Skocz do zawartości

Zdjęcie

Popetown

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 24.05.2006 - |18:51|

Popetown czyli Miasto Papieża to kreskówka, która pokazuje Watykan za kulisami "inaczej".
INACZEJ w tym wypadku znaczy naprawde inaczej.
Niby komediowa, niby animacja ale powiem że autorzy ostro jadą sobie po całym kościele, robią sobie jaja ze wszystkiego razem z dzieciami na wózkach włącznie.

Tak więc nie jest to adresowane do dzieci i głęboko wierzący

Teksty jednak są niezłe.

Serial ma 10 odcinków

P.S. Na pewno nie pokażą tego w polskiej TV.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#2 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 25.05.2006 - |07:57|

W polskiej TV pewnie tego nie pokaża ale na szczęście na mininova jest paczka z wszystkimi odcinkami i mam zamiar zapoznać sie z tą kreskówką emitowaną ostatnio przez niemieckie MTV (obejrzałem tam 1 odcinek ale z racji tego że szprechali tam to nic nie zrozumiałem ;) ).
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#3 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 04.06.2006 - |22:09|

OK, zassałem i obejrzałem, a teraz czas na wrażenia.

Przyznaję, że zainteresowałem się tym wyłącznie dla tematyki, w innym przypadku wątpię, żebym się tym zainteresował ;) No więc, jakoś mnie nie porwało to wszystko, tzn. przez pierwszych kilka odcinków nawet to było śmieszne, ale potem zaczęło mnie to nużyć. Ciągłe oglądanie papieża dzieciaka, księdza zoofila, czy kardynałów żądnych kasy stało się po prostu nudne. Serialik ten bazuje praktycznie wyłącznie na kontrowersji jaką sobą wywołuje, a dowcipy jakie są tam zawarte stanowią tylko rozwinięcie tych kontrowersji i nie są jakoś specjalnie wyszukane ;)

W zasadzie nie wiem czy polecić tą produkcję czy nie... jeśli ktoś jest z LPR to zdecydowanie polecam. Wierzący katolicy też w sumie mogą obejrzeć, ale do tego chyba potrzeba sporej dawki rozsądku i jakiegoś dystansu do całej tej sprawy. Ogólnie można obejrzeć, ale wielka produkcja to nie jest, coś jak Kod Leonarda ;) Film średni, ale zrobił sukces na skandalu.
  • 0

->1019<-

#4 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 05.06.2006 - |10:18|

Głupia , durna kreskówka która nie ma na celu nic oryginalnego :/ Taki poziom wyśmiewania świadczy o braku inwencji twórców , jak dla mnie to straszny syf .... może twórcy dawno nie byli w kościele i coś im się we łbach pomieszało .... w każdym razie śmieszne to nie jest
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych