Leviatany
Napisano 15.02.2004 - |12:04|
Inne dręczące mnie pytanie jest takie : Talyn, pancernik który miał w domyśłe umiec zniszczyć największe okrety w tym niszczyciele Rozjemców ale cos mi tu nie pasuje. Talyn jako pancernik ma jeden typ uzbrojenia - działo. Skoro to miałby być śmiertelna broń która umiała by niszczyc wszystko to musiało by dysponować ogromną siła zniszczenia czyli strzał i nie ma przeciwnika a jednak wiele razy spotykamy sie, że talyn tylko uszkadza. Dobra twierdzenie, ze jest młody chyba nie o to w tym chodzi bo to, że jest mniejszy powinno oznaczac, ze jest zwrtoniejszy i nawet siłe ognia nadrabiał by zwrotnościa a tu widzimy w serial jak dostaje wycisk od eskadry prowlerów..... Kolejna sprawa to jego wielkosc - widzimy go w ładowni niszczyciela PK i jest dosyć duzy ale wzgledem całego pancernika PK jest jak maluszek czyli musi urosnac jeszcze sporo by teoretycznie zmieżyc sie ze takim kolosem jaki jest krązownik PK czy chocby niszczyciel Sobacenów. A co wy o tym sadzicie ??
Na koniec proponuje udział w małej ankiecie - który ze leviatanów ci sie najbardziej podoba?. Pominołem inne leviatany które spotkaliśmy w serialu bo było ich raptem 3 dodatkowe i kiedys kilka innych pokazanych na tle konwoju PK
Napisano 15.02.2004 - |14:27|
Z tym działem Talyna, to w koncu on mógł regulowac siłe ataku i np jak strzelał do Moyi, to nie chciał jej zabić, ale raczej by mógł.
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel
Napisano 15.02.2004 - |14:39|
gulus
Napisano 21.02.2004 - |13:12|
Raz na czas ostatnio wchodze na forum i zaraz musze sie zdenerwować.
Obiecuje, że z mojej strony nie bedzie juz żadnych ankiet.
Napisano 21.02.2004 - |17:28|
gulus
Napisano 27.02.2004 - |16:09|
Napisano 28.02.2004 - |23:25|
Napisano 04.03.2004 - |01:35|
Bardzo ciekawy pomysł biomechaniczny statek, ale ten pilot coś tak jakby z innej bajki. Tak sie zastanawiałem jeśli urodzi sie nowy lewiatan, jak ma się połączyc z pilotem a może dopuki nie przewozi ludzi pilot nie jest mu potrzebny.
A co do nóg pilota to nie przypominam sobie żeby było pokazane cos co by wykluczało istnienie u niego jakiegoś rodzaju nóg np: jak u ślimaka czy jakiegoś podobnego rozwiązania. W scenie ze wspomnień pilota z rodzinnej planety wygladało jak by brodził on wjakiś oparach, puźniej na statku pokazany jest w worku. Najwiecej dolnej czesci ciała to widac chyba wtedy jak go odłączają od Moyi
serial ogladałem dość dawno więc jak gdzieś się pomyliłem to wybaczcie
ps; do Gulusa post mial byc edytowany bo napisałem tamto i musiałem odejść od kompa nie wiedziałem nawet że poszedł on na forum a co do błędów i stylistyki zawsze miałem z tym problemy
Użytkownik Blue edytował ten post 04.03.2004 - |01:36|
Napisano 04.03.2004 - |13:03|
Napisano 04.03.2004 - |15:17|
gulus
Napisano 04.03.2004 - |18:12|
Napisano 17.04.2004 - |08:56|
Chodzi też o to, że nie nauczył się on do końca panować nad własną siłą ognia. Czasami używa jej za dużo, a często nie potrafi wykrzesać więcej niż minimum. Był jak dziecko, które nie do końca umie chodzić czy chwytać przedmioty.
Co do pilotów: Są oni rasą, która nie może samodzielnie podróżować. Mają oni kończyny dolne, które są usuwane, gdy łączy się ich z Leviatanami. Sami żyją sobie na pewnej planecie, gdzie starszysna zezwala młodym osobnikom na połączenia i chyba tam je przeprowadzają.
Rozjemcy zaś łapią "gotowe" Leviatany i używają do transportu.
Napisano 17.04.2004 - |09:18|
Napisano 22.04.2004 - |21:35|
Napisano 07.05.2004 - |12:54|
... a mnie maleństwo Moyi przerażało...mutant...wypaczona przez Craisa psychika... i nie wiedział do końca co może zrobić ze swoimi zabawkami...i tak na koniec nie wielkość świadczy o sile rażeniaGlosowalem na Moye. Talyn byl zbyt nieobliczalny i bylo go zbyt malo zeby mozna sie bylo z nim zzyc tak jak z Moyą i jej pasazerami. Nawet bioarac pod uwage jego mlody wiek i numery jakie wycinal ciezko byloby stwierdzic, ze wyrosnie z niego Lewiatan z charakterem podobnym do Moyi i calej jej rasy.
Napisano 10.05.2004 - |18:26|
W tym przypadku sądziło . Głowne działo wedle opisu mogło znszczyć (lub poważnie uszkodzić ) Krążownik Rozjęmców lub pancernik Scaran , a jak widzieliśmy w serialu (3 sezon) to niestety stało się inaczej - ostrzał z krązownika uszkodził malca i to dosyć poważnie ....i tak na koniec nie wielkość świadczy o sile rażenia
Napisano 10.05.2004 - |20:02|
Napisano 10.05.2004 - |20:19|
Tak, to prawda . Przecież do marauderów nie bedzie strzelał pelną mocą bo w ten sposób szybko by wyczerpał energię . Zresztą , w tym odcinku w którym postrzelił Moyę użył najmniejszej mocy z jaką działo może oddać strzał.Coś mi tak chodzi po głowie, że gdzieś to było powiedziane.
#20 Gość_jooboo_*
Napisano 24.07.2004 - |14:11|
Taka uwaga na marginesie. Niedawno przeczytałem "Dysfunkcję Rzeczywistości" Hamiltona i tam kwestia żywych statków była chyba najlepiej rozwiązana. Były to statki stworzone dzięki zaawansowanej genetyce, wszystko było logicznie uzasadnione. Brak takiej podstawy jest jedną z nielicznych wad Fara.
P.S. Do tych, którzy czytali "Dysfunkcję": milo by było obejrzeć serial na podstawie świata z tej książki. Co o tym myślicie? Może ktoś założy wątek? Ja nie czuję się upoważniony (to mój drugi post), bo może rzecz nie pasuje do tematu całego forum.
Pozdrawiam
JooBoo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych