Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 204 - S10E10 - The Quest

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
119 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (30 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (8 głosów [32.00%])

Procent z głosów: 32.00%

2. 9.5 (2 głosów [8.00%])

Procent z głosów: 8.00%

3. 9 (9 głosów [36.00%])

Procent z głosów: 36.00%

4. 8.5 (4 głosów [16.00%])

Procent z głosów: 16.00%

5. 8 (2 głosów [8.00%])

Procent z głosów: 8.00%

6. 7.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

7. 7 (0 głosów [0.00%])

8. 6.5 (0 głosów [0.00%])

9. 6 (0 głosów [0.00%])

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.01.2006 - |19:33|

SPOILERY

Trwają poszukiwania Świętego Grala symbolizującego wynalazek Merlina umożliwiający zneutralizowanie istot które ascendowały. SG-1 wierzy że zniszczenie za pomocą tej broni Ori, pozwoli powstrzymać krucjatę ich wyznawców na naszą galaktykę. Drużyna odwiedza średniowieczną wioskę na innej planecie gdzie spotykają Osric’a – bibliotekarza przechowującego materiały dotyczące Sangraal’a. Okazuje się jednak że Baal był tu przed nimi i on także poszukuje wynalazku Merlina! Osric ostrzega ich że wielu tych co poszukiwało Sangraal’a ginęło podczas niebezpiecznej podróży w przeklętym przez Morgan’a Le Fay lesie. Legendarne znalezisko ma być chronione przez smoka, ale Daniel wątpi by był to prawdziwy smok.
Osric jednak nie chce pokazać mapy pozostawionej przez Morgan’a wskazującej lokalizację broni ponieważ poprzednia grupa podróżników (Baal i jego słudzy) próbowali ją ukraść.
Przekonanie Osric’a będzie pierwszym wyzwaniem dla SG-1. Oprócz tego muszą rozszyfrować starożytną zagadkę, ominąć „klątwę” i na dodatek sprzymierzyć siły z ich wrogiem.

Użytkownik SGTokar edytował ten post 21.05.2006 - |17:16|

Log65: Happy camper

#2 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 23.09.2006 - |05:59|

Odcinek ciekawy ale ... przewidywalny:
1. Pojawia sie ORI
2. Bibliotekarz jest wyznawca ORI (jego slowa oraz pierscien i zachowanie)
3. Proby (wykazac szlacheckie czyny).
Jedyne zaskoczenie to to ze OriSaj siely nie dzialaja i odrazu znajdujemy blad poniewaz oriSaj podniosla kraty.

A ten smok to normalnie obraza dla kazdego smoka, takiego brzydulca w zyciu nie widzialem .

6.
  • 0

#3 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 23.09.2006 - |07:48|

Treść juz przedstawiono więc opiszę tylko + i - .

+ za pojawienie się Ori
+ za pojawienie się Baala
+ za suszarkę Vali przy tej pustej skrzyni :)
++ Orisay Adria
+ za wymianę zdań Baala z Adrią w jaskini
+++ za NIESAMOWITĄ drużynę Daniel, Mitchell, T'ealc, Carter, Vala, Adria, Baal :clap: :clap:
+++++++ za to jakim głosem Orisay Adria mówi do Daniela: Naprawdę chcesz mnie sprawdzić? :wub: [czyżby coś między nimi iskrzyło?] ;)

- za banalną zagadkę z ognistym przejściem
- za zbyt szybkie przejście przez zagadki w jaskini
- jakiś taki lewy ten Dragon

Podsumowując ale dobrze się oglądało.

i odrazu znajdujemy blad poniewaz oriSaj podniosla kraty

Być może wystarczyła "wola/chęć" wszystkich uczestników wyprawy.

Użytkownik biku1 edytował ten post 23.09.2006 - |20:33|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#4 Mystral

Mystral

Kapral

• Email
  • 207 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 23.09.2006 - |10:51|

Odcinek całkiem fajny, ale jak już zostało to powiedziane przewidywalny. Świetna rola Adrii w całej zagadce. Podejrzewałem, że coś może być nie tak, ale żeby ona była bibliotekarzem to zostałem mocno zaskoczony. Jak tylko zobaczyłem ścianę płomieni, stało się dla mnie oczywiste, co trzeba zrobić :/. Zagadki całkiem ciekawe.

Nie mogę nie napiętnować tego "smoka". Jej, toż to jakaś kpina :|. Jest po prostu żałosny. Nie da się tego inaczej określić. Pomijając fakt, że wygląda jak z plasteliny, to ma takei ruchy, że nie powinien raczej latać :P. Chyba graficy nie mają internetu i nie wiedzą jak smok wygląda. Tutaj mamy osobnika pozbawionego szyi :P
  • 0

#5 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 23.09.2006 - |10:57|

beznadzieja... totalna beznadziej...

Ale dobrych stron" Ba'al, on jest idealnym uzupełnieniem dla tego seriau, tylko on ratuje sprawę po utracie O'Neila, Jego testy są świetne :) "To w takim razie zejdę Ci z linii ognia" :) Jakby jeszcze O'Neil się z nim przegadywał :)

a teraz minusy:

Jaafa byli w wiosce "chcieli" zabrać mapę, ale im się nie udało... widzę tu brak logiki...

Brak mocy u tej Adrii, szczerze to wiedziałem o tym od początku... to było więcej niż do przewidzenia, a że jak Baal ją wyzwał na pojedynek i do reszty to nie dotarło... JAK ONI ZDALI TEST MĄDROŚCI?

Smok wygląda jak ludzki mutant... znaczy sie humanoid... zgadzam się z przedmówcami - ochyda

Jestem ciekaw czy oni się w końcu nauczą. Że to Mitchell jest "czystym duchem"? Nosz Ku..a od 9x01 jak wyjął miecz ze skały powinni to wiedzieć.... a tu kurna co chwilę Danel.. Vala... normalnie źle mi się robi (sorry za słownictwo, ale jak można robisz z widza debila przez dwa sezony, jak w pierwszym odcinku pokazuje się jak jest?)

I zwłaszacza za to odcinek dostanie 5 (gdyby nie Baal, było by 3)

#6 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 23.09.2006 - |11:08|

Toudi: O ile dobrze pamietam w odcinku Camelot Mitchell nie mogl wyjac miecza ;).
Pozatym to logiczne ze najpierw musza pokonac smoka by dostac nagrode, w innym wypadku po co byloby to zabezpieczenie?
  • 0

#7 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 23.09.2006 - |11:16|

Modes o ile pamiętam, to tylko on go wyjął i tylko on mógł nim walczyć. A jeśli idzie o miecz który wyjęła ta dziewczyna, to Mitchell w ogóle nie próbował...

#8 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 23.09.2006 - |13:31|

Odcinek bardzo ciekawy, w stylu Indiana Jonesa, postać Baala jest świetna, Adria też niczego sobie, minusem odcinka jest wygląd smoka nie do takiego wyglądu smoka się przyzwyczailiśmy. Ogulnie seria ciągle trzyma się na dobrym poziomie, no i teraz sobie poczekamy na dokończenie tej histori. :afro:
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#9 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 23.09.2006 - |15:05|

witam ;>

i z miejsca daję 8.5 za powrót do wątku ori, GENIALNE teksty baala, suszarkę vali i kambek adrii

Ale dobrych stron" Ba'al, on jest idealnym uzupełnieniem dla tego seriau, tylko on ratuje sprawę po utracie O'Neila

o taak, zgadzam się w całej rozciągłości. zresztą ten facet współpracujący z głównymi bohaterami jest naprawdę potężnym źródłem humoru na ekranie - tak samo było z motywem ustawiania broni na dakarze ;D.

jeżeli chodzi o samego smoka - nie wiem, czego oczekiwaliście. to jest serial sf, a nie kolejny władca pierścieni czy pochodne. poza tym smok z sg-1 wygląda ZNACZNIE lepiej niż smok z ekranizacji wiedźmina.. kto widział, ten wie ;PP
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#10 aphrodite

aphrodite

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 23.09.2006 - |15:07|

Dalem 6.

Postac Vali w koncu zaczyna mi sie podobac, brak zalosnych tesktow jak w poprzednich odcinkach. Chyba od s10e09 skonczyly sie "kawaly" pokroju rodziny bundych (czy jak oni tam).

Gdyby nie pare wpadek dalbym 9 ;P.

Np. jak przechodzili przez pole w ktorym czas plynie wolniej, dlaczego zamiast piasku uzyli kamieni?! Czy tylko mi przyszedl ten pomysl, ze skoro pole jest na piasku tu chyba po cos ten piasek tam jest.
Mogliby zrobic widoczny korytarz...
No ale po co, jak na kazdym zakrecie sa kamienie ;).

Czy oni zawsze musza sie spowiadac przed czynami? Dlaczego nie zabili biblotekarza odrazu, tylko zaczeli gadac. Pozniej juz bylo za pozno. Nastepnie, dlaczego Daniel nie zepchnal kapturka, na tym mostku, albo do niego nie strzelil? Dlaczego nie kapneli sie, po prowokacji Baal'a ze kapturek nie ma mocy.

Cala ta wspolpraca byla naciagana :P.

Pole w ktore wpadl Baal to w ogole poraszka, Carter juz dawno powinna szukac jakiegos urzadzenia lub cokolwiek, zeby to wylaczyc, a tak wszyscy stali i wsadzali suszarki do kufra... --- To nie w stylu SG1 :P.

Smoka nie bede komentowal... :huh: :look:

No nic, miejmy nadzieje, ze w nastepnym odcinku smok spali kapturka, a sg1 znajdzie to czego szukali, i zaczna w koncu cos robic z Ori.
I po cichu licze, ze znajda to, co powoduje brak mocu u kapturka.

Ps. kolejny minus, Tealc nie powiedzial "Indeed" :/, powinienem dac 5 !!!

Użytkownik aphrodite edytował ten post 23.09.2006 - |15:17|

• 0

#11 ()))FPPfan))>

()))FPPfan))>

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoJastrzębie Zdrój

Napisano 23.09.2006 - |18:11|

OMG ! Jak dawno nie było tak ciekawego odcinka ! Ciekawa akcja, stary i nowy wróg razem :) Jaka szkoda że teraz przerwa w emisji :( :(

Ocena: 10 :) :)

Użytkownik ()))FPPfan))> edytował ten post 23.09.2006 - |18:12|

• 0
|C2Q Q6600@3.76GHz|Asus Rampage Formula|Scythe Mugen|4x1GB Kingston HyperX @1130MHz|Asus GeForce 8800GTS 512MB TOP G92|4xSeagate 500GB 7200.12 (RAID 0)|Realtek RTL8169/8110 Gigabit|LG GH20NS10|Chieftec Turbo 750W CFT-750-14C|ASUS Ageia Physx P1|SB X-Fi Elite Pro + DTS-610|Logitech Z-5500|Logitech G19+G13+G5|Logitech QuickCam Pro5000|Samsung LCD FullHD 32"|Belkin N1 Vision|

#12 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 23.09.2006 - |20:15|

Smoka nie bede komentowal... :huh: :look:

Co wam się nie podoba w dragonie?
Mnie tam on całkiem przypadł do gustu.
Jakby był inny to zaraz byscie się darli, że jest podobny to tego czy innego smoka i faceci
od efektów specjalnych się nie wysilili i że to plagiat.
A tak mamy cos innego niż gdzie indziej.

::. GRUPA TARDIS .::

#13 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 23.09.2006 - |20:31|

Co wam się nie podoba w dragonie?

Mi niepodobało sie to,że bardziej on przypomina nietoperka skrzyzowanego z głową jaszczura niż smoka. Ale niekoniecznie musiał wygladać jak godzilla czy coś podobnego.
I jeszcze jedno wydaje mi sie ,że juz coś podobnego widziałem w jakimś starym filmie Sf ale za nic nie mogę sobie przypomieć jakim.
W każdym razie to sprawa gustu i tyle. ;P

poza tym smok z sg-1 wygląda ZNACZNIE lepiej niż smok z ekranizacji wiedźmina.. kto widział, ten wie ;PP

To fakt masz rację. :)
Dobrze dosyć o tym szczególe lepiej pomówić o odcinku niż zagłebiac się w takie poboczne sprawy.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#14 DJ_Sooflet

DJ_Sooflet

Kapral

• Użytkownik
  • 168 postów

Napisano 23.09.2006 - |21:18|

Ekstra zajefajny odcinek !! W tym tygodniu i SG-1 i SGA rządzą !!

Ocena : 9
  • 0

#15 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 23.09.2006 - |21:36|

8 jak dla mnie. Też za dużo wybuchów nie było, ale to dobrze, ile można stawać przed pewnym zniszczeniem i w 10 minut kolejnego odcinka to rozwiązywać :)

Tutaj Ori atakują, w końcu pomyśleli o czymś subtelniejszym niż atak tysiącami żołnierzy. Smok dawał radę, przesadzacie :] No i tyle, trzeba czekać na rozwiązanie zagadki :)
  • 0

->1019<-

#16 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 23.09.2006 - |22:23|

Ciekawy odcinek.

+ suszarka mnie rozwaliła ;)

- te zagadki takie "prostackie" były

Zreszta wszystko co ważne było wymienione.

Ocena: 8
  • 0
VeeDee

#17 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 23.09.2006 - |22:32|

10 !!!!!!!!!! :)

Super odcinek :) :afro: :afro: :afro:
Emocje
Akcja
Nieprzewidywalnosc
Humor
mocny koniec
Orisai
Sliczna orisai ;P
:clap: :clap:
Tak na goraca opinie

Byle do 11 odcinka
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#18 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 23.09.2006 - |22:55|

10/10; zarówno SG-1 jak i SGA nie zawiodły; chociaż gdybym miał wybierać w dzisiejszym tygodniu moim typem byłby SG-1;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#19 VipeR

VipeR

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 23.09.2006 - |23:37|

Rozwiazanie zagadki pola czasowego - zenada, jak juz ktos wspomnial to jak padl PDA to wziolbym piasek i mial ladniutka, idealnie zarysowana droge :)

Kuferek - hehe dobre :P

Krata - moze podobnie jak z kuferkiem wszyscy musieli sie dolozyc zeby podniesc krate :| tak wiec Adria nie musiala korzystac tam z mocy.

Zagadki - dobry poziom.

Ogien - bardzo przewidujacy :) Inna sprawa ze ktos powinien powidziec do Adrii ze to chyba jej dziedzina z tym ogniem (Ori zawsze lubieli siedziec w ogniu) :P

Smok - kurde jakis przerosniety nietoperz + pterodaktyl z pierwszych filmow :P

Pytanie po jakiego obelisk z napisami w pradawnym i duzym kamieniem? Co nie laska poczytac? Odrazu sie wszyscy sepia na Sangrala? Pozatym nie ryzykowalbym sciagniecia Sangrala - mozliwosc wylaczenia zabezpieczen trzymajacych Adrie w ryzach :P

Baal - jego teksty dalej maja klase :) Ehhh O'Neil wroc!!! :(

Ogolnie 8/10
  • 0

#20 Shinad

Shinad

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 24.09.2006 - |09:21|

9.5
Trochę mnie denerwują te zagadki, są zbyt banalne jak na istniejące od tysięcy lat łamigłówki na których chyba tylko nasi kochani wieśniacy mogliby się wyłożyć (Zauważyliście że w pułapce dylatacji nie było ani jednego Jaffa, Baal nikogo nie poświęcił?! :)

Co do Adrii - że bibliotekarz nie jest tym za kogo się podaje to było jasne, ale spodziewałem się kapłana lub jakiegoś pradawnego strzegącego tajemnicy, miłe zaskoczenie.

No i smok... A ja tam będę bronił! Gdyby był wielki jak połowa jaskini też byłoby źle, gdyby był smokiem żywcem z fantasy i zaczął gadać ludzie wgnietliby go w ziemię. Więc mówię - ten smok jest taki jaki być powinien, jakiś gatunek latającego jaszczura rozsądnych rozmiarów (czy też hologram na nim wzorowany)

A tak poza tym... jak ja nie lubię kiedy pierwszy z dwuodcinkowców się kończy.... :D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych