Pieśni Lodu i Ognia
Napisano 26.01.2007 - |22:12|
Zwroty akcji są tak zakskaujące, że książka może latać po pokoju w przypływnie złości lub jak to robiła moja znajoma, obrażała się na nią na 2 tyg
Czy ktoś to czytał i jak wrażenia?
Napisano 27.01.2007 - |12:08|
Napisano 13.02.2007 - |17:22|
Co tu dużo mówić. Pieśni Lodu i Ognia uważam z najwybitniejszą pozycję fantasy w historii i mogę się wypwaidaćo niej jedynei pochlebnie.
Zdecydowanie się z toba zgadzam. Fantasy z górnej półki.
Napisano 13.02.2007 - |20:41|
Bo w sumie nie zdecydowałem się na zakup właśnie z tej przyczyny że tego dużo i nie tanie
Napisano 13.02.2007 - |21:08|
2.Starcie królów.
3.Nawałnica mieczy (tom pierwszy "Stal i Śnieg" i tom drugi "Krew i Złoto")
4.Uczta dla Wron (tom pierwszy "Cienie śmierci" i tom drugi "Sieć spisków")
Napisano 13.02.2007 - |21:51|
Oczywiście wszyscy już wiedzą, że HBO zakupiło prawa do ekranizacji?
Napisano 14.02.2007 - |17:24|
Oczywiście wszyscy już wiedzą, że HBO zakupiło prawa do ekranizacji?
Tego nie wiedziałem. Sam nie wiem, czy się z tego faktu cieszyć czy nie. Ekranizacja tej sagi będzie naprawdę wielkie wyzwaniem dla HBO.
BTW Mariusz Saint kogo masz w avatarze? Czy to nie przypadkiem Roland z Mrocznej Wieży?
Napisano 16.02.2007 - |22:49|
HBO zazwyczaj ma dobre produkcje więc może nie sknocą.
Co do ilości tomów to te podane wyżej + pisany właśnie Dancing with Dragons (ha już wierze, że skończy to w tym roku, tak samo zapewniał przy Feast for Crows), i jeszcze jeden tom który nie ma jeszcze tytułu a który ma kończyć cykl.
Napisano 16.02.2007 - |23:35|
wczoraj odwiedziłem po drodze jedna księgarnię i było tylko "uczta wron tom 1 i 2" jutro jade do empiku zobaczyc co zostało jeszcze w sprzedaży z całego cyklu
Napisano 20.02.2007 - |13:45|
HBO zazwyczaj ma dobre produkcje więc może nie sknocą.
Na pewno (np. Rome), ale to naprawdę wielkie wyzwanie. Ciężko im będzie upchać te wszystkie wątki w porządny serial, żeby były spójne i nie zabrakło najważniejszych rzeczy. Niestety bardzo dobre książki często tracą wiele w ekranizacji. Jeśli HBO uda się w miarę wiernie odwzorować całość (mam taką nadzieję) - będzie to prawdziwa uczta filmowa
A co do latania po pokoju, to faktycznie książki z serii "Pieśń..." mają do tego wyjątkowe predyspozycje
Napisano 20.02.2007 - |17:11|
wprawdzie w empiku już nic nie było z cyklu "Pieśń..." ale okazało się że nie ma żadnego problemu żeby to zamówić i juz czekam na 2 pierwsze pozycje
Napisano 04.12.2007 - |23:03|
Napisano 05.12.2007 - |09:04|
Dwa pytanka, a nuż ktoś coś wie: Kiedy GRRM ruszy w końcu zad i skończy piąty tom? Czy wiadomo już kiedy zaczną kręcić ten serial i ile będzie epów? Mam nadzieję że ze 20 na sezon!
Martin doskonale zdaje sobie sprawę, że spóźnia się z książką już prawie rok i pisze na blogu, że nawet opuszcza konwenty, żeby szybciej skończyć, ale daje też znać, że ciągle coś poprawia (ostatnio po raz n-ty zmieniał prolog) i ulepsza i że nie ma pojęcia, kiedy skończy, co nie przeszkadza mu oglądać meczy NFL. O ile dożyjemy do końca cyklu (Jordanowi z "Kołem Czasu" się nie udało), to będzie w porządku
Serial - nic nie wiadomo na razie; skoro jednak będzie to rozsądnych rozmiarów produkcja, to stawiam na 12 na sezon. Już nie mogę się doczekać.
Napisano 05.12.2007 - |16:13|
Martin doskonale zdaje sobie sprawę, że spóźnia się z książką już prawie rok i pisze na blogu, że nawet opuszcza konwenty, żeby szybciej skończyć, ale daje też znać, że ciągle coś poprawia (ostatnio po raz n-ty zmieniał prolog) i ulepsza i że nie ma pojęcia, kiedy skończy, co nie przeszkadza mu oglądać meczy NFL.
Chwała mu za to, że chce aby 5 tom był doskonały ale to już przegięcie 4 lata pisać :/ Dobrze chociaż że powtórki z "Uczty" nie będzie, bo był bym ZŁY (Jon i Tyrion wracają, więc musi być lepiej )
Napisano 06.12.2007 - |11:17|
Napisano 11.03.2008 - |12:10|
George R. R. Martin (GRRM) ma skończyć piąty tom (który w pierwotnych zamiarach miał z "Ucztą dla wron" tworzyć jedną książkę ) jeszcze w tym roku, więc w Polsce można się spodziewać pod koniec 2007/początek 2008 Na oficjalnej stronie autora można poczytać już pierwszy rozdział, który jest o Tyrionie
Podobno ma skończyć w czerwcu, we wrześniu książka ma być w księgarniach. Podejrzewam, że w Polsce ukaże się najwcześniej na początku 2009.
A co do serialu to podobno przewidziano jeden sezon na jeden tom. Jeden odcinek w każdym sezonie ma pisać sam Martin.
Napisano 26.05.2008 - |17:07|
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 14.11.2008 - |10:23|
http://www.thrfeed.c...rders-fant.html
Napisano 14.11.2008 - |11:41|
Napisano 15.11.2008 - |17:06|
Martin niech się lepiej skupi na pisaniu wiadomo czegoMartin zdaje się już pisał, że może być ciężko wszystkie wątki zawrzeć i będą ciąć pewnie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych