Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nowe wrota

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
174 odpowiedzi w tym temacie

#1 Casper

Casper

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoWrocek

Napisano 26.12.2006 - |21:15|

Jak zaczynać dyskusję o Stargate 3 to warto pomyśleć nad tym jak będą wyglądać wrota w nowym serialu.

Jaki będzie kolor podświetlenia (czerwony i niebieski odpada)?
Osobiście myślę, że może być to kolor fioletowy lub złoty.

Jak będzie wyglądało DHD ?
Jak dla mnie najlepsze byłoby coś przenośnego jak PDA (pojawiła się taka wersja w SG-1 W odcinku z podróżą w czasie całej drużyny odcinek 2x21 "1969", gdy starsza Kasandra wysłała SG-1 z powrotem w przeszłość).

Czy wrota w Stargate 3 będą nowsze czy starsze niż te w SG-1 i SGA?

Fajnie by było gdyby były jeszcze nowsze, ale jakiś prototyp też brzmi ciekawie.

Piszcie co o tym sądzicie, jakie wy macie pomysły?? :unsure:
  • 0

#2 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 27.12.2006 - |00:30|

Wyglad wrot bedzie zalezal od tego, gdzie serial bedzie sie toczyl, a nie od twojego widzimisie. Jesli nadal w naszej galaktyce, to bedzaie taki, jak dotychczas. Jesli w Pegazie-to "pegazowy". A jak NIE DAJ BOZE wymysla trzecia siec Wrot, to dopiero wtedy twoje dywagacje maja sens.
  • 0

#3 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 27.12.2006 - |11:40|

:/ dajmy spokoj spekulacjom. wg. mnie temat nie potrzebny i nie majacy zadnego, ze tak sie wyraze, zastosowania....
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#4 silent_

silent_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 149 postów

Napisano 27.12.2006 - |11:58|

najlepiej wygladajace wrota byly w SG1, wygladaly powaznie, wydawaly cudowny dzwiek w SGA tego nie ma, scenarzyciu chciali upiekrzyc i wyszedl im cukierkowaty pomysl, mnie sie nie podoba, w stargate 3 chcialbym tradycyjne wrota z przygod Jacka :)
  • 0

#5 zat

zat

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 27.12.2006 - |14:23|

Myślę że wrota takie jak w SG-1. Jedyne co mogli by troche zmienić to samo pomieszczenie Stargate na bardziej futurystyczne, pecety troche mi nie pasuja do podróży miedzyplanetarnych czy podrózy w czasie. :)
zat :zat:

Dołączona grafika
  • 0

#6 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 27.12.2006 - |19:27|

Napewno zmeinia wyglad wrot :/
  • 0

#7 Buzzek

Buzzek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów
  • MiastoSg-1

Napisano 27.12.2006 - |19:56|

Ja też myśle że zmienią. Ja myśle o Gold Stargate czyli o złotym kolorze.
Dhd nie wiem.
Ja uważam że Wrota zostaną nieżle zmienione + uważam że SGC przeniesie sie na planete Ori po ich pokonaniu. :D

Użytkownik Buzzek edytował ten post 27.12.2006 - |20:16|

• 0

#8 DjMarco

DjMarco

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 109 postów
  • MiastoPiastów

Napisano 27.12.2006 - |22:25|

DHD mogło by być lekko pochylonym "blatem" na jednej cienki nodze bez tej kuli na środku. Może ekran i wybieranie przez dotyk ekrany. A na ekranie zamiast wsółrzendnych lista planet. W ten sposób nie mogli by wrucić a lecieć do nich statkiem to niebezpiecznie by było. Pchać się pomiędzy flotę statków Ori.

Może wrota będą na zasadzie wrót Tollan z może złotymi wzorkami przypominającymi konstelacje ale zapalały by się pokoleii po wybraniu planety docelowej.

Użytkownik DjMarco edytował ten post 27.12.2006 - |22:26|

• 0
HALLOWED ARE THE ORI

Dołączona grafika

#9 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 28.12.2006 - |10:00|

Przeciez wiekszosc znakow na SG to konstelacje. Co ty mi tu wciskasz?
  • 0

#10 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 28.12.2006 - |11:17|

a moze beda kwadratowe???? lol
  • 0

#11 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 30.12.2006 - |16:29|

Jak będzie wyglądało DHD ?
Jak dla mnie najlepsze byłoby coś przenośnego jak PDA (pojawiła się taka wersja w SG-1 W odcinku z podróżą w czasie całej drużyny odcinek 2x21 "1969", gdy starsza Kasandra wysłała SG-1 z powrotem w przeszłość).

!!!!

tęsknię za tym urządzeniem niesamowicie; genialnie wygląda 'formowanie się' horyzontu zdarzeń :>
kiedyś bodajże thor po przejściu przez wrota na ziemię miał też taką zabawkę

co do możliwej kolejnej sieci, stawiam na galaktykę ori - mają pierścienie, to pewnie wrotami też się bawili. z drugiej strony asgardczycy jakoś mieli model z drogi mlecznej, o ile dobrze pamiętam, więc niekoniecznie nowa galaktyka oznacza inny wygląd wrót.
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#12 Buzzek

Buzzek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów
  • MiastoSg-1

Napisano 30.12.2006 - |17:32|

co do możliwej kolejnej sieci, stawiam na galaktykę ori - mają pierścienie, to pewnie wrotami też się bawili. z drugiej strony asgardczycy jakoś mieli model z drogi mlecznej, o ile dobrze pamiętam, więc niekoniecznie nowa galaktyka oznacza inny wygląd wrót.

Powinno pisać "wrotami też sie bawili". :look: Pewnie czyli nie na 100%.
A jak zaatakowali Ori to chyba ze swojej galaktyki przeszli Wrotami. Co??.
Śmiesznie by bylo jakby pisało "to chyba wrotami też się bawili". :P
Zła pisownia. :]
  • 0

#13 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 30.12.2006 - |22:46|

eeeee jaka zla pisownia? ze tak offtopicujac z ciekawosci zapytam....:>
  • 0

#14 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 31.12.2006 - |01:12|

A ja bym chciał wrota starszee od tych w SG1. Te z Atlantis są zupełną pomyłką (jak i cały serial), pierwsze wrażenie było coś na kształt 'łał', ale szybko zamieniło się w 'do bani'. Jakieś świecące wrota, dziwne dźwięki, nie nie i jeszcze raz nie. Jasne można się spierać, że te nowe szybciej się otwierają, a to jest ich głównym zadaniem - jak najszybszy transport. Jednak ja bym chciał wrota starszej generacji, być może większe, z kabelkami i wielkim zasilaniem ;-)
  • 0
Don't tell me, what I can't do!

#15 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 31.12.2006 - |13:28|

Powinno pisać "wrotami też sie bawili". :look: Pewnie czyli nie na 100%.
A jak zaatakowali Ori to chyba ze swojej galaktyki przeszli Wrotami. Co??.
Śmiesznie by bylo jakby pisało "to chyba wrotami też się bawili". :P
Zła pisownia. :]

Buzzek jak zwykle gada od rzeczy :P odstaw butelke chlopie, sylwester dopiero dzisiaj :D

Wszystkim nowym wrotom mowie nie! Te z naszej galaktyki sa dobre. Szkoda tez, ze zamiast poprawic stary efekt przechodzenia przez Wrota, zrobiono jakis kretynski, cyfrowy tunelek, ktory jeszcze bardziej szmaci serial. Fuj! Won mi z tym!
  • 0

#16 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 31.12.2006 - |14:47|

a ja bym chciał, żeby były żółto-różowe, a na obwodzie przystrojone falbankami; z obu stron wrót powinny wystawać długie ostrza, na które dzielne drużyny nabijałyby wrogów, którzy zostali złapani i wcześniej przesłuchani; :-D :-D

Użytkownik inwe edytował ten post 01.01.2007 - |18:43|

• 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#17 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 01.01.2007 - |02:28|

hihihi :) dobre :) ja proponuje jeszcze zeby przy wybieraniu symboli sypalo sie z nich zlote confetti :D

nie no. nie ma co duzo kombinowac - jesli akcja bedzie sie toczyla w naszej galaktyce, wrota beda takie same. jesli w Pegazie (watpliwe) - to takie, jak tam. a jesli w jakiejs trzeciej galaktyce, to.... diabli wiedza :D
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#18 osskar

osskar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 01.01.2007 - |09:19|

Uważam ze zmiana wyglądu wrót jest jak najbardziej na miejscu
A jaki będą miały wygląd??
To, juz jest w kwestii osób, którym się za to płaci
I ewentualnie na ich głowy posypia się joby

Ps. Wszystkim wszystkiego dobrego w Nowy Roku * 2007 *
  • 0

#19 Seth Angel

Seth Angel

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoPierwszy z Prawej

Napisano 01.01.2007 - |23:42|

... Te z Atlantis są zupełną pomyłką (jak i cały serial), pierwsze wrażenie było coś na kształt 'łał', ale szybko zamieniło się w 'do bani'. Jakieś świecące wrota, dziwne dźwięki, nie nie i jeszcze raz nie. Jasne można się spierać, że te nowe szybciej się otwierają, a to jest ich głównym zadaniem - jak najszybszy transport. Jednak ja bym chciał wrota starszej generacji, być może większe, z kabelkami i wielkim zasilaniem ;-)

A co ci się w nich tak nie podoba :huh: :huh: Mi osobiscie wrota w Atlanis bardziej przypadły do gustu niż te z SG - 1. A dzwiek podczas wybierania i jeszcze to pole siłowe - cud miód i orzeszki :D :D :D :D :D

Jesli w nowym serialu mieli by zmieniac wrota to fajnie by było zobaczyć wrota posrednie pomiędzy tymi z SG - 1 a SGA
  • 0
I Have Become Death, Destroyer of Worlds.

#20 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 02.01.2007 - |15:48|

Jemu sie nie podoba to samo, co tobie sie podoba. Wrota stracily resztki swojej "pradawnosci" i tajemniczosci. Sa teraz jeno pustym gadzetem, takim jak P-90, Zat czy puddle jumper. Nowe wrota sa po prostu kiczowate. Podobnie jak nowa animacja przejscia przez nie. Serial stracil na ostatecznym odrzuceniu wszystkiego, co wizualnie kojarzylo sie z filmem.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych