Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stargate Adventure

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#1 Przemek

Przemek

Starszy szeregowy

• Email
  • 126 postów

Napisano 12.02.2006 - |21:49|

Budzujac po pewnej stronie natknalem sie na gre SGAA.Jest to gra przygodowa (grafika 2d-cos jak Indiana Jones i wszystkie przygodowki pierwszej polowy lat 90).
Gralem tylko chwilke,wrazenia pozytywne :)
Typowa gra przygodowa stworzona przez fanow serialu.
Tutaj opis w jezyku ang :

Stargate Adventure is a fun fanmade adventure game based on Stargate SG-1 TV series. Despite some awkward sentences due to the fact that the designer is not a native English speaker, plenty of neat how-does-this-alien-artifact-work puzzles and cool storyline more than outweigh this downside. The game lets you switch between three main characters from the TV show at any time, and their jovial banter - that is true to the TV show's spirit - keeps the game lively and atmospheric. The game starts with that most typical of all sci-fi beginnings: the away team is sent to explore on an alien planet. Along the way, you will find and fiddle with many alien devices, and many puzzles require collaboration between team members.
Excellent VGA graphics, fun puzzles, and interesting storyline makes SGA highly reminiscent of Lucasarts' classic gem The Dig. With more polished grammar, this game would have ranked among the best freeware sci-fi adventure games ever made. As it stands, it is still worthy of our Top Dog tag. Highly recommended to sci-fi fans everywhere.

Link do gry :
http://www.the-under...ead.zip&id=5309
(wpisujemy kod z obrazka do pierwszego prostakacika,wciskamy GO i sciagamy pliczek (40 mb).

Gra jest freeware wiec nie lamiemy zadnych praw :)
  • 0
1.Battlestar Galactica,Supernatural
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA

#2 Angelus

Angelus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 24.02.2006 - |22:34|

:] Nie wiem czy ktoś zwrócił na to uwagę ale po kliknięciu prawym klawiszem na P-90 Jack mówi to: Dołączona grafika
To miło z jego strony że przypisuje nam budowe tej pięknej broni ale z tego co mi wiadomo to P90 to Project 90 produkowany przez belgijskie zakłady Fabrique Nationale (FN) pistolet maszynowy kalibru 5,7 x 28 mm :]

Użytkownik Angelus edytował ten post 24.02.2006 - |22:35|

• 0

#3 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 24.02.2006 - |22:46|

a ja poprsze o podpowiedz :P

Gralem w ta gre z 5 minut ale nie wiem gidze mam isc za cholere klikam wszedzie i nic sie nie dzieje. Nie moge "pchnac" akcji do przeodu :/

PEACE :P
  • 0

#4 Angelus

Angelus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 25.02.2006 - |00:51|

Użyj P90 na tym cieniu pod kolumną albo idź do sam i zapytaj o pochodnie to ci da zapalniczke potem użyj zapalniczki na pochodni która jest na filarze.
Jak Jack oświetli cień to tam jest guzik a dalej to już z górki

Użytkownik Angelus edytował ten post 25.02.2006 - |00:53|

• 0

#5 Riggs

Riggs

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 27.02.2006 - |17:56|

Gierka fabularnie niezla, nawet dosc dobrze przemyslana.

Potrzebuje podpowiedzi... Jak wylaczyc autodestrukcje w bazie bo nie wiem jak ominac ta tarcze??
  • 0

#6 elbereth

elbereth

Kapral

• Email
  • 234 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 27.02.2006 - |18:10|

podpowiedź: lampa ;]
  • 0

#7 Riggs

Riggs

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 27.02.2006 - |23:54|

eh, przeoczylem. dzieki za pomoc :) bo gierka zapowiada sie ciekawie
  • 0

#8 Przemek

Przemek

Starszy szeregowy

• Email
  • 126 postów

Napisano 02.03.2006 - |14:31|

Szkoda ze tak szybko sie konczy :) Jednak podstawa jest to ze moglismy chociaz przez chwile pograc w cos zwiazanego z SG :)
  • 0
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA

#9 Riggs

Riggs

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 04.03.2006 - |12:33|

Mógłby mi ktoś jeszcze raz pomóc??? Jestem na planecie za Chulak w laboratoriach, mam czerwony kryształ i muszę go włożyć do konsoli tylko za żadne skarby nie wiem jak..

Odpowiedź może być na PM żeby nie psuć innym zabawy (ja już po prostu nie mam na to cierpliwości...)
  • 0

#10 Przemek

Przemek

Starszy szeregowy

• Email
  • 126 postów

Napisano 04.03.2006 - |23:26|

Solucja:
http://www.danwa.net...sgawalkthru.txt
  • 0
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA

#11 jaceq

jaceq

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • MiastoSopot

Napisano 08.05.2006 - |19:01|

Z tego co sie orientuje gier na podstawie naszego ulubionego serialu jest jak na lekarstwo, wiec tym bardziej cieszy kazda pozycja ktora sie pojawi w tym temacie :clap:
Jesli zagrywaliscie sie dobre 15 lat temu w takie hity jak Monkey Island i Indiana Jones Fate of Atlantis to macie szanse poczuc po raz kolejny ten zapomniany lata temu klimat :D

Wystarczy zajrzec TUTAJ

Dodatkowo TUTAJ mozna przeczytac opis po polsku.

Zapraszam do dyskusji i wymiany wrazen :)
  • 0

#12 Laurelin

Laurelin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 12.05.2006 - |07:43|

Świetnie się bawiłm przy tej grze, tym bardziej, że zawsze lubiłam przygodówki w tym (starym) klimacie. Szkoda tylko, że gra jest taka krótka.
  • 0

#13 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 15.05.2006 - |17:35|

Świetna giera :]. SG-1 do tego ta grafika sprzed 10 lat :]. Zaraz się rozkleję :P. Musiałem się od niej siłą odrywać, bo nie mam dzisiaj więcej czasu na granie.

Użytkownik mathix edytował ten post 15.05.2006 - |17:36|

• 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#14 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 16.06.2006 - |21:02|

Świetna gra tylko szkoda że taka krótka ale super się grało
  • 0

#15 Mateusz500

Mateusz500

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 22.06.2006 - |14:11|

Znalazłem ciekawostke jak jesteście w bazie SG po wyłączeniu auto destrukcji idzcie do Laboratorium 1 przejdzcie do konca poziomu to znajdziecie otwarte pudełko kliknijcie na nie i zdobedziecie przez to klucz teraz windą przejedzcie na poziom 28 i nieidzcie do pomieszczenia wrut tulko w drugą strone tam bedą dżwi użycie na nich kluczyka i bedzie fajna scenka.

Użytkownik Mateusz500 edytował ten post 22.06.2006 - |14:14|

• 0

#16 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 01.07.2006 - |23:33|

A ja mam problem z tymi je*****mi klockami na chulak. Jak to [beeep] ułożyć.. nie moge solucja tez nic nie pomogla. Potrzebuje screena. Taka fajna gra i musieli zepsuć czymś takim... bez przesady z tym poziomem trudności. Męczyłem się od 23 z tymi puzzlami jest 00:35 i daje sobie spokój. Wiem co trzeba zrobić żeby było to połączenie ale nie wiem jak.
  • 0

#17 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 02.07.2006 - |10:24|

Już mi sie udalo dzieki jak widze za ogromną pomoc... tyle odpowiedzi.
  • 0

#18 Wojo

Wojo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów
  • MiastoLublin

Napisano 11.07.2006 - |18:13|

Jeżeli macie jakieś ciekawe motywy z tej gry to piszcie, bo jest w niej na prawde dużo wątków pobocznych i chetnie bym je wszystkie wypróbował. Na Chulak w pobliżu rozwidlenia do ruin obok drzewa jest dziura do której można wlac wode i powstaje błoto ale nie wiem co z nim dalej robić. albo np. do czego służą owoce (znalezione przy domu Tealc'a) albo sucha kromka chleba (kwatery mieszkalne), albo inne podobne których nie można się pozbyć (na przykład sprzedać w sklepie na Chulak) poza tym zastanawiam się do czego jest figurka przedstawiająca człowieka którą można kupic w środkowym sklepie (po kupieniu wczesniej liny i rogów) za 10 sztuk srebra. Jeżeli ktoś ma jakies pomysły to chętnie posłucham. :)
  • 1

#19 kamkaw

kamkaw

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoTrzebinia

Napisano 11.07.2006 - |20:10|

Jak zrobiłeś błoto to teraz możeszstrzeli do klatki z P90 i ona spadnie :D
Tylko nie wiem do czego ona może służy ;)
  • 0
████████████████████████
Rip SG-1

#20 irwin

irwin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 12.07.2006 - |14:47|

link do oficjalnego forum gry :
http://www.bigbluecu...p?topic=23288.0
tam można pytać i sciągać nowe wersje gry