Ghost in the Shell: Stand Alone Complex
Napisano 13.03.2006 - |19:14|
Premiera: 21 marca.
2 odcinki - 9,9 zł
Reszta w linku poniżej
http://anime.com.pl/...php?id=vTydavwZ
Napisano 13.03.2006 - |19:46|
To sen , albo niebo .
Stawiam na przedwczesną gwiazdkę!
Tym bardziej, że jak zamówisz całość to jest taniej o 40zł! Po prostu muszę zrobić miejsce na półce na polskie wydanie SAC
Napisano 16.03.2006 - |17:21|
Napisano 17.03.2006 - |10:29|
Trochę się pospieszyłem z zakupem oryginału na amazonie Nic to... GITS nigdy nie za wiele
Tutaj są szczegóły GITS
Użytkownik Nexus edytował ten post 17.03.2006 - |10:31|
Napisano 14.04.2006 - |18:54|
Po zakupie można w pierwszym momencie zauważyć dwa błędy - napis iż jakoby serial zafascynował Wachowskich i wzieli coś z niego przy tworzeniu Matrixa( jest to nie prawdą , bo Wachowscy byli zafascynowani ,ale filmowym GITS-em , a to duża różnica) . Drugim błędem jest nie umieszczenie na liście dodatków informacji że na płycie są dwa epizody z pobocznej serii , jaką jest Tachikoma . Z drugiej strony , można to potraktować jako niespodziankę .
Kontynuując opis produktu należy wspomnieć iż , płytka po wyjęciu z pudełka , posiada specyficzny zapach - według mnie jest to zapach korporacyjnego androida lub silikonu .
Przejdźmy teraz do zagadnień bardziej technicznych , co prawda na jakości dźwięku i obrazu nie znam się , ale po obejrzeniu pierwszych odcinków na kompie i porównaniu ich to TVrip które posiadam , stwierdzam że obraz na DVD jest dużo lepszy (chociaż i w TVrip było mało do zarzucenia ) , tak samo dźwięk , który leciał z podłączonej do komputera wieży (4 głośniki ) był jak dla mnie bez zastrzeżeń .
Będąc już przy dźwięku , muszę wspomnieć iż do wyboru w czasie oglądania mamy 3 wersje językowe : oryginalną japońską , angielską i nieszczęśliwą polską - tej ostatniej mogło by niebyć , ponieważ w czasie słuchania lektora , stwierdziłem iż film nudził go niesamowicie , co pokazał przy czytaniu kwestii - i teraz uwaga do IDG , do następnych odcinków , weźcie kogoś z fandomu Anime , będzie lepiej i taniej . Dla tych co wolą czytać , przygotowano dwie wersje napisów , tą z której czyta lektor - prawie bez zastrzeżeń oraz drugą , fansuba , według mnie lepszą . Wiec ja obejrzałem odcinki w wersji gdzie głos podkładali sejuu z kraju kwitnącej wiśni wraz z fanowskim tłumaczeniem .
Po obejrzeniu zastanawiam się nad dwoma sprawami , czy IDG odniesie sukces z tym anime i czy będzie wydana druga serja GITS-a .
Użytkownik Obi edytował ten post 14.04.2006 - |19:02|
Napisano 14.04.2006 - |21:46|
Miło jest mieć polskie wydanie, za rozsądne pieniądze i w takiej jakości.
Z założenia nie oglądam filmów z dubbingiem, więc nawet nie przyszło mi do głowy oglądanie z polskim lektorem...
Z tego co napisał Obi, dobrze zrobiłam
Fabuły pierwszych odcinków raczej nie będę opisywać,
za to powiem, że osobiście z zakupu jestem zadowolona i nie omieszkam skompletować serii :]
A jutro z ciekawości obejrze sobie kilka minutek z polskim lektorem, o więcej siebie nie posądzam
Co do opłacalności tego wydania, sądzę, że nie jest źle, patrzyłam po okolicznych kioskach
i po mniej więcej tygodniu wydania z GITS:SAC byłby wykupione.
Jeśli dalej tak będzie, to nie zdziwiłabym się jeśli IDG wydałoby kolejne serie.
Napisano 18.04.2006 - |18:50|
Dlaczego musze czekać do 18 marca
Napisano 18.04.2006 - |18:55|
Dlaczego musze czekać do 18 marca
16 maja, a nie marca :>
Swoja droga, to tak z ciekawosci kupilem pierwszy numer ... i sie spodobalo i juz mam drugi i czekam na wiecej :]
Wydanie profesjonalnie przygotowane, jakosc bardzo dobra, moze wezma sie za s-f :hyhy:
Napisano 22.04.2006 - |15:46|
Napisano 06.09.2006 - |18:43|
edit: A czy ktoś się orientuje co sie stało z Ghostem ostatnio. Jakoś tak długo nie ma szóstej płytki. Już dwa razy przepuściłem kasę, bo nie było a jak będzie to nie będę miał kasy :afro:
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 10.09.2006 - |21:47|
Napisano 10.09.2006 - |22:19|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 12.09.2006 - |13:07|
Ghost In The Shell S A C Solid State Society
pare zdan o tym co to jest mozna znalezc tu:
http://anime.com.pl/...p?show=vrydaZEE
sam jeszcze nie mialem okazji sprawdzic czy jest to dokladnie to co bylo zapowiadane bo mam nieco ograniczony dostep do sieci.
1. Praca uszlachetnia, lenistwo czyni szczesliwym. Wybor nalezy do ciebie - Minister Zdrowia
2. Sikanie z wiatrem jest pójściem na łatwiznę
Moje napisy znjadziesz na: hatak.pl [Dead Like Me], [Smith] i i mogłeś znaleźć na Ś.P. napisy.org [Two and a Half Men], [Gilmore Girls 7]
Napisano 12.09.2006 - |19:16|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych