Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kiedy zaczynać oglądanie SGA ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 15.07.2006 - |11:22|

Poniewaz nie widzialem jeszcze wszystkich sezonow SG1, a SGA wogole, wiec ciekawi mnie, od kiedy nalezy zaczac ogladanie SGA wzgledem SG1 ? Czy najlepszy moment to od razu po odcinku "Lost City" ? Czy jakas chlonologia i wspolne poprzeplatane watki lacza SG1 z SGA ?
  • 0

#2 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 15.07.2006 - |11:28|

Wg mnie najlepiej skończyć 8 sezon SG1 i wziąć sie za 1 sezon SGA. Przynajmniej ja tak zrobiłem i obyło sie bez komplikacji.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#3 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 15.07.2006 - |11:39|

SG-1 S01-07
SG-1 S08E01-02
SGA S01E01-02
potem naprzemiennie epizody SG-1 S08 i SGA S01, S08E03, S01E03, S08E04, S01E04 itd, tak było emitowane i warto się tego trzymać.
Identycznie S09 SG-1 i S02 SGA, te same numery epizodów po sobie zaczynając od SG-1 :)
itd
  • 0
Master of possimpible ;)

#4 Lord_Yu

Lord_Yu

Szeregowy

• Email
  • 52 postów
  • MiastoTarnow

Napisano 30.08.2006 - |14:54|

Najpierw SG1 sezony 1 -> 8,
nastepnie Atlantis, na przemian z SG1 :)
  • 0
W oczekiwaniu na SGA se number 4 :]
VRIP - SG1V

#5 Nosfi

Nosfi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 122 postów
  • MiastoŚwinoujście

Napisano 22.09.2006 - |11:51|

Szczerze powiedziawszy ciężko jest rafić z dokładnością co do oglądania

Głównym problemem jest S8 SG-1:
1. moment podróży na Atlantydę (odc. 3 S8, chyba),
2. moment wylotu Dedala z Ziemi na Atlantydę (1/2 odc. SG-1 S9),
w tym czasie musimy przejechać 17 odc. SGA S1 (1-17).

Następnie dokańczamy SGA S1 i zaczynamy SGA S2 odc. 1 (oblężenie cz.3 - Dedal przylatuje).

Dla wyrównania jeszcze odc. 2 SGA S2 ... i dalej lecimy równolegle, tj. SG-1 S9 od 3 w górę i SGA S2 od 3 w górę ...

Chyba jakoś tak było by dobrze ... :)
  • 0
... And They Have A Plan ...

... cokolwiek by nie było to i tak będzie ...

#6 martina29

martina29

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 22.09.2006 - |15:06|

a ja nie oglądając wczesniej sg-1 ( bo filmu stargate i dawno dawno temu troche odcinkow sg1 jak jeszcze w polsacie bodajże emitowali, nie liczę)
zaczęłam oglądac atlantisa i jakoś wszystko jest jasne :D. Atlantis ma swoją odzielną histioryjkę, która wprawdzie się zazębia z sg1, ale moim zdaniem jak ktos nie oglądał całego sg tez może spokojnie SGA oglądać. To moje zdanie oczywiście.

Użytkownik martina29 edytował ten post 22.09.2006 - |15:07|

• 0
::. GRUPA TARDIS .::

Dołączona grafika

#7 Badas

Badas

Kapral

• Użytkownik
  • 168 postów
  • MiastoKraków

Napisano 22.09.2006 - |16:38|

SG-1 całość do sezonu 8, dwa pierwsze odcinki sezonu 8, a potem naprzemiennie SG-1 i SGA. Ja tak ogladałem i wszystko było bardzo jasne.
  • 0

#8 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 30.06.2007 - |23:53|

Sama jestem w przesmiesznym polozeniu. Dopiero zaczelam przygode z serialem SG1 i dotarlam do odcinka 9 -sezonu I. Atlantis ogladalam na rowni z SG1 i pierwszy sezon mam za soba.Naprawde trudno mi poradzic.Moze jednak byloby lepiej najpierw skonczyc Sg1 a potem zabrac sie za Atlantisa. Ja tak nie zrobilam i dlatego tez, nie mialam pojecia ,ze Weirowa juz sie w Gwiezdnych Wrotach pojawila.Stad byly moje pytania typu,, Boze,skad ta babe wytrzasneli'' itp... :wacko9: :rolleyes7:
  • 0

#9 teyla

teyla

Starszy szeregowy

• Email
  • 90 postów
  • MiastoAlwernia/Kraków

Napisano 29.07.2007 - |00:35|

wg. mnie chyba najlepiej oglądać oba seriale w kolejności emitowania... zresztą w moim przypadku nie ma początku i końca, bo Atlantis oglądam na okrągło :P
  • 0
.::][ open the gate and dream ][::.

http://chevronone.com ;)

#10 salem70

salem70

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 31.07.2007 - |07:38|

Ogladalem zarowno sg-1 jak i atlantis i nie wiedzialem jak sobie poradzic. Zanim obejrzalem czytalem ten watek i zrobilem zupelnie inaczej. S01 - S10 SG-1 a potem dopiero atlantis. Najwazniejsze ze nie trzeba ogladac atlantisa by zrozumiec 100 % sg-1, a niestety wiedza z sg-1 jet potrzebna do atlantisa..
  • 0

#11 Gregis

Gregis

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 20.09.2007 - |12:47|

Dan - ja skonczylem najpierw calosc SG1 - potem sie wziolem za SGA ... i nie zaluje :)

Użytkownik Gregis edytował ten post 20.09.2007 - |12:47|

• 0

#12 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 20.09.2007 - |19:44|

wszystko juz zostalo jasno powiedziane....
jak chce sie zachowac chronologiczna kolejnosc, zaczynamy w 8mym sezonie SG1
a jak wam wszystko jedno, to po co w ogole sie pytac..... :D

Użytkownik elam edytował ten post 20.09.2007 - |19:45|

• 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#13 DaBiDo

DaBiDo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoKraków

Napisano 26.09.2007 - |16:35|

Witam :)

Ja oglądałem SG-1 w całości
Następnie zacząłem Atlantis i jest ok

Zresztą nie mam tak krótkiej pamięci, by sobie nie przypominać co się działa na ziemi w czasie gdy rozgrywają sie losy galaktyki Pegaza.

Problem był gdy oglądałem SG-1 końcowe sezony, gdzie było nawiązanie do SG-A no i jeden odcinek, gdzie GA-1 wyruszyła na Atlantydę, ale dola przeciętnego umysłu nie stanowi to problemu :)

Gdybym się miał bawić w przeplatanie, to nie za bardzo by mi się to podobało. Aż tylu powiązań nie ma, by się wysilać w układanie planu oglądania kolejnych odcinków.

Teraz jak już skończyłem, tuż przed wyjściem 4 serii SG-A nie mogę sie doczekać następnych odcinków, choć bardzo brakuje mi ekipy z SG-1

Uważa, że skoro skończyło się SG-1 korzystny byłby przylot na Atlantydę Carter i Daniela :D Ale by było fajnie, zwłaszcza po stracie ... /nie chcę pisać, by nie robić spamu dla osób, które nie oglądały/ :(
  • 0

#14 dix

dix

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoWu-wu-a

Napisano 01.10.2007 - |22:35|

a ja najpierw obejrzalem atlantis a dopiero potem sg1 , ogladalem filmy i sg-1 jak byl w pl tele i nie mialem jakis wiekszych problemow tak naprawde sa to 2 inne seriale ktore czasami delikatnie sie o siebie ocieraja
  • 0

#15 warm

warm

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 27.10.2007 - |15:11|

Witajcie !
a ja dopiero zaczynam przygode , kiedys ogądałem SG fabularny potem kawałki na AXN i to był koniec
a teraz mam do was pytanie czy ma ktos wszyskie sezony od 1 do 4 chetnie od..... lub jakas inna forma
odezwałem sie do paru osub na GG ale nic nie odpisujecie szkoda
Pozdrawiam
Krzysiek
  • 0

#16 Kalein

Kalein

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 08.02.2008 - |17:10|

Zgadzam się z martiną spokojnie można oglądać osobno SGA od SG1. Co prawda akcja się zazębia ale nie utrudnia oglądania osobno tych serii. :) Ale no cóż. Ja oglądałam wszystko po kolei więc mówię co mi się wydaje.
  • 0

#17 Th0R

Th0R

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów
  • MiastoKraków

Napisano 20.09.2010 - |21:47|

Witam :)
Mam pytanie o kolejność oglądania SG. Rozumiem, że do S08E02 oglądać tylko SG-1 i potem naprzemiennie SGA/SG-1. Po skończeniu zabrać się za SGU.
Ale oprócz seriali są też filmy. Mógłby mi ktoś doradzić kiedy mniej-więcej obejrzeć kolejne filmy SG? :)
Z góry dzięki.

• 0

#18 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 21.09.2010 - |01:11|

Filmy (arka i continuum) oczywiście po 10s SG-1.
  • 0

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

#19 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 22.09.2010 - |06:28|

Najpierw kumpel mnie zaraził SGA, potem nadrobiłem zaległości z SG-1. Jakoś specjalnie nie czułem, że coś ważnego mi umknęło. To nie Lost.
  • 0

#20 Sopranoss

Sopranoss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 22.09.2010 - |20:43|

Też trochę dziwnie oglądałem, najpierw dokończyłem SG-1, a później zabrałem się za SGA, na końcu były filmy. A teraz usystematyzujmy. Najpierw oglądasz Stargate: SG-1 do 7 sezonu włącznie. Po zakończeniu sezonu 7, rozpoczynasz oglądanie na przemian 1 sezon Stargate: Atlantis i 8 sezon Stargate: SG-1. Później 2 SGA I 9 SG-1. 3 SGA 10 SG-1. Mniej więcej na przemian. Gdy już obejrzysz SG-1 możesz obejrzeć dwa filmy, Stargate: Ark of the Truth, a później Stargate: Continuum. Oczywiście, kończysz w tym czasie SGA (sezon 4 i 5). Oczywiście, możesz najpierw obejrzeć wszystkie sezony SGA a później filmy, jednak nie ma to znaczenia. To już dla nowych użytkowników, bo tamten raczej nie przeczyta :)

//Edit: No i racja, jak już to wszystko przerobisz, bierzesz się obowiązkowo za Stargate: Universe. Premiera sezonu drugiego będzie już 28 września, jeszcze zdążysz! :)

Użytkownik Sopranoss edytował ten post 22.09.2010 - |20:44|

• 0
Uznałem,że ten podpis, który tutaj gościł obniżał poziom każdej mojej wypowiedzi, więc teraz jest ten.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych