Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tosho Daimos / Generał Daimos

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 10.06.2006 - |19:05|

Niektórzy na tym forum robili krzywą minę na widok nocnika, gdy ja to oglądałem po raz pierwszy, inni byli już za starzy na takie bzdury. Lecz oto dziś po tylu latach miałem okazję obejrzeć jeden odcinek tego serialu na antenie telewizji owianej legendą najgorszej w Polsce. I muszę przyznać, ze mimo upływu lat obejrzałem to z przyjemnością. Szczególnie muzyka wpada w ucho. No i te soczyste walki mechów:). Od samego początku czekałem na ten moment w którym Kazuya startuje swym autkiem by zaparkować nim w odbycie Daimosa:) czy gddzie to tam było. Pomijając fakt, ze trudno stwierdzić, czy serial jest produkcji włoskiej czy Japońskiej byłem zadowolony i nawet sesja mi tej przyjemności nie zepsuła.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 10.06.2006 - |19:05|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#2 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.06.2006 - |22:49|

ten serial to byl hit :)
tez ogladalem go z wielka przyjemnoscia :)
dzieki za przypomnienie o tym, zaraz znikam poszukac na necie czy nie ma tego serialu gdzies do sciagniecia :)
  • 0

#3 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 11.06.2006 - |10:46|

Kazuya startuje swym....trudno stwierdzić, czy serial jest produkcji włoskiej czy Japońskiej

Chmmm .Kuzuya - przepiękne włoskie imię :D :D .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#4 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 11.06.2006 - |11:18|

Nie no teraz to już wiem, bo serial jest produkcji japońskiej a na P1 puszczali go z dubbingiem włoskim. Poszperałem w necie i dowiedziałem się, że P1 to kapitał włoski i wszystko jasne.
  • 0

#5 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 11.06.2006 - |12:31|

Na Polonii 1 to zdarzały się takie cuda że leciał amerykański western z włoskim dubbingiem i polskim lektorem ;).
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#6 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 23.06.2006 - |13:51|

Daimosa mozna znalezc w necie, i polecam - ma swoj urok, fajna grafika, mnie osobiscie podoba sie ta kreska; historia troche dla grzecznych nastolatek ale jest w nim cos... :P
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#7 LPSzycha

LPSzycha

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 24.06.2006 - |00:38|

Nie powiem mimo moich 19 lat nie przegapilem <prawie> zadnego odcinka... Serial kultowy jedne z pierwszych anime...
  • 0

#8 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 24.06.2006 - |09:05|

Ciekawe że wystarczy włoski lektor żeby wszyscy pomyśleli że anime wywodzi się z ......... Włoch ;) Najszybsze skojarzenia : Daimos = Polonia 1 (super stacja :)) To były czasy gdy emitowano wiele świetnych serii z kraju kwitnącej wisienki ..........
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#9 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 24.06.2006 - |16:54|

Widziałem parę odcinków tego serialu ale już chyba za stary jestem na takie animacje. Ja jestem z pokolenia Załogi G, robota Zark 7 (koordynator z Centrum Neptuna) i "wujka" Zoltara... Jakoś wydaje mi się,ze było to lepsze. Ale pamiętam,ze jeszcze na I roku studiów, pokonałem miasto z dużą prędkością (Maluchem) po zajęciach aby zdążyć na "Władców Wszechświata".
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#10 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów

Napisano 24.06.2006 - |18:32|

Ja jeszcze pamiętam " Giggy " i " Yattaman " , swojego czasu bardzo popularne :) Ale Daimosa w moim odczuciu nie przebijają ...... Ci młodej daty już takich seriali nie pamiętają , jakimiś Pokemonami telewizja ich karmi ....... a Daimos ......... po prostu był ambitny i już ;)
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

#11 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 24.06.2006 - |19:19|

Ale Daimosa w moim odczuciu nie przebijają ...... Ci młodej daty już takich seriali nie pamiętają , jakimiś Pokemonami telewizja ich karmi ....... a Daimos ......... po prostu był ambitny i już

Dobry żart . Daimos "Ambitnym " . Wiem , że w porównaniu z innymi animowanymi seriami można odnieść takie wrażenie (a szczególnie z tym co było na poloni - czyli Gigi , Yattaman czy królestwem kalnendaża ) .
Ale , Daimos , był jedynie przeciętnym anime , fakt , zyskał jakąś sławe na świece , bo po Włochach , był jeszcze puszczany u nas i Francji (chociaz tam przeszedł bez wiekszego echa - w tym czasie królowała tam Cobra ). Czy w japoni był popularny - raczej tak, swiatczyła o tym serjia zabawek-robotow wypuszczona na rynek , która się sprzedawała .

Widziałem parę odcinków tego serialu ale już chyba za stary jestem na takie animacje. Ja jestem z pokolenia Załogi G, robota Zark 7 (koordynator z Centrum Neptuna) i "wujka" Zoltara...

Wiesz , ja też jestem z tego pokolenia i Załogę G wspominam z wielkim sentymentem , a dziwie ci sieże stwierdzasz że taka animacja ci nie pasuje - przecież to prawie ta sama kreska . Tymbardziej że Załogę i Daimosa zrobili ci sami ludzie - którzy zmienili w miedzy czasie nazwę studia .

Nie powiem mimo moich 19 lat nie przegapilem <prawie> zadnego odcinka... Serial kultowy jedne z pierwszych anime...

A pszczółkę Maję oglądał ? Czy misia Kolabora :D .
Nasza kochna telewizja , od dawien dawan karmiła nas anime , może nie kupywali bezpośrednio w japoni , tylko od 5 czy 6 pośrednika z koleji z dziwnej wersji językowej , ale zawsze .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#12 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 25.06.2006 - |12:39|

Miś Kolabor - niezłe :P

Ja pamiętam Daimosa!!! I pamiętam, że Polonia 1 ostatni odcinek puściła tylko RAZ! Jeden jedyny!! (przynajmniej za mojej młodości). I ci ludzie ze skrzydłami z planety Bams. :) Serial, jako SF mi się podobał (chodziłem wtedy do szkoły podstawowej). Powiem szczerze, że nawet moja młodsza siostra w zeszytach rysowała roboty i jakieś postaci ze skrzydłami...ehhh to były czasy... i ten włoski dubbing!!!
  • 0
Dołączona grafika

#13 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 25.06.2006 - |22:52|

Lecz oto dziś po tylu latach miałem okazję obejrzeć jeden odcinek tego serialu na antenie telewizji owianej legendą najgorszej w Polsce.

Telewizja Trwam kupiła Dajmosa? Pewnie w związku z tymi anielskimi skrzydłami kosmitów.

Od samego początku czekałem na ten moment w którym Kazuya startuje swym autkiem by zaparkować nim w odbycie Daimosa:)

Heh jakże poetycko i delikatnie ujęte.
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#14 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 26.06.2006 - |07:29|

Telewizja Trwam kupiła Dajmosa? Pewnie w związku z tymi anielskimi skrzydłami kosmitów.

Oczywiście, ze nie. Legenda o najgorszej telewizji powstała na długo przed powstaniem TV Trwam.
  • 0

#15 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 22.08.2006 - |23:06|

Kurde Daimos To Było Coś !! Kochałem Tą Bajke i nadal mam do niej wielki sentyment. W ostatnim odcinku jak dobrze pamiętam Kazuya zginął a Daimos został zniszczony, tylko nie pamiętam jak to sie stało ...
PS: Pamiętacie jeszcze Kapitana Tsubase :] ?

Użytkownik Sawyer edytował ten post 22.08.2006 - |23:07|

• 0
Whatever happens, happens !!!

#16 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów

Napisano 24.08.2006 - |09:13|

Kurde Daimos To Było Coś !! Kochałem Tą Bajke i nadal mam do niej wielki sentyment. W ostatnim odcinku jak dobrze pamiętam Kazuya zginął a Daimos został zniszczony, tylko nie pamiętam jak to sie stało ...
PS: Pamiętacie jeszcze Kapitana Tsubase :] ?

Ze jak ??? Kazuya przeżył , ale Daimos faktycznie uległ zniszczeniu ... nie przekręcaj faktów :]
  • 0

#17 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 24.08.2006 - |17:32|

To nie bylo jakoś tak, ze La Grande Finale miał 2 odcinki (pamiętaz ze TV Polonia, odwaliła kichę, bo pusciła do przedostatniego... i pozniej cały serial od początku, juz z ostatnim odcinkiem, czy jakoś tak). Wiem, ze dział się na tej "latającej" wyspie Bamsjan gdzieś na orbicie, czy w kosmosie...
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych