Skocz do zawartości

Zdjęcie

Lista Othersów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

#1 PeaceMaker

PeaceMaker

Kapral

• Użytkownik
  • 218 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 26.10.2006 - |22:22|

Dlaczego Ci a nie inni byli na liście? W czym oni są lepsi od reszty rozbitków? Napewno każdy z was zadawał sobie te same pytania. Myśle, że częśc odpowiedzi na nie poznaliśmy w odcinku "Every Man for Himself". Oto moje sugestie:

Jack - zdjęcia rentgenowskie wymownie dają do zrozumienia dlaczego on. Ktoś z Othersów (pewnie Ben) jest w poważnych zdrowotnych tarapatach, a jednyną osobą w okolicy zdolną mu pomóc jest właśnie Jack. Operacja za wolność - bardzo możliwe.

Sawyer - moim zdaniem Othersi potrzebują dobrego oszusta. Chcą kogoś oszukać. Prawdopodobnie ten ktoś ich zna więc wyklucza to możliwość bezpośredniego udziału kogoś z Othersów w tym oszustwie. Potrzebują kogoś anonimowego. Zdanie, które wypowiada Ben w rozmowie z Zackiem przed monitorami "dostanie go ale jeszcze nie teraz" chyba potwierdza moją tezę. Pewnie Sawyer za wykonanie swojego zadania miał mieć zaoferowaną wolność, ale sprawy się skomplikowały.........

Kate - Ben słusznie zauważył, że Kate to jedyna "rzecz" dzięki, której Othersi mają skuteczny wpływ na tak nieposkromionego i niepokornego gościa jak Sawyer - do tego im była potrzebna.

Hurley - Być może chodzi o jego związek z liczbami ale prawdopodobnie został użyty tylko jako posłaniec "w tę i nazad".

moderator
Nie spoileruj!

Użytkownik Arwen edytował ten post 30.10.2006 - |07:52|

• 0
"Two players: one is black one is light" -------> John Locke

#2 Badas

Badas

Kapral

• Użytkownik
  • 168 postów
  • MiastoKraków

Napisano 27.10.2006 - |20:13|

Ciekawie przedstawiłeś tą sprawe, zgadzam się w pełni. Ben potrzebuje Jacka, Othersi Sawera, a żeby miec Sawera potrzebują Kate. Pozostaje tylko kwestia Hurleya. Nie sądze aby Hurley był tylko chłopcem na posyłki... i mam nadzieje że jednak nie zginie :)
  • 0

#3 rychu16

rychu16

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 28.10.2006 - |13:12|

pozostaje jeszcze pytanie, czemu Michael miał przyprowadzić ze sobą akurat Hurleya- gdyby chodziło wyłącznie o posłańca, inni pozwoliliby michaelowi zabrac byle kogo- a w tej sytuacji stanowczo wskazali huga
  • 0

#4 Kasia16

Kasia16

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 28.10.2006 - |15:00|

Nie sądze. Hurley jest znany jako nie groźny, strachliwy grubasek. Myślisz, że wybrali by Locka, który zaraz by cos wykombinował, bądź sprytnego Saida?
  • 0

#5 Berk

Berk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 28.10.2006 - |17:57|

zdjęcia rentgenowskie

wg mnie to sa zdjecia rentenowskie Locka...
  • 0

#6 Wolek

Wolek

Szeregowy

• Email
  • 4 postów
  • MiastoWłocławek

Napisano 28.10.2006 - |18:05|

Hmmm moze i w ty jest troche prawdy,bo kiedyś Benry powiedział do Locke'a że przyszedł op niego ;)
  • 0

#7 rychu16

rychu16

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 29.10.2006 - |10:59|

Chyba jaja sobie robisz!?!?!?!? Mam nadzieje, że to nie jest pewne. Bez niego serial straci 90% humoru no i ... to bedzie tragedia. Nie zabija Charliego,Eko albo nawet Jacka, ale nie HUGO!

czytaj wszystkie posty- to tylko przypuszcznia...
  • 0

#8 Kasia16

Kasia16

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 29.10.2006 - |13:44|

Jesli ta teoria o zabiciu Huga się sprawdzi to niech on przed śmiercią chociaz zdązy poiwedziec o zdradzie Micheala... To jest bardzo dziwne, że nikt się o niego nie pyta... :rolleyes: :blink:
  • 0

#9 Nadril

Nadril

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 29.10.2006 - |15:59|

Jak dla mnie Hurley został wybrany z bardzo prostego powodu. Othersi wiedzieli, że jest on pacyfistyczną, nieskorą do walki łajzą (fanowie Huga, wybaczcie ;) ) i dlatego spodziewali się, że Michael bedzie miał problemy ze sprowadzeniem go do nich. Oczywiście Henry'ego uwolniłby wcześniej, więc mieliby to co chcieli. A nie musieliby oddawać Michaelowi łódki..
Co do Sawyera i Kate to jakoś wątpię by mieli specyficzną rolę. Raczej zostali sprowadzeni dla stworzenia zasłony dymnej, odwrócenia uwagi od samego Jacka, może do eksperymentów, dla zabawy... Gdyby mieli jakąś ważną rolę to by nimi tak nie pomiatali.
  • 0

#10 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 02.11.2006 - |21:19|

Jak dla mnie Hurley został wybrany z bardzo prostego powodu. Othersi wiedzieli, że jest on pacyfistyczną, nieskorą do walki łajzą (fanowie Huga, wybaczcie wink.gif ) i dlatego spodziewali się, że Michael bedzie miał problemy ze sprowadzeniem go do nich.

zgadzam się; taki locke albo sayid mógłby zacząć się rzucać i jeszcze namieszać, raczej woleli nie ryzykować ;P
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#11 tiam

tiam

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 03.11.2006 - |12:22|

Wg mie chodziło raczej o fakt powrotu Hurleya do swoich a dokladnie o duze prawdopodobienstwo jego porazki, wiadomo chlopak ma mase, szybko sie meczy a droga daleka i w Dymków ci pod dostatkiem, wiec najpewniej nie wróci - czyli nie przekaże żadnego info, nie przestrzeże pozostalych, zabierze to co zobaczył do grobu...
stalo sie inaczej, i dobrze - koles ma pewnie ważna misje przed sobą.
  • 0

#12 Picket

Picket

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 133 postów
  • MiastoMazowsze

Napisano 19.12.2006 - |18:01|

Na liście znalazł się
Jack- jest chirurgiem, a Ben potrzebuje przeprowadzenia operacji kręgosłupa
Saweyer- jest silny a inni chcą to wykorzystać do pracy w kamieniołomach
Kate- potrzebna była innym by w ostateczności przekonać Jacka do operacji. I pomagać Sawyerowi w kamieniłomach.
  • 0

#13 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 19.12.2006 - |19:03|

Na liście znalazł się
Jack- jest chirurgiem, a Ben potrzebuje przeprowadzenia operacji kręgosłupa
Saweyer- jest silny a inni chcą to wykorzystać do pracy w kamieniołomach
Kate- potrzebna była innym by w ostateczności przekonać Jacka do operacji. I pomagać Sawyerowi w kamieniłomach.

jak dla mnie denna teoria - jeśli chcieliby kogoś silnego toby sobie Eko wzięli... nie no - tu chodzi o coś "głębszego"... nie wiem jeszcze o co, ale cierpliwości - niedługo się tego zapewne dowiemy...
  • 0

Dołączona grafika

#14 Picket

Picket

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 133 postów
  • MiastoMazowsze

Napisano 20.12.2006 - |14:11|

jak dla mnie denna teoria - jeśli chcieliby kogoś silnego toby sobie Eko wzięli... nie no - tu chodzi o coś "głębszego"... nie wiem jeszcze o co, ale cierpliwości - niedługo się tego zapewne dowiemy...

Może jest to zła teoria, ale z Eko jeszcze gorsza moim zdaniem Eko jak Said również wiedział, że Inni kazali Michaelowi zabrać te osoby do nich. w odcinku 2x22 od około 8 min. Eko opowiada Michaelowi pewną historię która sugerowała, że to on zabił Libby i Ane-Lucie, by uratować Walta. Dla mnie to nie jest jakaśtam historyja tylko wymyślona przez Eko przypowieść w której chłopcem jest Michael, siostrą Walt, z psem jest bardziej skomplikowana sprawa. To ugryzienie to zabranie Walta przez Innych, a zabicie psa to zabicie Any i Libby nie są one niczemu winne, lecz gdyby żyły przeszkodziły by w odebraniu Walta. Jeśi Eko o tym wiedział nie zgodził, by się pójść z nimi na wyprawę.

Użytkownik Picket edytował ten post 20.12.2006 - |14:13|

• 0

#15 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 21.12.2006 - |10:31|

Przecież Eko chcieli wziąć na początku 2 sezonu - Eko zabił dwóch i uciekł :afro:

Ale nie potrzebują Sawyera do przewalania kamorów w kamieniołomie - on i Kate mają kryminalną przeszłość, są specjalistami w ucieczkach i przekrętach. Autor listy (tajemniczy Jacob?) prawdopodobnie chce to wykorzystać i kogoś oszukac.
Grubasek przecież wygrał sporą kasę, jak Jacob chce "zadrzeć" ze swoimi zwierzchnikami (z NIM?) to ka$$a mile widziana...
A Doktorka dopisał Ben, bo wiadomo czego chce :afro:
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#16 Picket

Picket

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 133 postów
  • MiastoMazowsze

Napisano 21.12.2006 - |16:06|

Przecież Eko chcieli wziąć na początku 2 sezonu - Eko zabił dwóch i uciekł :afro:

Ale nie potrzebują Sawyera do przewalania kamorów w kamieniołomie - on i Kate mają kryminalną przeszłość, są specjalistami w ucieczkach i przekrętach. Autor listy (tajemniczy Jacob?) prawdopodobnie chce to wykorzystać i kogoś oszukac.
Grubasek przecież wygrał sporą kasę, jak Jacob chce "zadrzeć" ze swoimi zwierzchnikami (z NIM?) to ka$$a mile widziana...

To mądra teoria :D . Lepsza od mojej. Tylko mnie wkurzyło to z Eko.
  • 0

#17 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 21.12.2006 - |17:19|

Pozostaje mi tylko miec nadzieje, że rozwiązanie zagadki nie opiera się na tak takich podstawach.

Jack był potrzebny do operacji i nie był na liście Jacoba. Zostawmy więc go w spokoju.

Tak naprawdę potrzebni im byli Sawyer i Kate. Prawdopodobnie jednak nie ze względu na ich watpliwe kwalifikacje - lecz na jakies inne cechy - być mże genetyczne, być może psycho-fizyczne, być może psychologiczne. Zresztą i oni nie byli aż tak potrzebni, skoro Ben pozwolił Picketowi zlikwidowac Sawyera
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#18 Picket

Picket

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 133 postów
  • MiastoMazowsze

Napisano 21.12.2006 - |19:08|

Zresztą i oni nie byli aż tak potrzebni, skoro Ben pozwolił Picketowi zlikwidowac Sawyera

W którym odcinku Ben pozwala Pickettowi zabić Sawyera? Ja myślałem, że Pickett sam bez niczejego pozwolenia zamierzał zabić Sawyera, bo się wygłupiał i miała to być zemsta na lostowiczach za Colleen.
  • 0

#19 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 21.12.2006 - |19:11|

Jest takie porzekadło, ze jak się wstrzymujesz od glosu, to tak jakbyś byl za. Sęk w tym, że pewnie wiedział, że go nie zabije.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 21.12.2006 - |19:12|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#20 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 21.12.2006 - |19:32|

W którym odcinku Ben pozwala Pickettowi zabić Sawyera? Ja myślałem, że Pickett sam bez niczejego pozwolenia zamierzał zabić Sawyera, bo się wygłupiał i miała to być zemsta na lostowiczach za Colleen.

W s3x04 - Every Man for Himself - jest taka rozmowa pomiędzy Benem a Tomem

Tom: You know Danny wants to kill him. (w kontekście Sawyera)
Ben: Danny can wait.

Wyraźnie Ben się nie sprzeciwia morderstwu, uważa jednak, że jest jeszcze na to za wcześnie.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych