Skocz do zawartości

Zdjęcie

"The X-Files" w Polsce na DVD?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
204 odpowiedzi w tym temacie

#1 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 11.11.2006 - |15:23|

Witam,

Na stronie xfiles.stopklatka.pl spotkałem się z ciekawą informacją:

"Dwa miesiące temu pisałem o tym, iż wytwórnia Fox nie była zainteresowana wypuszczeniem w Polsce serialu "The X-Files" na DVD. Po mailu, który otrzymałem od Pana Darka Janeczka z Działu Marketingu IEHV firmy Imperial, można wnioskować, że jednak mogą być szanse na polskie wydanie DVD sezonów "The X-Files". W owym mailu czytamy: "Jedyną informacją, jaką posiadamy na dzień dzisiejszy ze Studia FOX jest, iż wytwórnia zaplanowała wydanie X-Files również na Polski rynek. Nie mamy żadnych dodatkowych informacji typu kiedy, jak, kofiguracje etc. etc. Proszę zatem cierpliwie czekać, a we właściwym momencie napewno natknie się Pan [przyp. własny: list był kierowany do mnie] w mediach na bardziej szczegółowe informacje w tym zakresie."

Link do strony: http://xfiles.stopkl...timedia.php#519

Co o tym myślicie?
  • 0

#2 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 11.11.2006 - |17:59|

ciekawie, jednak mam obiekcje co do tego wydania dvd - w Polsce nawet nie były puszczone wszystkie odcinki... nie wiem, czy będzie im się to opłacało - piratom na pewno :D
  • 0

Dołączona grafika

#3 corny84

corny84

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 11.11.2006 - |18:05|

Jeżeli będą wydawali to tak jak LOSTa, to ja się nie piszę na ten interes. Zacząłem już zresztą kompletować wydania brytyjskie i jestem zadowolony. No chyba, że Imperial mnie zdziwi i wypuści The X-Files z dodatkami...
  • 0

#4 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 11.11.2006 - |18:42|

tylko, żeby jeszcze w przystępnej cenie... poniekąd dvd w Polsce jest jednym z najdroższych w Unii... :/
  • 0

Dołączona grafika

#5 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 11.11.2006 - |18:46|

Jeżeli będą wydawali to tak jak LOSTa, to ja się nie piszę na ten interes. Zacząłem już zresztą kompletować wydania brytyjskie i jestem zadowolony. No chyba, że Imperial mnie zdziwi i wypuści The X-Files z dodatkami...

Zgadzam się z Tobą w 100%. Jeżeli polskie wydanie "The X-Files" będzie pozbawione dodatków, to wielkiego zainteresowania nie będzie. Ja sam chciałem kupić sobie "Lost" na DVD ale gdy się dowiedziałem, że będzie bez dodatków anulowałem zamówienie. Imperial niestety zawalił sprawę z tym serialem i boję się, że z następnymi też tak zrobi, a w planach mają min. rewelacyjny "Prison Break", a teraz doszło jeszcze"Archiwum X". Może warto spróbować przekonać Imperial, żeby bardziej starał się o wydania z dodatkami? Tylko jak?
  • 0

#6 astromatrix

astromatrix

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 11.11.2006 - |20:19|

tylko, żeby jeszcze w przystępnej cenie... poniekąd dvd w Polsce jest jednym z najdroższych w Unii... :/

No cóż, ja już skompletowałem wydanie brytyjskie - wiosną tego roku była promocja w Amazonie i każdy sezon X-Files kosztował niecałe 13 funtów. Nie wierzę żeby cena ewentualnego polskiego wydania była niższa.
  • 0

#7 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 11.11.2006 - |20:47|

Niezłe tempo z tym wydaniem " X - Files " na dvd : / Jestem ciekaw ile fanów z czystym sumieniem kupi ten zestaw z chęci a nie dla zasady żeby mieć alternatywę w stosunku do całej sterty uzbieranych kaset vhs ;) Wolę nie zastanawiać się ile dodatków można by wepchnąć do każdego sezonu :)

Czy serial " Millenium " miał jakiekolwiek wydanie dvd , swoją drogą ?

Użytkownik Surin edytował ten post 11.11.2006 - |20:48|

• 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#8 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 12.11.2006 - |14:28|

Jesli serial nie będzie miał przystępnej ceny(bo raczej taka cena nie wchodzi w grę, patrząc na cenę wydanych Bondów (ale i tak kupię bondy bo są tego warte za każdą kasę)), to niech sobie dają spokój z wydawaniem tego na dvd.
  • 0

#9 Profes

Profes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 19.03.2007 - |13:00|

No i się pojawił "Z ARCHIWUM X" na DVD w Polsce.

Jak zwykle "była" piękna reklama w mediach, czyli nie było żadnej. Gdyby nie to że ksiąka z płytką i jakaś reklama w formacie A4 były przyklejone do dużej tektury to nie zauważyłbym tego w kiosku.
Cena 9,90 (pierwszy numer), kolejne chyba beda po 24,90 (w prenumeracie troche taniej)

Wydanie w formie książki. Zdjęcie na przedzie okładki przypomina wydania zachodnie, w środku natomiast znajduje sie pare artykułów o zjawiskach paranormalnych, spisku rządu US oraz krótkie recenzje odcinków dodanych do numeru.

Na płytce 4 pierwsze odcinki, format 4:3 (ale innego chyba nie ma :)), ścieżka dźwiekowa: angielska (brak napisów) i polski lektor, brak jakichkolwiek dodatków.

Jesli sie posiłkować dołączona ulotka to dodatki beda tylko na ostatniej płycie 2 sezonu. Przedstawiona jest tam też lista odcników 5 pierwszych sezonów (szkoda że tylko tyle, może im zabrakło miejsca).

Moim zdaniem jeżeli IMPERIAL i DeAGOSTINI beda chcieli wydać cały serial w takiej formie to może być kiepsko ze sprzedażą.
Mogłyby być jakieś dodatki, napisy do angielskiej ścieżki.

Prosze o wasze spostrzeżenia.
  • 0

#10 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 19.03.2007 - |14:35|

O kurcze! Pędzę do kiosku! Trochę kijowo, że bez napisów ale za niecałe 10zł mogę zobaczyć co i jak. Tak na marginesie: mógłbyś dać jakieś fotki tego zestawu? Z góry dzięki
  • 0

#11 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 19.03.2007 - |18:01|

Masakra. Chyba napiszę list do kuzyna w NY żeby mi sprezentował ichnią wersję, bo to jest w takim razie kupą łajna.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 19.03.2007 - |18:02|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#12 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 19.03.2007 - |18:12|

U mnie na osiedlu w trzech kioskach nie było. Zobaczę jutro na mieście. Coś mi się wydaje, że to chyba nie będzie to wydanie, które planuje Imperial. Na stronie http://xfiles.stopklatka.pl znalazłem takie info:

"Ostatnio jedna ze stron zajmujących się sprzedażą DVD oznajmiła, iż już w kwietniu 2007 będzie można kupić w Polsce, specjalnie przygotowane na nasz rynek, wydanie DVD serialu "Z Archiwum X". Po skierowaniu pisma do oficjalnego polskiego dystrybutora filmów wytwórni Twentieth Century Fox z prośbą o ustosunkowanie się do tych informacji, otrzymaliśmy następującą odpowiedź: "W dalszym ciągu nie mamy informacji ze Studia 20th Century Fox na temat dokładnej daty wydania serialu na rynek polski, ale powinien ukazać się jeszcze w tym roku." Co oczywiście obaliło tezę jakoby miał to nastąpić już w kwietniu. Przy okazji otrzymaliśmy kolejne potwierdzenie, że owe wydanie ujrzymy jeszcze w tym roku."

Nie wiem co myśleć?
  • 0

#13 Profes

Profes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 19.03.2007 - |18:56|

Troche by to było dziwne gdyby sie pakowali w dwa równoległe wydania. Jak już robią to niech zrobią jedne a porządne. Też mnie dziwi że nigdzie nie moge znaleźć informacji na temat tego wydania. Napewno jest to oficjalne wydanie bo jest na nim logo IMPERIAL.
  • 0

#14 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 19.03.2007 - |19:11|

Troche by to było dziwne gdyby sie pakowali w dwa równoległe wydania. Jak już robią to niech zrobią jedne a porządne. Też mnie dziwi że nigdzie nie moge znaleźć informacji na temat tego wydania. Napewno jest to oficjalne wydanie bo jest na nim logo IMPERIAL.

Być może to wygląda tak, że w kioskach będą dostępne pojedyncze płyty (wersja "odchudzona"), a w sklepach "wypasione" boxy z napisami i dodatkami? Szkoda, że nie można znaleźć w sieci jakichś fotek tego wydania. Będę musiał poczekać do jutra. No i będzie trzeba wyjaśnić tą sprawę u dystrybutora, bo za wersję bez napisów to ja niestety chyba podziękuję. Kurczę; czekałem na wydanie tego serialu na DVD kilka lat, a jak już się ukazało to zostało spartolone na maksa (brak napisów i dodatków). Tak to chyba tylko Polak potrafi?
  • 0

#15 Slee

Slee

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 19.03.2007 - |20:47|

Hm... az sie jutro wybiore na poszukiwania i zakupie na probe pierwsza czesc. To jeden z moich ulubionych seriali, wiec warto by bylo miec go na DVD.
Skoro piszecie ze jest tylko polski lektor to podejzewam ze dzwiek bedzie co najwyzej DD 2.0.
Profes - w 4:3 to tylko pewnie poczatkowe sezony bo DVD ripy z 7-9 sezonu ktore mam byly juz w 16:9.
Jesli jakosc obrazu i dzwieku bedzie zadowalajaca, to skusze sie na calosc, a brak dodatkow szczeze mowiac mnie wali, bo i tak ich nigdy nie ogladam :D
  • 0

#16 Profes

Profes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 19.03.2007 - |21:04|

Obie ścieżki sa DD 2.0
  • 0

#17 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 19.03.2007 - |21:19|

Obie ścieżki sa DD 2.0

To mnie akurat nie dziwi, bo z tego co mi wiadomo, to DD 5.1 jest chyba dopiero od 6 serii
  • 0

#18 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 19.03.2007 - |21:27|

na pierwszy numer za 9.90 to sie jeszcze skusze a pozniej to moze na plyte z dodatkami, unas niestety przy wydanich dodatki sobie odpuszczaja a to jest duzy plus przyciagajacy fanow serialu a jak juz sa to nawet bez polskich napisow i sie pozniej dziwa ze ludzie nie kupuja jak wypuszczaja takie badziewia
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#19 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 20.03.2007 - |10:25|

Przejrzałęm dzisaj z 5 kiosków w różnych częściach maista i nigdzie tego wydania nie znalazłem. Czy to wydanie wogóle istnieje ?
  • 0

#20 Profes

Profes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 20.03.2007 - |11:28|

Jeśli ktoś nie wierzy w moje "prawie" niewytłumaczalne zjawisko, to jest słabym fanem THE X FILES :)

Prosze, oto pare fotek z moich domowych akt:
[zdjecie1]
[zdjecie2]
[zdjecie3]
[zdjecie4]

Użytkownik Profes edytował ten post 20.03.2007 - |12:49|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych