Skocz do zawartości

Zdjęcie

Futurama

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 Badas

Badas

Kapral

• Użytkownik
  • 168 postów
  • MiastoKraków

Napisano 12.06.2006 - |22:54|

Futurama - bardziej znany w Polsce jako Przygody Frya w kosmosie (nawisem mowiąc, skąd oni wytrzasneli tą nazwę? :P ). Animowany serial sci-fi z ogromną dozą humoru, autorstwa Matta Groeninga (twórcy Simpsonów, których zreszta ten serial bardzo przypomina). Głownym bohaterem jest Fry - dosyć niezwykła osoba, który zostaje zamrożony i budzi się w roku 3000. Wraz z kosmicznymi przyjaciółmi przeżywają masę niesamowitych przygód. Jako że akcja dzieje się w przyszłości, jest bardzo dużo nawiązań do elementów matematyki, fizyki (czym zresztą bardzo chawlą się autorzy) i innych dziedzin bez których żaden sci-fi nie może się obejść. Niestety jako że żyjemy w tym zacofanym kraju nie zostały jeszcze wydane w polskiej wersji językowej serie na DVD :angry: Pozostaje korzystac z osiołka -_- lub sprawić sobie wersje w innym języku.

Zainteresowanych Futuramą odsyłam na inne strony :)
http://www.gotfuturama.com/
http://www.ertom.com.pl/futurama/
http://pl.wikipedia.org/wiki/Futurama

Jeśli lubisz science fiction i humor pokroju simpsonów ten serial musisz obejrzeć!

Dołączona grafika

Użytkownik johnass edytował ten post 02.06.2010 - |21:27|

• 0

#2 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 08.10.2007 - |22:33|

Uwagi wierni fani ukazał się nowy trailer Futuramy w wersji długometrażowej - Bender's Big Score, zapowiada się ostra jazda - ach bym zapomniał BUY IT, BUY IT.
  • 0

#3 Hakson

Hakson

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 09.10.2007 - |12:36|

Niestety jako że żyjemy w tym zacofanym kraju nie zostały jeszcze wydane w polskiej wersji językowej serie na DVD

Jeśli idzie o Polskie wersje to w czerwcu wydano 1 sezon na DVD - trochę dziwnie go wydano bo 1 sezon ma 9 odc a u nas wydano ich 13 zabierając 4 z sezonu 2.

Wydanie spoko, 3 DVD w slimach a całość w kartonowym Boxie. Cena trochę kosmiczna bo średnio ponad 140 zł - ale że jestem wielkim fanem Bendera to zacisnąłem zęby i nabyłem.

Oczywiście jak zazwyczaj serial bez dodatków, a najlepsze jest że na Boxie pisze iż takowe są. Kolejny raz Dystrybutor olał klienta wydając niepełen produkt. Widać robi się nam łaskę że wogóle coś wydadzą.

Dystrybutor w Polsce: Imperial.

Co so samego serialu jest naprawdę wyczesany, zwłaszcza robot Bender (pijak, złodziej i jeszcze raz pijak). Nie będę się rozpisywał bo ciężko streścić. Naprawdę polecam każemu kto jeszcze nie widział - obejrzyjcie ze 2 - 3 odc. i wciągnie was od razu a jesli nie to znaczy zapewne że nie ten klimat.

Czekam teraz z nicierpliwością na 6 sezon - według episodworld start 27 listopada. Mam nadzieję że po tak długiej przerwie utrzymają poziom.

Użytkownik Hakson edytował ten post 09.10.2007 - |12:37|

• 0

#4 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 08.06.2010 - |03:52|

Temat widzę niespecjalnie żywy, pewno dlatego iż skasowali serial w między czasie. :P
No ale jakby kto nie wiedziała, ostatnio kilka filmów się pojawiło z tej serii, a już 25 czerwca (zdaje się 24, czasu USA) Futurama wraca z 6 sezonem po 7 letniej przerwie. Comedy Central wyemituje obecnie 26 odcinków.

Moim zdaniem miła wiadomość. :)

#5 Badziew

Badziew

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 08.06.2010 - |17:43|

:D
Filmy miały taki sobie poziom, tylko Bender's Big Score był naprawdę śmieszny. Oj w tym 6 sezonie będzie nadrabiania zaległości :P
  • 0

#6 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 10.06.2010 - |06:44|

Pytanie tylko czy aktorzy nie zestarzeli się za bardzo....
  • 0

#7 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 10.06.2010 - |09:45|

A co to ma do znaczenia? Mutacji raczej nie będą mieli.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 10.06.2010 - |09:46|

• 0

#8 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 10.06.2010 - |20:12|

Heh, nie wyszedł mi żart :)
  • 0

#9 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 10.06.2010 - |21:57|

Może i ci wyszedł, ale wiesz czasami można się ciekawych rzeczy w internecie dowiedzieć.
  • 0

#10 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 13.06.2010 - |12:12|

:D
Filmy miały taki sobie poziom, tylko Bender's Big Score był naprawdę śmieszny. Oj w tym 6 sezonie będzie nadrabiania zaległości :P

Filmy nie były złe ale Futurama najlepiej sprawdza się w formule serialu jednak.

• 0

#11 Lcsh

Lcsh

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 13.08.2010 - |13:45|

Futurama jest dla mnei dosc dziwacznym i charakterystycznym serialem. Zaczalem ogladac w ramach ogladania wszystkich tychbardziej znanych bajek, i po sprawdzeniu South Parka, Simpsonow, Family Guya, nadszedl czas na Futurame. Pomimo tego samego ojca co Simpsons podobienstw jest niezbyt duzo, ale serial da sie lubic. Jedyneitrzeba dac szanse i poogladac cos wiecej. Sezony wczesniejsze bylawy rozne, ale generalnie ggdzies od polowy 2 sezonu albo 3sezonu do konca bylo raczej dobrze niz zle. Mnostwoswietnycfh odwolan kulturalnych, nerdowskich itd. Bardzo fajniestworzone postacie, Catchphrasy Bendera, czy Frya swietnie sie zapamietuje. Filmy przyznajeze nie wyszlyza bardzo, tzn 1 film byl calkiem zgrabny, dalsze raczej mozna odpuscic chyba ze sie chce ogladnac wszytko. ^ sezon dosc rowny i wrocil do formy starszyhcsezonow, z gwiazdka jak dla mnie byl odcinek o eye-phonie, zamiotl mna dosc mocno. Zdecydowanie polecam, szczegolnosci milosnikom sci-fi.
  • 0
Mistrz: The Sopranos, Tell me you love me, The Wire, Oz
Bardzo dobre: Carnivale, Deadwood, Six Feet Under
Przyzwoite:Apparitions, Jericho, My Name is Earl, Odwroceni,
Ok, ale: Day Break, Happy Town, Heroes, Numb3rs, The Pacific, Prison Break, Twin Peaks

#12 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 20.08.2010 - |17:09|

Jak oceniacie 6-ty sezon? Jak dla mnie odcinki przeplatane jeśli chodzi o jakość, ale nie było tragicznych, natomiast 10 odcinek to jeden z najlepszych odcinków Futuramy dla mnie.
  • 0

#13 Lcsh

Lcsh

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 20.08.2010 - |19:28|

Zgodze sie ze jest rozny poziom,ale jednak trzeba przyznac,z e jak na dluga przerwe i powrot do serii,tojest naprawde dobrze. Jak juz wspomnialem, ogolnie troche terazjeste msubiektywny bo jestem po jednym z lepszych odcinkow wedlug mnie(jestem po 9). Zarzadzil mna odcinek o Eye-phonie. Nudny za to i praktyczneina nim usnalem byl odcinek wczesniej, oraz odcinek z maszyna latajaca. Choc moze sie podobac, mnie wynudzil.
  • 0
Mistrz: The Sopranos, Tell me you love me, The Wire, Oz
Bardzo dobre: Carnivale, Deadwood, Six Feet Under
Przyzwoite:Apparitions, Jericho, My Name is Earl, Odwroceni,
Ok, ale: Day Break, Happy Town, Heroes, Numb3rs, The Pacific, Prison Break, Twin Peaks

#14 Ananke

Ananke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.12.2010 - |13:44|

Z poziomem ostatniej serii jest różnie, ale są odcinki naprawdę niezłe. Zresztą tak samo było i poprzednio, nie wszystkie potrafiły mnie rozśmieszyć, humor nie zawsze trafiał. Dobrze chociaż, że Bender właściwie się nie zmienia. No i Zoidberg. Ach, Zoidberg.
  • 0

Dołączona grafika
Może lubię na Ciebie patrzeć
i wyobrażać sobie jak smakujesz?

Nakarm psa z Szerlokiem - KLEMENS

#15 iluvatar

iluvatar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 20.08.2011 - |13:08|

Musze powiedziec ze odcinki Futuramy tegoroczne sa bardzo dobre. Co prawda jak brakuje ciekawego scenariusza to miesza sie kilka filmow i robi parodie ale naprawde w porownaniu z poczatkiem sezonu sa swietnie. Pierwsza polowa sezonu byla dla mnie zupelnie niesmieszna i ciezko strawna. Nie wiem, moze zmienili sie scenarzysci? Wie ktos?
  • 0

#16 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 20.08.2011 - |14:11|

Sprawdź na IMDB.
  • 0

#17 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 21.08.2011 - |02:04|

ImO odcinek sprzed jakoś dwóch tygodni Mobius Dick był rewelacyjny i staje się dla mnie jednym z lepszych w całej serii.

Ponoć Futuramka dostała kolejny sezon. Oby nigdy jej nie skasowali :)
  • 0

#18 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 10.07.2013 - |10:34|

Nie wiem czy ktoś zauważył, Futurama nadal leci. I dobrze, jest z czego się pośmiać z odrobiną SF...

#19 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 01.09.2013 - |00:09|

Ale już tylko do 4 września. Znowu ją skasowali, jakby ktoś nie wiedział.

#20 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 05.09.2013 - |13:20|

Ic35cni.png

Ciekawe na jak długo skasowali. Ale miło zakończyli. Gdy główni bohaterowie lądują razem w łóżku, to spada oglądalność... ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych