Skocz do zawartości

Zdjęcie

Rescue Me

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
51 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 19.03.2006 - |11:17|

Krótko o czym jest serial (opis z programu na stronie cyfraplus.pl):
Tommy Gavin ratuje życie innych. Oswobadza ludzi z piekła płomieni, ze stalowych kleszczy pojazdów, które uległy kolizji i jest niezwykle dumny z faktu, że dowodzi heroiczną i często zapracowaną do granic wytrzymałości drużyną nowojorskich strażaków z załogi nr 62. Gavin (Denis Leary) boryka się również z burzą uczuć związanych z separacją ze swoją żoną (Andrea Roth), z wciąż powracającymi, bolesnymi wspomnieniami poległych kolegów i ofiar wypadków.

Jest to serial o grupie nowojorskich strażaków. Jednak typowe akcje jak gaszenie pożarów są tylko dodatkiem do tego serialu. Serial skupia się głównie na życiu osobistym bohaterów, które jak się okazuje jest w większości nieźle pokręcone. Na tv.com kategoria tego serialu to Drama, Comedy i tak jest naprawdę bo jest tam wiele wątków humorystycznych.
Polecam ten serial, mnie się on bardzo podoba.

W USA wyemitowano już 2 serie w Polsce na AXN jest aktualnie emitowana 1 seria w każdą sobotę o 21:05.

Użytkownik johnass edytował ten post 29.05.2010 - |11:20|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#2 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 19.03.2006 - |13:10|

Ja nie mam karty TV więc niech ktoś zgrywa chociaż ścieżki dźwiękowe z Rescue Me, bo serial leci na AXN a nikt nie robi napisów.

Tyczy się to też innych dobrych seriali, na innych kanałach.

Oglądanie w TV nie jest wygodne, człowiek zapomina, nie ma ochoty, czasu itd
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#3 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 14.07.2006 - |08:25|

Trochę zapomniałem o tym temacie.

Denis Leary za rolę w tym serialu został nominowany do nagrody Emmy w kategorii Najlepszy aktor w serialu dramatycznym.
Aktualnie na stacji FX emitowany jest 3 sezon tego serialu.

A propos nagrody Emmy to ceremonię z rozdania tych nagród będzie można obejrzeć w Polsce na żywo w nocy z 27 na 28 sierpnia o 3:00 w AXN i co najważniejsze w oryginalnej wersji językowej.
  • 0

#4 sirGregor

sirGregor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 17.07.2006 - |15:40|

Witam!!!
Serial jest zaprawde dobry, na AXN skończył się pierwszy sezon.
W sieci dostępne są jeszcze sezon 2 i sezon3 NIESTETY brak do nich polskich napisów .
WIĘDZ OGULNE HELP !!!! jak ktoś zna położenie owych napisów to djcie namiar.
Wszystkim któzy nie widzieli to polecam obejzenie choćby jednego odcinka .
POzdr to All.
  • 0

#5 Rafalito

Rafalito

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów
  • MiastoPiastów

Napisano 13.02.2007 - |22:27|

Witam,
jestem w trakcie tłumaczenia pierwszego sezonu.
  • 0

#6 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 01.08.2007 - |12:14|

Jest już pierwszy sezon tego serialu do ściągnięcia z torrenta wraz z polskimi napisami.
Jest on dostępny w w 120mb wersjach Xvid asd (więcej informacji tutaj http://www.tvshows.y.../rescueme.html). Ale jak kogoś interesuje lepsza jakość to zapewne te napisy będą pasować także do np. DVDRipów.

Polecam serial pierwsza klasa.
  • 0

#7 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 01.08.2007 - |14:03|

cos mało popularny serial bo już pare sezonów jest a tylko pare postów, mógłby ktoś coś wiecej napisać o nim, chocby dlaczego warto go oglądać ?? Zastanawiam się nad obejrzeniem tego serialu :] Warto czy nie??
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#8 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 02.08.2007 - |07:57|

cos mało popularny serial bo już pare sezonów jest a tylko pare postów, mógłby ktoś coś wiecej napisać o nim, chocby dlaczego warto go oglądać ?? Zastanawiam się nad obejrzeniem tego serialu :] Warto czy nie??

Powiem tak. Najlepiej ściągnij sobie po prostu np. dwa pierwsze odcinki i sam ocenisz czy ci przypadł do gustu czy nie. Dla mnie tak jak The Shield jest z absolutnej czołówki seriali kryminalnych/akcji, tak ten jest z absolutnej czołówki seriali dramatycznych.
  • 0

#9 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 02.08.2007 - |15:05|

No jak widać z mojego rankingu The Shield cenie i to bardzo, wiec wystarczająco mnie zachęciłeś :) ściągne jak mówisz ze 2-3 odcinki i obadam serial. Dzięki za pomoc.
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#10 fearless

fearless

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 02.08.2007 - |22:07|

Rescue Me jest jednym z moich ulubionych seriali (uwielbiam także The Shield). Mnie ten serial wciska w fotel wielokrotnie. Tak jak ktoś wspominał: świetny dramat, ale i wiele niesłychanie przewrotnych i komediowych sytuacji. Żałuję tylko, że nie znalazł się jakiś fantasta, by tłumaczyć ten serial. Osobiście zacząłem go oglądać chyba 2 lata temu po drugim sezonie. Dlatego dla mnie lato wcale nie jest stracone: wiele ciekawych propozycji.
  • 0

#11 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 03.08.2007 - |09:56|

Żałuję tylko, że nie znalazł się jakiś fantasta, by tłumaczyć ten serial.

No właśnie w końcu znalazł się, bo został na potrzeby wydania Xvid Asd przetłumaczony 1 sezon i teraz trwają prace nad napisami do 2 sezonu.
  • 0

#12 mastercool

mastercool

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 10.08.2007 - |22:55|

Serial jest swietny szkoda tylko ze na axn puscili tylko 1 sezon
Dolaczam sie do prosby jokera333 jak ktos moze niech poda jakis link do strony z napisami do tego serialu
  • 0

#13 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 03.12.2008 - |10:21|

Od 8 grudnia w poniedziałki o 23:00 w AXN trzeci sezon Rescue Me!

Zdecydowanie polecam. Jak dla mnie Rescue Me wśród szerokiego grona seriali dramatycznych jest tym czym Battlestar Galactica wśród seriali sci fi. Po prostu rewelacja przez duże R.
Denis Leary w najlepszej formie!
  • 0

#14 makor

makor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 19.01.2009 - |01:46|

Rewelacja pod warunkiem że bierzemy serial z przyróżeniem oka. Akcja dzieje się szybko, za szybko jak na dramat. Jest tam wiecej komedii niz dramatu. Ciezko sie oderwac od pierwszych 3 sezonow. 4rty odrobine slabszy. 5t w drodze.
Świetna muzyka, mnostwo humoru, troche dramatu, niepoprawnosc polityczna = rescue me. Polecam. Obejrzalem 4 sezony i minisody i ani razu sie nie zirytowalem co jest u mnie zadkoscia.
  • 0

#15 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 26.03.2009 - |16:05|

Jednak serial nie zaciekawił mnie po 6 obejrzanych odcinkach nie ciągnie mnie żeby oglądać kolejne nudzi mnie poprostu.
  • 0

#16 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 18.08.2009 - |21:30|

Jeden z tych seriali które bardzo chciałem oglądać ale jakoś się nie zmieściły i teraz nadrabiam zaległości. Plus teraz są napisy na bieżąco co ułatwia oglądanie.

Jestem właśnie po s1 i powiem że jest to świetny serial. Inteligentny, sarkastyczny z dużą dawką bardzo dobrego dramatu i humoru. Znakomity główny bohater i nie odstająca reszta obsady.

Nie dziwię się że go ciągną już tyle sezonów bo jeśli reszta jest na poziomie s1 to jest co oglądać, Zabieram się za s2.

POLECAM :D

P.S. Kolejny raz kablówka w tym wypadku FX pokazuje gdzie duże stacje mogą schować swoje gówniane produkcje.

Użytkownik Quendi edytował ten post 18.08.2009 - |21:32|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#17 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 19.08.2009 - |09:17|

Od 14 września stacja AXN rozpocznie emisję 5 sezonu serialu "Wołanie o pomoc"! Serial będzie można oglądać w każdy poniedziałek o 23.00!
  • 0

#18 dzidzia

dzidzia

Kapral

• VIP
  • 189 postów
  • Miastowielkopolska

Napisano 19.08.2009 - |12:50|

Jeśli ktoś lubi "Wołanie o pomoc" to jeśli ma taką możliwość niech sobie obejrzy inny serial Denisa Leary "Zawód Glina" (The Job). U nas kiedyś pokazywał to RTL7.
Serial równie dobry, a może i nawet lepszy bo to niemal w 100% komedia o pracy gliniarza. Główny bohater z Wołania o pomoc to w zasadzie kopia tego z Zawód glina tyle że tym razem strażak a nie detektyw.

Użytkownik dzidzia edytował ten post 19.08.2009 - |12:50|

• 0
Maruda
1. Praca uszlachetnia, lenistwo czyni szczesliwym. Wybor nalezy do ciebie - Minister Zdrowia
2. Sikanie z wiatrem jest pójściem na łatwiznę

Moje napisy znjadziesz na: hatak.pl [Dead Like Me], [Smith] i i mogłeś znaleźć na Ś.P. napisy.org [Two and a Half Men], [Gilmore Girls 7]

#19 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 23.08.2009 - |09:58|

Sezon 2 ciut słabszy ale nadal jest to świetny komedio dramat. Motyw humorystyczny z "uszczęśliwionym" ( dzięki antydepresantom ) głównym bohaterem i żoną, rewelacja :D
Dodatkowo dużo dramatu na najwyższym poziomie.
  • 0

#20 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 25.08.2009 - |13:43|

Sezon 3 trzyma poziom i pokazuje jak z roku na rok powinno się robić świetny nie poprawny politycznie komedio dramat.

Brawa dla całej ekipy Rescue Me i stacji FX
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych