Skocz do zawartości

Zdjęcie

How I Met Your Mother

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
359 odpowiedzi w tym temacie

#1 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 12.09.2006 - |18:01|

SGTokar edit
----------------------
Wstępniak
Nie bać się tytułu, obejrzycie trzy pierwsze odcinki i wtedy oceńcie. Komedia jest rewelacyjna, o czym świadczą poniższe komentarze. To jest chyba najważniejsze co trzeba przekazać by kogokolwiek w ciągnąć w ten serial. Inny sposób to upić i w półświadomości zmusić do oglądania. Potem dany obiekt doznaje oświecenia odkrywając że w dziedzinie seriail komediowych ten produkt pnie się na wyżyny jeżeli nawet nie osiąga szczytów!

What’s up
Oczywiście mamy do czynienia z amerykańskim sitcom’em stacji CBS. Ted w Nowym Jorku poluje na tą jedyną i w jego długich, wieloletnich poszukiwaniach towarzyszą mu jego przyjaciele. Kumpel z liceum Marshall jego dziewczyna Lily, nowa koleżanka Robin, oraz najbardziej ekscentryczna postać z tych wszystkich Barney! Serial teraz ma przed sobą trzeci sezon, kontynuowany po strajku scenarzystów z USA.

Lista odcinków:

Sezon 1
1x01 Pilot
1x02 Purple Giraffe
1x03 Sweet Taste of Liberty
1x04 Return of the Shirt
1x05 Okay Awesome
1x06 Slutty Pumpkin
1x07 Matchmaker
1x08 The Duel
1x09 Belly Full of Turkey
1x10 The Pineapple Incident
1x11 The Limo
1x12 The Wedding
1x13 Drumroll, Please
1x14 Zip, Zip, Zip
1x15 Game Night
1x16 Cupcake
1x17 Life Among the Gorillas
1x18 Nothing Good Happens After 2 A.M.
1x19 Mary the Paralegal
1x20 Best Prom Ever
1x21 Milk
1x22 Come On
Sezon 2
2x01 Where Were We?
2x02 The Scorpion And The Toad
2x03 Brunch
2x04 Ted Mosby: Architect
2x05 World’s Greateast Couple
2x06 Aldrin Justice
2x07 Swarley
2x08 Atlantic City
2x09 Slap Bet
2x10 Single Staimna
2x11 How Lily Stole Christmas
2x12 First Time in New York
2x13 Columns
2x14 Monday Night Football
2x15 Lucky Penny
2x16 Stuff
2x17 Arrivederci Fiero
2x18 Moving Day
2x19 Bachelor Party
2x20 Showdown
2x21 Something Borrowed
2x22 Something Blue
Sezon 3
3x01 Wait For It
3x02 We’re Not From Here
3x03 Third Wheel
3x04 Little Boys
3x05 How I Met Everyone Else
3x06 I’m Not That Guy
3x07 Dowisetrepla
3x08 Spoiler Alert
3x09 Slapsgiving
3x10 The Yips
3x11 The Platinum Rule
3x12 No Tomorrow
3x13 Ten Sessions
3x14 The Bracket
3x15 The Chain of Screaming
3x16 Sandcastles In The Sand
3x17 The Goat
3x18 Rebound Bro
3x19 Everything Must Go
3x20 Miracles
Sezon 4
4x01 Do I Know You? - Stella reaguje na oświadczyny Ted'a, ale może on ją stracić z powodu swojej miłości do Star Wars. Barney zdaje sobie sprawę że jest zakochany w Robin.
4x02 The Best Burger in New York - Marshall rozpoczyna poszukiwania miejsca w którym jadł najlepszego hamburgera w Nowym Jorku. Marshall przyjmuje pracę w firmie Barney'a.
4x03 I Heart NJ - Ted zaprasza swoich przyjaciół do mieszkania Stelli w New Jersey. Ted odkrywa tam że Stella chce by przeprowadził się on do tego miasta za którym on osobiście nie przepada. Robin dostaje pracę zagranicznego korespondenta w Japonii.
4x04 Intervention - Ted podczas pakowania odkrywa planowaną interwencję jego przyjaciół w sprawie jego ślubu ze Stellą. Pomimo wątpliwości postanawia jednak nie rezygnować ze swoich planów.
4x05 Shelter Island - Stella i Ted spontanicznie decydują się na ślub w przeciągu trzech dni. Przybycie ich dawnych miłości na ślub krzyżuje im jednak ich najszczęśliwy dzień w życiu.
4x06 Happily Ever After

Produkcja
Mimo że sitcom to sceny nie są kręcone przed żywą publicznością, tak jak np. miało to miejsce w „Friends”. Mamy w odcinkach do czynienia z wieloma retrospekcjami i po złożeniu tego w całość są dopiero nagrywane reakcje publiczności.

----------------------

"How I Met Your Mother" to telewizyjny serial komediowy, opowiadający o (nie)szczęśliwych próbach "zdobycia" odpowiedniej narzeczonej przez Ted'a (Josh Radnor'a), głównego bohatera. Poznajemy go w momencie, kiedy jego najlepszy przyjaciel Marshall, student prawa (Jason Segal) postanawia oświadczyć się swojej narzeczonej, przedszkolance Lily (Alyson Hannigan). Od tego momentu Ted nie przestaje myśleć o tym, że w końcu musi się ustatkować, musi znaleźć odpowiednią kobietę, swoją prawdziwą miłość... W poszukiwaniach tych nieustannie pomaga mu Barney (Neil Patrick Harris), bezczelny człowiek mający obsesję na punkcie garniturów, który w każdej sytuacji widzi okoliczność sprzyjającą "wyrwaniu" jakiejś panny. W momencie kiedy Ted poznaje Robin (Cobie Smulders) sprawa się komplikuje. Nie ma on wątpliwości, że jest to miłość od pierwszego wejrzenia, jednakże, jak się później okazuje, los chce zupełnie inaczej...

Sciągnąłem opis z filmweb,bo fatalnie opowaidam, ale polecam komedię, jest świetna, sezon pierwszy się skończył w przyszłym tygodniu zaczyna się kolejny :) :)

Użytkownik johnass edytował ten post 26.05.2010 - |19:08|

• 0

#2 normanos

normanos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 12.09.2006 - |18:37|

We going to 'Filly'!!! It's gonna be LE-GEN-DA-RY!!!

:D
tak, tez czekam na drugi sezon :D Barney rządzi i dominuje :)
  • 0
serialopedia.pl - dołącz do ekipy pierwszej polskiej darmowej encyklopedii serialowej tworzonej za darmo dla wszystkich przez fanów seriali dla fanów seriali. W tym tygodniu edytujemy Heroes

#3 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 12.09.2006 - |19:51|

tak dokładnie Barney to jest przejajcarz z całej tej paczki :lol: :lol: :lol: :lol:
  • 0

#4 kris.m

kris.m

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 112 postów

Napisano 17.09.2006 - |11:15|

Seriial zacząłem oglądać z prostego powodu - miały tam grać osoby znane wcześniej z Angela i Buffy.
No i owszem - na stałe jest tam Alyson Hannigan - czyli Willow, a w jednym z końcowych odcinków była trójka z tamtych seriali - czyli Willow, Fred i Wesley...
Ciekawą i śmieszną postacią jest Barney - aktor, który w bardziej młodzieńczych latach wcielił się w rolę Doggie Houser, medcal doctor - taki serial komediowy o nastoletnim lekarzu.
  • 0

#5 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 17.09.2006 - |12:45|

wooooooow dzięki za przyspieszony opis aktorów grających w serialu :P
  • 0

#6 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 08.05.2007 - |23:04|

Suit Up ;]

Ten serial jest boski.

Na piedestał osobę która mi go pokazała. Od odcineczka 2x05 bodajże co odrazu przyciągnęło moją uwagę do niego. Maratonik drugiego sezonu, potem pierwszego.
No i Wojnówek był wypełniony "himym".
Incydent Ananasowy ;D

A i podkreślę - tytuł może odstraszać, mnie odstraszał gdy usłyszałem, ale wystarczał jeden odcinek by przez to przejść ;D

Użytkownik SGTokar edytował ten post 09.05.2007 - |00:07|

Log65: Happy camper

#7 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 08.05.2007 - |23:26|

It's gonna be LEGENDARY!!!!!
Boski serial, najlepszy sitcom jak dla mnie, nawet lepszy od Friendsów. Ma to coś po prostu :]
Nawet nie wiedziałem że temat jest o tym serialu :]

Wie ktoś może czy będzie 3 seria??
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#8 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 09.05.2007 - |00:22|

Po szperałem po googlach. Okazuje się że trwa malutka fanowska kampania za trzecim sezonem ponieważ ku mojemu zaskoczeniu to nic pewnego. Newsy w kolejności od najstarszego z http://www.howimetyourblog.com

1. 70% pewności że himym zostanie skanselowane.
2. Arytul w USA Today wskazuje że HIMYM zostanie wznowione względnie prawie zostało wznowione
(ok, CSI himym rotfl )
3. Jakiś gościu dalej mówi że to nic nie jest pewne jak narazie.

Najwyraźniej decyzje ciągle zapadają :D

#9 Macias

Macias

Kapral

• Użytkownik
  • 223 postów

Napisano 09.05.2007 - |03:36|

Podpisuje sie pod peanami, swietna sprawa.
I mocno mnie dziwi, ze 3 sezon to zaden pewniak.w zalewie tylu szitow How I met... zdecyodwanie wybija sie ponad srednia a tu mozliwy jest cancel? No bez jaj...

Barney-"Sex is fun" kiedy cala reszta wyjasniala siostrze Robin, ze warto poczekac :clap:
  • 0
Osoba, która pisąła do mnie w spraiwe Farka niech zrobi to raz jeszcze, bom [beeep] wołowa i skasowałekm przypadkiem mejla

#10 Banshee

Banshee

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów
  • MiastoDublin, Irlandia

Napisano 09.05.2007 - |20:19|

"Swarley" i jego "Get Psyched Mix" rządzi. Jakby ktoś chciał, to podaję playlistę:
01. Bon Jovi - You Give Love A Bad Name
02. Twisted Sisters - I Wanna Rock
03. Kiss - Lick It Up
04. Guns N' Roses - Paradise City
05. Billy Idol - Dancing With Myself
06. Scorpions - Rock You Like A Hurricane
07. Van Halen - Panama
08. Poison - Talk Dirty To Me
09. ACDC - Thunderstruck
10. Motley Crue - Dr. Feelgood
11. Ratt - Round And Round
12. The Proclaimers - I'm Gonna Be (I Would Walk 500 Miles)
13. Robin Sparkles - Let's go to the mall
  • 0
"Come out, come out wherever you are and see the young man that fell from the star."
John Crichton

#11 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 09.05.2007 - |20:35|

Na miejscu Barneya zamiast Paradise City dałbym Garden of eden i dopiero byłaby wystrzałowa :D.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#12 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 14.05.2007 - |10:50|

Obejrzałem wszystkie 43 odcinki dostępne w tym momencie, rewelacja, ten serial jest po prostu genialny, to jest coś czego mi brakowało :)
Mam nadzieję, ze będzie jeszcze przynajmniej jeden sezon, ale tak ze 3 albo i więcej byłby zdecydownie lepiej. Tytuł serialu działał na mnie dość odrzucająco, ale teraz jak już wiem o co chodzi, to jest zupełnie inaczej :)
Podobny klimat do Rules of Engagement, też polecam, niestety tylko 7 odcinków było w tym sezonie...
Wracając do HIMYM, szkoda, że DVD S1 jest FS, a nie WS jak przekaz telewizyjny :( Dobrze, że oprócz odcinków są też extrasy, całkiem fajne :)
Ogólnie oglądalność jest średnia, ale na stałym poziomie, jest jednak lepsza niż The Class, które prezentuje się moim zdaniem dużo gożej, więc może jak coś, to HIMYM dostanie jeszcze sezon, a CANCEL dla The Class będzie, oglądałem go, ale nie będę po nim płakał, w przeciwństwie do HIMYM :)

PS
http://www.myspace.com/robinsparkles :)

To się nazywa promocja, zwłaszcza profil MySpace ;)
  • 0
Master of possimpible ;)

#13 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.05.2007 - |11:38|

Powiem to "out loud"....

Od czasu Friendsów lepszego serialu komediowego nie widziałem.

#14 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 14.05.2007 - |13:36|

...
Od czasu Friendsów lepszego serialu komediowego nie widziałem.
...

Tak, masz rację, po Friends nie było nic aż tak dobrego, Joey niestety nie dał rady, mimo, że sezon 2 był lepszy od 1, jako zamiennik obejrzałem więc całość Just Shoot Me!, ale chodzi o to, żeby cały czas coś w tym temacie było. David Spade pojawił się w Rules of Engagement i to było to czego szukałem, ale teraz jak już znam HIMYM, to pozycja lidera jest oczywista :)
  • 0
Master of possimpible ;)

#15 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 14.05.2007 - |21:34|

ten serial leci na Comedy Central .. nie jest zły ale wole Scrubs :)
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#16 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 15.05.2007 - |18:16|

No nie wiedziałem, że temat o nim jest na forum nawet :D. Ogólnie to mało osób go w Polsce ogląda, a szkoda... Co prawdo IMO Przyjaciołom nie dorównuje, ale jest tuż tuż za nimi :D :D: D.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#17 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 15.05.2007 - |22:55|

A co do serialu to jest bardzo dobry, jednak moim zdaniem nie najlepszy po Friends.
Ciekawe kiedy Ted pozna swoja zone ;).

Niewazne ;) Pozna godzina, kilka godzin grania w Tiberium Wars u czlowiek juz normalnie nie mysli ;)

Użytkownik Modes edytował ten post 15.05.2007 - |23:53|

• 0

#18 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 15.05.2007 - |23:23|

Himym leci na polsacie? :o

A co do serialu to jest bardzo dobry, jednak moim zdaniem nie najlepszy po Friends.
Ciekawe kiedy Ted pozna swoja zone ;).

Na Polscacie?? A gdzie to jest napisane??? Ja o niczym nie wiem, ale jakby tak było to nieźle bym się zdziwił.

W sumie ciężko stwierdzic czy HIMYM jest lepsze czy gorsze od Friendsów. jeżeli "dożyje" chociaż połowe tyle co Friendsi to dopiero można bedzie rozważać. Mam nadzieje że tak będzie bo jak narazie to 3 sezon już stoi pod znakiem zapytania. Ogólnie jak dla mnie serial jest numer 1 z aktualnie lecących komedii, nawet Earl i Scrubs nie maja co się równać :]
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#19 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 16.05.2007 - |02:08|

W sumie ciężko stwierdzic czy HIMYM jest lepsze czy gorsze od Friendsów. jeżeli "dożyje" chociaż połowe tyle co Friendsi to dopiero można bedzie rozważać. Mam nadzieje że tak będzie bo jak narazie to 3 sezon już stoi pod znakiem zapytania. Ogólnie jak dla mnie serial jest numer 1 z aktualnie lecących komedii, nawet Earl i Scrubs nie maja co się równać :]

Nie no Scrubs nie oglądam, ale Earl jest tak samo świetny jak "how i met your mother", no i ma małą przewagę w tej chwili, gdyż ma pewny kolejny sezon, a "jak poznałem twoją matkę" jeszcze nie.
Ale myślę że z zielonym światłem dla tego serialu nie powinno być kłopotu, bo jest fantastyczny.
Barney RULESSSSSSS..................................

Użytkownik waski edytował ten post 16.05.2007 - |02:10|

• 0

#20 Banshee

Banshee

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów
  • MiastoDublin, Irlandia

Napisano 16.05.2007 - |09:30|

Dobre wiadomości: "HIMYM" dostało zielone światło na trzeci sezon.
  • 0
"Come out, come out wherever you are and see the young man that fell from the star."
John Crichton

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych