Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 046 - S02E22 - Three Minutes

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
272 odpowiedzi w tym temacie

#1 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 06.04.2006 - |14:56|

2x22: Three Minutes (Michael)

Scenariusz: Edward Kitsis & Adam Horowitz
Reżyseria: Stephen Williams

Dołączona grafika

Emisja ABC: 17.05.2006

» Episode Promotional Photos

Użytkownik wojtek edytował ten post 17.05.2006 - |15:16|

• 0

#2 neo2006a

neo2006a

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 18.05.2006 - |05:38|

W skrócie. No to już wiemy co Michael robił przez ostatnie 13 dni. Tylko co wyszedł w poszukiwaniu Walta a już został złapany przez Othersów :)
W obozie Innych kobieta o imieniu Miss Klugh pozwala zobaczyć sie Michaelowi z Waltem. Ten twierdzi że Others podają sie za zupełnie kogoś innego niż naprawde są. Miss Klugh oferuje Michaelowi wymiane: Walt za uwolnienie Henrego, no i musi wrócić z Hurleyem, Jackiem, Kate i Sawyerem do obozu Others. Michael jak wiadomo sie zgadza. W obozie Lostowiczów Michael wybiera "czwórke" która poprowadzi "atak" na Innych. Sayid przeczuwa że Michael mógł sie dogadać z Innymi. Mr Eko przerywa budowe kościoła i jego celem staje sie teraz naciskanie przycisku. Charlie próbuje pogodzić sie z Claire. No i to na co wszyscy czekali. OH MY GOD Podczas pogrzebu Libby i Ana-Lucia lostowicze widzą na morzu ... ZWYKŁĄ ŻAGLÓWKE ... :)
  • 0

#3 Bolero

Bolero

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 18.05.2006 - |06:07|

Odcinek 7/10

Nic specjalnego, no i chciałbym widzieć miny tych co oczami wyobraźni widzieli już promy, samoloty i inne cuda. No i miło, że w końcu mogliśmy zobaczyć w retrospekcji nieco więcej "innych" :] Więcej napiszę jak odeśpię noc w pracy.

PS. Potencjalni ściągacze odcinków, wersja XOR jest zrypana, a dokładnie ostatnie 5 (zarówno audio jak i video są w wyraźnie niższej jakości).
  • 0
"Oh yeah, there's my favourite leaf"

#4 ir0n

ir0n

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 18.05.2006 - |06:45|

Nie dodaliście ze Łódź którą widzimy na końcu 'zamówił' sobie michael u tej murzynki ;) a noi te leki co charlie dał clair (pogodzili się :P) czemu co 9 dni .. chodzi o tą tajemniczą chorobe ?

Użytkownik ir0n edytował ten post 18.05.2006 - |06:51|

• 0

#5 Promethe

Promethe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów
  • Miasto.italy

Napisano 18.05.2006 - |07:41|

Bo (108/24)*2 = 9?
IMHO ciekawy odcinek, takie przygotowanie "pola" na zbliżający się finał. Michael i jego przygody były niestety do przewidzenia już w momencie gdy zastrzelił AL i Libby.
Jak dla mnie mocne 7.5/10.
:P

Użytkownik Promethe edytował ten post 18.05.2006 - |07:43|

• 0
Dołączona grafika

#6 Sha

Sha

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 18.05.2006 - |07:51|

Tajemnicza Miss Klugh od razu nasuwa skojarzenie z Mister Eko. Może to jego żona, może kochanka a może wogóle nie ma z nim nic wspólnego, ale przypomina jedną z postaci ktorą Eko widział w chmurze czarnego dymu. Do tej pory wydawalo mi się, że ta murzynka 'z chmury' to ta sama która sprzedawała 'heroinowe' figurki przed kościołem we flashbacku Eko, ale po dzisiejszym epie i obejrzeniu sceny z chmurą po raz enty nie mam już pewności, równie dobrze mogła tam być panna Klught. Kobieta od figurek wydaje się być starsza, miała też kule, ale w gruncie rzeczy są podobne (młodszy wygląd Miss K. -> wynik badań nad starzeniem się; brak kul -> znane nam już "cudowne ozdrowienie")

Michaela walono po łbie, pobrano mu krew, podduszano w niewentylowanym szałasie (w scenie w szałasie wyglądał jakby mu się właśnie jakiś ciężki trip zaczynał, ale chyba nie odleciał z braku kilku mililitrów krwi w organiźmie?), Waltem szarpano na wszystkie strony i grożono "zamknięciem w pokoju" (alienacja ma go skruszyć, widać nie chce dobrowolnie oddać mózgu do badań), wygląda więc na to, że "othersom" nie zależy specjalnie na opakowaniu, zależy im na zawartości, ciekawe więc jaką to zawartość mają zamiar wydłubać z wybranej czwórki.

Sayid po zabawie z Heniem zrobil się nadwrażliwy, ale dzięki temu może unikną wpakowania się prosto do kociołka z kolacją "othersów". Locke prawdopodobnie poszedł w trasę na własną rękę, choć może akurat nie po Walta, a po kolejne bunkry z mapy albo na ponowny, lepszy rekonesans w "Pearl".

Na pogrzebie zabrakło Eko, który po zderzeniu z "Perłą" wypadł z roli księdza i poświęcił się karierze informatyka, oraz Rose i Bernarda (ktoś ich gdzieś widzał w tłumie żałobników?). Rose ze swoją wrażliwą duszą i zawdzięczający życie Anie Lucifer Bernard powinni stać w pierwszym rzędzie...

A w łódeczce nadpływa zapewne zaginiony Desmond. Na Jacquesa Cousteau nie ma co liczyć, a każdy inny typ będzie od razu na cenzurowanym i prewencyjnie obity trafi do zbrojowni. A że to już było, to powtarzać się chyba nie będą.

Użytkownik Sha edytował ten post 18.05.2006 - |08:21|

• 0

#7 zwyrson

zwyrson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 18.05.2006 - |10:35|

Jak dla mnie 8/10
Liczylem na cos wiecej ale to co "dostalem" tez mi sie podoba ;)
Zastanawia mnie kim sa tak naprawde the otherzzz bo teraz to juz niczego nie jestem pewien.
  • 0

#8 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 18.05.2006 - |13:18|

oj mosci panowie i mile panie, kolejny przecitniaczek nam tworcy zaserwowali. Wszystko, to co dzisiaj nam zostalo podane bylo banalne i kazdy z nas zapewne sie czegos podonego po historii Michaela spodziewal. Rozczarowanie jest tym wieksze, ze gdzies coraz bardziej zanika klimat tajemniczosci w sensie mistycyzmu itp, a pojawia sie klimat Hostela i zbyt dosadnie przedstawione naukowe eksperymenty. Ktos powyzej sluszenie zauwazyl, ze wyglada na to, ze dla othersow liczy sie nie opakowanie a wnetrze, a mowiac dosadniej nasli lostowicze byc moze trafili na wyspe jako doslownie "dawcy", choc moze o nerke czy serce stricte tu nie chodzi ;-) Nie wiem jeszcze czy droga, ktora coraz wyrazniej zaczyna LOST podazac bedzie sie podobac wszystkim, oczarowanym poczatkowymi tajemnicami. Heh, no i ta koncowka z malutka lodeczka. No mi sie smiac zachcialo i poczulem, jakby cala ta wyspa byla ledwie pare kilometrow od jakiejs metropolii, a lostowicze biedni zyja w blogiej nieswiadomosci wykozystywani do jakis badan... Jesli takie bylo zamierzenie tworcow, to im sie udalo ;-)

Użytkownik borderline edytował ten post 18.05.2006 - |13:34|

• 0

#9 kabut

kabut

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów
  • MiastoP3X-774

Napisano 18.05.2006 - |13:29|

Odcinek oceniam na mocna osemke w skali do dziesieciu. Bardzo ciekawe wprowadzenie do finalu sezonu. Nareszcie poznajemy 'wioske' Othersow i dowiadujemy sie, ze udaja (pewnie potwierdzenie watku z klejem do charakteryzacji). Interesujacy motyw z lista nazwisk od 'Mrs. Clue' btw. swietne przedstawienie sie ww. pani :D. Rozmowa na temat Walta i pytanie dotyczace jego pojawiania sie w miejscach, w ktorych znajdowac sie nie powinien (projekcja astralna?) - sadze ze sp. Shannon bylaby w tym temacie ekspertem ;). Byc moze jest to dowod na to, ze bunkier othersow zajmuje sie zdolnosciami psychokinetycznymi. Zobaczymy co nam przyniesie final.

BTW Stawiam na to, ze w lodce jest Desmond.

Użytkownik kabut edytował ten post 18.05.2006 - |13:31|

• 0

#10 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 18.05.2006 - |13:51|

Jedno jest zadziwiające - ci Inni sa tak bardzo rózni od Innych ze wspomnień Claire, a przeciez to pewnie ci sami. Jeśłi tak, to czy przypadkiem nie jest to przedstawienei odegrane na potzreby sytuacji.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#11 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 18.05.2006 - |13:58|

Jedno jest zadziwiające - ci Inni sa tak bardzo rózni od Innych ze wspomnień Claire, a przeciez to pewnie ci sami. Jeśłi tak, to czy przypadkiem nie jest to przedstawienei odegrane na potzreby sytuacji.

sam Walt powiedzial, ze oni nie sa tymi, za ktorych sie podaja. To wszystko jest jedna wielka szopka. Pytanie, dlaczego jest ona robiona i czy ci Inni takze nie sa czescia eksperymentu (ja stawiam, ze tak). Byc moze sa na wyzszym szczeblu i maja przez to wladze nad naszymi lostowiczami, ale oni i tak sa pionkami w jeszcze innych rekach. I tutaj wkracza wspomniany przeze mnie Hostel, czyli jakis bogaty swir lub cala grupka swirow, ktorzy przejeli paleczke po Dharmie (albo i sama Dharme wchloneli) i teraz bawia sie w "bogow"...
  • 0

#12 Warson

Warson

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 18.05.2006 - |14:22|

Jak Dla Mnie odcinek 10/10 Ja Preferuje i Lubie Takie Odcinki...

Normalnie Jeszcze Tak Sie Nie Poryczalem jak an Tym odcinku... Mimo iz jestem facetem, ale bardzo wrażliwym, ryczałem jak Głupi...

NIo Wydaje mi sie ze w Wielkim Finale Faktycznie Bedzie Wielkie BUM!!!!
  • 0

#13 GIZIU

GIZIU

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 18.05.2006 - |14:30|

Odcinek bardzo fajny, mimo że myślałem że się więcej wydarzy, to i tak mi się podobał. Sayid jest debeściakiem i szybko rozkminił Micheal'a. To co mnie najbardziej wkurzyło to to że Eko i Locke nie powiedzieli nikomu o stacji Pearl i o tym że Swan jest monitorowany. Co do łódki to niezła akcja, nikt się tego nie spodziewał. Ciekawe tylko czy to ta łódź którą "zamówił" Micheal. Myślę że tak, a w środku będzie jeden z Othersów oczywiście ucywilizowany i z przygotowaną opowieścią o zepsutym kompasie etc. Trailer to następnego odcinka jest niezły. Szykuje się niezła akcja :clap:
  • 0

#14 ZdL

ZdL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów
  • MiastoOpole

Napisano 18.05.2006 - |14:31|

fajnie było... 8/10... to imho Desmond nadciąga ;] tylko skąd on boata wytrzasnoł...

Użytkownik ZdL edytował ten post 18.05.2006 - |14:31|

• 0
LOST
Prison Break
24
Jericho
CSI: Miami
House
Knight Rider

#15 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 18.05.2006 - |14:51|

Bardzo fajny odcinek, akcja nie za szybka i nie zawolna do tego retrospekcje Michaela z wyspy. Faktycznie ci Inni albo odstawiają jakąś szopkę albo cholera wie o co im chodzi ;). No ale w końcu w bunkrze medycznym były różne rzeczy do charakteryzacji.
Mieliśmy dzisiaj takie przygotowanie do finału sezonu. Ciekawe kto przypływa na tej Łódce Bols ;).
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#16 kabut

kabut

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów
  • MiastoP3X-774

Napisano 18.05.2006 - |14:57|

fajnie było... 8/10... to imho Desmond nadciąga ;] tylko skąd on boata wytrzasnoł...

Desmond wybral sie na wyprawe dookola swiata i o ile sie nie myle to wyladowal na wyspie wlasnie w lodzi. :)
  • 0

#17 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 18.05.2006 - |14:58|

odcinek na takie 7+
czesc akcji byla do przwidzenia juz z poprzedniego odcinka [uwolnienie Henrego za Walta czy tez oklamanie lostow ze nikt go niezauwazyl,itd], itd. Odcinek przygotowywal nas do finalu i niezostawil jakis nowych spraw do dyskusji [procz tej pacjetki ktora zapewnie jest jakas lekarka lub to osoba wyzsza niz Zeke] [to ze inni nie sa innymi juz wczesniej sie dowiedzielismy] przynajmiej ja tak widze
  • 0

#18 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 18.05.2006 - |15:00|

10/10 Świetna cisza przed burzą przed wielkim finałem, który ma w końcu wiele wyjaśnić.

- Lista z nazwiskami Kate, Jacka, Sawyera i Hugo - hm, to naprawdę interesujące. Tylko zastanówmy się, przecież w odcinku Hunting Party Inni mieli Jacka, Kate i Sawyera jak na talerzu. Brakowałoby im tylko hugo, ale i to dałoby się zrobić. Nie wiem z czego to wynika, z błędu logicznego w scenariuszu, a może chodzi o to PO CO im oni.
- Świetne scena rozmowy Jacka i Sawyera. "Przeleciałem ją" :)
- Charlie w końcu uwolnił się od narkotyków. Ale i tak nie wybaczę ma tego co zrobił Sun.
- Walt mówiący że robią mu testy (Dharma wciąż prowadzi badania) i że oni udają - wiadomo o co chodzi

- Gdzie Czarny Dym? Mógłby pojawić się w finale
- Oczywiście Locke i Eko nie powiedzili o Perle - pewnie zrobią to w czwartm sezonie :>
- PANI CLUE (clue = wskazówka) - interesująca postać
  • 0

#19 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 18.05.2006 - |15:03|

odcinek na takie 7+
czesc akcji byla do przwidzenia juz z poprzedniego odcinka [uwolnienie Henrego za Walta czy tez oklamanie lostow ze nikt go niezauwazyl,itd], itd. Odcinek przygotowywal nas do finalu i niezostawil jakis nowych spraw do dyskusji [procz tej pacjetki ktora zapewnie jest jakas lekarka lub to osoba wyzsza niz Zeke] [to ze inni nie sa innymi juz wczesniej sie dowiedzielismy] przynajmiej ja tak widze

scena z pania wskazowka mi bardzo przypomniala wyrocznie z matrixa. Czyzby Walt mialbyc takim LOSTowym Neo ? :bag:

a poza tym tgo zgoda, to bylo takie przygotowanie do finalu. Teraz musimy poczekac cierpliwie, by przekonac sie czy faktycznie bedzie on tak swietny jakim go tworcy maluja ;-)
  • 0

#20 Dhopys

Dhopys

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 18.05.2006 - |15:05|

Tą łódką na pewno nie płynie Desmond. Twórcy już wcześniej mówili, że w trzeciej częsci poznamy fleshbacki innych bohaterów. Oni se teraz pewnie płyną tą łupina spędzic wymarzone wakacje na wyspie na środku Pacyfiku. Biedaczki nie wiedzą co ich czeka :)

Użytkownik Dhopys edytował ten post 18.05.2006 - |15:06|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych