Odcinek 209 – S10E15 – Bounty
Napisano 30.09.2006 - |17:06|
Na planecie Jaffa rannym Teal’ciem zajęła się Jaffa o imienia Cha’ra. Nie są pewni czy napastnik go pozostawił. Teal’c zachęca Cha’re do poinformowania wszystkich że przeżył atak i poczekać aż ktoś przyjdzie dokończyć robotę.
W międzyczasie Daniel pilnie pracuje w Muzeum Antyków
Napastnikiem jest humanoidalny łowca głów – zuchwały i bezpośredni wojownik który już poznał miejsce pobytu Mitchell’a i udaje jego kolegę z klasy o imieniu Odai Ventrell. Pojmuje on Cam i mówi mu że za jego głowę chce pieniądze. Jest on jednak tylko przynętą ponieważ łowca chce pojmać całe SG-1 które właśnie jest w drodze.
Napisano 07.02.2007 - |10:24|
Było kilka przyjemnych akcji, jak na przykład autobus ratujący Daniela, czy też technologia holograficzna oraz działko z małym reaktorem naquadah. Jednak ogólnie dosyć nudno, sympatie sprzed lat i wogóle, po co to komu, jak zwykle Vala ratowała całość nie tylko tekstami, ale też i ubiorem
Reakcje zebranych na sali gimnastycznej no to co się działo, też sympatyczne, ale mimo wszystko szkoda czasu i pieniędzy na takie odcinki, można było zrobić coś lepszego albo zupełnie innego.
Napisano 07.02.2007 - |10:52|
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 07.02.2007 - |11:33|
Tak pozostaje pewien nie smak serialu który odchodzi ale nie w blasku chwały ale mizernie a akcja z ori zostanie zakończona 1 filmem
Daje 9 na 10 i smutno mi
Napisano 07.02.2007 - |11:52|
9.5
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 07.02.2007 - |13:03|
+dla Vali za strój BEZ TWARZY (nie lubię tej postaci...)
+autobus był świetny już myślałem, że zza kierownicy wyjdzie inny łowca, i było by lepiej.. a tak przypadek.. :/
+ten główny łowca odcinka.. reszta taka jakaś nudna....
----------to już było, parę lat temu, na planetce, z o wiele lepiej wykwalifikowanym łowcą
---LA się rozpada.. a na prawdę liczyłem na to że będą mocną stroną w tym serialu :/
-- wieśniaki, tym razem ziemskie, ale jednak wieśniaki :/
Nowe motto SG-1: "Odcinek bez wieśniaków, to odcinek stracony."
Zieeef i pomyśleć, że dla tego serialu wstałem godzinę wcześniej :/
Napisano 07.02.2007 - |13:52|
7/10
Vala
Bron z reaktorem naqada
Hologramy
Reszta naciagana.
Widac ze serial sie konczy, szkoda.
Jak to ostatnio bywa po dobrym odcinku zapychacz.
Larry Linville
Napisano 07.02.2007 - |14:43|
No ale nie obeszło sie bez drobnego błądu w filmie. Mianowicie w 8 min 31 sek można zauważyć przyczepioną broń do dłoni łowczyni głów jak mu macha nią przed oczami i którą później chciała zabić Daniela.
Więc to jedyny minus.
Ocena 9/10
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne
Napisano 07.02.2007 - |14:50|
MIlo sie ogladalo.
Nie chce mi sie wypisywac plusow i minusow.. KIlka uwag tylko:
- Zalatwili by sobie w koncu jakies czujniki a la Atlantis, co by bylo widacstatki wycjodzace z hiperspace itd.
- Te pierwsze lepki (zniszczone przez inny statek) to chyba Hebridianie
- Widzialiscie plakat na budce telefonicznej: "Damian Kindler for class coś tam" Hehe..
- Fajna skora tej babki, co polowala na Daniela Mrraaauu Heh
- Duzo ladnych biustow
- NO prosze, pan dr Lee ma powodzenie .. Ciekawe co to za panie były.. Pewno jakies technogeek's hehe
No i chyba tyle
Hmm Z tego co pamietam, to ten rodzaj broni nosi sie na palcu wskazujacym i gdy sie jej nie uzywa, to sie obraca wieksza czescia do wew stroni dloni, tak zeby ja schowac. Wyglada to wiec, jak czarny pierscionek. Widac, nie chciala sie z tym kryc bardzo. Tez to zauwazylem A Daniel ma refleks, tylko szkoda ksiazki Jak on teraz przetlumaczy te cosie, co mial tlumaczycNo ale nie obeszło sie bez drobnego błądu w filmie. Mianowicie w 8 min 31 sek można zauważyć przyczepioną broń do dłoni łowczyni głów jak mu macha nią przed oczami i którą później chciała zabić Daniela.
Więc to jedyny minus.
Użytkownik DonBolano edytował ten post 07.02.2007 - |14:53|
Napisano 07.02.2007 - |17:20|
Napisano 07.02.2007 - |18:47|
odcinek uratowały 3 rzeczy:
a) fajnie zrobione wysadzenie transportu [to za tego sympatycznego dowódcę odysei, echh]
b) vala w kansas, jej ubranie i teksty [moi faworyci: sex, sex, sex + kawałek o tominie]
c) scena a la oszukać przeznaczenie. mina daniela - bezcenna
poza tym straszne nudy. nie chce mi się wierzyć, że po ulicach łażą kosmici, a w bibliotekach czają się płatni zabójcy spoza ziemi. jeszcze w dodatku przyjmują totalnie odmienne od wszystkich pokazanych w serialu ziemskie społeczeństwo bez mrugnięcia okiem, perfekcyjnie udają ziemian, ale rozejrzeć się przed przejściem ulicy to już nie da rady.
jaffaland też mnie już nie bawi; litości, w poprzednich sezonach nie było widać AŻ TAK, że oni wszyscy chodzą sobie po parkach wokół vancouver.
daj spokój, na początku myślałam, że to ten sam koleśto już było, parę lat temu, na planetce, z o wiele lepiej wykwalifikowanym łowcą
ci byli chociaż śmieszni ;P. matka mitchella zarządzaNowe motto SG-1: "Odcinek bez wieśniaków, to odcinek stracony."
la wysadziło nam paru dobrych ludzi [emerson, emerson]; poza tym tymi transportami czasem nie jest przewożona ta śmieszna uzależniająca roślina od ori? coś mi się tak kojarzy :POdcinek fajny ale nie podoba mi sie ze podczas inwazji ORI na nasza galaktyke flagowa druzyna SGC bawi sie w komandosow wysadzajac transporty LA.
tak porównując bounty z the game z atlantisa -- wolę ten drugi ep.
może odnoszę takie wrażenie po ubiegłotygodniowym sg-1 i wczorajszym sga ;P? w każdym razie jestem niemile zawiedziona tym, co przed chwilą widziałam.
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**
I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.
Napisano 07.02.2007 - |18:56|
+stroje vali
+ciekawe gadzety lowcow
+w 18 minucie wsrod publicznosci siedzie bekowy koles z afro:)
+hologramy
- za duzo mitchela i scen milosnych
Napisano 07.02.2007 - |19:32|
A tak w ogole to na poczatku w aktorach wypisali jakas pania De Luise.. Koogo grala? BO na koncu nie bylo napisane, a ja nie pamietam, wstyd sie przyznac.
Napisano 07.02.2007 - |19:40|
Napisano 07.02.2007 - |21:03|
Napisano 07.02.2007 - |22:15|
- to coś co najpierw leciało na Ziemi a potem ktoś to coś zestrzelił ogólnie rozhocdzi się o tych ludków bardzo tandetnie zrobionych i wogóle psującyhc cały serial
- Potem znowu takie coś co zabiło gościa i przybrało jego wizerunek
-skąd Oni wszyscu od tak o się znaleźli na Ziemi, co to nasi ich nie mogą wykryć.
A teraz na plus i na minus jedna sprawa. Akcja na potańcówkach od kiedy to program Stargate jest odtajniony, że od tak o sobie działają. Przecież napewno coś będzie z tego. Rozumiem jedna osoba dwie mogła mieć halucynacje ale cała sala. Ciekawe jak to ukryją a co do plusu tej sytuacji to fajnie to wyglądało. Co do plusów to
+ Vala
+ ogólnie pomysł na odcinek
+ humor
+ no i ogólnie tak pozytywnie
Ocena końcowa /10 hmmmm nie wiem nie wiem 7/10 Głównie dzięki Vali
edit a i jeszcze jeden duży minus. kapłan Ori przechodzący sobie po sali jakgdby nigdy nic. To znaczy grał cywila ale w 9 sezonie grał kapłana Ori.
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 07.02.2007 - |22:21|
Napisano 07.02.2007 - |22:17|
wyciek gazu powodujący zbiorowe halucynajce (ulubiona śpiewka w takich filmach) a że szkoła nie ma gazu... no cóż zdaża sięA teraz na plus i na minus jedna sprawa. Akcja na potańcówkach od kiedy to program Stargate jest odtajniony, że od tak o sobie działają. Przecież napewno coś będzie z tego. Rozumiem jedna osoba dwie mogła mieć halucynacje ale cała sala. Ciekawe jak to ukryją a co do plusu tej sytuacji to fajnie to wyglądało. Co do plusów to
Napisano 07.02.2007 - |22:24|
A Teal'c strzela z zamkniętego staffa. Ale to są szczególy. Z reszta Daniel nie musiał od razu wiedzieć, ze to broń.Dość ciekawy odcinek, dużo humoru, ukazano wkońcu troche ciekawych technologi i jedna z ulubionych scen z "Oszukać Przeznaczenie" walnięta babka przez autobus na środku skrzyżowania
No ale nie obeszło sie bez drobnego błądu w filmie. Mianowicie w 8 min 31 sek można zauważyć przyczepioną broń do dłoni łowczyni głów jak mu macha nią przed oczami i którą później chciała zabić Daniela.
Więc to jedyny minus.
Ocena 9/10
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 07.02.2007 - |22:33|
Napisano 07.02.2007 - |22:38|
wszyscy podpisali klauzule najwyzszej tajemnicy czy jak to sie tam zwie, wiec maja na nich haka i maja ich na oku;) wiec gazu nie musza wymyslac. A ktory to ten kaplan? MOzesz dac screena?
Screena nie moge bo nie da się u mnie, ale za to moge dać czas w filmie 22:19 koleś trzymający szklanke za piękną Valą w tle. Pewnie scenarzyście myśleli, że nikt nie będzie patrzył na co innego niż na Vale.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych