczkami... jak na razie ocena 6/10 :)
  • 0

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

#15 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 14.09.2007 - |01:42|

7,5/10.

Faktycznie, dziwnie sie oglada serial w wersji "bez dzwieku". Ale warto bylo. Carter lepiej wyglada z nowa fryzurą. A sam odcinek, sredni jak na poczatek sezonu. Drugi (juz widzialem) jest zdecydowanie lepszy! :)
  • 0
Dołączona grafika

#16 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 14.09.2007 - |16:13|

Nie obchodzi mnie czy się to fajne ogląda, skąd to zasałeś. To jest temat do oceny odcinka. Za dalsze takie gadki będą się sypały kary i tyle.

ps. Ogrodnik to nie do ciebie, to do wszystkich ostrzeżenie.

• 0

#17 Lucypher29

Lucypher29

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 16.09.2007 - |09:15|

MOD:cut

Odcinek bardzo ciekawy:) Po tak długiej przerwie fajnie się ogląda. Rzeczywiście bez dzwięku troche dziwnie brzmi, ale ja wcześniej już na kompie oglądałem kilka odcinków bez dzwięku. Scenariusz w tym epizodzie trochę dziwny - niby replikatory takie zaawansowane technologicznie a nic nie zrobiły żeby zatrzymać skoczka i jego ekipę.

MOD:cut - ale nas to w tym temacie nie obchodzi
ps. następnym razem, post z takim offtopem poleci cały

Pozdrawiam

Użytkownik Toudi edytował ten post 16.09.2007 - |11:49|
off topic

• 0

#18 fazis

fazis

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 19.09.2007 - |08:08|

Witam

Mi się podobał, nie mogłem się doczekać i nawet bez efektów i muzy byłem zachwycony. Oby tak dalej (a wiem, że jak na razie trzymają poziom :D )
  • 0

#19 Gregis

Gregis

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 21.09.2007 - |11:02|

swietny odcinek - trzymajacy w napieciu - 100% zadowolenia - mam nadzieje ze nastepne beda rownie dobre :)
  • 0

#20 salem70

salem70

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 27.09.2007 - |05:54|

No i 4 sezon ruszył, a ja zamiast jakiejs bpmby zobaczyłem cos przecietnego ...5,5/10. Przyznaje rację iz nowa fryzura Carter zastanawia, ale czy in plus ? Rodney to jednak pokrecopny facet :P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych