Skocz do zawartości

Zdjęcie

Daniel vs. Jonas

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
151 odpowiedzi w tym temacie

#1 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 25.08.2003 - |11:28|

Jako,że temat 2 panów przyspożył nam wiele kontrowersji i był omawiany,nie tak jakbym sobie to widział na starym forum,tak więc będe tu opisywał zachowania,charakter,przydatnosć i cechy obu panów.Zacznę dosłownie za chwilę od sylwetki obu panów....Daniel i Jonas,nie Shanks i Nemec

Użytkownik MacGyver edytował ten post 25.08.2003 - |11:28|

• 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#2 Walekmst

Walekmst

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 84 postów
  • MiastoTauri

Napisano 25.08.2003 - |14:07|

Ciekawe czy Daniel będzie znowu dążył do ponownej Ascendencji
  • 0
Dołączona grafika

#3 Maxim

Maxim

Szeregowy

• Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 25.08.2003 - |17:33|

Chociaż Daniel występuje w serialu od samego początku, to dopiero po pewnym czasie zaakceptowałem go całkowicie i nie wyobrażałem sobie SG-1 bez jego udziału.
Ale w momencie pojawienia się Jonasa, dużo szybciej zyskał moją sympatie i już byłem gotowy na pozostanie jego w drużynie.
Ciekawe co on teraz porabia i co u niego słychać.

Pzd :D
  • 0

#4 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 25.08.2003 - |17:50|

Ja do Daniela miałem sentyment od początku czyli od filmu kinowego. Do postaci a nie do aktora bo wiadomo, że grał go James Spyder. Do Jonasa jakoś nie mogłem się przekonać i ten brak Daniela w 6 serii bardzo mi popsuł odbiór serialu. Bardzo się ucieszyłem z powrotu Daniela w 7 sezonie, chociaż ten powrót był trochę naciągany. Daniel wrócił ale cóż... 7 seria jest do bani nawet z nim. Teraz po czasie zrobiło mi się żal Jonasa. Faktycznie wiele wniósł do filmu i gdyby tak stworzyć drużynę piecioosobową z Danielem i Jonasem to byłoby cool. Tych dwóch intelektualistów świetnie się rozumiało i uzupełniało. Tylko... 7 seria nie jest o drużynie SG1 ale o jej poszczególnych członkach. Czy pozostanie Jonasa coś by w tej kwestii zmieniło ? Raczej nie ale chyba byłoby ciekawiej.
  • 0
"...something takes a part of me..."

#5 hathor

hathor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoTarnobrzeg

Napisano 25.08.2003 - |18:16|

Ja sie przyzwyczaiłam do Daniela ale jak Jonasa pierwszy raz zobaczyłam to mi sie spodobał i jestem za tym, żeby powrócił do drużyny.
  • 0
Grzechem jest nie grzeszyć...

#6 mojer

mojer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 25.08.2003 - |19:36|

Daniela byłem w stanie strawić do momentu, gdy zaczął poszukiwać Hersesis. W następnych odcinkach już powoli zaczął mnie nudzić. Te wieczne dylematy i rozterki moralne były ponad moje siły. Jonas wniósł świeżą krew do serialu i mimo że wystąpił w małej części odcinków (w porównaniu do Daniela), wolałbym jednak jego oglądać.
Daniel za biurko:)

-------------------
zaraz bedzie opr...:)
  • 0
- Panowie czas rozwalać rzeczy i ranić ludzi..
Operator systemów ofensywnych B1 sięgnął do przycisku odpalenia i zrzucił na ziemie kawałek piekła...

#7 Đexter

Đexter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów
  • MiastoŚwinoujście

Napisano 25.08.2003 - |21:24|

również uwarzam że dobry rozwiązaniem było wprowadzenie do serii Jonasa... ale do daniela nigdy nic nie maiłęm ale jak już odszedł to nie potrzebnie go wrócili a zniknął Jonas... Ja bym ich tam odydwóch w drużynie dobrze widział :D co dwie głowy to nie jedna :D
  • 0

#8 Walekmst

Walekmst

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 84 postów
  • MiastoTauri

Napisano 25.08.2003 - |21:28|

Powinni wprowadzić konflikt pomiędzy Danielem, a Jonasem o miejsce w SG1 ( Daniel: Ja tu byłem wcześniej ) hehe
  • 0
Dołączona grafika

#9 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 25.08.2003 - |21:37|

Świetny byłby duet Daniel i Jonas. Myślę, że dużo szybciej szłoby rozwiązywanie większości tekstów napotykanych na plnetach. Ale jeszcze lepiej jak Daniel pozostałby nadistotą i występował jako "dobry duch drużyny". Mogłoby to być dosyć ciekawe taki nowy przedstawiciel innej rasy w drużynie B)
  • 0
Nic na świecie nie zostało tak sprawiedliwie rozdzielone jak rozum: każdy uważa, że otrzymał dostateczną porcję. Jacques Tati.

#10 mojer

mojer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 25.08.2003 - |22:38|

Nie proszę zadnych więcej duchów, wyższych istot etc...
  • 0
- Panowie czas rozwalać rzeczy i ranić ludzi..
Operator systemów ofensywnych B1 sięgnął do przycisku odpalenia i zrzucił na ziemie kawałek piekła...

#11 jasiu

jasiu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 26.08.2003 - |06:52|

Może kiedyś jeszcze autorzy pokażą nam Jonasa.
Powrót daniela był baaaardzoooo naciągany. Oglądając ten odcinek poprostu zdębiałem. Znależli golaska z amnezją a potem pstryk! i już pamięta. Eeeee scenarzysta powinien być kopnięty w d* ;)
  • 0

#12 saggi

saggi

Wielki Organizator

• VIP
  • 878 postów
  • MiastoREDA

Napisano 26.08.2003 - |13:24|

B) Ja bardzo lubilam Daniela i jak odszedl myslalam , ze nikt go nie zastapi, ale jednak milo sie zaskoczylam, Jonas wedlug mnie bardziej wbija sie w pamiec, bo gdy zaczela sie 6 seria to juz po paru odcinkach nie myslalam nawet o Danielu , a tera mimo , ze Jonas wystepowal tylko w jednej serii to mi go brak!

Wedlug mnie w 8 serii jak bedzie im brakoalo 4 do druzyny (z wiadomych wzglesow) to powinien wrocic Jonas! Wraz z Danielem tworzyli doskonala pare , wzajemnie uzupelniajacy sie zespol na poczatku 7 sezonu. :)
  • 0

Film sci-fi AI o AI i tworzony przez AI
"Cząstka Przeznaczenia"

#13 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 26.08.2003 - |13:35|

Tealc, Carter, Daniel i Jonas. Chyba ten skład ma za dużo rozumu w porównaniu do siły mięśni. Podczas eksploracji nieznanych światów, przydałby się jednak ktoś taki jak Jack, o wojskowym przeszkoleniu i sile.
Najchętniej widziałbym uziemienie Daniela, uczynienie z niego specjalisty od problemów nowych kultur, ale z zakwaterowaniem w bazie, bez przydziału do SG. Jonas mógłby być myślakiem operacyjnym.

gulus zwolennik Jonasa
  • 0

#14 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 26.08.2003 - |13:41|

Nie zgadzam się,Daniel rozszyfrowł wrota to było jego dzieło po latach,fakt,że ktoś juz wcześniej od niego uruchomił,ale to od niego zaczeło sie wszystko.Dzięki niemu wrócili do domu w filmie.Daniel jest najlepszym członkiem drużyny SG-1.Od dzisiaj niedawna zacząłem go bardziej cenić niż Jack'a.Dobrze,że jest więcej Daniela!!!!!
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#15 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoWarszawa / Michalin

Napisano 26.08.2003 - |13:42|

Mi Daniel jakos nigdy nie pasowal nie wiem dlaczego ale nigdy mi poprostu nie przypadl do gustu
Jonas tak samo na poczatku ale pozniej mi sie spodobal bardziej niz daniel i powinien zostac w serialu albo ew. powinni byc oni razem odcinek w ktorym byli razem byl niezly i tak moglo by zostac :)
  • 0
Łże elita, lumpen liberał, wykształciuch, ZOMO, hołota ... ciag dalszy (komplementów) nastąpi

#16 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 26.08.2003 - |13:59|

Już kiedyś wypowiadałen się wtym temacie.

Daniel
Miom zadaniem Daniel stracił to co miał na początku - radośc z poznawania nowych miejsc i kultur. Stał się jakby swego rodzaju "dyktatorem". Butny, uażający że to on zawsze ma racje, wywyższający sie ponad innych. Taka postać Daniela jest dla mnie niezrozumiała. Niezrozumiałe są dla mnie też jego relacje z Jackiem - raz się "kochają" raz "nienawidzą" - brak odcinka który wyjaśnił by relacje między nimi.

Jonas
To ktoś kto trafil do świata swoich mażeń. Cieszy się jak dziecko z każdej sytuacjii. Ciekw wszystkiego, radośc sprawia mu każde nawet banalne odkrycie - czego brak Danielowi. To ktoś kto chce sobie zasłużyc na szacunk a nie go "nażucić". jego relacje z Jackiem są przejżyste - wie doakonale że nie łatwo zapracowac sobie na jego szacunaek ale pomimo wszystko stara się z całych sił - i wkońcu mu się udaje. Jego postac jest całkowitym przeciwieństwem Daniela, choć nie rozumiem dlacego ralizatorzy serialu starali się go za wszelka cenę upodobnić do Daniela.

Podsumowanie
Kiedyś miałbym dylemat. Teraz wybór jest oczywisty. Jonas jest tym którego wolałbym oglądać zamiast Daniela.jego poprostu nie da się nie lubić.do Daniela przyzwyczajiliśmy się za bardzo - ale nie na tyle żeby nie zakceptować zmian. Może czas na jeszcze jedną zmanę - Jack - lub przynajmniej aktora jego grającego (jak się RDA niechce występowac serialu to niech go ktoś zastąpi - brak Jacka w SG-1 zaczyna być irytujący)

Użytkownik rexus edytował ten post 26.08.2003 - |14:02|

• 0

#17 MariuszL

MariuszL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 26.08.2003 - |18:25|

Oczywista sprawa, że Jonas stoi u mnie na wyższym poziomie niż Daniel. Daniel zrobił się markotny, nic mu nie odpowiada i uważa się za kogoś ponad wszystkich i nie widać u niego takiego zapału jak kiedyś...
Daniel może spokojnie iść na emeryturę... I to dosłownie...
  • 0

#18 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 26.08.2003 - |18:48|

Jesli mam byc szczery to brakuje mi w 7 serii Jonasa, jego usmieszku i zdania: pierwszy raz......" :D :D :D :D Powrot Daniela byl dla mnie zaskoczeniem. Powiem jednak, ze lepiej byloby dla serialu, gdyby Jonas zasilil sklad SG1 - wkoncu co dwie glowy to nie jedna :D :D
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#19 Radek

Radek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 26.08.2003 - |19:07|

A ja uważam, że Daniel był dobry do czasu choć jego brak zaczął mi dokuczać. Chciałbym zobaczyć 8 sezon i z Danielem i Jonasem. Szczególnie podobała mi się rozmowa Nirti i Jonasa :) A tak pozatym to ta Nirti była jedną z ładniejszych panienek w SG :)

--
Pozdrawiam
  • 0
Pozdrawiam
Radek

#20 jackert

jackert

Kapral

• Użytkownik
  • 189 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 26.08.2003 - |19:46|

Daniel sprawia wrażenie znudzonego, gdzieś wygasła w nim ciekawość dziecka którą Jonas wręcz emanuje...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych