Skocz do zawartości

Zdjęcie

Final Fantasy VII: Advent Children (2005)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Nit3ro

Nit3ro

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 24.01.2007 - |16:01|

Film w pełnym 3D, opowiada o tym co się działo 2 Lata od zakończenia gry (Final Fantasy VII)
świetne walki :D świetna muzyka no i jak zwykle ciekawa Historia

otóż dla tych którzy nigdy nie grali w Final Fantasy VII mam tu małe wprowadzenie:

na świecie istnieje coś takiego jak LifeStream, jest to strumień który przynosi życie planetom to dzięki niemu na planecie istnieje życie. Zła organizacja ShinRa znalazła sposób na wykorzystanie LifeStream jako źródło energii, dzieki temu ludzie żyli w dostatku. Lecz zabijali przy tym planete... Wielu ludzi próbowało walczyć z ShinRą, lecz ta stworzyła grupe żołnierzy zwaną "SOLDIER" każdy z SOLDIER miał w sobie komórki Jenovy, (Jenova - obcy organizm który niegdyś spadł na ziemie) dzieki temu zyskiwali wielką siłe i zręczność.
Jeden z nich miał na imie Sephiroth... był doskonałym żołnierzem, najlepszym z SOLDIER. Lecz gdy dowiedział się że jest tylko wynikiem strasznego eksperymentu zaczął nienawidzić ShinRa, a z czasem zaczął
nienawidzić wszystko... za cel postawił sobie zniszczyć cały świat, byli tacy którzy próbowali go powstrzymać... Stoczyli wiele bitew. Pod koniec sama planeta uzyła LifeStream jako broni by, zakończyć wszelkie bitwy, w rezultacie świat sie zatrzymał... I tutaj zaczyna się film :P

Zachęcam do obejrzenia :P
Według mnie: Cud miód i orzeszki ^_^

(PS. w moim Avatarze jest Sephiroth)

Użytkownik Nit3ro edytował ten post 24.01.2007 - |17:23|

• 0

#2 sneak127

sneak127

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoSzprotawa

Napisano 18.02.2007 - |23:30|

Oglądałem ten film/anime niewiem jak to nazwac jest to kontynuacja Gry FF VII i powiem szczeze film jest naprawde swietny , każdy z fanów FF VII nie może przejsc obojętnie obok tego filmu.Sceny walk sa fantastic no i samo zakonczenie :D

NAPRAWDĘ POLECAM
  • 0

#3 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 12.03.2007 - |16:49|

REWELACYJNIE zrobiona animacja, masa akcji, walk.

No i bonus dla ludzi którzy grali w Final Fantasy VII, czyli np JA :D

Ostatnio bardzo udają się Japończykom te animacje np Appleseed także świetnie zrobiony.

No i ogląda się oba bardzo fajnie.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#4 michal_zxc

michal_zxc

Plutonowy

• Użytkownik
  • 382 postów

Napisano 07.06.2007 - |17:13|

Na początku wspomnę, że gra Final Fantasy VII najbardziej podobała mi się ze wszystkich części FF.
Grafika w filmie oczywiście zachwyca i bardzo miło jest znowu zobaczyć bohaterów z gry:) - mogli jednak trochę skomplikować fabułę (z drugiej strony sama gra miała skomplikowaną fabułę a ten film traktuję trochę jako dłuższy "filmik" na zakończenie gry:) )
Mimo że mi film bardzo się podobał to jednak nie polecał bym go komuś kto nie grał w grę, z uwagi na "ciągłe wyskakiwanie z kapelusza" nowych postaci znanych z gry:) - Jednak ja grałem w grę więc film bardzo mi się podobał:)
10/10 (gdybym nie grał w grę dałbym jakieś 7/10 ale grałem więc 10/10) :)
  • 0

"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych