Skocz do zawartości

Zdjęcie

Farscape sezon 2 (mini recenzja)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
60 odpowiedzi w tym temacie

#1 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 24.08.2003 - |11:10|

Nazywam się John Crichton.Jestem astronautą
Poprzez tunel w czasoprzestrzeni dostałem się do odległej częśći Wszechświata...
... na statek... na żyjący statek pełen dziwnych, obcych form życia.
Wzywam pomocy
Czy ktoś mnie słyszy?
Ściga mnie szalony dowódca wojskowy robię co w mojej mocy
Szukam drogi powrotnej.

Występują:
Ben Browder - Commandor John Crichton
Claudia Black - oficer Aeryn Sun
Virginia Hey - Pa'u Zotoh Zhaan - kalanka Delvia
Anthony Simcoe - Ka'Dargo - luxański wojownik noszący insygnia generalskie
Lani Tupu - kapitan Bailar Crais
Gigi Egley - Chiana
Paul Godart - Stark
Weyne Pygram - Scorpious

Odcinek 2 : Mind the baby
D'Argi i Crichton uratowani przez Aeryn ukrywają się na asteroidzie. Reszta załogi myśłi ,ze zginęli. Aeryn "dogadała" się z Crisem o los D'Argo i Crichtona wzamian za to bedą razem dowodzić Talynem. Jednak Crais nie chcę się dzielic dowódctwem pacenrnika ....

Odcinek : Vitas Mortis
N ajednej z planet znajdują Luxańską kapłankę, której spotkanie dla d'Argo jest ogromnym zaszczytem. Po odbyciu "rytuału" Luxanka odmładza się jednak z Moyą zaczynają się dziać dziwne rzeczy.

Odcinek 3 : Taking to the stone
Chiana dowiaduje sie o smierci brata i udaje się na pewna planetę gdzie szuka sensu życia. W znalezieniu go pomaga jej Crichton. Odcinek jeden z dwóch "cienkich" w tym serialu - ale to moje zdanie

Odcinek 4 : Crackers Don't Mater
Na pokłądzie Moyi pojawia sie tajemniczy insektoweaty inzynier który oferuje załodze pewnego rodzaju kamuflaż dla statku. Jego intencje jednak są trochę inne - chce przemienic Moyę w olbrzymią kulę światła.

Odcinek 5 : The way we weren
Tutaj celowo nic nie napisze bo odcinek jest wart obejrzenia - po prostu ten odcinek zwala z nóg

Odcinek 6 : Picture if you will
Maldis powraca? - tak znany mag który miał zginąc w odcinku Thats Black old magic powraca by siezemścić na Zhaan i reszcie przyjaciół

Odcinek 7 : Home on the remains
Budong - t oolbrzymie stworzenia zamieszkujące kosmos - akcja tegoż odcinka dziejesiewewnątrz jednego zdechłego Budonga.

Odcinek 8 : Dream a little dream
Odcinek opowiada Zhaan to co się działa jak D'Argo, Crichton i Aeryn byli unieruchomieni na asteroidzie (odcinek 2x01). Jest to jak gdyby streszczenie jednego z dodatków 2x00 Re-union (jest to odcinek który streszcza Zhaan)

Odcinek 9 : Out of their minds
Zamiana umysłów w ciałach ? - skąd my to znamy?. Odcinek jajcarski pod każdym względem - musicie go zobaczyć to taki odpowiednik Window of opurtonity z SG1 (pod względem komizmu)

Odcinek 10 : Look at the princess pt1- A kiss is but a kiss
Odcinek 11 : Look at the princess pt2 - I do,I think
Odcinek 12 : Look at the princess pt3 -The maltese Crichton
Moya odnajduje pewna planete PK któzy wiele wieków temu porzucili swojich rodaków i udali się w niezbadane terytoria i tam założyli swoje osady bo chcieli prowadzic pokojowe życie. Tam niesety Crichton okazuje sie,ze jest kompatybilny genetycznie z księzniczką i musi wybierać: albo życie przyjaciół i swoje albo ozenek z ksężniczką. Jest jeden haczyk : Crichton będzie zamieniony w posąg na 80 lat.
Poznajemy po raz pierwszy Scarranina.

Odcinek 13 : My three Crichtons
Tejemnicza sonda zderza sięz Moyą i sonda-kula wciąga Crichtona w celu jego pobrania DNA. Niestety oprócz orginału Crichtona pojawiajasię jego wersje ewolucyjne z przeszłosci i przyszłosci

Odcinek 14 : Beware of Dog
Chiana kupuje na pobliskiej planecie pieska które tropi zwierzę które dostało się na pokłąd Moyi

Odcinek 15 : Won't get fooled again
Okazuje się ,ze Crichton jest na Ziemi a wszystkie jego przygody działy siętylko w głowie. Czyżby znów go znależli ekploratorzy tuneli którzy zamknęli w jego głowie tajemnicę tuneli czaso-przestrzennych ??

Odcinek 16 : The Locket
Moya ukrywa siew tajemniczym obłoku. Aeryn wyrusza na pojawiającą sie planetę i wraca z niej ...stara ....

Odcinek 17 : The ugly truth
Crais prosi by załoga Moyi pomogła mu przekonać Talyna ,że muszą rozmontować działo i zamontować sieć obezwładniajacą. W tym celu umówił się na spotkanie rasy chandlujacej bronią. Jednak Talyn niszczy statek i inicjuje odpalenie. Moya wpada w półapkę drugiego statku handlarzy.

Odcinek 18 : A Clockwork Nebari
Aeryn i Rygel po przylocie na Moyę okazuja się jacyś dziwni, odmienieni. Oakzuje się ,ze są "odmienieni" przez dwóch Nebaryjczyków którzy scigają Chianę.
Wartą polecenai jest scena wczepiania Crichtonowi urządzenia d okontroli.

Odcinek 19 : Liars,guns and money - A not so simple plan
Na statku poawia sie Stark który informuje D'Argo ,ze znalazł jego syna Jothiego. MA być sprzedany na aukcji niewolników wraz z 10000 jego ziomków. Jedynym ratunkiem dla niego jest zakup całej partii niewolników. By zdobyć fundusze muszą zaatakować skarbiec Cieni - bazę strzeżona pilniej niz baza Gammak.

Odcinek 20 : Farscape - Liars,guns and money - With friends like these
Nie stety Jothiego kupuje Scorpious a reszteniewolników zabija. Przyjaciele zbierają starych przeciwników by z ich pomocą odbić syna D'Argo.

Odcinek 21 : Farscape - Liars,guns and money - Plan B
Zmieniaja się priorytety, Crichton dobrowolnie się oddał w zamian za Jothiego Scorpiusowi. Teraz muszą jego ratować

Odcinek 22 : Die me dichotomy
Spalona częściowo Moya leci do lekarza. Crichton zaczyna wariować przez neuro chip w jego głowie.
Kurcze odcinek jest super - i ta muza ale więcej nie napiszę by nie psuć smaczku oglądania :)
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#2 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 26.08.2003 - |17:20|

Dżizys Krajst, wywaliło moje wypociny! :blink: :D Trudno, lecimy dalej.

2x09 - Out of their Minds

Olewamy wątek fabularny, gdyż jest on dany po to, aby był. Osią odcinka jest zamiana ciał naszych bohaterów, i jest to fantastyczne!!! Ryłem się nie wiem ile przy tych akcjach. A scena Crichtona w ciele Aeryn (wiecie która) jest niezrównana! :D To trzeba zobaczyć! Za humor daję 10/10, ale jako odcinek będzie to 8/10. Zaważył brak fabuły.

2x10 & 2x11 & 2x12 - Look at the Princess - trylogia

To było coś niesamowitego!!! Niby prosta historia, a jednak później umiejętnie wpleciona w główny wątek! Aktorzy doskonali, postacie drugoplanowe cudowne (szczególnie ta tajna agentka Peacekeepersów :D ). Słowa Scorpiusa - niezwykle ważne dla całej reszty sezonu. Jako całość oceniam na 9/10 (bo druga trylogia dostanie 10/10) :D

2x13 & 2x14

Odcinki przeciętne. 2x13 dostaje 5/10, 2x14 - 6/10.

2x15

Ten odcinek traktuje głównie w kategoriach humorystycznych, ponieważ akcje odstawiane przez Crichtona są niesamowite. Mocne 8/10.

2x16 & 2x17

Przeciętniaki. 2x17 zapowiadał się ciekawie, ale żeby przez resztę odcinka gadać??!! :angry: Dla każdego po 6/10.

2x18

Nie wiem czemu, ten odcinek szalenie mi się podobał. Pokazanie nebarri, historii Chiany, plan Crichtona i Pilota. Dla mnie 9/10. Bardzo dobry odcinek.

2x19 & 2x20 & 2x21 - Liars, Guns and Money - trylogia

Czapki z głów!!! Jak dotąd najlepsze odcinki Farscape'a. Bezkonkurencyjne, mnóstwo action! Każda część rozwala. Niesamowite przeżycie. 10/10 w ciemno. Coś genialnego!!!

2x22

Pierwsza część i do tego kończąca serial. Odcinek bardzo dobry, suspens ogromny. Bardzo mi się podobał. Ale poprzednie odcinki były lepsze. Mocne 9/10.
  • 0

#3 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów
  • MiastoWszechświat - Nasza galaktyka - Układ słoneczny - Ziemia - Europa - Polska - Śląsk - Gliwice - mój fotel

Napisano 27.08.2003 - |14:41|

Moje wrażenia po 2x01 i 2x02

2x01

Odcinek niezły, ale trochę rozczarowujący. Po dobrym 1x22 spodziewałem się czegoś lepszego. Trochę mnie wqurzyło rozwiązanie sprawy Talyna... Widać tutaj powolne "wyrabianie się" Crichtona - wymachuje bronią, pilotuje myśliwca, a nawet SPOILER obezwładnia Craisa EOS. Bardzo podobał mi się też skok Chiany :D
6/10

2x02

Jak dla mnie odcinek słaby, parę śmiesznych momentów i tyle... Może na moją ocenę wpłynął fakt, że plik miałem koszmarnie uszkodzony - dosłownie co 5 minut coś mi się kaszaniło...
4/10

Pozdrawiam
  • 0
Tom

T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing

Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...

#4 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów
  • MiastoWszechświat - Nasza galaktyka - Układ słoneczny - Ziemia - Europa - Polska - Śląsk - Gliwice - mój fotel

Napisano 28.08.2003 - |09:40|

I wrażenia po kolejnych odcinkach...

2x03
Poważnie się zawiodłem - odcinek słabszy od poprzedniego... Aż się chce złapać kamień i walnąć któregoś z producentów ;) Śmieszny wątek z klątwą i dużo Chiany to plusy tego odcinka.

4/10 (tylko za Chianę)

2x04 a właściwie 2x14 (2x04 na flagowcu nie ma, są za to 2 2x14)

Odcinek niezły, sporo dobrych momentów, ładny "piesek", no i klimat jak w "Alienie". Odniosłem wrażenie, że SPOILER Chianę i D'Argo coś łączy - ale w końcu sporo odcinków mi brakuje, by być z tą 14 na bierząco.

6/10

2x05

Odcinek bardzo dobry, dowiadujemy się sporo o przeszłości Aeryn i pilota. Widać też wyraźnie, że Aeryn i Crichton to para.

8/10
  • 0
Tom

T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing

#5 drizzt

drizzt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów
  • MiastoLegnica @Wrocław

Napisano 28.08.2003 - |11:41|

Hej,
jak to nie ma, ja sciagalem z D. i mam bez problemu
Crackers Don't Matter, bo napisy pasuja (swoja droga najlepszy sposob zeby sprawdzic czy sie sciagnelo to co trzeba),

i jak moge sie przylaczyc

2x03-Taking The Stone 4 albo 3 /10
takie klimaty z akademika, lacznie z tym skakaniem ;)
ogolnie dla mnie odcink o niczym, poza historia z Rygelem :D

za 2x04 ja dalbym 6/10
bo przynajmniej aktorzy mogli sie troche wykazac swoja kreatywnoscia w graniu i jezeli mozna tak powiedziec to Rygel jest debesciak jezeli chodzi o prawdziwe instynkty ;)

2x06-Picture If You Will 6/10
dalbym wiecej bo pomysl fajny, ale jakos po macoszemu potraktowany i niebardzo rozwiniety, wiec taki niedosyt sie czuje :(
No ale w koncu wiekszosc uwagi poswiecili Zhaan
  • 0

#6 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów

Napisano 28.08.2003 - |13:23|

jak to nie ma, ja sciagalem z D. i mam bez problemu
Crackers Don't Matter, bo napisy pasuja (swoja droga najlepszy sposob zeby sprawdzic czy sie sciagnelo to co trzeba),

Ja ściągnąłem 2 dni temu i miałem 2x14, ale skoro już jest ok to zapodam znowu, dzieks za info.

wrażenia po 2x06: odcinek nienajgorszy, wraca wampir Maldis, Zhaan przoduje, a Crichton znowu mu się stawia. Ciekawy pomysł z obrazem (chyba najlepszy motyw w całym filmie).
6/10

Muszę powiedzieć, że w Farku podoba mi się to co kiedyś w SG1 - nawet jeśli przoduje wątek jednej z postaci, to wszyscy biorą udział w akcji (oczywiście są wyjątki ale nieliczne) - czyli silny motyw drużyny/grupy. W ostatnich odcinkach SG1 niestety już tego nie ma...

Edycja:

Niestety, sprawdziłem i dalej na statku zamiast 2x04 jest 2x14, 2x14 jest także jako 2x14 więc ten odcinek zawarty jest podwójnie. 2x04 chwilowo nie ma...

Użytkownik Tomciak edytował ten post 28.08.2003 - |13:50|

• 0
Tom

#7 drizzt

drizzt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów
  • MiastoLegnica @Wrocław

Napisano 28.08.2003 - |15:23|

Ja ściągnąłem 2 dni temu i miałem 2x14, ale skoro już jest ok to zapodam znowu, dzieks za info.

Edycja:

Niestety, sprawdziłem i dalej na statku zamiast 2x04 jest 2x14, 2x14 jest także jako 2x14 więc ten odcinek zawarty jest podwójnie. 2x04 chwilowo nie ma...

Witam,
w zwiazku z niejasnosciami,
ja swoje 2x04 sciagnalem
26 sierpnia 2003, 02:16:03
i to jest 2x04 wiec moze poprostu mialem szczescie,
ale dla tych co go nie widzieli ejszcze to moge powiedziec, ze nie ma duzego wpywu na dalsza fabule, wiec mozna go obejrzec pozniej, szczegolnie biorac pod uwage wielka sklonnosc do wybaczania jaka posiadaja bohaterowie ;)
  • 0

#8 drizzt

drizzt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów
  • MiastoLegnica @Wrocław

Napisano 28.08.2003 - |23:37|

2x07-Home On The Remains
9/10
(dalbym 10 ale cos trzeba zostawic na wszelki wypadek)

HA, musze przyznac, ze jest to jeden z lepszych odcinkow jakie dotad byly. Sama fabula taka sobie, ale za to rewelacyjna gra aktorow i dowcipy Rygela :)
no i oczywoscie ostatnie
WOW
Chiany, hehe
Podobalo mi sie, ze w koncu D'Argo ptrzestal sie zachowywac jak mnich, a raczej jak Zhaan, bo ostatnio (odcinki) mowil dosc podobnie do niej.
W koncu ukazane wyraziste postacie i o to chodzi!

2x08-Dream A Little Dream
8/10

Podsumowujac mily odcinek.
Tym razem IMO postawiono na fabule (panstwo policyjne+teleturniej z Zhaan), choc w polowie odcinka robi sie mala schiza jakby nie mieli czym wypelnic czasu (nacpana Chi), to pozniej wszystko juz przebiega sprawnie. Dla mnie troche tu niedociagniec, bo skoro Zhaan juz uciekala, to czemu sie nie stala niewidzialna, jak to juz kiedys pokazywala (?)
No i ci obcy obcy jakcys malo inteligentni byli, szczegolnie ci prawnicy, bo wyrobnik za barem to pewnie by prezydentem zostal jakby mu dano szanse ;)
mimo to mily odcinek B)

Użytkownik drizzt edytował ten post 29.08.2003 - |01:09|

• 0

#9 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów

Napisano 29.08.2003 - |17:31|

Oglądnąłem nowe to teraz też mogę opisać wrażenia... ;)

2x07
Jak dla mnie odcinek średniawy, gra aktorska faktycznie spoko, ale niczym się nie wyróżnia. A z moimi topowcami (Nerve i Hidden memory) nie ma najmniejszych szans... A ten potwór co SPOILER skończył jako pieczeń EOS to jakiś taki sztuczny był...
5.5/10

2x08
A ten odcinek bardzo mi się spodobał... Głównie nasza para adwokacka... taaaak proces pierwsza klasa :D Jak widać łaska oświecenia czasem się przydaje... :)
8.5/10

2x09
Powiem tylko 1 słowo
REWELACJA
Mmisiek miał rację - farscape'owy odpowiednik Window of opportunity... [beeep]ista gra aktorów, dobry pomysł i super wykonanie. Jak do tej pory najlepszy odcinek 2 sezonu... Dałbym 10, ale mimo wszystko wolę odcinki w stylu Nerve...
9.5/10

Pozdrawiam
  • 0
Tom

#10 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 29.08.2003 - |17:59|

2x08
A ten odcinek bardzo mi się spodobał... Głównie nasza para adwokacka... taaaak proces pierwsza klasa :D Jak widać łaska oświecenia czasem się przydaje... :)
8.5/10

Kurde, to już druga osoba tak oceniająca ten odcinek. Jak dla mnie, to to były flaki z olejem, crap totalny, jeden z najsłabszych odcinków sezonu. Nic tylko siedzą i gadają. A Zhaan jako kapłanka powinna okazać trochę więcej opanowania. Jak powiedziałem - dla mnie jedynymi scenami wartymi uwagi były te z Johnem, Aeryn i D'Argo - każde przekazujące Zhaan jakąś "prawdę".
  • 0

#11 Merlin

Merlin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów

Napisano 29.08.2003 - |23:12|

Jestem świerzo po drugim i musze przyznać, że sezon drugi wymiata !! zwłaszcza końcówka.Serial dostał potężnego kopa. Scorpius jest rewelacyjny. Wyrachowany i bezwzględny. Czyste wcielenie zła. Coś jak Anubis. Tyle że tu jest w co drugim odcinku :D

Ocinków, które mi się niepodoboały albo były nudne są tylko 2:
Taking to the stone oraz Crackers Don't Mater.

Oba 3-odcinkowce są fantastyczne !! Najbardziej mi zapadły w pamięć.
Świetna fabuła w Look at the princess.
Dynamiczna akcja w Liars,guns and money.
Przy czym bardziej podobał mi się pierwszy
btw: Stark jest niesamowity :)

The way we weren - najlepszy jednoodcinkowiec. bardzo istotny, z punktu widzenia "rozwoju postaci" Aeryn i Pilota, SPOILER Jak ona mogła zakapować tego oficera :( to było okropne EOS

Rewelacyjny jest też finałowy odcinek Die me dichotomy.
SPOILER Criton, a właściwie Scorpius w Critonie rządzi !! Scena jak ginie Aeryn przygniata, a pogrzeb to prawdziwy wyciskacz łez ... EOS

Humorystyczny Out of their minds daje czadu! Uśmiałem się do łez :) Zwłaszcza scena jak SPOILER Criton był w ciele Aeryn! hehe :) EOS

Z pozostałe odcinków warto wspomnieć o:
Beware of Dog, Won't get fooled again, A Clockwork Nebari
  • 0

#12 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów

Napisano 30.08.2003 - |16:10|

Właśnie skończyłem ogladać pierwszego 3 odcinkowca w 2 sezonie. Look at the princess... I było super. Rewelacyjnie, cudownie. Fabuła wielka, trochę akcji, dobra gra aktorska - innymi słowy piękne widowisko. Czepiłbym się kilku rzeczy, np SPOILER Crichton nie miał prawa, przeżyć w próżni tak długo, a już na pewno rozsadziłoby mu oczy, a ta agentka rozjemców... hmm nie wiem, czemu go nie zabiła, skoro znał jej tożsamość, a książę już nie żył... EOS. Ogólnie odcinki piękne i moja ocena też ;)
9.5/10

Użytkownik Tomciak edytował ten post 30.08.2003 - |16:11|

• 0
Tom

#13 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 30.08.2003 - |18:30|

w próżni nie wiemy jak się w rzeczywistości ciało, a co do agentki moze miała do niego słabość ....:)
  • 0

Dołączona grafika

#14 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów

Napisano 31.08.2003 - |17:29|

Co do agentki spoko, ale jak wystaisz kogoś na wysoką temperaturę ujemną, to długo nie pożyje. tym bardziej, że powietrze z jego płuc po prostu by go rozerwało... Nawet gdyby cały czas wydychał..

Oki kolejne odcinki za mną...

2x13
Cóż mogę powiedzieć, średniak, 3 Crichtonów, niezła gra aktorska, ale fabuła jak dla mnie taka sobie i pomysł też nie rewelacyjny...
5/10

2x14
Już opisywałem ten odcinek, w związku z pomyłką na flagowcu

2x15
Hmmm tutaj muszę powiedzieć, że na początku strasznie mnie ten odcinek wqurzył, totalna delira, nie wiadomo o co chodzi, gdzie jest akcja, no nic nie wiadomo. Ale w trakcie oglądania, coraz bardziej mi się podobał... Rewelacyjny motyw z Craisem SPOILER pobicie oficera na służbie, kradzież broni, 5 usiłoań morderstwa... mandat 29.94$ EOS Solidny koniec wszystko wyjaśnia i ten chip dodatkowo, miodzio. Porządne kino
8.5/10
  • 0
Tom

#15 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów

Napisano 01.09.2003 - |22:52|

No i kolejne wrażenia z serialu: ;) Powoli chyba się uzależniam...

2x16
hmmm średniak, niezły pomysł, ale nie całkiem do końca dobrze zrealizowany. Fajny wątek z medalionem, no i ta cała zabawa z czasem...
6/10

2x17
A ten odcinek jakoś nie przypadł mi do gustu, oglądanie w kółko tego samego, w ciut innej perspektywie, no i SPOILER ta egzekucja Starka, mam nadzieję, że przeżył... EOS.
4,5/10

2x18
Ten z kolei bardzo mi się spodobał, sporo niespodzianek, chip się kolejny raz przydał ;), fajna fabuła, takie samo wykonanie, dobra gra aktorska. Innymi słowy porządny poziom.
9/10
  • 0
Tom

#16 drizzt

drizzt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów
  • MiastoLegnica @Wrocław

Napisano 01.09.2003 - |23:36|

2x10 - 2x12, czyli trojodcinkowiec jest faktycznie wporzo :)
10/10 jak dla mnie

zarowno podzial na dwie fabuly (Zhaan + Moya i reszta), jak i wchodzenie w uklady przez bohaterow jakie by wczesniej nie przyszly nikomu do glowy, no i oczywiscie Rygel, ktory w tych odcinkach byl w swoim zywiole :D
ponadto mamy przedstawiona kolejna, (jedna z wazniejszych ras w dalszej czesci serialu), a nawet dwie rasy.
o watkach milosnych nie ma co wspominac, choc desperacja do wygadania sie John'a, ktora przeszkodzil D'Argo i Chi byla wesola ;)

no nic trzeba ogladac dalej :)
  • 0

#17 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów

Napisano 03.09.2003 - |16:37|

Kolejne odcinki za mną :D

Pierwszy trójodcinkowiec bardzo mi się podobał, ale drugi jest lepszy :D
2x19, 2x20, 2x21 - ocena łączna 10/10
Akcja, akcja i jeszcze raz akcja, dużo się dzieje, powracają drugoplanowi bohaterowie poprzednich odcinków, spotykamy Jothee'go, no rewelacja.
Zdecydowanie najlepsze odcinki 2 sezonu.

PS. Czy te małe gnojki, nie kojażą się Wam z replikatorami??

Ponieważ odcinek 2x22 razem z 3x01 to całość - wrażenia opiszę w sezonie 3
  • 0
Tom

#18 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 03.09.2003 - |18:02|

jest wiele wątków podobnych do SG1 czy też innych seriali scifi - wspomnieć standardowy wątek kilku wymiarów czy podróży w czasie
  • 0

Dołączona grafika

#19 drizzt

drizzt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów
  • MiastoLegnica @Wrocław

Napisano 03.09.2003 - |19:25|

jest wiele wątków podobnych do SG1 czy też innych seriali scifi - wspomnieć standardowy wątek kilku wymiarów czy podróży w czasie

czy nawet tuneli, dzieki ktorym sie podruzuje miedzy galaktykami, takie same, tylko bez wrot ;)
  • 0

#20 drizzt

drizzt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów
  • MiastoLegnica @Wrocław

Napisano 03.09.2003 - |20:05|

opinii ciag dlaszy

2x15-Won't_Get_Fooled_Again
10/10
dla mnie super odcinek, nawet w porownaniu z trojodcinkowcem (10-12).
Bardzo ladnie autorzy przeszli od komedii do groteski, aby za smakiem zakonczyc caly odcinek. Tlumaczy on takze zwiazek Johna ze Scorpiusem.
Co do pierwszej czesci to ubaw popachy, szczegolnie z punktu odniesienia, ze John wie ze mu wszystko wolno, natomiast druga czesc...wow... niezle, tylko zastanawiam sie jak duza wladze nad Johnem ma Scorpius, bo jezeli tyle ile pokazali w tym odcinku to co on jeszcze robi na Moyi ??
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych