Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bitwy w Star Treku

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Muoteck

Muoteck

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 20.06.2006 - |22:09|

Na początek zaznaczę, że linka do tego znalazłem na forum, ale nie pamietam na którym. Szukałem tutaj tematów o tym , ale niczego nie znalazłem. Jesli jednak było to już tu zamieszczone - eksterminujcie ten temat ;) Myślałem też czy nie zamieścić tego w 'Rzeczywistość militarna...', ale to jednak nie pasuje zbytnio do prowadzonych tam ostatnio rozmów.

Sam filmik to kompilacja walk w ST (głównie DS9) przy muzyce Nightwisha (chyba), promujący stworzoną przez fanów karciankę TrekWar (LINK). Mój znajomy fan ST określił go jako 'czad' :D

Filmik leży TUTAJ.

Użytkownik Muoteck edytował ten post 21.06.2006 - |18:26|

• 0
Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.

#2 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 21.06.2006 - |07:24|

Super filmik :) Jestem pod wrażeniem (chociaż jakby sami wymodelowali, a nie robili montażu już istniejących to by to było jeszcze lepsze).

PS. Ta bitwa (pod DS9) to była chyba największa bitwa w świece ST. Może ktoś wie ile tam walczyło okrętów i jakie były straty
  • 0
Zawsze po grudzie

#3 Zarathos

Zarathos

Kapral

• Użytkownik
  • 241 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 21.06.2006 - |15:10|

1254 okrety Dominium i okolo 620 okretow Federacji. Potem przyleciala grupa okretow KSO, ile - nie wiem. Przetrwalo co najmniej 200 okretow Federacji, co do reszty flot nie ma danych, ale biorac pod uwage, ze GF zdolala sie przedrzec przez 2-krotnie bardziej silniejsza linie wroga, pewnie sporo okretow Dominium padlo.
  • 0
I Kruk wcale nie odlata, jakby myślał siedzieć lata
Na Pallady biuście przy drzwiach, pośród dwóch kamiennych króż,
Krwawo lśni mu wzrok ponury, jak u diabła, spod rzęs chmury;
Światło lampy rzuca z góry jego cień na pokój wzdłuż,
A ma dusza z tego cienia, co komnatę zaległ wzdłuż,
Nie powstanie - nigdy już!

#4 I. Thorne

I. Thorne

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 21.06.2006 - |15:40|

Trzeba uważać, bo w tym filmiku są kawałki wielu bitew:
1. Wolf 359 (DS9 1x01 The Emissary): 1 sześcian Borga vs 39 okrętów Federacji. Straty: 39 okrętów Federacji.
2. Pierwsza bitwa o DS9 (DS9 5x22 Call to Arms) 1 kardazjańska stacja kosmiczna typu Nor vs flota Dominium (Kardazjanie wtedy wchodzili w sład Dominium). Straty: ponad 50 okrętów Dominium, głównie Hideki i myśliwców Jem'Hadar.
3. Druga bitwa o DS9 (DS9 6x06 Sacriface of Angels) dane podał wyżej Zarathos.
4. Pierwsza bitwa w układzie Chin'Toka (DS9 6x22 Tears of the Prophets) dane nieznane (dla mnie). Straty: poważne dla sił sojuszu Federacji, ale Dominium straciło strategicznie ważny układ i stocznie (ciejawe, że ich na ekranie nie widać.
5. Druga bitwa w układzie Chin'Toka (DS9 7x20 The Changing face of Evil) dane nieznane. Straty: wszystkie okręty sojuszu Federacji poza 1 klingońskim B'Relem.
6. Bitwa o Kardazję Prime (DS9 7x25 What You Leave Behind) ostatnia bitwa w wojnie dominiońskiej, po przejściu Kardazjan na stronę Federacji porażka sił Dominium i podpisanie traktatu pokojowego, nakazującego opuszczenie przez Dominium kwadrantu Alfa.

Oprócz tego zauważyłem zniszczenie Valianta (DS9 6x21 Valiant) w starciu z ciężkim krążownikiem Jem'Hadar.

Zapewne coś jeszcze przegapiłem. Jak ktoś widział coś jeszcze to niech da znać.
  • 0

#5 Zarathos

Zarathos

Kapral

• Użytkownik
  • 241 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 21.06.2006 - |17:51|

1) Walczylo 40 okretow, 39 zostalo zniszczonych, jeden powaznie uszkodzony.

5) w drugiej bitwie o Chin'Toke Federacja, Romulanie i Klingonie stracili łącznie 311 okrętów. 1 przetrwał - Bird of Prey: Ki'Tang

------

Byla jeszcze bitwa DS9 vs Klingonie w The Way of the Warrior. Straty Federacji - 0. Straty KSO - nieznane.
  • 0
I Kruk wcale nie odlata, jakby myślał siedzieć lata
Na Pallady biuście przy drzwiach, pośród dwóch kamiennych króż,
Krwawo lśni mu wzrok ponury, jak u diabła, spod rzęs chmury;
Światło lampy rzuca z góry jego cień na pokój wzdłuż,
A ma dusza z tego cienia, co komnatę zaległ wzdłuż,
Nie powstanie - nigdy już!

#6 Blah

Blah

Plutonowy

• Użytkownik
  • 372 postów

Napisano 21.06.2006 - |23:49|

Jakies pomysly co to za utwor?
Na 99% jest to nightwish ale nie moge znalezc dokladniej

Edit
ok znalazlem:)
Nightwish - end of all hope

Użytkownik Blah edytował ten post 22.06.2006 - |00:43|

• 0

#7 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 22.06.2006 - |09:29|

Wspaniała kompilacja. Szkoda tylko,że muza jest jedyną ścieżką dźwiękową. Że brak wystrzałów, kilku zdań głównych bohaterów (Sisco). Jedym słowem takiego mixu dżwiękowego. No ale cóż - w kosmosie nikt nie słyszy Twojego krzyku...
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#8 Broken Fang

Broken Fang

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 05.10.2006 - |10:43|

w bitwie pod wplf 359 brało udział 41 okrętów federacji + dwa okręty Klingońskie, z czego przetrwały 2 okręty federacji i jeden klingoński okręt, drógi okręt który przetrwał to USS Righteous, który dzięki działaniom kadeta Ferlonga pochodzącego z 2376, który został przeniesiony przez Q w przeszłość by dać mu okazje uratować swojego ojca. Ferlong powstrzymał nieznaną siłe która doprowadziła do zniszczenia USS Righteous, przez co Q żeby nie zakłócać linii czasowej żuca USS Righteous w przyszłość co jest wyjaśnieniem dlaczego we wszystkich raportach występuje jako zaginiony,

Ps cała historia USS Righteous jest przectawiona w Audio Booku Star Trek: Borg, i w filmie interaktywnym o tym smym tytułem
  • 0
STOP DZIECIOM VOYAGERA

#9 grekarn

grekarn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoSiechnice

Napisano 05.10.2006 - |18:45|

Skad jeszcze mozna sciagnac ten film?? Hmm te linki w pierwszym poscie mi nie dzialaja, nie wiem co jest.
  • 0
You All My Children Now Freddy K

#10 I. Thorne

I. Thorne

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 06.10.2006 - |10:48|

Fang, przypominam, że wszystkie książki są niekanoniczne, więc w bitwie brało udział tyle jednostek ile powiedziane wcześniej czyli 40.
  • 0

#11 Broken Fang

Broken Fang

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 07.10.2006 - |09:09|

moge zarayzykować twierdzenie, że Star trek Borg jest kanoniczne światczy o tym obecność podczas produkcji Star Trek Borg Johna de Lancie który przez wszystkie treki był odwórcą roli Q.

PS Brało udział 40 okrętów Floty i dwa Bird of Prey
  • 0
STOP DZIECIOM VOYAGERA

#12 reyden

reyden

Plutonowy

• Email
  • 410 postów
  • MiastoUSS Excalibur (Gliwice)

Napisano 07.10.2006 - |14:06|

@ Fang

To ze w ST:Borg grał JDL nie znaczy że jest to kanon , nawet jak kilku aktorów z serialu podkłada głosy w jakieś grze czy audiobooku nie oznacza że aytomatycznie dane dzieło jest kanoniczne .
O tym co jest kanoniczne a co nie jest decyduje Paramount - wg. ostatniej definicji kanonem są seriale ENT,TOS,TNG,DS9,VOY , jeden odcinek TAS , Filmy 1-10 oraz chyba 1 czy 2 książki .

Wszystko inne jest niekanoniczne , nawet jak jest to oficjalna publikacja twórców serialu/filmu ( np. TM-y , ST Encyklopedia ) .
  • 0

We are Rangers
We walk in the dark places no others will enter
We do not break way from combat
We stand on the bridge and no one may pass
We do not retreat whateaver the reason
We live for the One
We die for the One

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych