Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ghost in the Shell: Stand Alone Complex

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ghost in the shell (14 użytkowników oddało głos)

Który GITS jest najlepszy:

1. Ghost in the shell 1 (7 głosów [63.64%])

Procent z głosów: 63.64%

2. Ghost in the shell 2 (1 głosów [9.09%])

Procent z głosów: 9.09%

3. GITS: Stand Alone Complex sezon 1 (3 głosów [27.27%])

Procent z głosów: 27.27%

4. GITS: Stand Alone Complex sezon 2 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 13.03.2006 - |19:14|

W końcu są już wiadomości o wydaniu SAC (Ghost in the shell: Stand Alone Complex)
Premiera: 21 marca.
2 odcinki - 9,9 zł

Reszta w linku poniżej
http://anime.com.pl/...php?id=vTydavwZ
  • 0

#2 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 13.03.2006 - |19:27|

:D Chyba śnię . Gits , w takiej cenie (po 20 PLN ) i to z tłumaczeniem opartym na fansubach . I do tego wydanie lepsze niż orginał . :D .
To sen , albo niebo .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3 almondish

almondish

Szeregowy

• VIP
  • 61 postów

Napisano 13.03.2006 - |19:46|

To sen , albo niebo .

Stawiam na przedwczesną gwiazdkę!
Tym bardziej, że jak zamówisz całość to jest taniej o 40zł! Po prostu muszę zrobić miejsce na półce na polskie wydanie SAC :)
  • 0
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." - Albert Einstein

#4 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 16.03.2006 - |17:21|

A można dowiedzieć się co to w ogóle jest za produkt?
  • 0

#5 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 16.03.2006 - |19:40|

A można dowiedzieć się co to w ogóle jest za produkt?

Film ,serial , anime . Bardzo ciekawe , momęntami poruszające wazne tematy .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#6 Nexus

Nexus

Organizator

• VIP
  • 357 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.03.2006 - |10:29|

Małe sprostowanie. Tylko pierwsze dwa odcinki będą za 9.90. Następne już po 19.90. Do tego będzie można całość zasubskrybować i dostać zniżkę. I dostać specjalne pudełko na całość.
Trochę się pospieszyłem z zakupem oryginału na amazonie :) Nic to... GITS nigdy nie za wiele :D
Tutaj są szczegóły GITS

Użytkownik Nexus edytował ten post 17.03.2006 - |10:31|

• 0
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes" - Laughing Man

#7 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 14.04.2006 - |18:54|

Po zakup pierwszej płyty , udałem się w sumie kilka dni po jej wyjściu - najpierw przeszukałem okoliczne markety i gdy stwierdziłem że nigdzie nie ma , postanowiłem przejechać się do empiku (przy okazji forumowego wyjścia na Ice Age 2 - ale nie o tym pisze ) .
Po zakupie można w pierwszym momencie zauważyć dwa błędy - napis iż jakoby serial zafascynował Wachowskich i wzieli coś z niego przy tworzeniu Matrixa( jest to nie prawdą , bo Wachowscy byli zafascynowani ,ale filmowym GITS-em , a to duża różnica) . Drugim błędem jest nie umieszczenie na liście dodatków informacji że na płycie są dwa epizody z pobocznej serii , jaką jest Tachikoma . Z drugiej strony , można to potraktować jako niespodziankę .
Kontynuując opis produktu należy wspomnieć iż , płytka po wyjęciu z pudełka , posiada specyficzny zapach - według mnie jest to zapach korporacyjnego androida lub silikonu .
Przejdźmy teraz do zagadnień bardziej technicznych , co prawda na jakości dźwięku i obrazu nie znam się , ale po obejrzeniu pierwszych odcinków na kompie i porównaniu ich to TVrip które posiadam , stwierdzam że obraz na DVD jest dużo lepszy (chociaż i w TVrip było mało do zarzucenia ) , tak samo dźwięk , który leciał z podłączonej do komputera wieży (4 głośniki ) był jak dla mnie bez zastrzeżeń .
Będąc już przy dźwięku , muszę wspomnieć iż do wyboru w czasie oglądania mamy 3 wersje językowe : oryginalną japońską , angielską i nieszczęśliwą polską - tej ostatniej mogło by niebyć , ponieważ w czasie słuchania lektora , stwierdziłem iż film nudził go niesamowicie , co pokazał przy czytaniu kwestii - i teraz uwaga do IDG , do następnych odcinków , weźcie kogoś z fandomu Anime , będzie lepiej i taniej . Dla tych co wolą czytać , przygotowano dwie wersje napisów , tą z której czyta lektor - prawie bez zastrzeżeń oraz drugą , fansuba , według mnie lepszą . Wiec ja obejrzałem odcinki w wersji gdzie głos podkładali sejuu z kraju kwitnącej wiśni wraz z fanowskim tłumaczeniem .
Po obejrzeniu zastanawiam się nad dwoma sprawami , czy IDG odniesie sukces z tym anime i czy będzie wydana druga serja GITS-a .

Użytkownik Obi edytował ten post 14.04.2006 - |19:02|

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#8 almondish

almondish

Szeregowy

• VIP
  • 61 postów

Napisano 14.04.2006 - |21:46|

O oprawie technicznej pisać już nie muszę. Swoją płytkę również kupiłam w empiku, jak dziś patrzyłam to już ich nie było.
Miło jest mieć polskie wydanie, za rozsądne pieniądze i w takiej jakości.

Z założenia nie oglądam filmów z dubbingiem, więc nawet nie przyszło mi do głowy oglądanie z polskim lektorem...
Z tego co napisał Obi, dobrze zrobiłam ;)

Fabuły pierwszych odcinków raczej nie będę opisywać,
za to powiem, że osobiście z zakupu jestem zadowolona i nie omieszkam skompletować serii :]

A jutro z ciekawości obejrze sobie kilka minutek z polskim lektorem, o więcej siebie nie posądzam :D

Co do opłacalności tego wydania, sądzę, że nie jest źle, patrzyłam po okolicznych kioskach
i po mniej więcej tygodniu wydania z GITS:SAC byłby wykupione.
Jeśli dalej tak będzie, to nie zdziwiłabym się jeśli IDG wydałoby kolejne serie.
  • 0
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." - Albert Einstein

#9 Drozdz

Drozdz

Kapral

• Użytkownik
  • 201 postów
  • Miastośląskie

Napisano 18.04.2006 - |18:50|

Cha ja już mam drugą płytkę - kupiłem dzisiaj, ale z powodów notorycznego braku czasu nie miałem czasu obejrzeć jeszcze pierwszej chociaż pobierzne przjerzenie obydwu potwierdza wcześneijsze opinie

Dlaczego musze czekać do 18 marca
  • 0

#10 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 18.04.2006 - |18:55|

Dlaczego musze czekać do 18 marca

16 maja, a nie marca :>

Swoja droga, to tak z ciekawosci kupilem pierwszy numer ... i sie spodobalo i juz mam drugi i czekam na wiecej :]
Wydanie profesjonalnie przygotowane, jakosc bardzo dobra, moze wezma sie za s-f :hyhy:
  • 0

#11 Nexus

Nexus

Organizator

• VIP
  • 357 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.04.2006 - |15:46|

Posiadam już obie części (druga przyszła z prenumeraty :) ) i co mogę dodać od siebie to tylko tyle, że jakość wydania jest porównywalna z tą zachodnią. Posiadam oryginalne wydanie R2 z Amazonu i wygląda na to, że nie mamy się czego wstydzić. Istnieje jeszcze wersja Limited z dźwiękiem DTS (który powala na nogi, wierzcie mi, bo porównywałem w domu obie wersje) i zastanawiam się dlaczego nie wydali naszego GITS'a w obu wersjach... może dlatego, że musiałyby to być dwie płytki na każdą część, a DD jest bardziej popularny...
  • 0
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes" - Laughing Man

#12 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 06.09.2006 - |18:43|

Dzisiaj kupiłem pierwszą płytkę i zachodze w głowe jak ja sie wybulę na pozostałe. Ale będę robił wszystko żeby mieć komplet. Film był genialny i pokładam wielkie nadzieje także w tym serialu, zaraz zabieram sie za oglądanie. Nie lubię tylko tych reklam, ale poza tym wydanie bardzo solidne jak na DVD z kiosku.
edit: A czy ktoś się orientuje co sie stało z Ghostem ostatnio. Jakoś tak długo nie ma szóstej płytki. Już dwa razy przepuściłem kasę, bo nie było :D a jak będzie to nie będę miał kasy :afro:
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#13 Nexus

Nexus

Organizator

• VIP
  • 357 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.09.2006 - |21:47|

Jest już w kioskach. Była przerwa wakacyjna :)
  • 0

#14 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 10.09.2006 - |22:19|

Wiem :D. Oczywiście wyszedl dzień po tym jak znowu przepiłem kasę :afro:.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#15 dzidzia

dzidzia

Kapral

• VIP
  • 189 postów
  • Miastowielkopolska

Napisano 12.09.2006 - |13:07|

Pokazalo sie cos takiego:
Ghost In The Shell S A C Solid State Society

pare zdan o tym co to jest mozna znalezc tu:
http://anime.com.pl/...p?show=vrydaZEE

sam jeszcze nie mialem okazji sprawdzic czy jest to dokladnie to co bylo zapowiadane bo mam nieco ograniczony dostep do sieci.
  • 0
Maruda
1. Praca uszlachetnia, lenistwo czyni szczesliwym. Wybor nalezy do ciebie - Minister Zdrowia
2. Sikanie z wiatrem jest pójściem na łatwiznę

Moje napisy znjadziesz na: hatak.pl [Dead Like Me], [Smith] i i mogłeś znaleźć na Ś.P. napisy.org [Two and a Half Men], [Gilmore Girls 7]

#16 Nexus

Nexus

Organizator

• VIP
  • 357 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.09.2006 - |19:16|

To trzecia filmowa część GITS'a. Akcja dzieje się po pierwszej serii. Nieźle się zaczyna :D Jak na razie została wyemitowana w japońskiej płatnej telewizji.
  • 0

#17 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 12.09.2006 - |19:19|

Znaczy się rano powinny pojawić sie raw-y :D .
Bede miał.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych