P.S. Akcja rozkręca się dość powoli, ale warto "przetrwać" początek pierwszego tomu (wątek osadników jest z początku taki sobie raczej ciężkawy), ponieważ później jest sama słodycz
Peter F. Hamilton
Gość_jooboo_*
Napisano 26.06.2006 - |03:16|
P.S. Akcja rozkręca się dość powoli, ale warto "przetrwać" początek pierwszego tomu (wątek osadników jest z początku taki sobie raczej ciężkawy), ponieważ później jest sama słodycz
Napisano 26.06.2006 - |14:52|
Jezeli mogę dodać , to niektóre watki z poczatku są potem dosyć mocno explatowane , wiec na prawdę warto . A swoją drogą ja na razie jestem tylko po pierwszym (z biblioteki ) i ochoczo poluje na pozostałe .Akcja rozkręca się dość powoli, ale warto "przetrwać" początek pierwszego tomu
Napisano 02.07.2006 - |14:52|
Użytkownik inwe edytował ten post 02.07.2006 - |14:52|
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Gość_jooboo_*
Napisano 17.10.2006 - |12:46|
Użytkownik jooboo edytował ten post 17.10.2006 - |12:47|
Napisano 27.03.2008 - |19:45|
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 04.06.2011 - |09:00|
Po Dysfunkcji , na rodzimym rynku wydawniczym pokazał się kolejny jego cykl - Wspólnota Międzyukładowa - akcja zaczyna się 2380 . Tu rozwój Ludzkości potoczył się zupełnie inaczej niż w Dysfunkcji . kto zainteresowany - tego zapraszam do zapoznania się z : Gwiazdą Pandory i z Judaszem wyzwolonym .
Napisano 20.06.2011 - |18:39|
Trzeba się przyzwyczaić że czasem fabuła i przede wszystkim związki międzyludzkie (damsko-męskie
Bardziej mnie ukłuło jak wielokrotnie autor zaznaczał że w całej Wspólnocie drogi są zbudowane z specjalnego rodzaju betonu (pffff) albo z niczego, cholerny monopol.
Napisano 21.06.2011 - |18:52|
Tak samo mógłbyś mieć pretensję do STT że nie udostępnia techniki tuneli innym .
W odróżnieniu od dysfunkcji , wspólnota ma kontynuację - nieco lat minęło od poprzedniej części - jest rok 3580 ludzkość się rozwinęła i podzieliła na zwykłych ( Elewatów i Awangardów )oraz prawie post-fizycznych (znaczy się prawie ascendentów).
Napisano 23.06.2011 - |17:47|
JCB i przypominanie czytelnikowi po czym akurat poruszają się bohaterowie to jednak wręcz reklama i na mój gust absolutne przegięcie.
Kontynuacji jeszcze nie czytałem, poczekam aż wyjdzie po polsku.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »