Myślałem, że wytrzymam, ale ponad 9 miesięcy czekanie spowodowało, że tylko kilkunastu dni już nie dało rady...
Najpierw kilka słów o wersji obecnej w Internecie:
- odcinek jest kompletny, chociż niekture przejścia między scenami na pewno będą doprawcowane
- efekty specialne są praktycznie gotowe, chciaż mam nadzieję, że to i owo jeszcze będzie poprawione
- całkowity brak muzyki
- całkowity brak efektów dźwiękowych, w audio obecne jest tylko to co było nagrane na planie, czyli poza głosami aktorów, niektóre dzwięki jak tupanie (na pewno będzie podmienione, bo to jest to z planu), do tego świetne teksty w monentach kiedy coś powinni usłyszeć albo zrobić, często słychać na przykład ktoś krzyczy "BOOM" i zaraz reakcja ekipy, albo niektóre głosy nie pasują do postaci, po prostu w danym momencie nie były na planie, głos był kogoś z ekipy, potem się podmieni na odpowiedniego aktora
Przypominają mi się czasy SG-1 w odcinkach w asf po 20MB, niby nic nie widać, ale audio było ok i to się chyba lepiej oglądało niż to z czym tutaj mamy doczynienia...
Co do oceny odcinka, to wstrzymam się do wersji kompletnej, bo jednak brak pewnych rzeczy obniża wartość produktu...
Podobało mi się jak przechodzili przez pole asteroidów, doba akcja Jumper'ami
A co do reszty, to już sporo tu zostało powiedziane, więc nie będę dalej opisywał dokładnie odcinka, który i tak kończy się
cliffhanger'em, dobrze, że S04E02 też już można odrazu obejrzeć, to się człowiek dalej nie denerwuje...
PS
Są przynajmniej 2 wersje tego odcinka:
- w jednej brakuje 6 minut od 20m42s - znana jako DVDSCR-iND
- druga jest kompletna, to ten sam plik, ale z poprawnymi scenami przez te 6 minut, release P2P
- dobre linki do ed2k znajdziecie na przykład na
www.sg1.pl/kwiatek/stargate.html