Skocz do zawartości

Zdjęcie

Scary Movie 4 (2006)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 16.05.2006 - |12:20|

Film mi się nie podobał. Nie będę wnikać w dość "osobliwy" humor tych parodii. Może się to podobać bądź nie. Mnie się pierwsza część podobała, drugą i trzecią też zobaczyłem i jakoś nie protestowałem. Ta ostatnia operuje podobnymi gagami, ale juz mnie nie smieszyła. Co chwilę patrzyłam na zegarek ile do końca filmu.
Myślę po prostu że już ta formuła mi sie przejadła, znudziła.
Tak więc, jak najbardziej subiektywnie - odradzam ten film.
W skali 1 do 10 daje 3pkt. A te 3 a nie 2 jedynie ze wzgledu na cytaty z japonskiego (?) horroru, ktory mi sie w oryginale podobał.
  • 0
Dołączona grafika

#2 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 16.05.2006 - |13:34|

Nie powiem... film nawet nawet... mógłby być lepszy, jednak w porównaniu do 3 był śmieszniejszy... Zauważyłem jeden błąd - na plakacie jest wielka małpa (nie nie Cindy Cambel :-) ) King Kong, ale w filmie już nie występował...

Scena z pierwszym pojawieniem się TriPod'a - niezłe ( taki milutki iPod :P )
  • 0

Dołączona grafika

#3 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 16.05.2006 - |14:08|

Ta czesc to jest pomylka. Poprzednie mialy jakos fajnie poskladana fabule, a tutaj nic. To nie ejst kwestia tego, ze gatunek sie przejad, a kwestia tego, ze producenci poszli na ogromna latwizne i liczyli na sukces dzieki poprzednim czescia.
  • 0

#4 Jedi Leonikus

Jedi Leonikus

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 337 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.05.2006 - |15:11|

Niestety odkąd filmu nie robią bracia wyans (czyli od 3, choć 3 była śmieszna) to film zaczyna być nudzący.
  • 0
AVATAR ->Po lewej Leonek 1 rok 9 miesięcy, po prawej Pawełek 5 lat 4 miesiące.

#5 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 16.05.2006 - |16:57|

O czym wy mówicie jaka fabuła to jest komedia ma być śmiesznie, i jest śmiesznie, reszta nie jest ważna.Super film, byłem popłakny ze smiechu. :clap: :clap: :clap:
  • 0

#6 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 17.05.2006 - |00:12|

Tak sie zlozylo ze ogaldalem ten film na pustej sali (Multikino) tylko z dziewczyna. Dostalem darmowe bilety na ten walsnie film, a ze pasowala nam godzina 17 w czwartek to poszlismy. Cala sala nasza, nikt nie chrupal i nie gadal. :D Pierwszy raz w zyciu tak ogadalem film.
Film oceniam na 6/10 Niektore sceny calkiem smieszne, wiekszosc jednak takie nijakie. Zrobili go chyba byle zrobic ;)
Zreszta puste sale o tym swiadcza... Napewno nie poszedl bym na niego, placac za bilety.
  • www.gwrota.com

#7 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 17.05.2006 - |10:59|

A to się dostało filmowi .... i słusznie. Lubię komedie, nawet te z gatunku: tak głupie, że aż śmieszne. Ale tak naprawdę to ten film przeszedł jużna inny poziom - którego niestety nie potrafięzajarzyć - no cóż nie dla idiotów ..... :/ :ph34r:
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#8 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 17.05.2006 - |18:46|

Pierwsza częśc mi się podobała nieźle się ubawiłem i fajnie było odkrywć sparodiowane filmy. Dwójka i trójka to już nie moje klimaty humor stał się jakiś taki powiedzmy denny- zlepek scen bez polotu. A teraz widze po waszych recenzjach ,że czwórki to juz chyba nie obejrzę :hyhy: i dzięki temu zaoszczędzę $ i czasu.

Użytkownik biku1 edytował ten post 17.05.2006 - |18:47|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#9 Gość_Vendetta_*

Gość_Vendetta_*
  • Gość

Napisano 18.05.2006 - |08:25|

Witam po dłuższej nieobecności na forum. Postaram się nadrobić to.

Film obejrzałem. Warto zatem napisać kilka słów. Scena, która utkwiła w pamięci? Parodiowany Tom Cruise przed lustrem, gdy udało mu się ujść z życiem z ucieczki przed TriPodami. A konkretnie wydmuchanie tumanu kurzu. Przy tym nie dało się nie rynkąć śmiechem!

Scena z "zawracaniem głowy" w przedszkolu, parodiowanemu G. Bushowi - podobnie, jak poprzednia przeze mnie opisana - spowodowała także salwę śmiechu.

Tego typu sytuacji jest więcej! Te jednak przychodzą mi na myśl jako pierwsze, po mniej więcej miesiącu od oglądania.

Generalnie widzę najeżdżanie na omawiany przez nas film. Jednym się podoba, zdecydowanej większości wprost przeciwnie. O gustak ponoć - nie dyskutuje się, tak więc ustosunkuję się do samego dzieła. Scary Movie 4 jest komedią. Taki cel przyświecał twórcom. Moim zdaniem - cel owy został osiągnięty. Nie żałuję czasu spędzonego przy filmie. Ba! Polecam nawet jego obejrzenie.
  • 0

#10 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 24.05.2006 - |12:12|

Tak sie zlozylo ze ogaldalem ten film na pustej sali (Multikino) tylko z dziewczyna. Dostalem darmowe bilety na ten walsnie film, a ze pasowala nam godzina 17 w czwartek to poszlismy. Cala sala nasza, nikt nie chrupal i nie gadal. :D Pierwszy raz w zyciu tak ogadalem film.
Film oceniam na 6/10 Niektore sceny calkiem smieszne, wiekszosc jednak takie nijakie. Zrobili go chyba byle zrobic ;)
Zreszta puste sale o tym swiadcza... Napewno nie poszedl bym na niego, placac za bilety.

Ja tak kiedyś byłem na StarTreku: Pokolenia :)

Film sobie obaczyłem oczywiście na DivXie, kilka ciekawych scen było, np gangsterzy trafieni znikajacymi promieniami czy to mechaniczne ramie "kochające" odkurzecz :)

A i Shaq był śmieszny :P. On zawsze jest :)
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#11 Gość_Vendetta_*

Gość_Vendetta_*
  • Gość

Napisano 29.05.2006 - |20:59|

Scena z odkurzaczem była max!
  • 0

#12 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 05.06.2006 - |23:26|

Ta scena parodiowania filmu Tajemnica Brockeback Mountain (o tych kowbojach-gejach film) to dopiero było straszne.....a Amerykanie podobno są tolerayncyjni dla czarnych i innych orientacji seksualnych.....
  • 0
Dołączona grafika

#13 Tsunami

Tsunami

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów
  • Miastosrasto:)

Napisano 06.06.2006 - |07:57|

Ta scena parodiowania filmu Tajemnica Brockeback Mountain (o tych kowbojach-gejach film) to dopiero było straszne.....a Amerykanie podobno są tolerayncyjni dla czarnych i innych orientacji seksualnych.....

Amerykanie wcale nie są tolerancyjni,powiem więcej -to najwięksi rasiści na świecie.Taka jest moja opinia.Po filmie Brockeback Mountain było najwięcej opinii negatywnych właśnie w Stanach,gdyby nie fakt,że Akademia musiała nagrodzić film poruszający temat tolerancji,nigdy by nie dostali Oskara.Amerykanie nienawidzą czarnych,gejów i członków kościoła scjentologicznego.No ale miało być o filmie :> cóż...trochę śmiesznych gagów,często ogranych,przyznaje-niektóre mnie rozwaliły,ale genaralnie-jeszcze jeden śmieszny film i nic ponad to.Przykro mi jeśli zraniłam czyjeś uczucia :)
  • 0

#14 Dawid18

Dawid18

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 23.07.2006 - |08:06|

Heh to oglądnij sobie zdobywce tegorocznego Oscara za najlepszy film:"Crasch"-tam dopiero jest pokazane jacy z amerykanów są rasiści!A co do filmu Scary Movie 4 to zgadzam się,że reżyserom chyba skończyły się pomysły i tą część zrobili na siłe.I pomyśleć,że mają kręcić "piątke"
  • 0

#15 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 11.08.2006 - |23:37|

A co może wyjść z parodiowania kiepskich filmów ?
Jeszcze gorszy film ! Bo tak :
- Wojna Światów - bardzo kiepski film
- Osada - dno
- Klatwa - kiepski film
Jedyny dobry to Piła, ale najwiecej scen było z trzech pierwszych filmów.
A najlepiej parodiowany był i tak nie żaden film, ale Tom Cruise w wywiadzie dla Oprah (końcówka filmu).
Podsumowując - film dno, nudny, głupawy, bezsensowny. I żeby nie było - ja LUBIE takie filmy, Scary Movie 1,2,3 jak również Nagie Bronie czy Hot Shotsy bardzo mi się podobają.
  • 0

#16 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 31.10.2006 - |16:07|

Na wszystkich Strasznych Filmach... ja się bardzo śmieje :P Ale tylko na Scary Movie 4 byłem w kinie i... i nie powiem, że się zawiodłem, bo tak nie było. Podobało mi się i śmiałem się , tylko... jakoś mniej niż przy poprzednich częściach. I może dlatego trochę żal pieniędzy na seans w kinie :P Mimo wszystko się nie zrażam i w razie powstania 5 części, na pewno ją obejrzę.
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#17 kitket

kitket

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoPiotrków Trybunalski

Napisano 24.11.2006 - |21:02|

Straszny film 4 to totalna kicha.Jedynie jedynka i dwójka było spoko płakałem na nich ze śmiechu a w czwórce przez cały film nawet sie nie uśmichnołem. Mam nadzieje, że to był ostatni straszny film!!! :>
  • 0
4 8 15 16 23 42

#18 Chuppa

Chuppa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów
  • MiastoEarth :)

Napisano 29.12.2006 - |00:05|

Scary Movie 4 - 1,2,3 część OK więc myśle 4 część super musze zobaczyć, czekam i czekam no jest Scary Movie 4 super, bo ostatni brakuje dobrych komedii. Dobra zaczynam oglądać....omg....ledwo dotrwałem do końca filmu. Nie będe siętu rozpisywał, bo niema o czym pisać podam tylko (+) i (-) z tego filmu.

(+) - Tytuł ; Ok
(+) - Efekty Specjalne spoko jak na taką produkcjie ejszcze komedia całkiem całkiem.
(+) - Napisy końcowe.

(-) - Cała reszta.
(-) - Wystarczy obejrzeć to się zrozumie że wszystko jest "-".

Więc ujme to w trzech słowach: Lipa, Dno, Kicz.

Ludzie nie ogladajcie tego filmu strata czasu.
  • 0

#19 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 29.01.2007 - |16:17|

E tamk! Aż taki zły to on nie był:) Mi się podobał, jak wszystkie Straszne Filmy zresztą... Przy niektórych scenach płakałem ze śmiechu (choćby przy scenie z kowbojami), a to znaczy że warto było go obejrzeć!:):)
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#20 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 04.02.2007 - |14:11|

Zgadzam sie z forumowiczem,ktory napisal nade mna post.Film wymiata. :clap:
  • 0