Skocz do zawartości

Zdjęcie

Miami Vice (2006)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 10.09.2006 - |19:14|

Nikomu nie trzeba przedstawiać policjantów z Miami, każdy wie że był to jeden z najlepszy seriali kryminalnych jakie powstały, zasiadając do filmu, byłem niezmiernie podekscytowany, że wreszcie zobaczę kontynualcję serialu na wielkim ekranie. Tymbardziej że reżyserem był nie kto inny jak sam Michael Man, zapowiadała się niezła jazda, miałem nadzieję że zobaczę świetny film, porównywalny z badboys, czyli dużo akcji, strzelanin, pościgów. A tu niespodzianka, ten film jest kompletnie beznadziejny. Film który ma takiego niesamowitego reżysera i taką kapitalną obsadę powinien być hiciorem, a tam wieje kompletnie nudą, jak dla mnie ślamazarna akcja, żadnych pościgów, strzelanin jak na lekarstwo, ten film wogóle nie przypominał serialu, baaaaa nawet do pięt mu nie dorasta.

Totalna porażka, jak ktoś chce to mam namiary na rewealcyjną kopię, mogę wrzucić linki do odpowiedniego działu.
I jeszcze jedno mnie zastanowiło w tym filmie czy ta kopia którą mam jest gotowa czy ktoś ją podchachmęcił z wytwórni, bo jak na mój gust to ten film jest nie pokoloryzowany (niepokoloryzowany nie znaczy że jest czarno biały, tylko nie jest obrobiony). Ale kopia jest ogólnie żyleta.

Użytkownik waski edytował ten post 10.09.2006 - |19:16|

• 0

#2 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 10.09.2006 - |19:29|

Nikomu nie trzeba przedstawiać policjantów z Miami, każdy wie że był to jeden z najlepszy seriali kryminalnych jakie powstały, zasiadając do filmu, byłem niezmiernie podekscytowany, że wreszcie zobaczę kontynualcję serialu na wielkim ekranie. Tymbardziej że reżyserem był nie kto inny jak sam Michael Man, zapowiadała się niezła jazda, miałem nadzieję że zobaczę świetny film, porównywalny z badboys, czyli dużo akcji, strzelanin, pościgów. A tu niespodzianka, ten film jest kompletnie beznadziejny. Film który ma takiego niesamowitego reżysera i taką kapitalną obsadę powinien być hiciorem, a tam wieje kompletnie nudą, jak dla mnie ślamazarna akcja, żadnych pościgów, strzelanin jak na lekarstwo, ten film wogóle nie przypominał serialu, baaaaa nawet do pięt mu nie dorasta.

Totalna porażka, jak ktoś chce to mam namiary na rewealcyjną kopię, mogę wrzucić linki do odpowiedniego działu.
I jeszcze jedno mnie zastanowiło w tym filmie czy ta kopia którą mam jest gotowa czy ktoś ją podchachmęcił z wytwórni, bo jak na mój gust to ten film jest nie pokoloryzowany (niepokoloryzowany nie znaczy że jest czarno biały, tylko nie jest obrobiony). Ale kopia jest ogólnie żyleta.

Skoro tak bardzo cenisz reżysera Michaela Manna to czemu oczekiwałeś filmu w stylu Bad Boys - który jest totalnym zaprzeczeniem twórczości tego człowieka. Mann nie jest zwyczajnym reżyserem od miernot sensacyjnych , mam nadzieję że coś wogóle o nim wiesz :) Mann podszedł do tego filmu inaczej niż do serialu ( też swojego ) o tym samym tytule.... Jeśli oglądałeś " Collateral " , lub chociażby " Gorączkę " to wiesz w jakim kierunku Michael się rozwija. Zrozum , czasy t-shirtów nakładanych pod rózowe garnitury już się skończyły . Jeśli chcesz prostej sieki z dozą palonej gumy - polecam nowe " Fast and Furious " - kolejna porcja idiotów i ich przekombinowanych samochodów .....
Jeśli chodzi o strzelaniny , jest tego niewiele , ale za to w jakim wykonaniu :) I naprawdę nie sądzę żeby ten film miał się odnosic do serialu , to inne czasy i...... innym film.....

Jeśli chodzi o link do filmu , to z nieukrywaną chęcią poproszę :)

Użytkownik Surin edytował ten post 10.09.2006 - |19:31|

• 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#3 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 10.09.2006 - |19:48|

A ja będę obstawał przy swoim bardzo słaby film ziewałem na nim, jest wiele podobnych tego typu filmów, ale tam przynajmniej fabułaj jest ciekawa i jest jako taka akcja.
I jeszcze jedno pytanko Surin jeśli prosisz o linka to znaczy że jeszcze nie oglądaleś filmu tak czy nie?

link do filmu

Użytkownik waski edytował ten post 10.09.2006 - |19:48|

• 0

#4 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 10.09.2006 - |20:16|

A ja będę obstawał przy swoim bardzo słaby film ziewałem na nim, jest wiele podobnych tego typu filmów, ale tam przynajmniej fabułaj jest ciekawa i jest jako taka akcja.
I jeszcze jedno pytanko Surin jeśli prosisz o linka to znaczy że jeszcze nie oglądaleś filmu tak czy nie?
link do filmu

Tak jasne i męczyłbym się tutaj z krytyką ;P Jasne że na nim byłem , takie filmy na domowym divix'ie to zabójstwo obrazu i dzwięku..... po prostu muszę go mieć w swojej kolekcji , dzięki :)

Jasny gwint ! Jak ja mam go sciagac ? Jeszcze się w takie bajery nie bawiłem.....

Użytkownik Surin edytował ten post 10.09.2006 - |20:22|

• 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#5 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 11.09.2006 - |16:12|

Jasny gwint ! Jak ja mam go sciagac ? Jeszcze się w takie bajery nie bawiłem.....

Normalnie wklejasz link w przeglądarkę otwiera sie stroan megashare czekasz aż odliczy 10 sekund klikasz na download i ściągasz.
A jeszcze apropo meczenia się, to ja też preferuję film oryginalny na dvd, bo zależy mi na efektach dźwiękowych, a do kina nie chodzę, po za drogo, a po za tym nie o to wydałem kupę kasy na plazmę 42 cale i niezłe kino domowe,żeby chodzić do kina.

Użytkownik waski edytował ten post 11.09.2006 - |16:31|

• 0

#6 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 11.09.2006 - |18:48|

ten film to całkowite dno, nic w nim nie jest ciekawgo, no ale spodziewałem się że to słaby film i się nie pomyliłem, scenariusz wysany z palca takie coś to ja sam mogłem wymyśli, nie polecam tym którzy zamierzają go oglądnąć :afro:
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#7 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 11.09.2006 - |18:57|

ten film to całkowite dno, nic w nim nie jest ciekawgo, no ale spodziewałem się że to słaby film i się nie pomyliłem, scenariusz wysany z palca takie coś to ja sam mogłem wymyśli, nie polecam tym którzy zamierzają go oglądnąć :afro:

Dzięki za poparcie mojej tezy, że zmarnowano taki potencjał jaki drzemał w tej produkcji, a najdziwniejsze jest to, że zrąbał go jego właściciel, bo gdyby kto inny wziął się za tą produkcję i film byłby do kitu to nie byłoby to dziwne, ale sam Michael Man, który stworzył arcydzieło czyli serial, sknocił kompletnie film.
Powinni natychmiast zmienic jego nazwę z "Miami Vice" na "Miami szajs". :lol: :lol:

Użytkownik waski edytował ten post 11.09.2006 - |18:58|

• 0

#8 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 13.09.2006 - |21:43|

powiem tak: jeśli ktoś nie widział serialu, albo juz o nim zapomniał to proszę bardzo, moze da się nabrać, ale raczej trudno będzie bo obleśny facet z tłustym łbem i wąsiskami w stylu "Ogniem i mieczem" nie miał prawa poderwać zadnej laski a już na pewno nie lali bosa narkotykowego, więc może dobrze trafiliśmy z tą pozycją na forum miłośników SF??
A tak serio to film rozczarowuje: dłuzyzny i generalnie brak pomysłu możnaby przełknąć, bo nie rujnują tego tytułu tak jak odtwórcy głównych ról:
- jeden jest wstrętny a drugiego prawie nie ma, jeden gra jak noga a drugiego nawet nie widać, jeden powiniem zainwestowac we fryzjera a drugi w lekcje ddykcji, żeby mówić a nie mamrotać.
Szkoda tytułu !!!
Don Jonson - jesteś jedyny i niezastąpiony
Colin Farell - byłeś boski w Raporcie Miniejszości ale tutaj dałeś......)
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#9 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 22.09.2006 - |16:49|

Wolalam serial-mysle ,iz byl o niebo lepszy.Film to pomylka.Moze dlatego,ze dobrano zlych aktorow grajacych glowne postacie. :buu: :censored:
  • 0

#10 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 06.07.2007 - |11:40|

Ja dopiero ten film obejrzalem, bo po tylu slowach krytyki sadzilem ze nie warto.
I absolutnie sie z wami nie zgodze !

Swietny klimat, prawdziwe postacie, piękne choć "chłodne" zdjęcia i niesamowita, przeszywajaca muzyka ! Taki film warto obejrzeć i warto obejrzeć nie jeden raz. Zdecydowanie najlepsza sensacja, jaką widziałem w tym roku.

Miami Vice to film dla widzów myślących, dla których efekty specjalne to nie jest najważniejsza rzecz w filmie! To prawda że film rozkręca się powoli, to prawda że nie ma głupkowatych pościgów, to prawda że przez 3/4 filmu nie ma naciąganych nawalanek. Bo nie jest to plastikowa i bezmyślna papka dla popcorniarzy. Ci powinni zainteresować się Jamesem Bondem albo Szklana Pułapką 4.0.

Finałowa scena w porcie - mistrzostwo świata ! Nie ma tu debilnie wybuchających samochodów pod samo niebo, hektolitrów krwi czy jakiegoś rambo-kolesia, który sam jeden zabija wszystkich wrogów. Finał niesamowicie trzyma w napięciu, już dawno czegoś takiego nie widziałem. Po prostu tak powinny wyglądać tego typu sceny. Realizm, klimat, napięcie - a nie durne wybuchy, bijatyki kung-fu czy rakiety wystrzeliwane z zegarka.

Polecam każdemu koneserowi, ktory lubi kawal dobrego kina.
  • 0

#11 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 06.07.2007 - |13:26|

Swietny klimat, prawdziwe postacie, piękne choć "chłodne" zdjęcia i niesamowita, przeszywajaca muzyka ! Taki film warto obejrzeć i warto obejrzeć nie jeden raz. Zdecydowanie najlepsza sensacja, jaką widziałem w tym roku.

Miami Vice to film dla widzów myślących, dla których efekty specjalne to nie jest najważniejsza rzecz w filmie! To prawda że film rozkręca się powoli, to prawda że nie ma głupkowatych pościgów, to prawda że przez 3/4 filmu nie ma naciąganych nawalanek. Bo nie jest to plastikowa i bezmyślna papka dla popcorniarzy. Ci powinni zainteresować się Jamesem Bondem albo Szklana Pułapką 4.0.

Finałowa scena w porcie - mistrzostwo świata ! Nie ma tu debilnie wybuchających samochodów pod samo niebo, hektolitrów krwi czy jakiegoś rambo-kolesia, który sam jeden zabija wszystkich wrogów. Finał niesamowicie trzyma w napięciu, już dawno czegoś takiego nie widziałem. Po prostu tak powinny wyglądać tego typu sceny. Realizm, klimat, napięcie - a nie durne wybuchy, bijatyki kung-fu czy rakiety wystrzeliwane z zegarka.

Całkowicie się zgadzam.
Wczoraj oglądałem Szklaną Pułapkę 4 - oczywiście, film świetny (taki typowo sensacyjno-rozrywkowy). Ale nie można go porównywać do Miami Vice, bo to 2 zupełnie różne światy.
W MV widać, że reżyserowi zależało na realizmie, jeśli więc ktoś szuka 50 strzelanin itp. to niech nie ogląda.
Jak dla mnie jest to jeden z najlepszych ostatnich filmów sensacyjnych.

ps: muzyka jest niesamowita !!

Użytkownik logic edytował ten post 06.07.2007 - |15:27|

• 0
The memory remains.

#12 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 06.07.2007 - |14:58|

Ja dopiero ten film obejrzalem, bo po tylu slowach krytyki sadzilem ze nie warto.
I absolutnie sie z wami nie zgodze !
Polecam każdemu koneserowi, ktory lubi kawal dobrego kina.

To co według ciebie to my-czyli ci którym się nie podobał to bezmuzgowcy, pomyśl co ty gadasz, podobał ci się film i tyle twoja sprawa, a ty już jedziesz że jak ktoś lubi bonda to jest bezmózgim yeti, tak odebrałem twój opis.
Ja naprzykład uwielbiam bonda i szklaną pułapkę, dobrze się na nich bawie i oto chodzi w kinie, żeby się dobrze bawić, a jak ty na pierwszym planie ustawiasz to że w tym czy tamtym filmie nie ma realizmu, jakieś głupie gadgety, wybuchy po których bohater wychodzi bez szwanku, to jesteś kompletnie nie poważny, bo ja film traktuje jako czystą rozrywkę i nic więcej, a ty najwyraźniej bierzesz filmy bardzo osobiście.
A Miami Vice to mega kupa, serial to była perełka, a film to kompletne dno i tyle.
  • 0

#13 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 06.07.2007 - |18:18|

w filmie nie ma realizmu, jakieś głupie gadgety, wybuchy po których bohater wychodzi bez szwanku, to jesteś kompletnie nie poważny

To wlasnie nie ja jestem niepowazny - ale ten, kto traktuje cos takiego powaznie.
Chociaz odrobina zdrowego rozsadku w dobrym filmie jest potrzebna. Ale przyznaje, ze jak mialem 15 lat, to tez podniecaly mnie filmy typu Rambo i Commando i byly to najwspanialsze filmy jakie mozna bylo sobie wyobrazic :) Gusta sie zmieniaja i obecnie nie lubie, kiedy traktuje sie widza jak idiote. Oczywiscie filmy akcji tez lubie i ogladam, ale jak serwuja kompletne herezje, to takie filmy osobiscie nie moge nazwac swietnymi.

A co do samego Miami Vice - to na nieszczescie widzow zaserwowano wersje z powycinanymi scenami !
W wersji kinowej brak poczatku filmu, gdzie sa swietne poscigi motorówami (ktore to sceny byly w trailerach), wycieli tez strzelanine w tym nocnym klubie... i jeszcze troche. Dlatego warto zapoznac sie z wersja UNCUT, bo jest pelniejsza i bardziej atrakcyjna.

Podejrzewam tez, ze niektorzy ogladali film w wersji "chamska kinówa" z "do d... dzwiekiem".
Ja na takich wersjach tez usypiam, niezaleznie czy to jest akcja, komedia czy horror.
Czy ktos wogole zauwazyl, jaka czadowa jest w tym filmie muzyka ? Oczywiscie nikt !

Użytkownik DanielP edytował ten post 06.07.2007 - |18:19|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych