Skocz do zawartości

Zdjęcie

Poseidon (2006)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 30.05.2006 - |00:19|

Zazwyczaj lubie filmy Petersena bo _bywają_ dobre. Ten nie jest. Niby to jest remake, niby jest titanicopodobny, niby są efekty, niby jest w miare dobra obsada ale ...film mnie wynudził.

Spoilerować nie będę, powiem tylko że film jest o tym jak to plynie sobie fajoski statek wycieczkowy dla baardzo nadzianych gosci, potem robi sie bum i statek tonie. I pytanie czy ktokolwiek da rade sie uratowac?
Kto ciekaw - niech sie męczy 1.5h. Mnie ani ten film nie wystraszyl, ani.... po prostu nudziłem sie jak mops (tak to sie mowi? :D ). Odradzam, strata czasu. W skali 1-10 ->2.5
A te pol punkta za pare fajnych efektow specjalnych.
  • 0
Dołączona grafika

#2 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 30.05.2006 - |01:13|

potem robi sie bum i statek tonie.

jak dobrze pamietam Tragedię Posejdona, to on się tylko obrócił do góry dnem, a tonąć zaczał bardzo póżno... Bo tam nawet złodzieje się zjawili...

Tu tak nie ma?

#3 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 30.05.2006 - |03:34|

jak dobrze pamietam Tragedię Posejdona, to on się tylko obrócił do góry dnem, a tonąć zaczał bardzo póżno... Bo tam nawet złodzieje się zjawili...

Tu tak nie ma?

Zeby nie spojlerowac - odpowiem zgodnie z prawdą, że jedynie jedna częśc tego co napisales ma miejsce w tym filmie oraz, ze piszac o tym "bum" uzylem skrotu myslowego nie chcac opowiadac filmu bowiem ...z tego co szperalem w sieci niektorym sie ten film jednak podoba..
Oryginalna Tragedie Posejdona to ja widzialem wtedy, gdy Ci drzewo na piornik rosło :hyhy: wiec juz nie pamietam jak bylo w oryginale...

ps. kurka, ale Kurt Russel się "posunął" w latach..... ekhhh :(

:)

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 30.05.2006 - |03:49|

• 0
Dołączona grafika

#4 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 30.05.2006 - |06:34|

Oryginalna Tragedie Posejdona to ja widzialem wtedy, gdy Ci drzewo na piornik rosło :hyhy: wiec juz nie pamietam jak bylo w oryginale...

"drzewo na piórnik rosło" - świetne :clap: :D :D

To może ja przypomnę (moje drzewo rosło w tym samym czasie co Ogrodnika).
Jak w skrócie Tragedia Posejdona wyglądała:
- statek
- fala
- statek przewraca się do góry stępką
- powietrze zawarte w statku utrzymuje go częściowo na powierzchni
- ludzie z górnych ekskluzywnych pokładów (które stały się teraz dolnymi) starają się dostać do maszynowni
- ekipa ratunkowa z zewnątrz wycina w dnie otwór, dzięki któremu nielicznym udaje się wydostac.

to co pisze Toudi (o złodziejach itp) to już tylko popłuczyny po Tragedii Posejdona.
Częśc 2 i zdaje się, że i trzecia...

::. GRUPA TARDIS .::

#5 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 30.05.2006 - |07:28|

no to smialo powiem ze tutaj koniec jest troche inny. Chociaz obawiam sie ze nie lepszy .....
  • 0
Dołączona grafika

#6 Gość_Vendetta_*

Gość_Vendetta_*
  • Gość

Napisano 03.06.2006 - |19:54|

1. No to popsuliście mi chęć obejrzenia tego filmu.

2. A trailer w TV zapowiada, że będzie ciekawie.

3. I tak obejrzę, jak będę miał sposobność.
  • 0

#7 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 04.06.2006 - |08:47|

Nie no co wy Posejdon ale ten pierwszy był ekstra. Potem był tez fajny "Po tragedii Posejdona". Dziś ocenie tego nowego, ale pewnie nie będzie mi się podobał po porównaniu ze "orginałem" :)

Posejdon i jego kolejna cześc był to film dzięki któremu wykreowało się u mnie zamiłowanie do filmów katastroficznych.
Pamiętam byłjeszcze jeden katastroficzny film o samolocie co wpadł do oceanu.... kurde nie pamietam tytułu :/

BTW to mam jeszcze jakiś inny film Posejdon - gra tam R. Hauer i S. Gutenberg - tak Machoney ze Akademii Policyjnej. Tego Posejdona pewnie dziś tez zobacze :P
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#8 Jedi Leonikus

Jedi Leonikus

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 337 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.06.2006 - |10:06|

Okropniaście nudny. Oryginał rulez.
  • 0
AVATAR ->Po lewej Leonek 1 rok 9 miesięcy, po prawej Pawełek 5 lat 4 miesiące.

#9 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 06.06.2006 - |10:17|

Pamiętam byłjeszcze jeden katastroficzny film o samolocie co wpadł do oceanu.... kurde nie pamietam tytułu :/

Czy to nie któryś z serii filmów "Port Lotniczy" ?
Bo tez coś pamiętam, że oglądałem to w kinie i też coś mi się przypomina, że było kilka wersji... :)

::. GRUPA TARDIS .::

#10 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 06.06.2006 - |11:09|

Ja się zastanawiam po co w ogóle odgrzewać stare filmy?? Nie lepiej stworzyć coś nowatorskiego?? Coś czego jeszcze nie było i co byłoby totalnym zaskoczeniem dla widzów?? Wiadomo to jest trudna sztuka, ale po obejrzeniu trajleru do "Posejdona" stwierdziłam, że chyba jeszcze trudniej zrobić remake. Do tego po przeczytaniu tych postów utwierdziłam się w przekonaniu, że nie warto iść na ten film. Nie widzę sensu w odświeżaniu starych kotletów, których ostatnio w kinach sporo. Do tego jeszcze ten "Omen"...
  • 0

#11 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 02.07.2006 - |11:57|

Nie widziałem starej wersji. Nowy Posejdon to film taki nijaki. Nic fajnego szczególnie nie ma, zbytnio mnie nie porwał. Taki klasyczny katastroficzny - coś złego się stało, grupka ludzi próbuje przeżyć. Jedyne co w nim fajne to efekty specjalne i pewne nowe rozwiązania technologiczne zastosowane przy ich produkcji (ale to już obchodzi tylko zainteresowanych tematem :) ). Jak komuś się chce, to można iść do kina, ale ja bym drugi raz nie poszedł.
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#12 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 08.07.2006 - |17:37|

Moda na remake'i.... powinna sie skonczyc, bo to co robia to jest poprostu kicha..... Stary film lepszy, zwłaszcza klimatem...a ten taki... bez smaku w sumie. Obejrzec, zapomnieć.
  • 0
Dołączona grafika

#13 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 08.07.2006 - |18:32|

Moda na remake'i.... powinna sie skonczyc, bo to co robia to jest poprostu kicha..... Stary film lepszy, zwłaszcza klimatem...a ten taki... bez smaku w sumie. Obejrzec, zapomnieć.

Klątwa hollywood - filmy niby technicznie świetne , montaż bardzo dobry ale schodzą one z taśmy produkcyjnej z taką prędkością że mam wrażenie iż mało kto w tym świadku traktuje nowy film jako coś więcej niż zapis cyfrowy z numerkiem magazynowym ....
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#14 Globus87

Globus87

Szeregowy

• Email
  • 8 postów
  • MiastoKaszuby

Napisano 07.08.2006 - |08:02|

Normalnie zasnąc można. Jeden z najnudniejszych filmów ostatmio obejrzanych (oprócz Superman: returns - męki 2,5 godziny)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych