Skocz do zawartości

Zdjęcie

Próba Organizacji Zlotu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
79 odpowiedzi w tym temacie

#1 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 01.06.2006 - |16:34|

mam taką propozycję... czemu by nie zorganizować zlotu fanów LOST?? Jest to tak popularny serial... Jest to tylko propozycja, dlatego nie zakładam tematu o tym zlocie... Zresztą ktos musiałby sie zajac organizacją bo 16-latek nie może zbyt wiele... :( Jedynie propozycje złożyć.... :( Co Wy na to??? Zbliżaja się wakację... Każdy powinien mieć wolne (wakacje, urlopy)....

UPDATE (weteran opowiada, żeby było łatwiej)

Przecież można zrobić poddział zlotów Lostomaniaków w Tauricon (dalej uważam, że to okrutna nazwa ;)) i podlinkować na górze tego działu, żeby nie było problemu, że niektórzy nie zaglądają do zlotowego działu :)
Wiek zawsze jest problemem, niektózy po prostu nie będą mogli na razie się zjawić, mówi się trudno, ale na pewno jest sporo takich, którzy będą mogli, potem dochodzi sprawa lokalizacji, jeśli jest w miejscu zamieszkania, to młodsi mają łatwo, żeby dotrzeć, z czasem może rodzice puszczą ich i dalej, jak zobaczą, że z tych lokalnych wracają cało i zdrowo i że nie jest to jakaś sekta i że nie waracają "nasztormieni", co na zlotach Stargateomaniaków często się zdarza ;)
Początki nie są łatwe, ale potem jest już tylko lepiej, macie problemy z wyjazdami, to spotkajcie się najpierw lokalnie w wyżej wymienionych miastach w przeciągu tygodnia czy dwóch, jak już się zgracie powoli lokalnie to pomyślcie o czymś większym w jednym miejscu w jednym czasie :)
Na początku nie musi być lokali, quiz'ów, oglądania, tylko tak spotkać się po prostu na jakiś ogródkach w rynku i pogadać, a większe przedsięzwięcia przyjdzie jeszcze czas, a jak Wam wyjdzie wszystko to spokojnie jeszcze w te wakacje będzie można coś większego zmontować, a i pewnie tu czy tam jakcyś oblatani w zlotach Stargateomaniacy się pojawią i poradzą to i owo.
Pamiętam początki zlotów na tym forum w roku 2003, to nie było tak jak teraz, lokale, TV, rzutniki, quizy itd Po prostu kilka osób tam, kilka tu i od tego ruszyliśmy :)
Przez zloty Stargateomaniaków przewinęli się ludzie od lat chyba 16-tu do grubo ponad 40-tu i naprawdę nie ma problemu, żeby taka grupa mogła coś robić i niezwracać uwagi na tak mało istotną rzecz jak wiek, w końcu jest wspólna pasja :)
Tak więc powodzenia i wszystko małymi kroczkami :)

kwiatek

Użytkownik wojtek edytował ten post 18.09.2006 - |09:54|

• 0

Dołączona grafika

#2 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 01.06.2006 - |16:41|

Pomysł nie najgorszy , tylko ciekawe jaki przedział wiekowy by na zlot przyszedł ;) Starsi się schowają w domu , bo z dzieciakami sie nie będą integrować .........hehehehe , się nie dziwię zresztą :/

Trza zrobić plan imprezy , zainteresowane jakieś tam kluby , może przedstawicielstwo klubów internetowych i no sponsorów , ale z nimi nie kłopot bo serial popularny u nas i tyle ! ( to taka skrócona wersja ;) )

A może by się ciało dyrekcyjne OTG zainteresowało , cooo ? :)

Użytkownik Surin edytował ten post 01.06.2006 - |16:43|

• 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#3 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 01.06.2006 - |16:41|

mam taką propozycję... czemu by nie zorganizować zlotu fanów LOST?? Jest to tak popularny serial... Jest to tylko propozycja, dlatego nie zakładam tematu o tym zlocie... Zresztą ktos musiałby sie zajac organizacją bo 16-latek nie może zbyt wiele... :( Jedynie propozycje złożyć.... :( Co Wy na to??? Zbliżaja się wakację... Każdy powinien mieć wolne (wakacje, urlopy)....

Też o tym myślałem ostatnio. Bardzo dobry pomysł. Jak dla mnie to by było świetne. Trzeba tylko (albo aż) znaleźć kogoś kto by to zorganizował. Może ktoś ma jakieś znajomości albo co... Nie wiem, w każdym razie w pełni Ciebie popieram Vol 7
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#4 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 01.06.2006 - |16:48|

Też o tym myślałem ostatnio. Bardzo dobry pomysł. Jak dla mnie to by było świetne. Trzeba tylko (albo aż) znaleźć kogoś kto by to zorganizował. Może ktoś ma jakieś znajomości albo co... Nie wiem, w każdym razie w pełni Ciebie popieram Vol 7

Dzięki za poparcie :)

Chodzi mi o to, że teraz szykuje się Ognisko Tauricon-u, ostatnio był wielki zlot Star Gate'a, więc czemu my-lostomaniacy nie mamy mieć własnego zlotu?

A może by się ciało dyrekcyjne OTG zainteresowało , cooo ?

Też mam taką nadziję :)
  • 0

Dołączona grafika

#5 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 01.06.2006 - |17:10|

Już rozmawialiśmy kiedyś o tym Vol 7, pamiętasz?
Czy jest to dobry pomysł? Pomysł sam w sobie nie jest zły, ale ma wiele aspektów, których realizacja będzie trudniejsza niż w przypadku zlotów jakie odbywają się między fanami SG.
1) Wielu użytkowników forum to ludzie młodzi - poniżej 18 roku życia.
a) Wielu rodzice nie pozwolą. - W tym mi. Nie wyobrażam sobie nawet reakcji moich rodziców.
b.) Nie wszyscy złapaliby kontakt z osobami dorosłymi i odwrotnie - ja nie czuję tego problemu, bo taki kontakt mam, poza tym towarzystwo osób starszych ode mnie zawsze mi odpowiadało, ale jednak - stanowi to drobną barierę.
2) Organizacja.
a) Nie jesteśmy grupą zroganizowaną, nie ma kto się tym zająć.
b.) Znalezienie miejsca - po pierwsze punkt 1a - ciężko z dojazdem, wiekiem i rodzicami. Po drugie ciężko z organizatorem, czyli kimś kto by to wszystko załatwiał itp.
3) Liczba osób.
Obawiam się, że wbrew wielu osobom mówiącym jak fajnie by było to... wiele osób wcale by nie przyjechało. Jak już powiedziałem nie tworzymy silnej, zgranej grupy. Zna się / koleguje / rozmawia ze sobą w inny sposób niż na tym forum... tylko część osób.

Obawiam się, że można jedynie pogdybać i szanse na realizacje są minimalne.

Użytkownik boone edytował ten post 01.06.2006 - |21:15|

• 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#6 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 01.06.2006 - |17:20|

boone - pamiętam i nistety masz rację... i nie wiem jak możnaby temu zaradzić...
1. Organizacja - możnaby poprosić o pomoc Tauricon'a
2. Rodzice - możnaby ubłagać
3. Integracja - starsi - młodni - myślę że można by sobie z tym jakoś poradzić
4. musze przyznać, ża w obecnej fazie są to tylko spekulacje.... i patrząc na to oczami boona'a (oczami realisty) to naprawdę będzie ciężkie do zorganizowania :/

Ja tylko rzuciłem hasło... i niestety nie jestem w stanie tego poprowadzić... Całą robotę logistyczną zostawiam Wam - dorosłym, którzy znają się na rzeczy i mają możliwości zorganizowania tego wszystkiego...

Mam smutne przeczucie, że ten pomysł niedługo padnie :(
  • 0

Dołączona grafika

#7 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 01.06.2006 - |18:03|

Pomysł dobry,ale jest wiele "ale"chyba najważniejsze takie wymienił boone,myśle że takie z takimi zlotami musimy zaczekać, SG miał już dużo sezonów(niewiem dokładnie ile bo nie oglądam).Fani są zgrani,zrzyci.
A fani lost muszą jeszcze "dojrzeć"(oczywiście nie chodzi mi o wiek),ale to jest moje rozumowanie,niewiem jak co inni na to.
  • 0
Dołączona grafika
see you in another life brother...

#8 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 01.06.2006 - |19:00|

W zasadzie nasze kochane " Ciało Moderatorskie " mogłoby coś w związku tym przygotować , nie wiem , może coś w rodzaju rozbudowanego działu w którym mozna by zamieszczać wszelkie kontakty z osobami przejawiającymi chęci w tymże zlocie :) i wspólną burzą mózgów zastanowić się nad tym faktem a jako że Wielcy Bracia OTG patrzą , to może to info do nich dotrze ;)

Jeśli chodzi o wiek , hmmm , nie wiem wprawdzie jaka grupa wiekowa rządzi postowo na tym forum , gdyż patrząc na profile użytkowników zauważam straszną anonimowość ale naprawdę wiek nie jest przeszkodą gdy posiada się kilka pełnoletnich ( nie myślę o sobie ) osób , które jakos należycie tym wszystkim zarządzą ..... ;)

Don't worry Vol7 :)
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#9 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 01.06.2006 - |19:26|

Jeju... Panowie, Panie... przerazacie mnie czasem. To my Wam mamy jeszcze zloty organizowac? :>

Maly opis jak to robimy my (czyli fani Stargate):
- najlepiej weekend, powod oczywisty,
- duze miasto, gdzie jest duzo fanow - u nas najczesciej sa to Poznan, Wroclaw, Wa-wa - tam najlatwiej dojechac z calej PL,
- w tymze miescie kilka (tygo)dni wczesniej ktos rezerwuje lokal na popoludnie i wieczor,
- atrakcje na zlocie: mozna zrobic quiz z znajomosci serialu, pogadanki o serialu, jakies wyklady czy prelekcje, jesli jest TV mozna podpiac lapka i obejrzec wspolnie najlepsze odcinki.
- dobrze sie bawimy az do momentu w ktorym trzeba sie rozstac i powrocic do domu.

Surin: osobny dzial? Zalozcie sobie topic nowy, tam piszcie o zlocie. Jak zlotow bedzie juz kilka to pomyslimy o osobnym podforum :)

Na kilkunastu zlotach bylem, kilka wspolorganizowalem wiec jakby co to pytajcie :) Jesli chcecie odlacze tez te posty (wszystkie o zlocie ) od razu do nowego topica. :)
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#10 baku_tarnow

baku_tarnow

Starszy szeregowy

• Email
  • 128 postów

Napisano 01.06.2006 - |20:36|

Co tu dużo mówić, wszystko OK ale największą barierą jest wiek...Obecnie nie mam co marzyć o jakim kolwiek zlocie, muszę na to poczekać do 18-stki.A wtedy na pewno z chęcią wybiorę się na spotkanie fanów naszego serialu.

Osobiście wybrałbym Kraków - jako miejsce docelowe zlotu :)
  • 0
.

#11 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 01.06.2006 - |20:40|

Ja zaczalem jezdzic na zloty majac 16-17 lat ;) Tak wiec wiek nie jest bariera zaporowa :)
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#12 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 01.06.2006 - |20:45|

Ja zaczalem jezdzic na zloty majac 16-17 lat ;) Tak wiec wiek nie jest bariera zaporowa :)

potwierdzam Twoje słowa Grzesiu - wiek nie jest wcale taką wielką barierą... a jak nie - to trzeba tylko rodziców zarazićlostem i pojadą z Wami :)
  • 0

Dołączona grafika

#13 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 01.06.2006 - |20:47|

to zależy od rodziców,ja mam ciętych :unsure: a gdzie te zloty się organizuje??,czy miejsce jest ustalone i zawsze to samo,czy w róznych miejcach???????ja w byłoby w trójmieście to ja się pisze:D:D choć o zlocie lost-fanów narazie możemy pomarzyć.

Użytkownik piotrekoonpl edytował ten post 01.06.2006 - |20:48|

• 0
Dołączona grafika

#14 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 01.06.2006 - |20:48|

Grzesiu - to dobrze, że masz kochanych rodziców, ja - i wielu moich równieśników - chicałoby takich mieć :P Ale niestety tak dobrze nie ma i trzeba siedzieć w domu. Ba... ja myślę, że problem ze zjazdami będę miał nawet po przekroczeniu 18 lat. :P
Co do zlotu... W Krakowie chciałby więc baku_tarnow i Vol 7, ja na pewno wolę w Warszawie - jeśli w ogóle już,a piotreonpl w Trójmieście - zauważyliście że odzywa się tylko młodzież? :-P

Czemu nikt oprócz Grzesia - ktoś dorosły z działu Lost nie zabiera głosu? Byłoby miło i stanowiłoby pewnego rodzaju wsparcie dla pomysłu i tak zduszonego w zarodku poprzez wszystkie punkty przeciw przedstawione przeze mnie wyżej?

A powracając... Jeśli mielibyśmy poczynić jakieś kroki ustalające powinniśmy wiedzieć, kto byłby chętny, w które miejsce dla większości byłoby najbliżej itd. Na razie wciąż nie widzę wielu chętnych.

Do postu piotrkaonpl poniżej: średnia wieku: za niska :P

Użytkownik boone edytował ten post 01.06.2006 - |20:56|

• 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#15 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 01.06.2006 - |20:51|

to zależy od rodziców,ja mam ciętych :unsure: a gdzie te zloty się organizuje??,czy miejsce jest ustalone i zawsze to samo,czy w róznych miejcach???????ja w byłoby w trójmieście to ja się pisze:D:D

nie bądźmy samolubni - ja w takim razie proponuję Kraków :/ trzeba by coś takiego jak Warszawa - osobiście nie jestem związany z tym miastem, ale jest łatwy dojazd z tereny całej Polski (jak juz Grzesiu wspominał). Chociaż Wrocław jest jakby centrum kulturalnym Polski to i tam moglibyśmy się spotkać....

Zbliżają się wakacje i pomysł staje się bardziej realny - prośba do Grzesia przenieś posty do nowego topika... może byłby lepiej widoczny...

Użytkownik Vol 7 edytował ten post 01.06.2006 - |20:53|

• 0

Dołączona grafika

#16 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 01.06.2006 - |20:52|

Czemu nikt oprócz Grzesia - ktoś dorosły z działu Lost nie zabiera głosu? Byłoby miło i stanowiłoby pewnego rodzaju wsparcie dla pomysłu i tak zduszonego w zarodku poprzez wszystkie punkty przeciw przedstawione przeze mnie wyżej?

Może dorośli uważają to za głupote????taki zlot nawet byłby fajny,jestem ciekaw ile wynosi średnia wieku użytkowników którzy udzielają się w forum lost??
  • 0
Dołączona grafika

#17 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 01.06.2006 - |20:57|

ja bym na waszym miejscu zaczął od ankiety, "Koło jakiego większego miasta mieszkasz?" wyszło by wam, gdzie was jest najwięcej, i moglibyście zacząć myśleć o zlocie.

Bo tak każdy poda miasto i się zgubicie, ile i gdzie jest...

#18 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 01.06.2006 - |21:03|

ja bym na waszym miejscu zaczął od ankiety, "Koło jakiego większego miasta mieszkasz?" wyszło by wam, gdzie was jest najwięcej, i moglibyście zacząć myśleć o zlocie.

Bo tak każdy poda miasto i się zgubicie, ile i gdzie jest...

Dobry pomysł, można coś takiego zrobić wtedy byśmy mieli jasny obraz.Tylko narazie nie ma sensu robić sonde bo cały ten zlot to narazie zwykłe gdybanie.

Użytkownik piotrekoonpl edytował ten post 01.06.2006 - |21:03|

• 0
Dołączona grafika

#19 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 01.06.2006 - |21:05|

Dobry pomysł, można coś takiego zrobić wtedy byśmy mieli jasny obraz.Tylko narazie nie ma sensu robić sonde bo cały ten zlot to narazie zwykłe gdybanie.

nie masz racji - gdybanie zamieni się w coś poważniejszego... zakładam nowy temat
tylko nie wiem czy w lost czy w tauriconie?
  • 0

Dołączona grafika

#20 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 01.06.2006 - |21:07|

nie masz racji - gdybanie zamieni się w coś poważniejszego... zakładam nowy temat
tylko nie wiem czy w lost czy w tauriconie?

hmmmmm, mi się wydaje że tutaj było by lepiej,bo wtedy więcej ludzi odda głos, nie wszyscy zaglądają do forum tauriconu.

Użytkownik piotrekoonpl edytował ten post 01.06.2006 - |21:07|

• 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych