Skocz do zawartości

Zdjęcie

Eight Below (2006)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 15.10.2006 - |18:46|

tutaj mały opis tak dla wzmianki:

Dwóch odkrywców rozpoczyna wyprawę na Antarktykę w poszukiwaniu meteorytu. Niestety zostają zmuszeni do pozostawienia swoich psów i powrotu. Reporter National Geographic wyrusza ich tropem razem z ratownikami. Opowieść oparta na faktach

Dawno już zabierałem się za obejżenie tego filmu, dzisiaj w końcu skłoniłem się to zrobić, i muszę powiedzieć że pluję się w brodę, że nie obejżałem tego filmu wczesniej. Fantastyczny, genialnie nakręcony film, niby banalna historia, ale ogląda się go z zapartym tchem. Świetna rola Paula Walkera (szybcy i wściekli), i jestem pełen podziwu dla gości od Walta Disneya, za to jak radzą sobie ze zwierzętami w swoich filmach, wogóle Disney jest mistrzem kręcenia filmów ze wszelkiego rodzaju zwierzętami.
Co wam będę cukrował zobaczcie ten film a nie pożałujecie, po prostu rewelacja, czasami aż się łeska w oku zakręciła jak pokazywali walkę tych ośmiu husky z żywiołem antarktydy i obojętność ludzi żeby je ratować. :(

Użytkownik johnass edytował ten post 28.05.2010 - |16:59|

• 0

#2 WereWolf

WereWolf

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 17.10.2006 - |20:11|

również polecam...

film obejrzałem po poleceniu przez znajomych mających malamuty... i się nie zawiodłem, film świetny...

czasami aż się łeska w oku zakręciła jak pokazywali walkę tych ośmiu husky z żywiołem antarktydy

gwoli ścisłości, to nie były tylko huskie, były też Alaskany Malamuty, jeśli dobrze pamiętam dokładnie dwa (m.in. "przewodniczka" stada) :)
  • 0

#3 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 18.10.2006 - |15:30|

Kłucić się nie będę jakie to były psy, bo się na rasach nie znam, dlatego napisałem ogónie husky :)

Użytkownik waski edytował ten post 18.10.2006 - |15:31|

• 0

#4 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 18.10.2006 - |19:24|

dobry film, polecam
  • 0

#5 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 11.11.2006 - |19:13|

hmm, jesli ktos obejrzal film i nie ma wiele madrego do powiedzenia o nim, ale chce go zareklamowac - napisal: polecam, to juz cos znaczy.. wiecej, niz "no.." :)

i nie pisze tego, zeby nabic sobie postow, chociaz ostatnio duzo pisze na forum i moze to tez tak wygladac... (kurcze, a moze to jakas choroba, uzaleznienie od forum, czy co? hmmm... :) )

to wracajac do tematu:

film godny obejrzenia. polecam. :D
no i napisze, dlaczego, moim zdaniem:
- ciekawa historia. mi tez sie lezka krecila w oku nie raz.
- piekne widoki, swietne zdjecia.
-warto zobaczyc "inny swiat", jakim jest kolo podbiegunowe, inny sposob zycia, inne wartosci....

- wystarczy? :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#6 Skinwalker

Skinwalker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 11.11.2006 - |23:41|

Film posiadam od paru dni i nie bardzo wiedziałem o czym to jest, czytając wasze opisy myślę, że film mi się spodoba. Jutro obejrze i zdam relacje :P.

Pozdrawiam.
  • 0
"Jeżeli nie możesz sprawić by działało dobrze - spraw chociaż by dobrze wyglądało",
Bill Gates

#7 SiLenT

SiLenT

Redakcja GHN

• VIP
  • 271 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 12.11.2006 - |19:34|

Właśnie obejrzałem i muszę powiedzieć ze tak dobrego kina (familijnego?) dawno nie widziałem. Polecam ten film każdemu miłośnikowi zwierząt. Psy w tym filmie są po prostu wspaniałe i ja na przykład miałem nie opisaną wręcz przyjemność oglądać je w tym filmie. Wg. mnie Disney powinien przestać robić kolejne "Rogate rancza" i a za miast nich takie właśnie filmy. Po za tym jest to kolejna rola po "Running Scared" Paula Walkera która utwierdza mnie w przekonaniu ze to całkiem dobry aktor, bo wcześniej po "Fast and Furious 2" i "Timeline" sadziłem ze to będzie dla niego koniec kariery, a tu proszę.

Podsumowując film dobry do obejrzenia dla wszystkich i co najważniejsze warty obejrzenia przez wszystkich, w szczególności dzieciaki by się z tego filmu czegoś nauczyły, a nie ogłupiły oglądając kolejną cześć jakiegoś gniota.

Ocena
9/10

Użytkownik SiLenT edytował ten post 12.11.2006 - |20:01|

• 0

Greed is eternal.

#8 Skinwalker

Skinwalker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 16.11.2006 - |19:39|

Film bardzo fajny, [j/w] nieźle musieli wyuczyć te zwierzęta. Podobała mi się akcja polowania na patki.
  • 0
"Jeżeli nie możesz sprawić by działało dobrze - spraw chociaż by dobrze wyglądało",
Bill Gates

#9 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 20.01.2010 - |01:11|

Disney po raz kolejny pokazuje klasę.
Znakomicie nakręcone kino przygodowe ze zwierzakami dla całej rodziny w pięknych plenerach.

Zdecydowanie na TAK
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych