Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 014 - S01E14 - Balance of Terror (remastered)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: O zmianach (16 użytkowników oddało głos)

Jak oceniasz poprawione efekty?

1. Bardzo dobre (5 głosów [41.67%])

Procent z głosów: 41.67%

2. Dobre (6 głosów [50.00%])

Procent z głosów: 50.00%

3. Ujdzie w tłumie (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

4. Słabe (1 głosów [8.33%])

Procent z głosów: 8.33%

5. Beznadziejne (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

Czy uważasz że te zmiany psują klimat serialu?

1. Tak (2 głosów [16.67%])

Procent z głosów: 16.67%

2. Nie (9 głosów [75.00%])

Procent z głosów: 75.00%

3. Nie mam zdania (1 głosów [8.33%])

Procent z głosów: 8.33%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 20.09.2006 - |17:16|

Kilka dni temu (sobota jak dobrze mi się wydaje) z okazji 40 rocznicy, fani mogli zobaczyć odnowioną wersję tego odcinka (wkrótce będą i pozostałe...)

ja miałem tą okazję dziś i powiem, że te kosmetyczne poprawki dobrze wypadły, odcinek nadal jest taki jaki był, tylko, że bardziej kolorowy ;)

screeny mozna zobaczyć na sajfaj.net ich jakoś może nie jest najlepsze, ale myślę, że różnice udało mi się uchwycić. :) Co do jakości, to rip odnowionej wersji nie jest z HD (w telewizji HD te odcinki mają lecieć dopiero pod koniec roku, takie przynajmniej gdzieś plotki czytałem)

#2 Broken Fang

Broken Fang

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 02.10.2006 - |19:07|

łał mój uluiony odcinek z tosa :D
ie sądze żeby jakoś te efekty wpłyneły na jakość Tosa bo efekty w ST były zawsze tylko dodatkiem, ale lepiej pewnie będzie się oglądac :lol:
  • 0
STOP DZIECIOM VOYAGERA

#3 The Doctor

The Doctor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 23.10.2006 - |21:33|

Co do jakości, to rip odnowionej wersji nie jest z HD (w telewizji HD te odcinki mają lecieć dopiero pod koniec roku, takie przynajmniej gdzieś plotki czytałem)

Czyli wcześniej nie ma szanssobie zobaczyć? Widziałem trailery kilku odcinków na startrek.com i jestem wielce poruszony... :)
  • 0

#4 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 23.10.2006 - |22:01|

The Doctor powiem tak, odcinku ukazują się w HD, ale nie są to wydania scenowe, nie ukazują się regularnie i często są problemy z jakością (przy 1x14 gościu włączył nagrywanie po 3 minutach, więc pierwsze trzy minuty dograł z tej gorszej wersji co i ja zdobyłem :/)

Poczekam, może w przyszłości ktoś się zlituje na tym odcinkami....

#5 The Doctor

The Doctor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 24.10.2006 - |18:36|

Ej - zawsze lubiłem Star Trek i jestem wielkim fanem, ale TOS troszkę mnie zniechęcał (jestem z pokolenia TNG). Po wprowadzeniu tych nowych efektów specjalnych nawet wielgachne dźwignie na mostku mnie nie odstraszą :) Owszem, TOS ma swoj klimat, ale potrzebował trochę odświerzenia...
  • 0

#6 Simon

Simon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 25.10.2006 - |14:28|

Witam więc odcinki zostały przygotowane w full HD czyli 1080p jednak stacje które je emitują nie zawsze emituja je w HD poniewaz nie sa to odcinki puszczane w primetime. Są plany że wszystkie odcinki które zostaną "odświerzone" czyli cały serial zostanie w przyszłości wydany na HD-DVD lub Blue-ray co do efektów to jest polepszony obraz czyli głębia bar ostrośc itd. Dźwięk został nagrany od nowa ( muzyka symfoniczna) i zkodowany do Dolby EX jedna w przekazie HD jest nadawany 5.1 (jeśli się już trafi na stacje która nadaje te odcinki w HD). Co do samego Enterprise jest to dokładna cyfrowa replika okretu który był uzywany podczas kręcenia odcinków w latach 60-tych. Ostatnio pojawiły sie informacje że okręt ma być troche podrasowany wizualnie być może będzie przypominał okręt z Star Trek VI The Undiscovery Country ( chodzi o wygenerowny na ekranie gen. Chan`a Enterpise ) . :)
  • 0

#7 The Doctor

The Doctor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 25.10.2006 - |21:07|

Ostatnio pojawiły sie informacje że okręt ma być troche podrasowany wizualnie być może będzie przypominał okręt z Star Trek VI The Undiscovery Country ( chodzi o wygenerowny na ekranie gen. Chan`a Enterpise )

Nie chciałbym byćupierdliwy i proszę poprawcie mnie jeżeli się mylę, ale Entek z TOS i ten z filmów (a konkretniej części IV do VI) to nie ten sam model. Jeżeli już o podrasowywaniu mowa, to miała ona miejsce w Motion Picture, gdzie zostały wymienione silniki, powiększony spodek i unowocześniony kadłub.

A w jednym z filników na startrek.com koleś mówił, że "Enterprise został troszkę odnowiony, ale nie będzie kręcił beczek w kosmosie" co wskazywałoby, że nie będą przy nim mieszać...
  • 0

#8 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 25.10.2006 - |21:36|

jak dobrze pamiętam, to w serialu był NCC 1701, natomiast w filmie po był jego następca NCC 1701 A, ktory był już wiekszy niż serialowy..

ale rzeczywiście gdzieś czytałem, że chcą z nim jeszcze coś zrobić, nieco zmienić jego wygląd... ale co z tego wyjdzie zobaczymy...

Ps, zdaje się że widoczna róznica miedzy tymi modelami, to gondole worp.. ale screeny moge zrobić dopiero po powrocie do domu...

#9 Simon

Simon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 25.10.2006 - |22:51|

Sorrki moja wina niezbyt jasno się wypowiedziałem biega o to że ponic maja dodać te fragmenty kadłuba zwane potocznie kwadratami czyli poszycie ma poprostu wyglądać bardziej realnie zamiast tego gładkiego i cos tam jeszcza ma być bardziej efektowe a że a kóratnie tak wyglądał ten entek z Vi`óstki to się komóś tak skojarzyło ( to nie moje domysły wyczytałem to na jakiejś stronie )
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych