Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak powinien zakończyć się Lost?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
93 odpowiedzi w tym temacie

#1 Halny

Halny

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 08.03.2006 - |20:39|

Siemanko !
Jak Wy byscie zakonczyli ten film jak byscie byli rezyserem? (musicie uwzglednic dlaczego znalezli sie na wyspie po co im to bylo , dlaczego musieli zginac ludzie itp ) Ja mam kilka wersji ale nie bardzo chyba trafne ale napisze je Wam wiec :

- wszyscy na wyspie są po to by nie tworzyc jakies nowej cywilizacji czy czegos takiego tylko : kazdy z znich jest najlepszy w swoijej dzicinie np Jack jest super lekarzem , Sawyer robi super przekrety , itp idt etc . Moim zdaniem to jest dalszy ciag projektu Drhamy ale nie moim zdaniem chodzi juz nie obadanie jakis paranomalnych zjawisk czy czegos tylko ludzkich odreagoawac itp , a te wszystkie niedziwedzie polarne , jakies duchy czy cos to skutek jakiegos wybuchu badania jakiegos promiwniowania , i wszysstko sie dlatego dizeje ze Lock moze chodzic , ze widza cos czego nie ma , ten czarny dym to moze byc kamera z jakimis tam filtrrami by produkowala czarny dym na jakims wyciagniku ? to moje wymysly takie :) bo jak ciaglo lock'a do dziury to slucha bylo jak by ktos skrecal czyms takim puscie sobie i sluhajcie :) a tak po za tym to trafili na wyspe by CI naukowcy sie dowiedzieli jak zachowa sie Lekarz na wyspie czy Oszyust czy koles ktory gra w zespole muzycznym . Moim zdaniem naukowcy ich obserowali od dawna i dlatego ich tam sciagneli . a Ze przezyli to moze rowniez byl test na odporsnoc nie wiem moze na wytrzymalosc . w sumie nie wiem z tym do konca ale jak narazie idzie mi dobrze ... i moim zdaniem te badanie ma na celu wylonic takiego przywodce ludzkosci ktory by poporowadzil ludzkosc w czasie zaglady czy cos w tym stylu ... jak to mowia - niech wygra najlepszy
innego pomyslu nie mam
a to ze sa inni ludzi to wlasnie CI naukowcy co ich obserwuja i notuja zachowanie a bunkry to kiedys wlasnei byly te badania rozne nad zwierzetami i innymi zjawiskami paranormalnymi i podczas wybuchu czy czegos nie chcialo im sie tego niszczyc tylko pomysleli ze zwolaja tu jakis ludzi i oni niech niby to odnajda (nasi rozbitkowie ) i moze chcieli sprawdzic psychike czlowieka jak by postopil jka by takiego czegos znalazl.
Nie wiem to sa domysly - a koniec mysle ze bedzie taki ze ten jedenyny znajdzie na to odpoiwedz ze znajdzie glowna baze tych naukowcow i udowndni im ze byl najsilniejszy fizycznie , psychycznie itp i koniec filmu - moze lipa ale nie moge nic innego wymyslec :P pozdro i czekam na wasze zakonczenia i cala trsc jak to wytlumaczycie te wszystkie zjawiska :) popapap
  • 0

#2 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 08.03.2006 - |20:43|

Siemanko !
Jak Wy byscie zakonczyli ten film jak byscie byli rezyserem? (musicie uwzglednic dlaczego znalezli sie na wyspie po co im to bylo , dlaczego musieli zginac ludzie itp ) Ja mam kilka wersji ale nie bardzo chyba trafne ale napisze je Wam wiec :

Tak w sprawie formlnej. Reżyser nie jest odpowiedzialny za zakończenie. O tym decyduje autor scenariusza, a tak ostatecznie executive producer.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 08.03.2006 - |20:43|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#3 Halny

Halny

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 08.03.2006 - |20:47|

O kurde no dobra ale wiesz o co chodzi wiec pan ktory psize scenariussz postawcie sie na jego miejscu :) i jak wy wyidziecie koniec filmu ?

P.S. tyle sie wyzej napisalem a ten tyllko zauwazyl ze serial nie konczy rezyser tylko ten kto pisze scenariusz lol .... dzieki za poprawienie ale jak juz jestes to napisz zakonczenie chyba ze nie masz koncepcji na zakonczenie filmu to luz :) pozdro i zachecam tych ktorzy sa kreatywni :)
  • 0

#4 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 08.03.2006 - |22:44|

Ja wiem jak serial nie ma się skończyć. Czyli pojawienie się kosmitów, wybuch wyspy, uratowanie rozbitków bez wyjaśnienia co i jak (piękna scena, piękny zachód słońca, rozbitkowie na pięknym jachcie patrzą na piękną wyspę, po pięknym spraniu jakiś tam pięknych innych, myśleli, że to koniec, wszyscy pięknie uśmiechnięci, ostatnia scena - Zeke podnosi rękę, zbliżenie na jego piękną twarz i wredny, ale oczywiśćie piękny uśmiech i napisy). :P
  • 0
Don't tell me, what I can't do!

#5 maslot

maslot

Starszy kapral

• VIP
  • 343 postów

Napisano 08.03.2006 - |22:46|

Ja mam nic przeciwko Obcym. Niestety, ten wariant został zdaje się wykluczony przez producentów.
  • 0

#6 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 09.03.2006 - |03:20|

no to moze moj belkot:d

Wyspa okazuje sie wielkim eksperymentem ktorego zadaniem jest wyprodukowanie super ludzi ktorzy beda przyszloscia(zaraza?) ludzkosci. Caly projekt byl sponsorowany przez partie Nacjonalistyczna i bylych Hitlerowcow ktorzy chca wprowadzic 1 rase na swiecie ktora bedzie podporzadkowana jednej osobie (zalozycielowi dharmy). upadek samolotu byl sfingowany (celem wypadku i tego ze nie mozna sie bylo z wyspy wydostac np. przymus naciskania przycisku bylo to zeby odcieli sie od starego zycia), ludzie w samolocie wybrani celowo, zadaniem szczepionki podawanej od samych narodzin bylo wyostrzenie ukrytych cech nadprzyrodzonych porywanych dzieci itd itd

wiem ze glupie ale nic innego nie potrafie wymyslec
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#7 Kasia

Kasia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 11.03.2006 - |15:21|

Może być też tak, że wyspa zostanie, a świat zniknie. Pamiętacie jak Desmond dziwił się, że świat jeszcze istnieje? A poza tym - jeśli się uratują to co z przyjaźniami, romansami itd.? A jeśli zostaną to co z ich rodzinami poza wyspą? Kurcze, ciekawe co twórcy wymyślą :D. Bardzo to wszystko zamotali.
  • 0

#8 Lolo77

Lolo77

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 11.03.2006 - |16:02|

Wpadnie F.B.I + Armia amerykanska aresztują Zeka i spółkę wszystko okaże się finansowane przez jakiegoś miliardera który przekaz CNN będzie oglądał w limuzynie...Lostowicze w ciepłych kocach powędrują do helikoptera a wyniki badań i eksperymentów Dharmy zagarnie rząd amerykański czyli KLASYKA dla amerykańskiego widza .My będziemy zawiedzeni ze wszystko było takie proste,żadnych androidów,reality show,kosmitów ani nawet Chucka Norrisa :blink:
  • 0

#9 nilhir

nilhir

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 105 postów

Napisano 11.03.2006 - |17:39|

Ja chciałbym, żeby na wyspe przyleciały androidy i pozabijały wszystkich ludzi na tej wyspie :lol:
  • 0

#10 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 11.03.2006 - |18:13|

ja bym chciał, zeby oni zostali na tej wyspie, zeby troszke zostalo nam niedopowiedziane, ale zebysmy dowiedzieli sie wiele o dharmie, po prostu zeby taka mgielka tajemnicy wciaz pozostala
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#11 j-23

j-23

Szeregowy

• Email
  • 1 postów

Napisano 12.03.2006 - |01:07|

Moim zdaniem ta cala wyspa okaże się jakimś realiti showem :D Ci inni będą czymś w rodzaju wielkiego brata :clap:
  • 0

#12 Halny

Halny

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 12.03.2006 - |09:42|

hmm cos jak big brother to jak wytlumaczysz smierc Bonne , Shannon itp ? nie mysle ze to bylo by za proste na jakies reality show ....
a pro po Desmond'a to faktyko on sie pytal czy swiat istnieje ... i ciekawe co z nim jak uciekl z bunkra ? czy twocy filmu dadza mu znowu na zagranie w loscie ? nie wiadomo :P sie zobaczy :)
ale uwazam ze koniec bedzie taki ze kazdy bedzie musial sobie samemu dopowiedziec :P a projekt drahmy juz jest wyjasniony bo :
jest powiedziane na tym filmie instrukatowzywm czym sie zajmowali i wszystko :) a skad sie wziely to tez jest wyjasnione :) a CI inni ? to wlasnie kazdy bedize mogl sobie samemu dopowiedziec
a jezeli chodzi o inne nie wytlumaczalne rzeczy to jak Saiyd mowil w ktoryms tam odcinku ze takie rzeczy zabetonowano gdy wybuchl czarnobyl wiec moze jakis experyment nie wyszeld i stad te dzwine rzeczy:P pozdro
  • 0

#13 niewonsko

niewonsko

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 02.04.2006 - |17:01|

Powinno sie skonczyc tak ze skonczy im sie zarcie i zjedza najpierw Vincenta, potem Hurleya itd az w koncu zostanie tylko Walt ktory z glodu zeżre samego siebie
  • 0

#14 Cyrric

Cyrric

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 134 postów

Napisano 13.04.2006 - |14:00|

zakonczenie jest oczywiste, odlacza ich wszystkich od wielkiego komputera ala Matrix i juz , przywita ich Shanon i Boone itd. proste
  • 0
Dołączona grafika

#15 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 13.04.2006 - |15:54|

Oto mój plan zakończenia serialu.

W tzrecim sezonie dzieje wiele. Rozbitkowie zdobywają wiele informacji, lecz choc mają wiele kropoek na kartce, ciagle nie wiedzą jak je poąłczyć w sensowna całość. Społecznośc najpierw integruje sie by wraz z zbliżaniem się konca sezony doprowadzic do całkowitej deintegracji. Sezon kończy sie przygnębiająco. Nikt nic nie wie, wszyscy sa skłocenie. Do konca sezonu wszytskie informacje z życia zpred katastrofą sa wyjasnione.

Ostatni sezon - krótki 8 do 12 epizodów, zprenosi się z wyspy do realu. Czas na wyspie zajmuje nie wiecej niz 20% czasu episodu. Poazują scenki z życia. Nie dzieje się tam wiele poza personalnymi konfliktami i zmaganiem o przterwanie. Wyspa steje sie coraz barzdiej neiprzyjazna/

Wątekz realu ma swojego bohatera, zupełnie nowa postac. jest on dziennikarzem, który zupełnie przypadkowa natyka się na informacje o Dharmie (mam przed oczami ta scene, otwierajaca premierowy episod sezonu) podązając z nimi i prowadząc bardzo rozległe śledztwo, otrzymując pomoc od innych, a powstrymywany przez innych powoli odkrywa tajemnice. Otrzymujemy linie łaczace punkty znane z popzrednich sezonów. W finale, do wyspy dociera ekipa ratunkow, w momencie gdy sytuacja rozbitków jest już niemal tragiczna.
  • 0
Genesis

#16 maslot

maslot

Starszy kapral

• VIP
  • 343 postów

Napisano 13.04.2006 - |17:54|

Oto mój plan zakończenia serialu.

W tzrecim sezonie dzieje wiele. Rozbitkowie zdobywają wiele informacji, lecz choc mają wiele kropoek na kartce, ciagle nie wiedzą jak je poąłczyć w sensowna całość. Społecznośc najpierw integruje sie by wraz z zbliżaniem się konca sezony doprowadzic do całkowitej deintegracji. Sezon kończy sie przygnębiająco. Nikt nic nie wie, wszyscy sa skłocenie. Do konca sezonu wszytskie informacje z życia zpred katastrofą sa wyjasnione.

Ostatni sezon - krótki 8 do 12 epizodów, zprenosi się z wyspy do realu. Czas na wyspie zajmuje nie wiecej niz 20% czasu episodu. Poazują scenki z życia. Nie dzieje się tam wiele poza personalnymi konfliktami i zmaganiem o przterwanie. Wyspa steje sie coraz barzdiej neiprzyjazna/

Wątekz realu ma swojego bohatera, zupełnie nowa postac. jest on dziennikarzem, który zupełnie przypadkowa natyka się na informacje o Dharmie (mam przed oczami ta scene, otwierajaca premierowy episod sezonu) podązając z nimi i prowadząc bardzo rozległe śledztwo, otrzymując pomoc od innych, a powstrymywany przez innych powoli odkrywa tajemnice. Otrzymujemy linie łaczace punkty znane z popzrednich sezonów. W finale, do wyspy dociera ekipa ratunkow, w momencie gdy sytuacja rozbitków jest już niemal tragiczna.

No, brawo Jonasz. Teoria bez duchów. I do tego bardzo dobra. Niestety, chyba niezgodna z linią serialu. Ja myślę, że będą kontynuowali "wypełnianie" brakujących treści do rozwiązania zagadki. Taka zmiana, jaką zaproponowała byłaby ciekawe, ale prowadziłaby do końca serialu. A wypełnianie może trwać, trwać...
  • 0

#17 Mixer

Mixer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 13.04.2006 - |17:59|

Nic prostszego niz opisac jak zakonczy sie LOSt...on sie po prostu nie skonczy!!!!!!! tak jak nasza matka serialowa MODA NA SUKCES :afro:

2 wersja jest taka ze w tym ich calym bunkrze zawiesi sie windows i beda musieli strzelic formata czy cos w tym stylu...i...okaze sie ze nie maja CD-KEY'a :clap: :clap: :clap: '

Żegnam B)
  • 0

#18 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 13.04.2006 - |18:23|

No, brawo Jonasz. Teoria bez duchów. I do tego bardzo dobra. Niestety, chyba niezgodna z linią serialu. Ja myślę, że będą kontynuowali "wypełnianie" brakujących treści do rozwiązania zagadki. Taka zmiana, jaką zaproponowała byłaby ciekawe, ale prowadziłaby do końca serialu. A wypełnianie może trwać, trwać...

Otwierającą scenę otwierającą premierowy odcinek widze tak.;

Mezczyzna około 35 jedzie samochodem raczej pustą drogą szybkiego ruchu w prowadzacą przez przemysłowe zabudowania. Jest blisko zachodu słońca lub niedługo po wschodzie. W tle dobra rockowa muzyka - PinkFloyd lub Led Zeppelin. kamera pokazuje sporu budynek za parjkanem z siatki Tuscon Box Company. (yes, they make boxes). W pewnym momencie powiew wiatru rzyca na przednią szybę samochody sporej wielkości kawałek kartonu. Zakrywając kierowcy pole widzenia. Kierowca traci na chwilę panowanie nad samochodem, lecz udaje mu się na ślepo zachamowac i sprowadzic samochód na pobocze. Dokładnie pzre oczami ma karton z logo Dharmy. Wychodzi z samochodu i przygląda się kawałkowi kartony. Widzi w centru logo, napis Macaroni and cheese, pod spodem nic mu nie mówiace numery. Poczatkowo ma zamiar karton wurzycic, lecz ostatecznie kladzie go na tylnym siedzeniu i odjezdzra. O całej sprawie zapomina na kilka dni, lecz to logo i cała sprawa nei daje mu sposkoju. najpierw szuka informacji w Internecie, znajdując te same rzeczy, które my znamy.

Znajduje insidera w fabryce pudełek (Randiego) i od niego dowiaduje się kto zamawia pudełka i gdzue sa wysyłane. badjąc fabrykę odnajduje, że jej właścicielem jest Nijaki Hugo, który wygral 115 milionów w loterii. Odnajduje, ze numery na pudełku sa takie same jak te które dały mu wygraną. Stara się znaleść Hugo, lecz dowiaduje się, ze zginął w katastrofei lotnizcej. Z listy pasażerów dowiaduje się, ze jeedn z pracowników fabryki tez był w tym samolocie. Grzebiąc sie w pzreszłości obu męzczyzn dociera do szpitala i rozmwia Lennym, a potem jedzie do Australii spotkac żonę tego drugiego. Poznaje życiorysy inncyh pasażerów. w koncu zaczyna badać historię katastrof w tej okolicy i dnajduje zadziwiającę zalezności. Zaginiona francuska wyprawa badawcza. Balon itd.

Szlak kolejnych zpresyłek doprowadza do do firmy kargo lotniczego na Thahiti, która ca kilka meisięcy dostaje zlecenia zrzutów zapasów na wyspę o podanych koordynatach. zaczyna studiowac mapy i z zdziwieniem znajduje, ze nie ma tam żadnej wyspy. Dociera do szpiegowskich zdjęć satelitarnych i na niektórych z nich znajduej jakies dziwne kształty, jakcy zamazy, czy inne błedy optyczne. w końcu na jenym znajduje zupełnei wyrażnie wyspę. (teoria zabezpieczonej wyspy)

Człowiek ma ten ma przyjaciół, którzy mu pomagają i tejemniczych wrogów, którzy przeszkadzają. Koniec końców dochodzi jednak prawdy. Happy End.

Szkoda tylko, ze tak sie nie skończy.
  • 0
Genesis

#19 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 13.04.2006 - |18:52|

a mówią że to ja jestem pesymistą... :P jednak masz troszkę racji Jonasz tak się raczej nie skończy LOST :( a jeśli chodzi o samą teorie to nawet fajna z niej historyjka by była, ale (no właśnie, zawsze jest jakieś takie "ale") jak sam napisałeś tak się serial nie zakończy.... i wolę nie wiedzieć jak się zakończy, bo całą zabawę by to popsuło.... :/
  • 0

Dołączona grafika

#20 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 13.04.2006 - |19:31|

Brawo Jonasz za kolejną extra teorie. Racja, raczej mało prawdopodobne zakończenie bo nie pasuje do całości - 2 lub 3 sezony o bohaterach na wyspie a końcówka wyjaśnia się zupełnie z innej perspektywy - to raczej odpada. Wpadłem też na taki pomysł: zauważcie, że często w odcinkach najwięcej pytań i najwięcej emocji dostarcza ostatnia scena (nie zawsze, ale np. epizod 18 gdy ku zdumieniu wszystkich widzimy Libby w szpitalu na pigułach, albo w I sezonie gdy na końcu odcinka Claire wychodzi z krzaków itd). Może cały Lost też się w takim stylu zakończy - finałowe odcinki, wszystko się wyjaśnia, fani sa przekonani że wszystko się już skończyło i są podnieceni emocjami a tu nagle ostatnia scena po której wszystkim opadają szczeny i wogóle przestają kumać o co chodzi w Loście i ostateczny THE END. To by było fajne
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych