Skocz do zawartości

Zdjęcie

„Gwiezdne Wrota'” uratowały mi życie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#1 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 524 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 23.09.2006 - |20:28|

mam taką ciekawostke dla ludzi któży posiadają Discovery Channel mianowicie w CZWARTEK 5 PAŹDZIERNIKA O GODZ. 21.00 odbędzie się premiera odcinka chyba nowej serii na Discovery Channel, z reklamówki którą oglądałem będzie tam mowa o naszym serialu, sam nie wiem o czym to będzie ale zawsze warto oglądnąć :afro:

CZWARTEK 5 PAŹDZIERNIKA O GODZ. 21.00

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 23.09.2006 - |21:04|

• 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#2 Ground

Ground

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów
  • MiastoPrzemyśl

Napisano 23.09.2006 - |21:15|

ooo niech ktos nagra i posci na tauritracker. Moze byc ciekawe.
  • 0

#3 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 25.09.2006 - |14:44|

Tam coś mówili, że bedzie o tym, jak można się leczyć korzystając moc piramidy.. A Stargate ma być natchnieniem do tego jakiejś osoby :)
  • 0

#4 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 25.09.2006 - |14:53|

Tam coś mówili, że bedzie o tym, jak można się leczyć korzystając moc piramidy.. A Stargate ma być natchnieniem do tego jakiejś osoby :)

I pewnie zyletki będa sie same ostrzyć ?
O jeeez to już było.
Za socjalizmu nawet w kioskach sprzedawali takie małe piramidki do samodzielnego zbudowania.
Mieso się miało nie psuc w takich piramidach.
No i to promieniowanie kosmiczne przenikające przez ściany (odpowiednio nachylone) miało leczyć :)

::. GRUPA TARDIS .::

#5 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 25.09.2006 - |21:39|

jakby ktos mogl, to niech to nagra :P z checia obejrze, bo Discovery juz nie bede mial :(
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#6 bazyl009

bazyl009

Kapral

• Użytkownik
  • 173 postów
  • MiastoŚwieradów-Zdrój

Napisano 26.09.2006 - |06:38|

Film zmienia życie, "Gwiezdne wrota" uratowały mi życie

"Gwiezdne wrota" to nie tylko fikcja. Eksperci z NASA już nad nimi pracują. Na wyprawę przez czasoprzestrzeń zapraszają Beau Bridges i Kurt Russell.

Tak napisali na stronach Discovery.
  • 0
www.swieradow-zdroj.com.pl

#7 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 524 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 26.09.2006 - |12:28|

to taka mała informacja jeszcze mianowicie dzień wcześniej czyli 4 października o tej samej godzinie będzie program z tego samego cyklu mówiący o filmie "Faceci w czerni",:afro:
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#8 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 26.09.2006 - |18:28|

gwoli ścisłości przez cały następny tydzień o 21.00 będzie to leciało; Terminator,MIB,SG,Star Trek i jeszcze coś 5 :)
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#9 Jolinar

Jolinar

Szeregowy

• VIP
  • 47 postów

Napisano 27.09.2006 - |23:04|

Je ten program mogę nagrać, jak nie zapomnę :) zrobię xvid albo x264, w kontenerze avi lub ogm z dźwiękiem ogg - co chcecie ;)
  • 0

#10 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów

Napisano 28.09.2006 - |12:47|

jolinar a moglbys cala serie.. znaczy sie caly tydzien nagrywac?? Bo jeszcze bedzie o star treku w poniedzialek i wtorek, o terminatorze, o Stargate i cos jeszce.. a ja jade do akademika, a tam to nic nie ma :/

Użytkownik DonBolano edytował ten post 28.09.2006 - |12:48|

• 0

#11 bazyl009

bazyl009

Kapral

• Użytkownik
  • 173 postów
  • MiastoŚwieradów-Zdrój

Napisano 28.09.2006 - |13:17|

Przyłączam się do prośby. To może być fajne. :piwo: :piwo:
  • 0
www.swieradow-zdroj.com.pl

#12 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów

Napisano 28.09.2006 - |13:31|

http://www.humansnee...olish/Main.aspx

tutay jest wiecej info :)
  • 0

#13 Badas

Badas

Kapral

• Użytkownik
  • 168 postów
  • MiastoKraków

Napisano 03.10.2006 - |09:47|

No i jak ma to ktoś? Jest wogóle w jakiś sposób ten program udostępniony w sieci ?
  • 0

#14 terekuku

terekuku

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • Miastogdansk

Napisano 03.10.2006 - |12:38|

http://www.humansnee...rogramming.aspx jakby co mozna sobie poczytac
  • 0

#15 gros1k

gros1k

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 05.10.2006 - |11:26|

najlepsze ze leci cała seria
a reklamują tylko o SG :D
  • 0

#16 silent_

silent_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 149 postów

Napisano 05.10.2006 - |22:48|

nie bylo za ciekawie, jedyny plus to zobaczyc Tealca podczas wywiadu z radosnym usmiechem, RDA nawet sie nie wypowiadal, dno, pozniej zaczeli opowiadac o pajni ktora uwaza piramide za uzdrowisko i pokazala nam jablko to z piramidy i z poza, plakalem ze smiechu jak ja podsumowali :lol: ( rzeczywiscie widac ogromna roznice :lol: ), pozniej troche o egipcie, sprzeczka czy piramidy sa dzielem obcych itp, spodziewalem sie wiecej naukowego belkotu o wiezdnych wrotach jako realnej mozliwosci podrozowania

ale najlepsze jest to ze dowiedzialem sie ze Jaksona w stargate film i w serialu graja dwie inne osoby, nigdy nie zglebialem tego tematu bo bylem przekonany ze to jedna i ta sama osoba :bag:
  • 0

#17 Dr.Lee

Dr.Lee

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 05.10.2006 - |23:27|

Moim zdaniem program poruszał jedynie wątki rozpoczęte w filmie. Informacje o SG-1 ograniczone zostały jedynie do Goa'uld. W całym programie nie padło ani jedno słowo a takich rasach jak Asgard czy Pradawni. Nie został również wspomniany SG Atlantis. Oczywiście mogliśmy oglądać plan zdjęciowy, a nawet charakteryzację aktorów z SGA, ale omawiano wtedy wątki SG-1. Rozmieszył mnie fragment w którym pani "ekspert" od wężyków wypowiadała się na temat rozwoju symbionta począwszy od larwy do dorosłego osobnika. Myślę, że każdy szanujący się fan serialu doskonale zna cykl rozwojowy tej rasy.

Oczywiście było też kilka ciekawych i śmiesznych fragmentów np. wywiad z Teal'c'iem

Ogólna ocena 5/10
  • 0

#18 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.10.2006 - |11:52|

Nie było mi dane obejrzeć tego odcinka serii, ale widziałem fragment wcześniejszego związanego ze Star Trekiem i muszę przyznać, że był denny. Discovery ostatnimi czasy strasznie zaniża poziom naukowy swoich programów. Rozumiem, że chcą przekazać wiedzę w sposób przystępny dla największego kretyna, ale teraz w tych programach nie ma żadnej wiedzy. Tak jak napisał _silent ja także spodziewałem się po tak reklamowanych programach trochę technicznego i naukowego "bełkotu". Niestety jestem strasznie zawiedziony.

Podobnie zresztą zawiedziony byłem dokumentem Stargate: True Science (czy jakoś tak), którego narratorem była Amanda Tapping. Myślałem, że będą tam gadać o technologii związanej z działaniem wrót i całym światem Stargate, a tu gadali o tasiemcach i włosieniach jako analogii do Goa'uld. W sumie to nie ma się czemu dziwić, bo to programy amerykańskie robione dla Amerykanów, czyli na poziomie intelektualnym przedszkolaka.

Kiedyś Discovery miało bardziej ambitne programy, które coś wyjaśniały. Na przykład o hiperprzestrzeni i wszechświatach równoległych, w którym jako jeden z ekspertów wypowiadał się sam doktor Michio Kaku, który jest autorem książki "Hiperprzestrzeń". To było coś.
A teraz? Więcej tam programów z przed 5 lat o UFO, motorów i samochodów, i zbrodni, niż typowej nauki. Profil im się lekko zmienił.

Więcej już się nie nabiorę na tego typu rewelacje.

Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 06.10.2006 - |13:28|

• 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#19 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.10.2006 - |13:26|

Jeżeli producenci reklamują program o serialu S-F, o podróżach między planetami przez tunel podprzestrzenny a zaczynają mówić o magicznych piramidkach do ostrzenia żyletek i przechowywania jabłek, to sorry ale to są chyba kretyni jacyś.
Takiego smaka narobili, że teraz wrzodów od nadkwasoty można dostać.
  • 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#20 terekuku

terekuku

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • Miastogdansk

Napisano 06.10.2006 - |20:31|

niewiem co to było jak dla mnie beznadzieja i zamoło poważne troszeczke non-stop cos ten lektor kawałami sypał
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych