Skocz do zawartości

Zdjęcie

Hogfather (2006)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sawa

Sawa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 18.12.2006 - |15:33|

Od wczoraj, na Sky One rozpoczęli emisję tego serialu. Akurat wczoraj przyleciałem na tydzień do domu i nie mam w Polsce tego programu. Czy ktoś może oglądał. Bo czytałem materiały w kilku gazetach i scenografia oraz odwzorowanie postaci robi wrażenie. Tak samo jak kampania reklamowa w Anglii...

Użytkownik johnass edytował ten post 26.05.2010 - |21:17|

• 0

#2 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 18.12.2006 - |23:14|

A czy to czasem nie mają być 2 części tylko? Czyli coś ok. 3 godzin łącznie. Mam nadzieje, ze ktoś z Hataka zrobi do tego napisy. Ale jestem w szoku, bo to chyba jedyna realizacja Terrego Pratcheta do tej pory. Co prawda film telewizyjny, ale mam nadzieje, ze zachowa klimat jego publikacji.

Użytkownik truskolodz edytował ten post 18.12.2006 - |23:22|

• 0
Dołączona grafika

#3 Sawa

Sawa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 19.12.2006 - |09:40|

W TV SERIES był bardzo duży materiał na temat tego serialu, ale przejżałem pobieżnie i nie wiem ile będzie odcinków. Był też wypis poprzednich produkcji na podstawie Pratchetta, było tego troche, a w wiekszości jakieś kaszany i kilka produkcji rysunkowych. Nic z rozmachem. Natomiast to zaapowiada się świetnie, na pewno ze wględu na kwestię wizualną. Zobaczymy jak udało im się przełożyć pełen humoru styl narracji Pretchetta. Ciągnę pierwszy odcinek, wieczorem zobaczę co i jak to napiszę.
  • 0

#4 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 19.12.2006 - |10:27|

Jak nareazie sa i beda tylko 2 odcinki (miniseria).
  • 0

#5 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 13.01.2007 - |16:34|

Tak więc oglądałem i muszę powiedzieć że jest to naprawdę bardzo dobrze zrobiona Baśń/Fantasy.
Oczywiście ponieważ jest to świat dysku wszystko zrobione jest z jajem, np Śmierć zastępująca Wedźmikołaja/Hogfater-a.
Sam Hogfather to bardzo orginalny pomysł, Św. Mikołaj jak Człowiek-Świnia i dzikie świnie w zaprzęgu.
Poza tym pomocnik Śmierci, który na okrągło próbuje zapalić skręta.
Śmierć mówiąca Ho, Ho, Ho :D i odgrywająca Hogfather-a
itd
itp

Ocena 5.0
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#6 jduszek

jduszek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 13.01.2007 - |17:40|

Zrobione nieźle, ale miała być fantazy z jajami, a wyszła baśń dla przedszkolaków.
  • 0

#7 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 13.01.2007 - |20:42|

bardzo dobrze zrealizowana adaptacja
szkoda tylko ze zaczeli od tej czesci ja bym wybra inna

np czarodzicielstwo czy np mort

ale naprawde pogratulowac czekamy tylko teraz na kolejne
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

#8 blinkkin

blinkkin

Starszy szeregowy

• Email
  • 82 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 14.01.2007 - |11:59|

bardzo dobrze zrealizowana adaptacja
szkoda tylko ze zaczeli od tej czesci ja bym wybra inna

np czarodzicielstwo czy np mort

Hogfather został wyemitowany tuż przed świetami,, więc mnie nie dziwi wybór książki. Gdyby nie duża ilość trupów serial mogłyby obejrzeć także dzieci. W każdym razie mam nadzieje, że to dopiero początek ekranizacja powieści Pratchetta.
  • 0

#9 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 14.01.2007 - |15:08|

:) no tak ksazki pratcheta sa jednak dla troche starszych ludzi nie mowiac juz ze dla ludzi ktorzy juz duzo przeczytalli bo bardzo duzo jest odniesien w nich do innych cyklow i postaci a trzeba je znac aby zrozumiec niektore zarty.

czekajmy czekajmy na dalsze ekranizacje
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

#10 Nexus

Nexus

Organizator

• VIP
  • 357 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.01.2007 - |16:37|

O ile dobrze pamiętam, to był jeszcze serial animowany "Discworld".
*sprawdzam*
Zgadza się :D
http://www.imdb.com/title/tt0159914/
  • 0
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes" - Laughing Man

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych