Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (2005)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 14.01.2004 - |23:20|

Podono powstaje to na podstwie bardzo znanej powieści (ale od pewnego czasu nie jestem na bierząco - i to mocno - z literaturą sf

Tu jest link 1 http://www.filmweb.p...934,newsday.xml ale z tego wynika, że jest to film

znowu ztego linka wynuka chyba, że jest to serial (a może się mylę) http://www.filmweb.p...934,newsday.xml
i wynika z niego, że można go zassać.
wiecie coś więcej na temat tego dzieła? może warto bybyło go zaciągnąć pod flagę...
  • 0
"Uwielbiam zapach napalmu
o poranku..."

Cytat z filmu "Apocalypse Now"

#2 ivo

ivo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 15.01.2004 - |09:36|

Wow - Autostopem przez galaktykę powaliło mnie swoim specyficznym humorem, dalsze części też były niezłe. W Anglii słuchowisko na podstawie książki cieszyło się b. dużym powodzeniem ale jakoś nie wyobrażam sobie, aby przenieść ten temat na duży ekran. Chyba żeby zatrudnić chłopaków z Monthy Pytona :rolleyes :)
  • 0

#3 xiao

xiao

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoLodz

Napisano 15.01.2004 - |14:28|

To dosc stare ale niesamowite dzielo. Jesli tylko masz mozliwosc, radze sie zapoznac z wersja ksiazkowa. To stamtad pochodzi definicja latania 'latanie to sztuka, a raczej sztuczka, aby rzucic sie na ziemie i w nia nie trafic' (cytuje z pamieci).
  • 0
,Ty ze swej drogi nie wracaj, choćby dogonił Cię krzyk.
Słowa nic przecież nie znaczą, to tylko umarł nikt...'

oak.rpg.pl Stawiamy na WIELKICH ludzi

#4 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 15.01.2004 - |14:32|

Rewelacyja Trylogia w Pięciu Tomach, o komputerze, który dał odpowiedź na ostateczne pytanie, tylko, że nikt nie zna pytania ( między innymi ), Ziemianie jako eksperyment białych myszek, strasznie depresyjny robot.

gulus polecając
  • 0

#5 Gość_luczek_*

Gość_luczek_*
  • Gość

Napisano 15.01.2004 - |17:32|

To ma piec tomow 0_o? Mozesz podac nazwy poszczegolnych, jesli takowe sa. Czy to moze 1 ksiazka? Bo jak mowicie, ze rewelka, to bym obczail :)
  • 0

#6 ivo

ivo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.01.2004 - |10:00|

O ile mnie pamięć nie myli:
- Autostopem przez Galaktykę
- Restauracja na końcu wszechświata
- Życie , Wszechświat i Cała Reszta
- Cześć ! I dzięki za ryby !
- W zasadzie niegroźna
  • 0

#7 Mad M.A.X

Mad M.A.X

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 25.01.2004 - |23:03|

Ta książka jest świrnięta. O ile dobrze pamiętam kolesiowi chcieli wyburzyć dom żeby zbudować autostrade a ten niechciał sie wyprowadzić czy jakoś tak a potem było coś że musiał złapać stopa i zwiewać z ziemi bo mieli ją wyburzyć żeby zrobić jakis szlak kosmiczny ... biurokracja i takie tam ... to to czy sie pomyliłem. Jak to to i chcą z tego zrobić film hmmmmm no niewiem ksiązka była zdeka zakręcona niewyobrażam se filmu.
  • 0

#8 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 25.01.2004 - |23:47|

Taaaa Mad Maxsiu, ale to tylko się tak spokojnie zaczyna, później jest gorzej, dużo gorzej.

gulus
  • 0

#9 Gość_siarenka_*

Gość_siarenka_*
  • Gość

Napisano 21.02.2004 - |00:45|

a ja zachecam do obejrzenia serialu z 81 roku, 6 odcinkow, mimo daty produkcji swietnie sie oglada.
  • 0

#10 pellp

pellp

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 10.10.2005 - |23:24|

film jest maxymalnie zawiniety - niestety kziazki nie czytalem
moim skromnym zdaniem zrobiono "cos" podchodzacego pod Monty Pythona lecz z bardzo marnym skutkiem :/ oczywiscie jest kilka mega komicznych gagow lecz to wszystko
jestem wielbicielem MP lecz podczas ogladania tego filmu odpadlem :/
  • 0

#11 maksiu

maksiu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 13.10.2005 - |10:54|

oglądałem film.... niestety klapa.... książka a w zasadzie cała trylogia w pieciu tomach jest o niebo lepsza, polecam przeczytac ksiazke.
pozdrawiam
m.
  • 0

#12 wolfkiller

wolfkiller

Kapral

• Użytkownik
  • 159 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 17.10.2005 - |13:30|

Film widziałem i podobał mi się szalenie, sprawnie wykonany wizualnie, rewelacyjni aktorzy, czego chcieć wiecej? pewnie scenariusza, ale ten był również świetny, biorc pod uwagę odmóżdzajc wiekszosc filmów SF ten był naprawde świetny. Ksiżki nie czytałem ale przeczytam, Najbardziej mi się podobalio biurokraci i depresyjny robot :)
pozdrawiam
  • 0
[url=http://www.stargatewars.com/recruit.php?uniqid=zv1160731286[/url]

#13 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 23.10.2005 - |01:46|

Właśnie obejrzałem ten film. Książkę czytałem z 10 lat temu i pamiętam, że była cudownie potłuczona ;) . Kiedy usłyszałem, że chcą to zekranizować, sądziłem, że to zadanie niewykonalne. Tymczasem film jest dobry, w stylu Monty Pythona, tak jak być powinno. Nie wiedziałem, że jest pięć części - trzeba będzie poczytać. Wielbicielom komedii absurdu z czystym sumieniem mogę polecić zarówno książkę i film.
  • 0

#14 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 23.10.2005 - |08:11|

Wydawalo mi sie ze juz pisalem na ten temat na tym forum...ale widac cos mi sie pokrecilo :/

Tak wiec uwazam ze film jest nierowny. Miejscami smieszy, miejscami nuzy. Aktorzy tacy sobie. Mysle ze inna obsada by temu filmowi pomogla. A raczej, mogla pomoc.

Spotkalem sie z opinia, ze zeby zrozumiec film, trzeba przeczytac ksiazke. Nie podzielam tej opinii na tej samej zasadzie jak w przypadku "Lord of the Rings". Filmy sa dla kinomanow, ktorzy maja film kumac a nie podpierac sie literatura, lepsza badz gorsza.
  • 0
Dołączona grafika

#15 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 07.11.2005 - |06:38|

DNO, NUDA, KOSZMAR

40 min wytrzymałem a to i tak o 40 za dużo.

Mam nadzieje że producenci ZBANKRUTOWALI przez tego GNIOTA.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#16 bulasty666

bulasty666

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoSłupsk

Napisano 07.11.2005 - |10:10|

A dla mnie film jest naprawdę ok. Książki nie czytałem, ani nie widziałem serialu, ale mam zamiar to naprawić. Absurd goni absurd. Naprawdę widać tu rękę "pythonów", a do tego rewelacyjny jak dla mnie Sam Rockwell jako prezydent Beeblebrox i Alan Rickman jako wokal Marvina. Obaj dobrani doskonale. Polecam wszyskim, którzy mają już dość kolejnych "fantastycznych czwórek" i innych "manów", którymi nas tak obficie ostatnio zasypuje Holyłód.
  • 0

#17 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 18.11.2005 - |18:52|

nie powiedziałbym, że film jest rewelacyjny, raczej zwyczajnie dobry i w sumie wart obejżenia, szczególnie polecany tym, którzy trochę się zapędzają w oglądaniu seriali i filmów sci-fi i juz zaczynają świrować na tym punkcie. :D
taa zgadzam się, iż mamy do czynienia z angielskim humorem, a to na pewno nie wszyscy załapią.
w każdym bądź razie mamy inwazję kosmitów przedstawioną w inny sposób niż w holiłódzkich gniotach,a i podróże statkami są zgoła odmienne niż w Star Treku, aha mamy też coś na kształt gwiezdnych wrót :P
nie jest to kino ambitne, ale chyba i ne miało takim być, ale odmitologizowuje trochę światek sci-fi, a to jest warte uwagi.

pzdr
  • 0
back from the dead :D

#18 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 18.11.2005 - |21:02|

nie jest to kino ambitne, ale chyba i ne miało takim być, ale odmitologizowuje trochę światek sci-fi, a to jest warte uwagi.

Warta uwagi to jest poprzednia wersja Autostopem przez Galaktykę .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#19 areo

areo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 19.11.2005 - |21:06|

jak dla mnie film był całkiem- całkiem :D
  • 0

#20 eXPrezes

eXPrezes

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów

Napisano 05.12.2005 - |22:31|

Książki nie czytałem, ale sam film mi się bardzo podobał. Humor rzeczywiście w stylu Monty Pythona - nie kazdy jest w stanie polubic, ale tym, ktorzy sa, na pewno sie się spodoba. Ogladalem to juz jakis czas temu, ale do tej pory pamietam kilka swietnych motywow - chocby motyw z wielorybem, depresyjny robot, czy chosby odpowiedz na pytanie o sens istnienia :) Do tego bardzo ladny od strony wizualnej.

Naprawde bardzo polecam!
  • 0
"No power in the 'verse can stop me" - River Tam (Firefly)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych